A Népszabadság szerint elkapták a Vörös Csepel felgyújtóit

Gyújtogatók előzetesben

Népszabadság

Vörös Csepel

Már tizenhat gyanúsítottja van a Budaházy György és társai ellen emberölés előkészülete és terrorcselekmény megalapozott gyanújával indult nyomozásnak, miután az utóbbi napokban a Magyarok Nyilai nevű szervezet újabb négy katonáját vették őrizetbe.

Hat budapesti Molotov-koktélos támadással, Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének bántalmazásával, és Szabadszálláson hét autóbusz felgyújtásával is Budaházy Györgyöt és társait gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a személyi és tárgyi összefüggések miatt még szeptember 22-én egyesítették a korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által nyomozott nyolc ügyet a Budaházy György és társai ellen hónapok óta folyó eljárással.

A lépés technikai jellegű, mivel Budaházy ügyében amúgy is közösen nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség és az NNI. Az egyesítés mindazonáltal azt jelenti, hogy a nyomozó főügyészség a Budaházy György által életre hívott Hunnia Mozgalom számlájára írja a 2007. szeptember 18-án az SZDSZ XI. kerületi irodája, az MSZP kispesti irodája, a Vörös Csepel nevű szórakozóhely, valamint a Broadway-jegyiroda, az V. kerületi Action bár és a VIII. kerületben található Magnum Fittnes Szalon elleni Molotov-koktélos támadást is.

A Budaházy által alapított és vezetett Hunnia Mozgalom az interneten Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregként vállalta magára a felelősséget a Molotov-koktélos akciókért és a többi tettért.

Az ügyészség szerint a szervezet azért követett el fegyveres és Molotov-koktélos támadásokat parlamenti képviselők ellen is, hogy megfélemlítse őket. Számos, döntően kormánypárti politikus kapott – mint utóbb kiderült, ártalmatlan – fehér porral töltött, antrax feliratú levelet.

Kedden és szerdán a Központi Nyomozó Ügyészség és az NNI a szervezet újabb négy tagját – két férfit és két nőt – vett őrizetbe. Keresztes Imre főügyész tegnapi közleménye szerint az új gyanúsítottak közül az egyik nő felderítőként vett részt egy ceglédi képviselő ellen tervezett merénylet előkészítésében. Ő készítette továbbá azokat a ruhákat is, amelyeket a mozgalom “katonáinak” az akcióik végrehajtásakor viselniük kellett.

A másik nő az ügyészség mai ismeretei szerint 2008. április 8-án Budaházy Györgyöt arra a találkozóra “fuvarozta” autójával, amelyen katonáinak az aznapra tervezett merényletre vonatkozó utasításokat kiadta. A két férfi gyanúsított egyike több társával Sarudon Molotov-koktélos támadást hajtott végre egy parlamenti képviselő hétvégi háza ellen. A másik férfi a Magnum Fittnes Szalon és Szilvássy György volt titokminiszter lesencefalui háza ellen elkövetett gyújtóbombás támadásban vett részt.

A gyanúsítottak mind a gyanúsítás, mind őrizetbe vételük ellen panasszal éltek, a vallomástételt megtagadták. A főügyészség indítványára a nyomozási bíró mind a négy gyanúsítottat letartóztatta. Az érintettek fellebbeznek.

Velük 16-ra nőtt a Budaházy György és társai ellen emberölés előkészülete, terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt folyó eljárás gyanúsítottjainak száma.

Forrás: Népszabadság

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Őrület: Hitler, Szálasi és Goebbels egy csepeli kocsma cégérén!

Lángba borult a Vörös Csepel

A “Magyarok Nyilai” gyújtogatott Csepelen?

25 hozzászólás “A Népszabadság szerint elkapták a Vörös Csepel felgyújtóit” bejegyzésre

  1. hlajos szerint:

    egyszer kíváncsi lennék, hogy van-e ennek az egész Budaházy-ügynek igazságtartalma, vagy csak a nyakukba varrnak mindent, amivel nem tudtak nagyon mit kezdeni.

  2. Huba szerint:

    Én már most attól félek, hogy azt a rengeteg milliót, amit majd a megalapozatlan gyanusításért és fogvatartásért Budaházyéknak ki kell majd fizetni, alaposan megterheli az új kormány költségvetését. Persze akkor már a bolsic kormány mossa kezeit.

  3. Kovács Ernő szerint:

    Érd-Csepel FC 0:0! Kommentalok.hu

  4. miska72 szerint:

    Hajrá magyarok nyulai!
    Éljen a gárda!
    Éljen Budaházy!
    Hajrá JOBBIK!

    Gezemberek rettegjetek!

    RENDSZERVÁLTÁST!

  5. miska72 szerint:

    Égyék mag a szocik mit főzetk meguknak!

  6. miska72 szerint:

    “Az ügyészség szerint a szervezet azért követett el fegyveres és Molotov-koktélos támadásokat parlamenti képviselők ellen is, hogy megfélemlítse őket. Számos, döntően kormánypárti politikus kapott – mint utóbb kiderült, ártalmatlan – fehér porral töltött, antrax feliratú levelet.”

    Hogy miért? Mert ezek a GAZEMBEREK nem félnek az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSTÓL, hisz az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS is a ZSEBÜKBEN VAN! Ezek NEM FÉLEK A FEFELŐSSÉGREVONÁSTÓL, mert mindenhol az ő embereik vannak beépítve! A szocialista bíró, ügyész rendőr , nyomozó, stb, szintén az Ő MAFFIA körükbe tartozik!
    Különben Már GYurcsány SZzilvási, Pintér, Gergényi stb sitten lenne!
    De mivel MAFFiA az állam, wezért mindenki büntetlenül garázdálkodhat!

    “A másik férfi a Magnum Fittnes Szalon és Szilvássy György volt titokminiszter lesencefalui háza ellen elkövetett gyújtóbombás támadásban vett részt.”

    Mintha Szilvási egy szent ember lenne? Most hívják be kihallgatásra az ügyészségre Sukorói Bbotrány miatt Gyurcsányal együtt.
    Remélem bentartják őket és Budaházivanl fognak egy cellába kerülni, hogy ott is érezzék a szeretetet!

  7. miska72 szerint:

    Ha törvényessen akarsz intézkedni, mindenhól megpróbának elgánycsolni, lerázni átverni megvezetni!

    Ha törvényessen nem megy, marad az erőszak!

  8. Jack szerint:

    Mi lett ezzel a presszóval?És ez hol található?

  9. Vica szerint:

    Jack!

    Az Árpád úton volt, a Papírgyár közelében, de nem sokáig, ugyanis a cégtábla sokaknak szemet szúrt. Hogy jó viccnek szánta-é a tulaj a korcsma nevét, avagy vérbeli bolsi volt, az talány számomra. A táblát, ha jók az infóim, leverték.

  10. Jack szerint:

    Köszönöm az infót Vica !
    Majd elmegyek arra és meglesem 😉

  11. miska72 szerint:

    Jack, porig égett.

  12. Jack szerint:

    Miska72 nem újították fel?Mintha hallottam volna régebben ilyesmi híreket.

  13. Vincent Hanna szerint:

    Üdvözlet Mindenkinek!

    A sörözőt felújították, azóta Csepeli Sörbár a neve.
    Miska72!
    Gratulálok a véleményhez. Sem te sem én nem tudjuk az igazságot. De hajrá! Gyújtsatok fel mindent, dobjatok Molotov-koktél oda is ahol emberek laknak. Ez gyönyörű vélemény. Mindenre ez a megoldás?! Egy kicsit szűk látókörű vagy. Nem gondolod? A gárdát feloszlatták, Budaházy meg a hűvösön. De szerintem pénteken (23-án) ezt a nagy hazafit megpróbáljátok kiszabadítani. Inkább ment volna ő is dolgozni…

  14. Vincent Hanna szerint:

    Ja!

    “Ha törvényesen nem megy, akkor marad az erőszak!”
    Ez igen. Mit oldottak meg a söröző felgyújtásával? Ez az erőszak valószínűleg az én családomat és szeretteimet is érintené. Amit nem nagyon szeretnék csak azért mert sokezer ember nem jó helyre tette az X-et 2006-ban.
    Az a baj a magadfajtákkal, hogy innen névtelenül a fórum mögé bújva fantasztikusan hangzatos szavakat tudtok kiabálni és leírni.
    De amennyiben ahhoz az erőszakhoz folyamodnátok, nem érdekelne a politikai beállítottságod. Sem a tiéd, sem másoké….

  15. miska72 szerint:

    Tisztelt Vincent Hanna!

    Szerintem önnek se az a becsületes neve! Nemde?
    Nemsokkára Gyurcsány, Gergényi, Szilvási Stb is sitten lesz! 🙂
    Na ehhez mit szólsz? NINCS Zuschlag ügy! Ugye ezt is hallottuk?
    Feriék is mennek kihallgatásra, de lehet, hogy ki már nem fiognak jönni. 😉

    Én men írok névtelenül, ha bejelentést teszel a csepeli Önqrmányzatnál ótt tudni fogja mindenki, HOGY KI VAGYIK ÉN! 🙂 🙂 🙂 🙂
    Csak anyit mondj aki ellen 2 pert elvesztettek ÜGYVÉD NÉLKÜL!
    De ludasmatyi 3 x adja vissza! 😉
    Én nem gyújtogatok! Csak a jogi ezközöket használom! EGYENLŐRE!
    De ami késik nem múlik! Ki tudja mit hoz a jövő? 😉

  16. miska72 szerint:

    A TERRORISTÁKAT AZ ÁLLAM NEVELI!

  17. Vincent Hanna szerint:

    Tisztelt Miska72!

    Valóban nem ez a rendes nevem. De én nem is írkálok ilyen blődségeket, hogy ha nem megy törvényesen, akkor marad az erőszak.
    Van neked fogalmad az erőszakról? Nem arra a hőbörgésre gondolok, amit a tüntetésnek nevezett gyülekezetek során csinálnak mindkét oldalon. Szerintem nincs. Burokban élsz, mert ha azt látnád az utcán, hogy két ember ver egy harmadikat valószínűleg elfordítanád a fejed. Jártál háborúban? Harcoltál valaha akár a saját, akár mások életéért? Valószínűleg nem. Úgyhogy ne akard az erőszakot megoldásnak.
    Itt nem Gyucsányról, Szilvásiról meg Gergényiről volt szó. Hanem egy gyújtogatásról.
    És attól még, hogy én bejelentést tennék az önkormányzatnál még nem tudnám ki vagy. De nem is érdekelne. De véleményed, mint mindeki másé az érdekel.
    Budaházy és a hozzá hasonlók meg jó helyen vannak. Hasznosabbak lennének, ha dolgoznának és adót fizetnének.

  18. miska72 szerint:

    Én emellett dolgozom, és adót fizetek!
    És elvárom a TISZTESSÉGES ÜGYINTÉZÉST!
    Te helet, hogy nemtudnád hogy ki vagyok én, de az elvtársak tudnák.

  19. Lexon szerint:

    Kedves Hanna!

    Hagyd békén miskát! Ahogyan már korábban leírtam, miskának komoly mentális problémái vannak. Tényleg orvosi segítségre lenne szüksége. Azokból , amiket itt írogat, egyértelmûen látszik, ahogyan hónapról-hónapra romlik az állapota. Természetesen ô ezt saját magáról nem tudja, nem veszi tudomásul.
    De a legnagyobb baj az, hogy a mentálisan sérült embereknek is van szavazati joguk, így közvetve ôk is döntenek a mi sorsunkról. Ez a demokrácia…

  20. munkásököl szerint:

    Kedves Hanna”

    “Ez az erőszak valószínűleg az én családomat és szeretteimet is érintené.”

    Miért is? Nekem valamiért nincsenek hasonló félelmeim sem a saját, sem a családom miatt. Csak nem Te is a kommunista diktatúra jelképeit promotálod? Esetleg közpénzeket lopsz, mint az állítólagos Magyarok Nyilai állítólagos célpontjai?

    “Budaházy és a hozzá hasonlók meg jó helyen vannak. Hasznosabbak lennének, ha dolgoznának és adót fizetnének.”

    Ebből a kijelentésből az utóbbira következtetek. 😉

  21. miska72 szerint:

    Ezért azavazhatsz te is Lexon.
    Tudom elgurult a gyógyszered, azért irogatsz baromságokat. 😉
    Az a baj Lexon barátom, hogy éz az igazságot írom!
    Te meg a gezembereket véded!
    Remélem a sittre kerülnek, akkor is ilyen lelkes leszel.
    Nekem nincs szükségem orvosi segítségre, én képben vagyok!
    Nemhába nyertem meg 2 pert, MONDOM KÉT PERT! ÜGYVÉD NÉLKÜL!

    Igaza van mukásökölnek, csak annak kel félni, aki LOP! CSAL! HAZUDIK!
    Mondom TISZTELEM A TÖRVÉNYT!
    A gazembereknek BŰNHŐDNIÜK KELL!

    Hanna, Lexon, csak nem ti is érintettek vagytok? Mik vagytok
    korrupt rendőrök?
    korrupt Ügyvédek?
    Korrupt Önkormányzati dolgozók?
    Korrupt köztisztviselők?
    korrupt ……………….. stb!

  22. miska72 szerint:

    Aki 3 műszekben esztergál, annak nem kell félni!
    Aki a boltban pénztáros, annak nem kell félni!
    Aki a boltban eladó, nem kell félni!
    Aki a boltban árufltöltő, nem kell félni!
    Aki a gyárban munkás, nem kell félni!
    stb, stb, stb.

    Csak a szarházi rohadt tolvaj hazug gazembereknek kell rettegni!
    Remélem érthető?

  23. miska72 szerint:

    Öket nem is fogják beidézni a Sukorói bortány miatt!
    Továbbá, a BKV botrány miatt se! 😉

  24. miska72 szerint:

    Na ide se jött senki.
    Elmenekültetek?
    Erre mincsen magyarázat?

  25. miska72 szerint:

    Lexon, segíthetsz atlétaanak. 😉

Itt lehet hozzászólni !