Fut a Csepel: versenyek és bemutatók

Csepel.hu

Fut a Csepel: versenyek és bemutatók

Fut a Csepel: versenyek és bemutatók

Idén 35. alkalommal került sor a Fut a Csepel (-sziget) sportágválasztó és családi napra. A jó idő is segített: a korábbinál is többen választották vasárnapi programul a népszerű sportrendezvényt.

Az előzetes regisztrációk alapján már látszott, hogy a tavalyinál is többen állnak majd rajthoz a Kossuth Lajos utcában. A közös bemelegítést követően először az 1200 méteres távon indultak el az alsó tagozatosok – két futamban is -, majd következett a fő szám, a 3300 méter, amit Borbély Lénárd alpolgármester indított útjára, aki egyben fővédnöke is volt a rendezvénynek.

Az alpolgármester startjelére több százan vágtak neki a rendőrség, a polgárőrség, valamint az önkéntes segítők által biztosított futópályának. A Csepeli Városgazda a piacot is megnyitotta egy rövid szakaszon, így a verőfényes napsütésben a legkisebbektől az idősebbekig mindenki akadálymentesen szedhette a lábát.

A célba érkezést követően idén sem maradt senki befutócsomag nélkül: a szervezőknek és a támogatóknak köszönhetően vizet és némi energiapótlót vehetettek magukhoz a futók. A nagyok futása után a színpadon különböző produkciók, sportbemutatók zajlottak, majd 11 órától az ovisok 300 méteres futása következett, amit kivétel nélkül minden lurkó becsületesen teljesített a szülők hathatós közreműködésével. A délelőtti futamokon összesen mintegy 2400-an álltak rajthoz.

A 3300 méteres abszolút kategória végeredménye:

1. Boros Gábor (BEAC) (a díjon kívül a  Csepeli Városgazda strandbelépővel is kedveskedett neki)

2. Kuncz Gábor (MAC)

3. Brázda Gábor (Csepel Öttusa)

A hölgyeknél:

1. Peszleg Dominika (FTC triatlon)

2. Horváth Karolina (Csepel Dolphins, Jedlik Gimnázium)

3. Simon Sarolta (Csepel öttusa)

Az 1200 méteres, alsó tagozatos futáson leginkább a Kazinczy iskola diákjai vitték a prímet.

A Plaza parkolójában közben több sportág és civil szervezet is sátrat bontott: lehetőség nyílt különböző egészségügyi mérésekre, tesztek kitöltésére, a futáshoz ingyenes Nike cipőteszt is rendelkezésre állt, lehetett bokszolni, kézilabdázni, kick-boxolni, vívni, betekintést nyerni az öttusa és a curves világába, és a kajak-kenut is ki lehetett próbálni néhány speciális szerkezet segítségével.

A Kossuth Lajos utca és környéke a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület és a csepeli önkormányzat közös rendezvényének köszönhetően vidám forgataggá változott szombat délelőttre, így a 35. alkalommal rendezett futóverseny és a hozzá kapcsolódó programok ezúttal is megfeleltek az előzetes várakozásnak, sőt – a létszámot tekintve – felül is múlták azt.

Képgaléria elérhető ide kattintva!

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !