Jótékonysági konzervgyűjtés

Csepel.hu

Hagyományos konzerv- és tartósélelmiszer gyűjtést rendeznek a csepeli hajléktalanok javára december 17-ig a Csepeli Művelődési Központ intézményeiben. A felajánlásokat 8 és 20 óra között várják a Királyerdei Művelődési Házban (XXI. Szent István u. 230.), a Radnóti Művelődési Házban (XXI. Vénusz u. 2.) és a Csepeli Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban (XXI. Rákóczi tér 34.)

Az összegyűlt élelmiszer a XXI. kerületi Hajléktalan Szálló és Nappali Melegedőbe kerül, ahol az intézmény vezetője, Erdei József gondoskodik arról, hogy minden nehéz sorsú csepeli hajléktalan részesüljön belőle.

Az otthonban több mint 130 hajléktalan alszik alkalmanként, rajtuk kívül még 30-40 ember éjszakázik Csepelen a szabadban. Egészségi állapotuk nem megfelelő, szinte mindannyian alultápláltak. Az éjjeli szálláson csak férfiak, de a nappali melegedőben nők, családok, és előfordul, hogy 3-4 éves gyerekek is vannak – az összegyűjtött adományokból ők is részesülni fognak, akárcsak a folyamatosan utcán tartózkodó hajléktalanok, akikkel a szociális munkások szintén tartják a kapcsolatot.

A gyűjtésről bővebb információt a 427-0340-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Jótékonysági konzervgyűjtés” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Könnyemet törölgetem az olvasottak után. Azonban később arra gondoltam, mi volt velük karácsony előtt, mi lesz velük karácsony után?
    Az adományozásnak nem kampányszerűen, reklámértékűnek kell lenni. Jó a felhívás adakozásra, de jobb lenne, ha egész évben támogatnánk az állandó segélyszervezeteket (Máltai…, Ökumenikus…, Babtista.., NOE, stb.) ők sokkal jobban el tudják osztani az áldozatos emberek segélyeit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. L.F.R.K.L.I szerint:

    szerintem minden ember megérdemli mert ha ök igy gondolják ezt az egészet és inkáb elmenek kukázni meg csöveskedni minthogy elmenének egy szálora és onand munkát keresni akor nem lene SEMMI GONDJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !