Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén!

Csepel.info

Vörös Csepel

Barna Ing a neve annak a vendéglátó-ipari egységnek, amely a közelmúltban nyílt meg Csepelen. A kocsma cégérén Hitler, Mussolini, Szálasi és Goebbels néz farkasszemet a járókelőkkel, de láthatunk részletet a Gestapo egyik nagygyűléséről, egy náci propagandaplakátról, és a náci címerről is – a horogkereszt azonban furfangos módon, a felirattal ki van takarva. A nácizmus körülbelül 25 millió ember életét követelte, úgy tűnik azonban, hogy a „retro kocsma” vezetőit ez nem zavarta. A vendéglátóhely működési engedélyét a helyi önkormányzat sem utasította el.

A hír igaz, de hogy egy kicsit elgondolkoztatóbbá tegyük, éppen fordítva írtuk le. Az új kocsma neve ugyanis Vörös Csepel. A vendéglátó-ipari egység neve alatt Sztálin, Rákosi, Marx, Engels és Lenin néz farkasszemet a járókelőkkel, de láthatunk részletet az ÁVH egyik nagygyűléséről, egy kommunista propagandaplakátról, és láthatjuk az egykori Rákosi-címert is – a vörös csillag azonban furfangos módon, a felirattal ki van takarva. A kommunizmus körülbelül 100 millió ember életét követelte, négyszer annyit, mint a nácizmus. Úgy tűnik azonban, hogy a „retro kocsma” vezetőit ez nem zavarta. A kocsma működési engedélyét a helyi önkormányzat sem utasította el.

A cégtábla

A cégtábla

Az elmúlt időszakban nem ez az egyetlen provokáció zavarta meg a csepelieket. A közelmúltban derült ki, hogy egy, a Csepel Művekről 2005-ben készült térképen egy „Munkásőr utca” elnevezés is megjelent. Kádár kommunista erőszakszervezetét egy olyan Kht. jelentette meg – részben közpénzből – a térképén, melynek vezetője az MSZP egyik önkormányzati képviselője. Az „új” utcanév hamarosan az összes Budapest és Magyarország térképen megjelent, ma már pedig a google világtérképén is megtalálható. Az önkormányzat vezetése előbb véletlennek, a szájhagyomány következményének nevezte az esetet, majd mégis megakadályozta az utca átnevezését.

 

Kommunista ikonok

Az eszme megálmodói, a kém, a tömeggyilkos
és legjobb magyar tanítványa

 

A közvélemény-kutatások szerint Magyarországon ma nem azonos arányban utasítják el a szélsőséges mozgalmakat. Míg a jobboldali gondolkozású emberek a szélsőjobboldalt és a szélsőbaloldalt egyaránt veszélyesnek és károsnak tartják, a baloldaliak a nácizmust elutasítják, de a kommunizmust már nem tartják hasonlóan veszélyes jelenségnek.

 

ÁVH, a munkásosztály ökle

ÁVH, a munkásosztály ökle

Rákosi címer - a vörös csillag gondosan eltakarva

Rákosi címer – a vörös csillag egy betűvel eltakarva

 

 

 

 

A Fidesz-KDNP frakció sajtóközleménye:
Se a náciknak, se a bolsevikoknak
nincs helyük az utcákon!

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy kerületünkben „Vörös Csepel” névvel olyan vendéglátóhely megnyitását engedélyezte az MSZP-vezette csepeli önkormányzat, melynek cégérén kommunista tömeggyilkosok, Lenin, Sztálin és Rákosi, a Rákosi-címer és egy, az ÁVH-ról készült kép is megjelent. A vendéglátóhely a csepeli Árpád utca és a rossz emlékű Ságvári Endre utca kereszteződésénél áll, a cégtábla már messziről látható.

Sajnos nincs mit csodálkoznunk azon, hogy Budapest XXI. kerületében, Csepelen, a 21. század elején, 18 évvel a rendszerváltás után mindez megtörténhet. Nemrég arra bukkantunk rá, hogy önkormányzati támogatásból, egy önkormányzat által is tulajdonolt cég olyan térképeket jelentetett meg Csepelről, amin szerepel a Kádári erőszakszervezettel nosztalgiázó Munkásőr utca elnevezés. Néhány héttel ezelőtt pedig az önkormányzat MSZP-s többsége akadályozta meg, hogy az éppen kétszáz éve született, mártír miniszterelnök, Gróf Batthyány Lajos nevére változtassuk a Ságvári Endre utcát. Legutóbb arról is értesülhettünk, hogy a Csepel újságot kézi vezérléssel, álnéven írt politikai cikkek dömpingjével irányítja a polgármester politikai főtanácsadója, s mindezt busás köztisztviselői fizetésért.

Mindez hozzájárult ahhoz, hogy már nem is a 60-70-es évek légkörét, de egyenesen az Államvédelmi Hatóságot, a munkásosztály öklét és a Nagy Tanító, Sztálin legjobb magyar tanítványának, Rákosinak a korát ünneplik, siratják vissza egyesek Csepelen. Belegondolt-e valaki az MSZP-nél, hogy mi lesz akkor, ha mások a 40-es évek szellemét, Hitlert, Mussolinit és Szálasit kezdik ünnepelni a kerületben, vagy a nyilasokról akarnak suttyomban utcát elnevezni?

A Fidesz-KDNP csepeli frakciója megengedhetetlennek tartja, hogy akár a nyilasokkal, vagy a munkásőrökkel, akár a bolsevikokkal vagy a nácikkal nosztalgiázók közterületet nevezhessenek el, vagy „retro-kocsmában” örömködjenek az emberiség- és a nemzetellenes bűnözőkre „emlékezve”.

Felszólítjuk Tóth Mihály polgármestert, az MSZP helyi elnökét, hogy a vendéglátóhely tulajdonosaival távolítassák el a rendszerváltás és a demokrácia szellemét provokálóan sértő cégtáblát.

Németh Szilárd
Frakcióvezető
Fidesz-KDNP csepeli frakciója

A Témához kapcsolódó cikkek:
A munkásőrségről neveztek el utcát Csepelen
Munkásőr-nosztalgia
Csepeli MSZP: a szájhagyomány lehet a bűnös
Hosszú a (gyalog)út Ságváritól a Munkásőrig BKV-val
A Munkásőrséget védik Csepelen (frissítve)

 

55 hozzászólás “Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén!” bejegyzésre

  1. Nándi szerint:

    Na és most mi lesz? Mit csinál az önkormányzat? Vagy ez más szerv hatáskörébe tartozik? Mindenesetre szégyen, bár már lassan azon sem lepődök meg, hogy Csepelen még ez is megtörténhet.

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Micsoda hisztéria törne ki, ha valóban megnyílna egy “Barna Ing” kocsma Hitler arcképével! Lefogadom, hogy a baloldali lapok említésre méltónak se fogják tartani a hírt. És azt is lefogadnám, hogy a nácikra és Hitlerre utaló névvel nem nyithatott volna ki kocsma Csepelen.

  3. Márta szerint:

    Csepelen minden lehetséges ,hiányzik még a képek küzül a vezetöink KÉPE!
    Vannak emberek kiket nem zavar ,hogy a nácismus 25 milll ember életetét követelte!!!!Ha hosszu a nyelved és oda ér !!mindent lehet csepelen ,csak tiszteséges polgárnak lenni nem szabad !!!!!A szüleim rendre ,tisztességre ,öszinteségre ,ne LOPJ ,!!!ily nevelést kaptam !Csepel Tanácselnöke és helyetese a polgármester! MILy nevelést kaptak!??
    Ébredjetek már felll !!! ITT mindent eleadnak Ó bocs ( Bérbe) !!!!!!!!!

  4. ZSBÁ szerint:

    Ugyanabba a kocsmába – ha stílusosak lennének – kéne tenni a náci vezérek képeit is…Együtt ihatna békésen koccintgatva a fiatal balos a magyargárdistával, egy tálból cseresznyéznének az ex-ávhs munkásőrök a volt nyilasokkal…
    biztos zajlana az élet ott…:)

  5. Csepeli Galvániszap szerint:

    Jól megértenék egymást. Rajk László is megértette magát a nyilas testvérével, vitatkoztak ugyan egymással, hogy melyik az igazi megváltó mozgalom, de meg is védték egymást, amikor bajba kerültek.

  6. Paca szerint:

    Egész egyszerűen közröhej ami ebben az országban folyik…

  7. Ice szerint:

    Méltó hely,méltó elnevezés ,vörös csepel naná,hogy Csepelen nyílik ilyen.Akkor lesz jobb világ,ha már Csepelen se nyílik több “szegfű”…
    Kibírhatatlan, undorító és tűrhetetlen ami itt folyik!

  8. Réka szerint:

    Hát… itt ugat mindenki, holott kommunizmus Magyarországon soha nem alakult ki, előbb talán utána kéne nézni a dolgoknak, amúgy meg ez az egész csak ingyenreklám ennek a kocsmának…. 🙂

  9. Kapanyányimonyók szerint:

    Néznének a vörösök, ha lemenne vagy 50 kopasz úriember és bemennének , hogy ők most mind kérnek egy kávét és kedélyesen elbeszélgetnének a sarokban. (Nem éppen komcsi témákról…) Akár a borharapó közönségét is el lehetne oda küldeni , hogy ott mulassanak… Fosna az egész kóceráj. Meg se mernének mukkanni a vörös faszkalapok.

  10. Bubus szerint:

    Kedves Réka, a saját véleményedet éppen azért tudtad most elmondani, mert nem alakult ki a kommunizmus. 😉 Viszont a kommunizmus jelszavai alatt százmilliónyi embert öltek meg, vagy éheztettek halálra, amivel a kommunisták a világ tömeggyilkosai között a képzeletbeli dobogó legfelső fokán állnak. Még a nácik is mélyen alattuk vannak.

  11. vörös erik szerint:

    sziasztok! tudja valaki a pontos címet?

  12. Gyuszmoi szerint:

    Nah mostmár engem is csak az érdekel h végülis Csepelen belül hol is van ez a kocsma? 🙂

  13. Bubus szerint:

    Az Árpád utca Ságvári utca felőli végében van, a Munkásotthon oldalán.

  14. Klári szerint:

    Csepel Budapest legelmaradottabb és legszegényebb kerülete. Nincs nyoma, hogy a pénzek hová mennek, minden nagyon lepusztult. Végig a Hév mellett szeméttelepek, romos házak, milyen lehet a többi?

    Azt sem lehet megérteni, miért építik át a Szt.Imre-teret szinte minden évben. Közben persze eltűnt a kovácsoltvas kerítés, ami még jelezte az egykori Vasmű létét.

  15. Gabca szerint:

    Kedves Klári, úgy hallottam hamarosan elkezdődik a Szent Imre tér ismételt felújítása, amivel be is fejeződik az észak-csepeli 9 milliárd forint elszórása. Csak reménykedhetünk, hogy a virágágyások mintáiból nem Rákosi elvtárs-pajtás képe fog ránk kacsintani.

  16. Gabca szerint:

    Hülyék ellen nem megoldás a még nagyobb hülyeség. Szerintem.

  17. atata szerint:

    Apró de kemény lépésekkel kell eltakarítani még az írmagjukat is Csepoelről, de az egész országból is. Az egyetlen kérdés , melyikkel kezdjük fenntről le, vagy netán aluról felfele- s míg ezen lamentálunk , eladják a földet alólunk, a kék eget felőlünk ,- magánosítják az egészségügyet, megreformálják a nyugdíjrendszert, bevezetik a rokkantak átképzését a szabad munka piacra stb.
    Mindenkinek az utcán a helye kifele rendet csinálni, mert holnap már nem lesz mit veszteni.
    A kocsma kiváló szoci figyelem elterelő hadművelet aminek sikeresen bedőltetek ahelyett pl, hogy a TB mentőkhöz csatlakoznátók- ez a mondat amoderátornak szól,-még az oly ügyes hangszereléssel együtt is.

  18. Bombi szerint:

    Ahogy hallottam, pár éve még ott volt a Jedlik homlokzatán is a Rákosi címer… Persze miért is siettek volna leszedni, amig Zanati elvtárs volt az igazgató… Nem lehet, hogy ő is ebben az undormány krimóban piálgat? Esetleg az is elképzelhető, hogy odavitte magával a címert és visszasírja a “régi szép napokat”?

  19. 56.os figyelmeztetése! szerint:

    Takarodjon a Kommunista söpredék a Csepeli tanácsból! Az emigrációban élő 56-osokSzövetsége

  20. admin szerint:

    Az erőszakra felbújtó bejegyzéseket töröljük.

    Szerkesztőség

  21. Hamika szerint:

    Budapest legherotosabb kerülete csepel,ez is csak itt történhet meg!
    A csepeli lakosok annyira ostobák hogyha lefestek egy hintalovat vörösre akkor azok azt is megszavazzák,csak komcsi legyen.
    A kerületben eszetlen méreteket ölt a szegénység, és családok rokkannak bele a napi megélhetésbe.De a fejüket még eztán sem birják kihúzni gyurcsányi és bandája seggéből.

  22. Laja szerint:

    Kedves Hamika!

    Általában egyetértek azzal, amit írsz, kivéve azzal az egyel, hogy a csepeli lakolos annyira ostobák…

    Ne felejtsd el, hogy Csepelen élnek gondolkodó emberek is! Lassan, de biztosan ők lesznek többségben, legalábbis remélem!

    És ha ez eljön, akkor a zanati féle kommunista csökevényeknek befellegzett. Többé nem nosztalgiázhatnak a régi “szép” időkön. Nem piálgathatnak majd ilyen helyen, ahogyan azt írta valaki, persze csak feltételezés képpen. Persze a Bélustól ez is kitelik.

  23. Hamika szerint:

    Barátom Laja !
    Legyen igazad, a többség kivárását attólfélek én már nem élem meg hiszen már 35 vagyok ….sosem lesz belátható időn belül normalizálodás e komcsi kerületben..

  24. munkásököl szerint:

    Ezzel a többséggel kapcsolatban én is szkeptikus vagyok. 🙁
    Az egy főre jutó kocsmák, italdiszkontok, és a forgalmuk 80%-át alkohol és dohánytermékekből produkáló éjjel-nappalik tekintetében világelső városrész elég morbid képet tud festeni a szavazás napján. Mindenütt kihízott ballagási (jó esetben érettségi) öltönyök cammognak az utcán, majd lepattanó gombokkal, alatta ingpulóverrel, hidegben zöld horgolt pulcsival. A virsliujjakban még mindig található annyi receptor, hogy a delikvens, ha esetenként ácsceruzával is, de beletaláljon abba nyamvadt négyzetbe.
    Na, ilyenkor szar gondolkodó embernek lenni…

  25. Fest Ékes szerint:

    Délután 3-kor jöttem arra, eléggé megvisel álapotban van olyan csata utáni.

  26. […] XXI. kerületében felgyújtották a Vörös Csepel nevű kocsmát. A kár mintegy másfél millió […]

  27. Nagyapó szerint:

    A kocsmáros (és a tulaj) még mindíg remek reklámnak tartja a kommunista cégért, amint azt az újságírónak nyilatkozta?

  28. Georgie szerint:

    Szamomra teljesen erthetetlen ez a hiszteria a Vörös Csepellel kapcsolatban. Az egesz nem akart mas lenni, mint egy kommunizmus-parodia. A jobboldal teljesen elveszitette a humorerzeket. Olyan dühödt intolerans modon reagalt, hogy azt mar a rakosi- idökbeli “Szabad Nep” es a “Nepszabadsag” is megirigyelhette volna. Egyetlen internetes hirt adott tovabb az egesz sajto minden kontroll nelkül, egyetlen ujsagiro sem vette a faradtsagot, hogy közelebbröl is informalodjon. Meg is lett az eredmenye. Ha egy buzi-bar nyilt volna eszre sem veszik. Sajnos a Jobboldal ebben az ügyben melto partnere lett gyurcsany-gergenyi fele aljas diktatoroknak es a gerinctelen albaloldali sajtonak.
    Sokkal többre tartottam magunkat. Kar.

  29. Georgie szerint:

    Remelem a Terror-Hazat nem fogjak bezaratni/felgyujtani, mint kommunista/fasiszta emlekhelyet, ahova nyugdijas avosok/nyilasok elmerenghetnek a “dicsö-multrol”.

  30. De miért? szerint:

    Hát gyönyörű!!!!
    Ez miért lehet még ma MAGYARORSZÁGON?
    Miért lehet azt, hogy a kommunisták újra szabadon garázdálkodnak?!

    A szemétdombon a helye az ilyennek.
    Ezek miatt az emberek miatt vándorolt ki és disszidált annyi meg annyi Magyar ember.

  31. De miért? szerint:

    Georgie:
    Ne tarstál te senkit senkibe, inkább ajánlom neked hogy szállj magadba és gondolkozz el azon hogy az mennyire paródikus, hogy sok millió ember halt meg ezek miatt az emberek és az ő eszméik miatt.
    Azokat az embereket győzd meg ezen vicces dolgokról.
    Amit a Terror házáról írtál látszik, hogy fogalmad nincs az egész Múzeum értelméről.

  32. Gyuszmoi szerint:

    most halottam a rádióban, felgyújtották…molotov bácsi segítságável…

  33. Iustitianus szerint:

    Nos, Georgie boy, aki a múzeumot összekeveri a kocsmával, az nagyjából mindent elmond magáról. Egyébként pedig el kell, hogy szomorítsalak, “meleg hely” egyelőre – hál’ Istennek – még nincs Csepelen, de a komcsi nosztalgia kocsma után már az sem lenne meglepő. Persze mit lehet ott várni, ahol az utolsó függetlenített párttitkár a polgármester és az utolsó tanácselnök pedig az alpolgármester :-(…

  34. Gabca szerint:

    A melegek nem öltek meg százmillió embert, szerintem nem is politikai, sokkal inkább magánéleti kategória. Amúgy a Terror Házában is van kávézó, de az egyrészt a múzeum része, másrészt nem nosztalgiázik.

  35. Georgie szerint:

    Szamomra a Vörös Csepel egyfajta görbe tükör, melybe belenezett a magyar tarsadalom, tul rondanak talalta magat es összetörte a tükröt.
    Pedig jo volt a kave es magyar.
    Arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy ez a fajta agressziv politizalas sok becsületes magyar szellemü ember (akikhez a tulajdonosok is tartoznak-Isten bizony!) szamara riasztolag hat.
    Szerencsetlen ötlet volt, ennyi az egesz. Ebböl kommunista-avos összeesküvest krealni valoban groteszk.
    Inkabb az egeszsegügy, az oktatas es az orszag tönkretetele, a gyurcsanyi diktatura ellen kellene demonstralni. Menjetek valasztani es szavazzatok ezuttal masra.
    Söt a vegen meg buzi lettem, aki összekeveri a kocsmat a muzeummal es viccesnek talalja sok millio ember halalat. Azert rendes Iustitianustol, hogy a csepeli Önkormanyzatot nem tulajdonitja nekem.

  36. Bubus szerint:

    Georgie, ki védi itt azokat az alakokat, akik odamentek gyújtogatni, milliós kárt okoztak, és a környéken lakó emberek életével játszadoztak? Nem gondoltátok végig, milyen fájdalmat okoztak sokaknak azok, akik a kocsma cégérén voltak. Senki nem azért tiltakozott, hogy aztán valami állat odamenjen molotov-koktélt dobálni. Én elvárom a Fidesztől, hogy ilyen esetekben igenis felemelje a szavát. Megtették, és akkor is megtették, amikor azok az alakok odamentek gyújtogatni.

  37. Georgie szerint:

    Kedves Bubus, tökeletesen igazad van. Mas dolog szot emelni es követelni a “dekoracio” eltavolitasat es megint mas hadjaratot inditani egy meggondolatlansag miatt valoban rendes emberek ellen.

  38. Gabca szerint:

    Az a baj, hogy nagyon-nagyon mélyre süllyedt ez az ország az elmúlt években. Gyurcsány csalással szerezte meg a hatalmat, és még büszke is rá. 2006. októberében a rendőrség szétverte egy ellenzéki párt bejelentett, békés nagygyűlését. Ez korábban – a demokratikus rendszerünkben – elképzelhetetlen volt. Rálőttek a rendőrség székházára, utcán randalíroznak szélsőségesek, autókat gyújtanak fel, pártirodákat rongálnak meg. Ez is elképzelhetetlen volt korábban.

    Nagyon szomorú vagyok ezek miatt. Én 1989-ben nagyon nagy reménnyel vártam a rendszerváltást. Ez lett belőle.

  39. kádárkolbász szerint:

    ha a fentiek mehetnek ideiglenesen ismétlem önmagam, hameg ezt is kiveszik max írok scriptet ami megoldja az ismétlést:

    admin / bombi: nemtudom mit csodálkoztok az abortuszmaradék lumpenproletáron, ezeknél az inkbutároszökevényeknél alapvető a kettősmérce, csegevara, kádár meg a többi genetikai hulladék az mehet mert az trendi meg menő, na de aztán a hitler az nem mert az csak töredékannyi hullát bírt produkálni mint a kommunizmus.

    volt alkalmam jópárszor csepelen járni az elmúlt 2 évben, hát leszámítva az útszélesítést egyszerűen egy hányinger környék (a családi házas részt nem veszem bele mert nem az a jellemző). a lakótelep tökéletes keltetője a jövőbeni maszop szavazóknak (már ha nem halnak éhen a reformoktól a következő választásokig, bár szerintem a kaját még piával kitudják bekkelni egy darabig)

    szegény nyomoronc még mindig a Zorbánnál van leragadva mert nem talál mást boxzsákot holott a hülye is látja hogy nem a Zorbán hanem dicsőpártunkéskormányunk bassza szerteszíjjel az országot 6! éve (igen, feltünt hogy már nem a Zorbánkormány van hatalmon?) Külföldi gazdasági elemzők szerint 2002ben még a frissen csatlakozó országok közül 10ből másodikak voltunk, most meg a román oláhcigányok (nem az erdélyi magyarokról beszélek) négykézláb is megelőznek minket és sereghajtók vagyunk… Ez az elmúlt 6! év “megcsináltuk” teljesítménye, ezt nem lehet a fityeszre kenni bármennyire is próbálja a lakájmédia megetetni a blikken nevelt disznajaival. Mondjuk ha nem lett volna a Zorbán akkormeg nyilván István vagy Mátyás királyra fogták volna ezt a rakás szart amit összemelóztak az elmúlt 6 évben (meg előtte 40 évig + horn kormány)

  40. dömdödöm szerint:

    Mit csodálkozunk, az az etetés, hogy legfőbb ellenségünk a rasszizmus, az antiszemitizmus, a sovinizmus, populizmus, régebben az imperializmus stb… csupa idegen szó és agyament tartalom, ami mindig éppen az, ami a vérségi, vagy vallási alapon választott szóvivő kedvére való. A legfőbb erénye ennek a fajta szivatásnak, hogy eltereli a figyelmet olyan egyszerű, de magyar és nagyon érthető kifejezésekről mint LOP, CSAL, HAZUDIK. Pedig ugye ezeket közvetlenül a ti károtokra csinálják.

    Mit remélhettek, hisz a Fidesz népszavazással döntené meg azt a tolvaj bandát, aki dicsekszik a szavazási csalásával, tehát ott se lehetne, ahonnan majd a népszavazás eltávolítja… hehehe…. Szerintem ez a jellemtelen banda már magától rég megbukott volna. Ha mondjuk nem népszavazással akarnák megdönteni. Jogos az az észrevétel, hogy ezeket a bűn tartja össze.

    Nézzétek majd a csepeli SZTK-t. Ha végre teljesen megcsinálják, akkor azonnal privatizálni fogják, ha ugyan már el nem adták. Persze nem az értékén hanem a felújítási összeg töredékéért. Igy van ez az oktatással is. A reform az leegyszerüsítve: az ingatlanokat kiosztják a csókosoknak. A szarabb ingatlanokban még marad valami oktatás, meg gyógyítás. Ezért szedett el a jónéptől ugyanez a banda 48%-ot egészségügyi hozzájárulás címén.

  41. dömdödöm szerint:

    Még valami, olvasom Klári hozzászólását és én azt hiszem tudom miért építik át a főtér környezetét évente milliókért, aztán a többi területen meg még utat se csinálnak, de még a sittet se szedik össze.
    Szóval azt tudni kell, az orosz maffia legjobb lehetőségei az építőiparban vannak, itt lehet úgy elszámolni a munkákat: hozzáírok a számlához egy milliót, de akkor kiplakátolod a kerületet a választásokra, vagy betámogatod a pártkasszát, esetleg adsz belőle zsebbe. Ezért építenek tehát sokat.
    Miért épp a főtér és környezete lesz átépítve: a döntéshozó látni akarja mennyi az építőipari sumák, de már utazgatni nem nagyon szeret, ezért pl a templomoknak nem pénzt ad a felújításra, hanem csókosokkal megcsináltatja pl. a világítást pár millióért, hol szökőkút lesz a főtéren, hol sivatag pálmákkal, de mindezt a tanácsházi ablakából felügyeli. Kerül amibe kerül a kerület lakóinak.

  42. dömdödöm szerint:

    Georgie Te nyilván ismered a kocsma tulajdonosait, ha nem történetesen te vagy az. Tehát meg tudod érteni az agresszív politika miatti riadalmukat ahogy írtad.
    Nem értem miért nem látod meg annak a pár száz milliónak a szenvedését akiket ez a mocskos banda nyomorított meg. Vagy az övék nem számít, csak az hogy te hogy megijedtél mi?
    Üzletet látsz abban, hogy szerencsétlenül járt áldozatokat próbálsz kiröhögtetni?

  43. Georgie szerint:

    Hello Dömdödöm, nem vagyok a kocsma tulajdonosa (sajnos), csupan ismerem öket. Sem ök, sem en nem ijedtem meg, mert nincs okunk ra.
    Arra utaltam csupan, hogy az egyszerü valasztopolgar (kispolgar) ijedhet meg, hogy cseberböl vederbe kerülhet es megint rosszul fog valasztani. Ettöl a gyurcsany- bandatol ugyanugy iszonyodom, mint a legtöbb hozzaszolo (vagy meg jobban). Engem is feszit az (anarchista) indulat, de a tv ostroma ota massal sem ijesztgetik a polgarokat, mint a “szelsöjobboldali csöcselekkel”. Ne adjunk nekik municiot a hazugsagaikhoz.
    Itt nem lettek az aldozatok kiröhögtetve, ellenkezöleg, a kommunista vezerek visszataszitosagat akartak megmutatni. Vagy Rakosi elvtars vigyorgo abrazatat szimpatikusnak talaltatok?
    Talan ha kiirjak, hogy falraköpni kötelezö….
    Tragikus, hogy ennyire felreertettetek.
    Tegnap a TV1-en ertesültem arrol, hogy a Vörös Csepelböl szimpla Sörbar lesz. Gyözött az igazsag, semmi horror, semmi politika, semmi indulat, semmi gondolat, csak pia.

  44. dömdödöm szerint:

    Georgie látom nagyszerűen értesz az utólagos belemagyarázásba, magadnak is többször ellentmondasz.
    Maradjunk abban, a dekoráció készítőnek és a megrendelőjének se a rettentő mocskos kommunisták bemutatása volt a cél, hanem nagyon is láthatólag polgár pukkasztás, vagyis a békétlenség szitása volt a cél.
    Ha nem így lett volna, akkor teljesen más fényképek lettek volna elhelyezve, és valóban ki lett volna írva a falraköpni kötelező. Igy az látszik, hogy a jelenlegi seggnyaló média hullámain szerettek volna ingyenreklámot a sekélyes ötletüknek, aztán mivel szerintem nem volt olcsó a díszlet és a népség mégse tolongott, egyszerűen felgyújtották és bekasszírozták a biztosítási összeget. Az új kocsma valószínű jóval nagyobb reklámot élvez mintha a botrány nem történik meg. A haszonélvezője meg szerintem szégyellje magát.
    A TV ostroma pedig csak egy mumus, amit a hivatásos bajkeverők azért alakítottak, hogy lehessen valamivel a tájékozatlanokat ijesztgetni. De lám csak te se félsz, csak másokat ijesztgetsz vele.
    A jobb és baloldali jelzők csak parasztbolondítás. A TV ostrománál (is) a rendőrség volt a csőcselék, akik szervezetlenül, hozzértés nélkül, a békés polgárok provokálásával, mégis az adófizetők pénzét tékozolva intézkedtek. Nagy szerepe van itt a rendőri vezetőknek, akik egy valahogy működő magyar rendőrségből egy időnként balfácánként áldozattá váló, máskor egy dúvadként garázdálkodó, de mindenképpen milliárdokat faló csürhét fejlesztettek.

  45. Georgie szerint:

    Dömdödöm, hazankban olyan kökemeny vadkapitalizmus alakult ki,
    cinikus nepnyuzo milliardosokkal, lovasrohamozo brutalis rendörbandakkal es meg nem ehezö, de nelkülözö tömegekkel, hogy mar lassan a (Thürmer-fele) Munkaspart is szalonkepesse kezd valni.
    Talan nem egy üres kocsmat kellene megrohamozni. Fontosabb feladatok is vannak.

  46. […] Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén! […]

  47. leni szerint:

    Csepel azért kap ilyen közvéleményt felkeltő stílű kocsmákat, hogy legyen min csámcsogniuk… jobban mondva csámcsognunk 🙂 és míg mi csámcsogunk, felháborodunk, egymásnak esünk, mert
    mind más-más nézeteket vallunk, ami rendben is van persze, de álljunk csak meg egy pillanatra! Amig mi egymással civakodunk, addig a “vezetőink” szét lopkodják az arcukat nem szégyenlve, mindent zsebre tesznek, azt is amit nekünk kéne kapnunk, a népnek. Ez van. Erről a Brian élete című filből egy részlet jut eszembe :))) -” Hiszen van közös ellenség!!! IIGGEEEEN! wáhhháháhááwwwhhhgrrr” szóval csak azt nem vesszük észre, hogy azonnal cselekednünk kéne a gávörmenttel szemben.
    Nem kéne ezeknek a s*****nak hagynunk, hogy szétlopják, eladják, és prostit csináljanak édes kis hazánkból. Már megtették, és folyamatosan ezt teszik. Jó lenne ha végre látnátok : egy-egy ember, külön-külön semmi…de ha összefognánk sokra mehetnénk!!! 😀

    HAJRÁÁÁÁ!!!

  48. […] levelet küldők azt nem állítják egyértelműen, hogy közük lett volna 2007. december 6-án a Vörös Csepel vendéglátóhely felgyújtásához, arról úgy tesznek említést, hogy “legyen […]

  49. […] Csepel kocsma és más hasonló csepeli különlegességek: Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén! Lángba borult a Vörös Csepel A munkásőrségről neveztek el utcát Csepelen A Munkásőrséget […]

  50. hungarsita! szerint:

    ezaz!!

    Ide járok örökre!
    Megvan a kedvenc helyem!
    Köszzz az infot,itt költöm el minden pénzem!
    Csepelen úgy is sok a cigány!

  51. OoShadowoO szerint:

    baszki a csepeli vendéglátorol kerestem v mi infot azt kidobja ezt a szutykot…

  52. […] Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén! […]

  53. Nika666 szerint:

    Sziasztok kedves Csepeliek es környekbeliek.Törtenetesen a Csepeli sörbar felöl erdeklödnek.Kinek mi a velemenye a hejröl es milyen ötleteitek lenne hogy egy jo hely legyen belöle?Biliar,csocso,kedvezöbb arak stb??

  54. Csepel a bűnözés szigete,…. NEM ezzel kéne foglalkozni, pláne, hogy eldugott utcában van, akinek nem tetszik nem néz oda oszt ennyi,…… inkább az Ady Endre utcai hajléktalan szállóval kéne foglalkozni amit egy LTP. MELLÉ (!!!!!!) helyeztetett (anno) a város vezetés, menjetek végig a Csete B. utcán is !!!! Mintha a nyóóóc ker egyik “belső” utcáján haladnék (sorry) okáldék !!!! A látképről nem is szólva.

    Csodálkozunk ,hogy minden 5. Bp.-i ember rossz vagy éppen lenéző véleménnyel beszél erről a kerületről,…. hááát nem csodálkozom.

Itt lehet hozzászólni !