Megjelent a Csepeli Hírmondó októberi harmadik száma

Csepel.hu

csh21

A tartalomból: 

  • Hamarosan logisztikai központ épül Csepelen. A rendszerváltás utáni egyik legnagyobb beruházás jön létre a kerületben, amely legalább kétszáz új munkahely létrehozását jelenti. Az ünnepélyes alapkőletételre október 22-én került sor. Részletek a lapban.

 

  • Eltiltották, ellehetetlenítették a horgászokat a vízparttól, mert nem lehet autóval a vízparton megállni – panaszolta a Csepel Horgász Egyesület egy nyílt levélben, melyet Borbély Lénárd polgármesternek küldtek. A levélváltásból kiderül, használhatják-e a horgászok a Kis-Duna-partot?

 

  • Legutóbb augusztus végén számoltunk be az óvodai rendszer átalakításáról. Azóta eltelt másfél hónapról mondta el véleményét ás tapasztalatait Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetője, Jakab Krisztina, az Egyesített Óvoda Szülői Szervezetének elnöke és Hudák János PM-es önkormányzati képviselő.

 

Kerületi hírek, programok, sport, civil élet, rejtvények. Keresse lapunkat kéthetente a postaládájában.

 

Egy hozzászólás “Megjelent a Csepeli Hírmondó októberi harmadik száma” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Egy beruházás helyi jelentősége azon múlik, mennyi adót fizet helyben, illetve hány munkahelyet teremt helyben!

    Lehet hogy helyi adót semmit, mert kér ötéves adómentességet. A Coca-Cola Dunaharasztiban Coca-Cola Amatil néven kezdett, utánna újabb ötéves adómentességet ért el Coca-Cola Bevergo néven. Újabb öt év után meg eladta magát a Coca-Cola Hellenicnek. Dunaharasztinak végül perre kellett vinni az ügyet, hogy hozzájusson az iparüzési adóhoz!

    http://csepel.info/?p=44970#comment-255385 “Hajrá Gyurcsány, csak így tovább!”
    Tarjányi László szerint:

    2015. október 29., csütörtök – 07:51

    Optimális megoldás! A Metrans konténerpályaudvarának optimális helye nem a gyári Salakhányó lenne, hanem a volt Csőgyár területe! Amelynek volt/van egy többsínes vasúti rakodója, a Hidegvonás, a Fúrócsőüzem, a mellette levő daruzott rakodótér, a CsőII, a Forrcsőív, a Horganyzottcső területe, azaz a gyár északi sávja legalább akkora mint a Salakhányó! Oda sínek vezetnek, nem kell a Magyar Állam költségén a vasútat kiépíteni, mint a Salakhányóig! És ott van a Budafoki út másik oldalán a Külső Csőraktár, az is jókora terület! A IV-es kapunál ott van a Teller Ede út!

    Hogy lehet ezt megvalósítani? BE KELL VENNI A VOLT CSŐGYÁRI ELVTÁRSAKAT, MAI OTTANI TULAJDONOSOKAT A FIDESZ ÁLLAMPÁRTBA, S AKKOR BIZTOSAK LEHETNEK ABBAN HOGY NEKIK IS MEG FOGJA ÉRNI, NEM FOGNAK AZ ÉRDEKEIK CSORBULNI!

    Én már tizenöt éve mondom, hogy a gyár területén nagyszabású fejlesztésbe kell fogni!
    Annak idején javasoltam Orosz Ferencnek, hogy a gyár területére be kellene hozni a DENSO japán alkatrészgyártó óriást! A DENSO jött is, gyárat épített Székesfehérvárra, a tucatnyi többi gyár mellé! Nesze neked Csepel! Ahogy írtam, Csepelnek 25 alatt nem volt egyetlen tehetséges vezetője, Orosz Ferenc ALPOLGÁRMESTERT leszámítva!

    Tudom mit beszélek, a rendszerváltás környékén és után hat évig a Csőgyárban dolgoztam!

    Az árokásást meg annak kellene befejeznie, aki elkezdte! A magyar nép boldogulása és fennmaradása azon fog múlni, hogy össze tud-e végre fogni! Ennek pedig nem az eszköze a táborokra bontás, megbélyegezés, szélsőségezés, az egymásnak ugrasztás!

    Dixi, Tarjányi László.

Itt lehet hozzászólni !