Kettős gyilkosság – Így lettek gyilkosok (2. rész)

Vélemény – Ábel Attila, Pestisracok.hu

Hamarosan a televízióban is bemutatják azt a dokumentumfilmet, ami a csepeli kettős gyilkosságról szól. A film az emberölés mozzanatait rekonstruálja. Van benne egy érdekes rész Kun Tamás utolsó szó jogán elmondott beszédéből, ami szó szerint így hangzik: „Az a kisebbik baj, hogy engem el fognak ítélni. Nagyobbik baj az, hogy nem derítették fel ezt az ügyet. Valójában, hogy miért is történt, ami történt, ez szóba sem került.” (Az oknyomozó cikksorozat második része!)

2009. január 7-én ölték meg Csepelen Takács József iskolaigazgatót és Papp László tanárt. Évekig kutattam a kettős gyilkosság szövevényes hátterét. Elsők között írtam arról, milyen tárgyalások folytak az MSZP-n belül a társtettes Deme Gábor sikkasztásáról. Elsőként írtam le, hogy Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselőtől ment Deme a gyilkosság helyszínére. Podolákot a rendőrség ki sem hallgatta a cikk megjelenéséig. Évekig vártam, mikor és ki beszél arról, hogy mi vezetett a gyilkossághoz. Miért történt a gyilkosság, miért vált két ember áldozattá, és kettő gyilkossá? Nem volt ilyen vita. Ezért most elsőként foglalkozom ezzel is. Az első részben (ITT elolvasható) a későbbi gyilkosokat helyzetbe juttató vörös polip tagjait és működését mutattam be. A következőkben összeteszem a hatalmas kirakó darabkáit: a gyilkosok környezetét, motivációját, a gyilkosság eredeti tervét. A történteket jól ismerő egyik szakértő szerint Deme és Kun nem sokkal a bűntény előtt arról beszéltek mások előtt, hogy ők képesek lennének a tökéletes bűncselekmény végrehajtására. Igazat mondtak. Látni fogják, hogy majdnem sikerült.

MILLIÁRDOS MUTYIK A GYILKOSSÁG KÖRÜL

A csepeli MSZP-ben minden képviselőnek volt egy területe, amit „felügyelt”. Volt, aki civilekkel, mások fiatalokkal, megint mások oktatással, útépítésekkel, csatornázással, sporttal, egészségüggyel, más-más ágazatokkal foglalkoztak. Volt, aki ezt igyekezett tisztességesen csinálni – ezek közé tartozott a meggyilkolt Takács József is -, de az eredmény összességében abszurd volt.

A környezetvédelem és a csatornázás egy darabig olyan emberhez tartozott, akinek szippantós cége volt. Egészségügyi szakkérdésekben egy kohásztechnikus lett az Atyaisten. A pedofil politikusuk gyermekekkel, gyermekvédelemmel foglalkozott. Akit jogerősen elítéltek a csepeli munkásőr lakások körüli törvénytelenségek miatt (majd amnesztiát kapott Göncz Árpádtól),gazdasági ügyekért felelős alpolgármester lett 16 évig. Dr. Gulyás G. Gábort, aki az MSZP „ingyenes jogsegélyén” gyűjtötte a fizetős ügyfeleit, egy rokkantnyugdíjas, cukor- és szívbeteg ügyfelének megkárosítása miatt rúgták ki a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az „ügyvéd elvtárs” tagja volt az Országgyűlés lakásmaffia tevékenységet vizsgáló albizottságának. Lehet tippelni, hányan veszíthették el miatta a lakásukat.

A csepeli szocialisták orwelli szubkultúrájában a legtöbb dolog az ellenkezőjét jelentette. A fejlesztési tervek készítése például az egyik kifizetőhely lehetett. Egyáltalán nem a fejlesztésekről szólt a történet, hiszen szinte semmit nem valósítottak meg saját terveikből. Észak-csepeli lagúnavárosra úgy ment el százmillió, hogy egy téglát se tettek le. Aztán Budapest legértékesebb telkét komolytalan áron eladták egy spanyol cégnek, ami csődbe ment.Uszodára, amit 2006-ban ígértek meg, 10 különböző építési tervet készíttettek. A pártból kilépett ismerősöm mesélte, hogy mire minden „pluszköltség” rákerült a tervezetre, a mutyitól vállalhatatlanul drága lett volna a kivitelezés. Elmondása szerint Tóth Mihály végül egy frakcióértekezleten jelentette be, hogy azért nem építik meg az uszodát, mert ő nem fog emiatt börtönbe menni.

Választási években előfordultak fejlesztések. A Csepeli Piacot például 2002-ben adták át. Egy építész azt mondta, hogy harmadannyi anyag sincs benne, mint amennyit kifizettek érte. Az emeleti irodában csukott szemmel meg lehet mondani, hogy odakint személyautó vagy kisteherautó megy el. A teherautóknál már olyan, mintha földrengés lenne. Az „SZTK” épületének felújítása a 2006-os választási év fejlesztése volt. Cserében a Csepeli Kórház aktív osztályait zárták be. A kivitelezés kiérdemli a „katasztrofális” jelzőt. Például a szellőztetőrendszert egyáltalán nem sikerült megcsinálni – még garanciálisan sem – így nyáron egyes helyeken olyan meleg van, mint a szaunában. Az egészségügyet felügyelő kohász-technikus alpolgármester persze akkor is felvette a több milliós jutalmát.

Amikor 2010 októberében átvette a Fidesz a kormányzást, a kerület a fizetésképtelenség határán állt. Még a kettős gyilkosság áldozatainak síremlékére sem jutott pénz. Az MSZP a rossz lelkiismeretét azzal próbálta javítani, hogy az áldozatoknak díszpolgári címet adtak. Így járt volna nekik a síremlék. Aztán Németh Szilárd polgármester, Borbély Lénárd gazdasági alpolgármester és Werner Péter, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezetője elkezdték szisztematikusan átvizsgálni az önkormányzat szerződéseit, pénzügyeit. Elvtársi kifizetőhelyek, mutyik, pénzszórás volt mindenütt. Pár hét alatt százmilliókat tudtak megtakarítani.Végül két év alatt sikerült teljesen gatyába rázni a kerületet. 2012-ben az addigra bevezetett új szolgáltatásokkal és fejlesztésekkel együtt is kétmilliárd forinttal volt kisebb a csepeli költségvetés kiadási oldala, mint 2010-ben.

A PÁRTKULTÚRA BUGYRAI

A csepeli mutyivilág nem úgy működött, hogy néhány pártfunkcionárius meg a gazdasági köreik kapták egymás után a milliárdos vagy százmilliós megrendeléseket. Volt ilyen is. A soroksári MSZP-s Juhász Ferenchez köthető vállalkozásoknak sok százmillió forint, a csepeli, SZDSZ-es Kál Károly vállalkozásainak 208 millió forint ment ki az utolsó négy évben. A milliárdok nagyobb része azonban kisebb elvtársi cégeknek, családtagoknak, ismerősök ismerőseinek lett leosztva. Középszinten sem nézte mindenki tétlenül, ahogy felső szinten tolják kifelé a közpénzt. Nekik is kellett saját biznisz, egy kis pluszbevétel. Sok kicsiből lett a nagy. Így megy ez.

Ahol ilyen mélyre süllyednek, ott nincsenek következmények. Amikor Deme Gábor lába alatt forró lett a talaj, három kompromittáló felvétellel kezdte zsarolni a pártvezetést. Köztudott volt, hogy Deme kémkedik mások után, készít titokban hangfelvételeket.Ahogy mások is az MSZP-ben: ne feledkezzünk meg Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről és az azt követő botrányokról, az egymásról szóló dossziékról. Legutóbb a csepeli pártelnökről és frakcióvezetőről, Szenteczky Jánosról derült ki a bíróság előtt, hogy készített titokban hangfelvételeket, amiket a választási kampányban használt fel. Az ellenfelekkel szembeni rosszindulatú és hamis szex-pletykák is rendre felbukkannak a csepeli MSZP háza táján. Nem csak Deme Gábor élt velük: a Szenteczky János elleni büntetőperben is előkelő szerepet foglalnak el.

Az egymást védő, egymást zsaroló mutyivilágból 2009. január 7-ig semmi nem került ki.Ugyanúgy érvényesült az omerta, mint az olasz alvilágban. Férjnek, feleségnek, vejnek, menynek és más családtagoknak, ismerősöknek biztosítva volt megélhetése. A Csepeli Vagyonkezelő Zrt.-nél még egy „pártnevelde” is működött. Ott avatták be és készítették fel a vezetésre az MSZP-s ifjúságot. Deme iskolája munkaadóként és menedékként szolgálta a pártot. Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár felesége Deme Gábor helyetteseként kapott pénzt, de dr. Gulyás G. Gábor MSZP-s képviselőnek, a kirúgott ügyvédnek is itt biztosítottak állást és kimagasló fizetést. Irigykedtek egymásra a pártban, de tudták, hogy ha rés nyílik a pajzson, ha valaki megszegi a hallgatás törvényét, minden elvész.

Igazuk volt. Viszont a rést nem Deme Gábor nyitotta, hanem a meggyilkolt iskolaigazgató, Takács József. Takács túl tisztességes volt ehhez a bandához. Nem elégedett meg azzal, hogy akkor is elsimítják Deme sikkasztását, ha nem fizeti vissza az ellopott milliókat. Mélyen sértette, hogy Deme az ő nevével is visszaélt, az ő nevében is pénzt tett el. Ezért rendőrséghez fordult. A feljelentést viszont január 7-én, kivégzésének napján nem tette meg. Reggel elment Tóth Mihály polgármesterhez és Orosz Ferenc alpolgármesterhez,aztán átment a rendőrségre, majd a rendőrkapitány szerint feljelentés nélkül visszament a párt helyi vezetőihez.

Tóth Mihály MSZP-s polgármester gyertyát gyújt az áldozatok emlékére. Pedig a hallgatással ő is cinkosságot vállalt Deméék sikkasztásában - MTI Fotó/Füzesi Ferenc

Miről beszéltek? Nem tudjuk. A pártvezetők emlékezetét súlyos amnézia nyomja. Takács József és Papp László sorsa viszont ekkor dőlt el véglegesen. Takács nem tett feljelentést, a papírok ott voltak nála, Deme Gábor pedig úgy érezte, hogy nem jut dűlőre Podolák György országgyűlési képviselővel.

Másfél órával az után, hogy Deme Gábor eljött az MSZP-s országgyűlési képviselőtől, egy viszonylag semleges hangvételű, meglehetősen felszínes és egymás mellett elbeszélő tárgyalást pisztolylövés zárt le. Kun Tamás halántékon lőtte Takács Józsefet, majd a rémült Papp Lászlóhoz fordult. „Hozd ide a táskáját! Az ő táskáját hozd!” – mondta neki. Kun és Deme tehát tudták, hogy Takács József táskájában ott maradt a rendőrségi feljelentés. Valaki elmondta nekik. Azt, hogy ki vagy kik voltak az árulók, s szándékosan vagy akaratlanul mondták el ezt a gyilkosoknak, nem tudjuk. Szerintem nem is fogjuk megtudni. Viszont arról, hogyan fogadták a pártban Deme Gábor letartóztatását, jól mutatja egy MSZP-s párttársának helyesírási hibáktól hemzsegő IWIW-es hozzászólása:

„Megmentünk Gábor ! Az MSzP alapszervezet nevében megigérem hogy mindent megteszünk a megmentésed érdekében. A Rendöség is sáros más ügyekben, ha téged bukni hagynak ok is buknak ! Veled vagyunk Gábor ! K. Anasztázia MSzP alapszervezet”

ÍGY LETTEK GYILKOSOK

Magyarországon a gyilkosságok többségénél elkapják az elkövetőket. Ha nem, többnyire akkor is eredményes a nyomozás. Elég a móri mészárlásra vagy a debreceni fideszes képviselőasszony meggyilkolására utalni. Vagyis a rendszer eredménycentrikus, és ezért időnként hatalmasat hibázik. Ne felejtsük el azt sem, hogy az előbbi két fatális tévedés kiderült, és fogalmunk nincs arról, mennyi eset nem derül ki.

Sokan kérdezték, hogy Deme és Kun miért gondolták azt, hogy megúszhatják. Többek között azért, mert biztosak voltak benne, hogy ha tálcán kínálnak a rendőrségnek egy „társadalmi elvárásoknak megfelelő” gyilkost, azzal meg fognak elégedni. Az iskola egyik tanulóját szemelték ki erre, akinek rendszeresen voltak balhéi, ráadásul cigány származású volt. Tökéletesen megfelelt az előítéleteknek. Talán még azt is betervezték, hátha lelövik a fiút a rendőrök, ha úgy tudják, hogy fegyver van nála. Bár a tanulónak látszólag megdönthetetlen alibije volt, a móri mészárlás első tárgyalásakor és Balla Irma fiának elítélésekor ugyanilyen sziklaszilárd alibiket döntöttek be a bíróságokon.

Tegyük fel, hogy a gyilkosság a tervezett módon zajlik le, de élve fogják el a „cigány tanárgyilkost”, és kénytelen-kelletlen még a sziklaszilárd alibijét is elhiszik. Mi történik? Felbujtóként vádolják meg. Azt mondják, hogy pont ezért szervezett magának sziklaszilárd alibit. Az iskolában megszokott volt a drogozás. Nagyobb balhéknál, bandaháborúnál hetente kellett kiszállnia a rendőrségnek. Egy ilyen helyen indítékot keresni nem nehéz. Kinek állt útjában Takács József és Papp László? Hát azoknak, akik drogot akartak eladni, és akadályt láttak bennük.

Amikor Deme és Kun megérkeztek a gyilkosság helyszínére, Deme az iskola bejáratánál rácsörgött Takács Józsefre. Ezzel bizonyították volna, hogy Takács József még élt, telefonon is beszélt. A beszélgetés végén Deme kérte arra Papp Lászlót, hogy csörgessen rá. Ez is hasonló célt szolgálhatott. A gyilkosság bizonyítékait tartalmazó szervert és sikkasztás bizonyítékait tartalmazó táskát Deme elvitte. Gyanítható, hogy Deme egészen Papp László hívásáig diktafonra vette a tárgyalást, és ezt akarta később, mint a saját bizonyítékát bemutatni. Hangsúlyozom: a beszélgetés egészen az első lövésig inkább barátságos volt, sőt arról szólt, mit tesznek majd a következő napokban.

Deme tehát bizonyította volna, hogy a két áldozat még élt, amikor a tárgyalás helyszínére értek. A diktafonos felvétellel bizonyította volna, hogy inkább baráti jellegű volt a beszélgetés, és a jövőről tárgyalnak: ki mit tesz majd a következő napokban. Állította volna, hogy az áldozatok akkor is éltek, amikor elmentek onnan, hiszen Papp László rá is csörgött. Készen állt a mese arról, hogy melyik tanulónak állt útjában az igazgató. Deme a gyilkosság után is terv szerint tette a dolgát. Véglegesen eltüntette a bizonyítékokat, majd a csepeli Tesco-ba rohant, hogy tejet vásároljon – és a számlát gondosan eltegye. Ez lett volna a későbbi időszakra az alibi. Amikor a rendőrök érte mentek, összerogyott a hírtől, hogy megölték a főnökét. A „megrázkódtatástól” az iskola előtt is hangosan zokogott, ordibált. (A dokumentumfilm elég jól rekonstruálja a történteket.)

Kun Tamás és Deme Gábor tehát mindent megtettek, hogy magukat kimossák a gyilkosságból, a rendőröknek, médiának pedig tálcán kínáltak felelőst. Ezzel párhuzamosan Kunnak régi ismerőse volt a rendőrkapitány. A kapitányt a helyi MSZP egy mutyilakással is lekötelezte, szükség esetén zsarolhatták volna. A kerület vezetését pedig Deme zsarolta a három hangfelvételével. Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár felesége Deme Gábor helyettese volt az iskolában. A párt addig minden esetben segítette, védte a bajba jutott embereit, bármilyen bűnt is követtek el. Hihetetlenül hangzik, de ha nincs a két véletlen, a diktafonos felvétel és Kun kézlövése, akkor valóban megúszták volna a gyilkosságot. Ezt nem én mondtam ki, hanem a bíró és az ügyész is, egymástól függetlenül.

Deme Gábor nem született gyilkosnak. Nem is annak nevelték. Tanár lett belőle, ami társadalmi presztízsben olyan pozitív hivatás, mint az orvosi vagy más hasonló szakmák. Az MSZP-ben aztán látta, milyen jól élnek, mit összeharácsoltak egyesek, míg neki még saját lakása sincs. Azt is látta, hogyan mennek a zsebekbe ezek a pénzek és azt is, hogy ha be is zsarolják egymást, a hallgatás szabálya elsődleges. Látta, hogyan zár össze a párt, hogyan védik, segítik a sajátjaikat még akkor is, ha bűncselekményt követnek el. Ő maga is megtapasztalta, hogy valamennyi balhéja után megjutalmazzák társai. Minden botránya után előrébb léphet a ranglétrán. Nem ő szegte meg az omertát: ő csak sikkasztott és zsarolt, amit megszokottnak látott abban a körben. A hallgatás törvényét Takács József szegte meg, aki a rendőrkapitányhoz fordult, és ezzel ő követett el bűnt.

Ezek az okok vezethettek oda, hogy Deme és Kun biztosak voltak abban: ha terv szerint csinálják végig a gyilkosságot, akkor annak rájuk nézve kizárólag pozitív következménye lesz. Azzal számolhattak, hogy Takács József és Papp László családja nem fogja elhinni a cigány gyilkosos sztorit, de mindenki mást meggyőz majd Deme diktafonos hangfelvétele a tárgyalásról. A családot a párt lecsendesíti, Deme sikkasztása pitiáner ügy lesz, és visszakapja a pozíciókat, amiket elveszített. Könnyes szemmel mesélte volna: ha nem mennek el hamarabb az iskolából, talán a gyilkosság sem történik meg – vagy ő is áldozattá válik. Ha pedig minden a gyilkosok és az MSZP terve szerint alakul, 2010 októberében talán a gyermekek oktatása során hősi halált halt Takács József fényképe mellett tehette volna le Deme Gábor az alpolgármesteri esküt.

Csak a véletleneknek köszönhető, hogy nem így történt.

Forrás: Pestisracok.hu

Kettős gyilkosság – A csepeli Luca Brasi és gazdája (1. rész)

49 hozzászólás “Kettős gyilkosság – Így lettek gyilkosok (2. rész)” bejegyzésre

  1. szigetország szerint:

    “2010 októberében talán a gyermekek oktatása során hősi halált halt Takács József fényképe mellett tehette volna le Deme Gábor az alpolgármesteri esküt.”

    Sajnos, erre megvolt a Deme esélye. Az MSZP káderpolitikája azóta sem változott. Köztörvényes bűnözők tehették le a hivatali esküt képviselőként. Lásd Szenteczky vagy Takács Krisztián példáját, akiket vaskézzel védi a pártjuk.

  2. felix szerint:

    Államtitkár egy sem lett. Még az elítélt ügyvédből sem.
    Bezzeg a fidesznél.

  3. szigetország szerint:

    Félix, megint zavaros vagy. És próbálod kenni a szart.

    Deme, Gulyás, Szenetczky, Takács mind bukott politikus, a baloldali emberek szégyene.

  4. felix szerint:

    Neked Budai zavaros?
    Nekem nem mert a fidesz az fidesz.
    Mind a két párt belenyúlkált és az egyik még mindig a mézes bödönbe.
    Igaz a fidesz a teljes bödönt ellopta már.
    Amíg ti itt nyomatjátok a marhaságot és mi meg bemutatjuk a fideszt, addig a jobbik adhatja a tiszta kezűt.
    Ne a bukottat akarjátok még jobban megbuktatni o ökörkéim, hanem álljátok útját azoknak akik sajnos elfognak söpörni benneteket.
    Atillának üzenem, hogy politikusnak nulla.

  5. szigetország szerint:

    Félix! Én nem emlékszem, hogy fideszes politikus kettős gyilkosságra szánta el magát. Ha igen, tárd fel a tényeket. Ha nem, mire jó neked a hazudozás?

  6. felix szerint:

    Milyen hazudozásról beszélsz?
    Azt állítottam, hogy Budait éppen úgy elítélték mint Gulyást.
    Belőle államtitkár lett az Orbán kormányban.
    Azért mert tudatlan hülye vagy, nem kell a másikat lehazugozni.

  7. nagyapó szerint:

    1/2eszű1/2x, a kis hülye bunkó állandóan röfög. Szövegének nincs értelme, de azért nyomja. A Karcsi kocsma hőse lehet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  8. Grün Izidor szerint:

    “Így lettek gyilkosok!”
    Kik?!

  9. királyerdei szerint:

    Kik is?
    Az MSZ(M)P,azaz a komcsik.

  10. felix szerint:

    Szemétláda.
    Számodra nem létezik érthető szöveg, csak az ami a boros kannán van.

  11. Grün Izidor szerint:

    Nono, kedves Hazatántorgott!
    Speciel itt a csepeli kettős gyilkosságról van szó, ahol a zítélet szerint egy gyilkos szerepel!
    Ércsük?!
    Ezért furcsállom a többesszámot!

  12. Grün Izidor szerint:

    Ábel Attila!
    Itt egy következő témajavaslat oknyomozásra és találgatásra!
    Befürdött a sok MSZMP-és és a belőlük lett kormányzópárt! 😛 😀
    .
    Tarsoly Csaba listája lavinát indíthat
    “Neveket és összegeket is tartalmaz az a kimutatás, amelyet állítólag Tarsoly Csaba, a letartóztatott Quaestor-vezér éveken át vezetett akkurátusan.”

  13. Tóth Kati szerint:

    T.grün elvtárs!Van ami védhetetlen,gyilkosok vagytok,mindig is azok voltatok.Sok-sok ember halála szárad a lelketeken.Ne furcsálld a többesszámot.Pitiáner senkiháziak vagytok!Ócska tolvajok,gyilkosok.Már a neveitek is undort keltenek.avarkeszi,szenteczki,tóth mihály,orosz ferenc,podolák,horváth..stb.Undorítóak,és ezek vezették Csepelt.Szörnyű!!!

  14. Tóth Kati szerint:

    T.grün elvtárs!Ne reménykedj a lavinában,senkit nem érdekel.Egyébként,meg hogy jön ehhez a cikkhez?Ne erőlködj,nem fog menni!

  15. Grün Izidor szerint:

    Tóth Kati!
    Kérem az idevágó ítéleteket!
    Ugatni és gyanúsítani minden hülye tud!
    Mint a mellékelt ábra mutatja még Te is! 😛 😀

  16. felix szerint:

    Mi van Katika?
    Nem volt meg a betevő?

  17. Tóth Kati szerint:

    Uraim!Nagyon gyengék vagytok érvelésben,mocskolódni sokkal jobban tudtok.Igazatok van,mindenki csinálja azt,amihez ért.Ti ketten ennyit tudtok.Nem sok,de nem telik többre.Van ez így,sajnálom.

  18. felix szerint:

    Tóth Katika.
    Mocskolódásban te verhetetlen vagy.

  19. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Akkor fussunk neki! Amit leírtál abban hol van az érvelés?

  20. felix szerint:

    Ezt a Katikát időnként mintha férfi kiadásban is lehetne olvasni.

  21. Tóth Mária szerint:

    Meg kell védenem Katit ,MINDENBEN igaza van! Mocskos gyilkosok vagytok, azok is voltatok!
    89-ben be kellett volna tiltani az egész bagázst! Az ország szégyenei vagytok.

  22. felix szerint:

    Mária!
    Te melyik gyilkos leszármazottja vagy?

  23. Grün Izidor szerint:

    Tóth Mária!
    Ha meg akarod védeni Tóth Katit, akkor válaszolj helyette két kérdésre!
    Neked mégiscsak több iskolád van! !
    1. Hány gyilkos volt a csepeli kettős gyilkosságban?!
    2. Mi volt 2005. 12. 04.-kén?!
    A mocskolódásaidra ugyan az a válaszom mint névrokonodnak!
    Csak mindig annyit mondj, amire jogerős ítéleteid vannak! 😀

  24. ebihal szerint:

    Tóth “Mengele” Mária!

  25. felix szerint:

    Az oknyomozó nagyokostól kérdezem.
    Mennyire zsarolható a legfőbb ügyész, ha a neje a jegybanktól húz havi ötmillió jövedelmet.
    Vedd figyelembe az állítólagos kétmilliós határt.

  26. szigetország szerint:

    Grün többször próbálta már tisztára mosni Demét, hogy nem volt gyilkos. Persze, megértem, egy alomból vannak.

    Akkor legyen így: Demét pedagógiai hiányosságaiért ítélték életfogytra.

  27. nagyapó szerint:

    Fantasztikus ez a proletkult. A három komcsi megpróbál egy tragikus gyilkosságot “szétdumálni”!
    “Elvtársak, ahhoz, hogy egy pohár vizet beszéddel fel lehessen melegíteni, halk beszéd esetében kétezer évre, hangos kiabálás estében hetvenöt évre van szükség. De csak ha közben a meleg nem távozik el a pohárból. Ennek alapján mérjék fel, mennyi a haszna a fecsegésnek.”(Szolzsenyicin: Rákosztály)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  28. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    Grün sohasem próbálta meg tisztára mosni Demét, de amit itt bűnéül (gyilkos) próbáltok felróni abban ártatlan!
    Kiérdemelte amit kapott, de egy gyilkos van!
    .
    “Megtörtént dolgokat meg nem történtté tenni nem lehet, csak a mindenkori politika igényeihez igazítani!”

  29. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Mit röfögsz?!
    Nem egy gyilkosságot, hanem kettőt és nem szétdumálni, hanem a valósághoz ragaszkodva egyben tartva vizsgálni!

  30. szigetország szerint:

    Jó, tehát Deme ártatlan a gyilkosságban grün szerint. Akkor nem értem az igazságszolgáltatást, hogy volt képe életfogytot adni ennek a derék embernek?

    Na, grün, erre adjál értékelhető választ!

  31. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    No végre leesett a tantusz!
    Deme nem ártatlan a gyilkosságban, de nem Ő a gyilkos!
    Örülök, hogy segíthettem!

  32. felix szerint:

    Grün Izidor.
    Szigetország nincs azon a szinten, hogy megértse, miszerint egy gyilkossági ügyben nem csak gyilkosságért lehet valakit elítélni.
    Ő olyan nagypapis.

  33. szigetország szerint:

    Ezek szerint a bíróság tévedett. Szegény Deme…

  34. felix szerint:

    A bíróság nem tévedet te vagy hülye az értelmezéshez.

  35. felix szerint:

    tévedett

  36. szigetország szerint:

    Én most már ragaszkodom ahhoz, hogy a bíróság tévedett, és a félix-grün duettnek van igaza.

    Félix érvelése briliáns, nézzék csak: “te vagy hülye az értelmezéshez” (gondolom, a “hülye” minősítés a bíróságra is vonatkozik)

  37. Orsós Rodrígó szerint:

    Ennek a cikknek a megszületésének a magyarázata: bolond lyukból bolond szél fúj. Aki ilyen köpedelmet ideköp az nagyon féltheti a valaga alatt a széket. Jobb lenne inkább ha a saját házuk táján sepregetnének, mert értelmes ember nem szavaz már a fityiszre. Van még mit ellopni? Van még valami a Tarsolyukban?

  38. Tarjányi László szerint:

    Tisztelt Uraim! A felbújtó nagyobb bűnös mint aki végrehajtotta a gyilkosságot, ugyanis nélküle nem lett volna gyilkosság! Analóg a bérgyilkos és a megbízó szerepe, a bérgyilkos nem haragszik az áldozatra, nincs indítéka számára az ölésre, csak a foglalkozása. A katona sem haragszik arra akit lelő, csak kötelessége a haza védelme.

    A felbújtónak van indítéka, bosszú vagy anyagi érdek. A rómaiak is azt kérdezték, qui prodest, kinek használ, az a tettes vagy a megbízó!

    Egyébként meg ez a cikk is az MSZP-Fidesz párharc terméke, ha rosszul áll a népszerűség, be kell vetni! Még jó hogy a Jobbik kívül áll ezen a marakodáson!

    Az áldozatok hozzátartozói meg el sem fognak menni szavazni, mert ez már gusztustalan! A bűnösök elnyerték méltó büntetésüket, a pártok meg még mindig ezzel akarnak szavazatokat szerezni!

    Mi lenne ha Pintérnél letelne a két hét, s elkapná a vidéki öregek gyilkosait! Hogy azok megélhetésiek, na és? Azok rokonsága eddig is csak juttatásért ment (lánc)szavazni!

  39. felix szerint:

    szigetország !
    Ragaszkodsz ahhoz, hogy bizonyítsd a hülyeségedet?
    Sikerült.

  40. felix szerint:

    A felbujtó az felbujtó, a gyilkos meg gyilkos.
    A törvény pontosan megkülönbözteti őket, szemben a lököttkével.

  41. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Itt egy komment a facéról.
    “Elolvastam a cikket, sajnos harmatgyenge és pont a bűnügyről alig esik szó, ugyanakkor minduntalan kifityeg a politikai jószándék, hogy az ügyet valahogy ráhúzzák a helyi MSZP-re. Nem mintha mondjuk Podolák úrnak a rajongója lennék, de azért hogy az “oknyomozó” cikket a csepeli fideszes alpolgi írja az nagyon gáz.”
    Nem én követtem el. csak lájkoltam!

  42. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Még oknyomozónak is gyenge a fickó.

  43. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Lehet még belőle is érettségi tétel mint Arrogáns Antiból! 😛
    http://propeller.hu/szorakozas/3108181-erettsegi-tetel-lett-rogan-antal

  44. mandaf szerint:

    Ahogy olvasom a kommenteket, az ülep Managerek homlokába erőteljesen benyomódott a labanctallér lenyomata. Pofazacskó tele betyárkötével, lehet menni eligazításra a titkos bázisra és a pénzt felvenni a titkos páncélszekrényből!

  45. ebihal szerint:

    mandaf!
    Érveket a múltkor sem voltál képes írni, most sem, megértem, ennyi vagy.

  46. Rázsó szerint:

    mandaf. Neked ez a “hozzászólás” el van mentve, és mindig beilleszted valahová? Mikor valaki érveket kér, akkor te mindig megjelensz ezzel.

  47. Tarjányi László szerint:

    Ha én lennék a törvényhozó, a tettes kapná a gyilkosságra a törvény által előírt büntetést, függetlenül attól hogy a saját indítéka alapján gyilkolt vagy megbízásból bérgyilkosként! A felbújtó viszont 1.5-szeresét kapná társtettesként, jobban járna ha saját kezüleg végezné el azt, amire elszánta magát! Nehogy már a gazdag vagy befolyásos emberek olcsón megússzák a disznóságaikat! Mindjárt rendesebb lenne a világ, ha nem lennének bérgyilkosok és megbízók!

  48. Grün Izidor szerint:

    Tarjányi László!
    A gyilkos egyszeri életfogytiglant, a felbujtó a másfélszeresét?!
    Mivel mindenkinek csak egy élete van (minősítéstől függetlenül) bonyolult lenne még egy fél életet ráhúzni halála után!

  49. Tarjányi László szerint:

    Amerikában nem szívbajosak, kiszabnak akár 600 évet is!

Itt lehet hozzászólni !