Összeverték a Magyar Gárda egyik alapítóját

Gondola.hu

A rendőrség szerint a nyomozás jelenlegi szakaszában nem politikai indíttatású támadásnak, hanem “tipikus rablásnak tűnik az eset, amelynek célja a vagyonszerzés volt”. Ugyanakkor a feleség szerint a támadók verés közben utaltak férje “magyarkodására”. Az egyik elkövetőt, aki egy 38 éves fővárosi férfi, már el is fogták – közli a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.

Súlyos koponyasérüléseket szenvedett, s a bántalmazás miatt már egy műtéten is átesett a Magyar Gárda egyik alapítója, Sz. Attila, akit hétfőn hajnalban vertek össze, miután négy ember betört vecsési házába – írta meg a keddi Magyar Hírlap és Magyar Nemzet. Az egyik elkövetőt, aki egy 38 éves fővárosi férfi, már el is fogták – közlik.

A Magyar Nemzetnek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bényi Mónika elmondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában nem politikai indíttatású támadásnak, hanem “tipikus rablásnak tűnik az eset, amelynek célja a vagyonszerzés volt”.

A Magyar Hírlap ugyanakkor azt írta: “az áldozat és felesége egybehangzó véleménye szerint az elkövetők romák voltak”, s arra is kitért, hogy a feleség szavai szerint amíg a támadók viperával és feszítővassal ütötték-verték a férjét, azt kiabálták, hogy “most magyarkodjál”.

A Magyar Nemzet megszólaltatja Vecsés polgármesterét, “Szabó Csabát”, aki szerint – mint írják – “nem zárható ki”, hogy nemcsak egyszerű rablás, hanem politikai indíttatású támadás is történt. (Az interneten megtalálható információk szerint Vecsés polgármesterét Szlahó Csabának hívják.)

A Magyar Nemzet az áldozat, Szabó Attila nevét közölve megjegyzi: a vecsési Jobbik és a Magyar Gárda egyik vezető személyiségéről van szó, aki a helyi MIÉP-ben is tevékenykedett, s tagja volt a városi nemzetőr szövetségnek. Szervezésével Vecsésen adományokból felállítottak egy honfoglaló vitézt ábrázoló bronzszobrot, adventi keresztet helyeztek a polgármesteri hivatal elé, a rászorulóknak pedig karácsonyra adományokat gyűjtöttek – sorolta a lap.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy rablás miatt indítottak eljárást, az őrizetbe vett 38 éves gyanúsítottról pedig azt közölte, hogy korábban rablás, lopás, hivatalos személy elleni erőszak és emberölés kísérlete miatt volt már büntetve.

Forrás: Gondola.hu

23 hozzászólás “Összeverték a Magyar Gárda egyik alapítóját” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Hát csak természetes, hogy ha magyart vernek a cigányok, abban nincs semmi rasszizmus. Biztos felmentő ok, ha ki is rabolják az áldozatot.
    Bényi Mónikának meg kívánom, hogy mihamarabb lásson vendégül az otthonában négy hasonló cigányt és garantálom, hogy utána egész másképpen viszi majd a szót.

    Azt már meg sem kérdezem, hogy a fenébe nem rohad a sitten valaki, akinek ilyen bűnlajstroma van. Jó magaviseletért kiengedték kicsit rabolni?

  2. Gordon szerint:

    Én elítélem az erőszak minden formáját. Ha pedig valakit politikai meggyőződése miatt bántalmaznak, akkor azt a demokrácia elleni támadásként értékelem (függetlenül attól, hogy egyetértek e az illetővel vagy sem).

  3. Papi szerint:

    Vajon mit írnának vagy mit mondanának ha MSzP-s vagy SzDSz-es lett volna az áldozat?

  4. Kovács Ernő szerint:

    Kedves SZDSZ ilyenkor miért nem járatjátok a szátokat? A magyarra azt mondjátok, hogy birka, de nem sokáig! Egyszer elfogy a türelem, és akkor …………..

  5. Kál Károly szerint:

    T. Kovács Ernő!
    Olyan vagy mint Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe.
    Kettőnk között az a különbség, hogy én a véleményemhez a nevem és az arcom is adom, tehát vállalom. Te pedig, s ezzel nem kívánlak megsérteni az ismeretlenség homályából mondasz szerinted igen bátor és autentikus véleményt.
    Egy kérdésem azért van. Mit értessz az alatt, hogy ” egyszer elfogy a türelem, és akkor……” ?

    T.Papi!
    Nem tudom mit írnának, gondolom azt ami történt.

    Egyébként bárkivel történik ilyen dolog elitélendőnek tartom, függetlenűl attól, hogy egyetértek-e vagy sem az általa képviselt elvekkel.
    Az szerintem a politika alvilágához tartozik, aki az ellentétes véleményt akár pszihikai, akár fizikai erőszakkal próbálja meg elhallgattatni.

  6. Bubus szerint:

    Kedves Károly, sok mindenkit vádolhatsz arc és név nélküliséggel, de Kovács Ernőt aligha. Süsü vagy, már bocs, de vagy nem figyeltél eddig, vagy nem akartál figyelni.

  7. Nagyapó szerint:

    Tisztelt Kál úr
    Becsülöm, hogy vállalja arcát.
    Micsoda arc!
    Vállalja. Mit?
    Az nem érdekes.
    Nem tudni mit vállal, de vállalja. Igazi szadeszes felfogás. Jelszó: minden magyar rasszista!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Bubus szerint:

    Kál úr végre bevallhatná, hogy mennyit kap az önkormányzattól, mint vállalkozó. Üvegzseb meg a többiek, itt mit sem értek, mert még itt, a Csepel.info-n sem olvashattam, hogy összesen mennyit szed össze őrzés-védés címén úgy, hogy még játszóterek is eltűnhetnek következmény nélkül szőröstül-bőröstül.

  9. Bubus szerint:

    Ha Kál Károly vállalja az arcát meg a nevét, azt is vállalja, hogy mennyit szed be az önkormányzattól!!!!!

  10. asdf szerint:

    Kari belecsapott a lecsóba. Pont Ernőről ilyet mondani.

    a mondat egyik befejezése pl. lehetne ez:
    ….és akkor megnézik ki honnan kapja a pénzét és mit tesz érte.

  11. Papi szerint:

    T.Kál Károly!
    Azért én nem vennék rá mérget (az írásra).
    A válasza többi részével egyet értek.
    Egyébként Ernővel kapcsolatban nagyon téves az álláspontja.

  12. Kál Károly szerint:

    Kedves Bubus!
    Nem vádoltam senkit, nem szokásom. Csak arra utaltam, hogy az internetes oldalakon, mint ezen is, az a szokás, hogy a többség, tisztelet a kivételnek, nick néven írja meg a véleményét. Lehet, hogy Ernőt Te és a többiek ismeritek én csak arra utaltam, hogy rólam Te és a többiek pontosan tudjátok ( már név és személy szerint ), hogy ki vagyok. A süsüért nem haragszom, belefér.

    T.Nagyapó!
    Az arcom olyan amilyen, ezt kaptam örökül a szüleimtől. Gondolom az Öné is ugyanígy a természet által olyan amilyen.
    Az arc, van akinek szimpatikus és van akinek nem. Egy biztos, az sem jó ha mindenki szereti és az sem jó ha mindenki utálja. Ilyenkor nagy baj van az arcot viselő személyiséggel.
    Ön azt írja nem érdekes mit vállalok. Mert nem kivácsi rá. Eldöntötte, aki szadeszos az csak rosszat tehet. Ez hiba. Az én fefogásom, cselekedeteim egyik meghatározója, hogy nem az a legfontosabb ki mondta, hanem az, hogy mit mondott. Mert a Ki, az csak a felszin, a lényeg a tartalom.
    Azt sem én állítottam hanem Ön írta le le, idézem ” szadeszes jelszó, minden magyar rasszista” ez baromság, már bocsánat.
    És jellemzően mindig ugyan azzal az idézettel fejezi be a mondandóját.
    Ez is lehet igaz, csak nem mindig és nem mindenkire.

    adsf!
    Ezen a becenéven gyermekkoromban az édesanyám szólitott. Ez kedves megnevezés rám nézve. A mondat általad történt befejezésével pedig egyetértek.

    T.Fórumozók!
    Ha egyszer lenne kedvetek, kedvük és idejük, üljünk le valahol Csepelen s akár egy-két sör mellett mondjuk egymás szemébe, akár érzelmektől sem mentesen, hogy mit gondolunk Csepelről, Csepel jövőjéről, és még az is előfordulhat, hogy mindeki számára vállalható és megvalósítható dolgok sűlnek ki belőle.
    Pédául ezt is vállalom.

  13. Prendick szerint:

    Kedves Károly, engedd meg nekem, hogy sok év és sok-sok fórum tapasztalatát megosszam Veled. Mindenütt, rendszeresen előbukkan ez az általad itt felvezetett nézet a saját név kontra nick problematikájáról. A vita mindenütt és rendszeresen azzal zárul, hogy a saját néven írók eltévesztik a platformot, ugyanis az ostobaság akkor is ostobaság, ha valaki a nevét adja hozzá és az értelmes gondolat akkor is értelmes, ha ismeretlenül érkezik.

    Tehát egy internetes fórum lényege az, hogy nem az a lényeg, hogy KI mondja, hanem az, hogy MIT mond.

    Ettől más az internet, mint az élet más véleménnyilvánító felületei. Én jobbnak tartom az ittenit, mert errefelé a véleményeket ütköztetjük, másutt meg leginkább a tekintélyeket.
    Ez utóbbinak az a problémája, hogy túl gyakran fordul elő, hogy tökfejek nézeteit fogadják el oly sokan irányadónak, azon puszta tény miatt, miszerint a hangadó ismertsége igen magas és nagyon értékes vélemények elsikkadnak, mert a hangoztatóiknak nem állt módjában tábort gyüjteni maguk köré.

    Ide is beszivárog olykor az a téves elképzelés, hogy ugye valaki elhozza a fórumra az ismertségét és ebből próbál előnyhöz jutni, de a helyi sajátosságok miatt, ha a tekintély mellé nem állít átgondolt nézeteket, hamar besorolódik az egyszerű fórumozók közé és adott esetben nehéz perceket élhet át. Itt ugyanis a kinti élettől eltérően nem pulpitusról, vagy az elnökség asztala mellől értekezik és nem igazán áll módjában megvonni a szót a kellemetlenkedő hozzászólótól, mint ahogy az odakint oly gyakori. Sőt, itt az ismert ember nemcsak elveszti az előjogait, hanem élveboncolásban is részesül, ellentételezéséül annak, hogy másutt többletjogokat birtokol.

    Úgy vélem, a vita sokkal demokratikusabb errefelé, hiszen mindenki hátszél nélkül érkezik és kizárólag a nézetei tartalmától és az ismertetésük milyenségétől függ az elismertetése. Kár ide behozni a külvilágot.

  14. Kál Károly szerint:

    Kedves Prendick!
    Mielőtt Te vagy bárki azt gondolná, hogy felfogásom szerint a mondandóm attól értelmesebb mert a valódi nevem alatt írom, szeretném megerősíteni, amit az előbb ís írtam. Kicsit ki is bővítem. Mindig is utáltam azt a metódust, ha valakinek azért kell vagy kéne elfogadnom az állítását, mert az a valaki valamilyen pozicióban van. Ettől még nem biztos, hogy az adott témában egyet lehet vele érteni. Mint ahogy már leírtam az a fontos amit mond és nem az ki mondja. A képviselő testületi vitákban is ezt képviselem. A hülyeségnek nincs pártidentitása.
    Tehát a véleményeddel tökre egyetértek. Az élve boncolással is.

  15. Laja szerint:

    T. Kál Károly, nem felejtett el válaszolni Bubusnak:

    Bubus:
    “Kál úr végre bevallhatná, hogy mennyit kap az önkormányzattól, mint vállalkozó. Üvegzseb meg a többiek, itt mit sem értek, mert még itt, a Csepel.info-n sem olvashattam, hogy összesen mennyit szed össze őrzés-védés címén úgy, hogy még játszóterek is eltűnhetnek következmény nélkül szőröstül-bőröstül.”

    A hitelesség kedvéért először ezt tisztázzuk. Nem érzi pofátlanságnak? Úgy könnyű nyomni a rizsát, hogy él mint hal a vízben. És ennél a víznél az önkormányzat dobálja a bőséges kaját. A polgármester és a Szenteczky biztos jól tudja, miért tart fennt a helyi SZDSZ vezér cégével ilyen kapcsolatot…

  16. Gordon szerint:

    Kál Úr pénzt kap az önkormányzattól? Mire? Ez hogy lehet? Hiszen ő önkormányzati képviselő. Tehát saját magának ad pénzt?
    Képviselő Úr! Meséljen erről nekünk!

  17. Kál Károly szerint:

    Kedves Laja!
    A pofátlanság az, ahogy a kérdést felteszed. A rizsát meg Te lököd, mert néhányan, köztük Te sem azt akarod látni hallani ami, van, hanem csak azt ami szerinted van. Ennek meg így semmi értelme.

    Kedves Gordon!
    A Kál Úr nem kap az önkormányzattól pénzt, hacsak nem a tisztelet díjra gondolsz. Azt pedig mindegyik képviselő kapja, nem csak szadeszos.

  18. Gordon szerint:

    Kedves Kál Úr!

    Értem, akkor ez azt jelenti, hogy Kál Úr és cége, cégei semmiféle kapcsolatban nem állnak az önkormányzattal? Tehát nem történt önkormányzati kifizetés semmire?

  19. Kál Károly szerint:

    Kedves Gordon!
    A cégem 1998 óta áll szerződéses viszonyban a Csevak-kal a Piaccal. Ez a tény nagyon sok ember előtt ismert. Csak jelezném amikor a szerződések megszülettek, a járőr szolgálat 2005-ben, nem voltam képviselő és szadi elnök sem. Az általam kért közighivatali jogi állásfoglalás szerint nem összeférhetetlen a képviselőkről szóló összeférhetetlenségi szabályok szerint.

  20. Gordon szerint:

    Kedves Kál Úr!

    Köszönöm a válaszát. Segített, hogy tisztábban lássak ebben a kérdésben.

  21. Szilveszter szerint:

    Bár kissé eltértetek a témától- tudom, hogy nagyon fontos Károly zsebében turkálni- de egy gondolat csupán, mert ebben a témában még nem okoskodtam 🙂
    Mindazok ellenére, hogy messze nem értek egyet a gárda létezésével, ami Sz. Attilával történt, azt felháborító gusztustalanságnak tartom. Nem simán azért, mert bántalmaztak valakit az álláspontja, szavai, elvei, és ennek égisze alatti tevékenyége miatt, hanem azért különösen, mert a saját otthonába betörve, aljas módon tették! Persze, hogy ha az utcán tették volna (vagy a pince garázsban, mint Csintalannal), az is szemét dolog, de mindenkinek az otthona az a hely, ahol szeretteivel éli az életét. Ennek a helynek az erőszakos meggyalázása súlyosbító körülmény, és bízom abban, hogy a “mélóságos” urakra rározsdál a műanyag lakat!

  22. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Azon ritka eset történt, hogy egyetértek veled ebben az írásodban. De azért Én hozzá tenném, hogy azért se verjenek meg senkit mert más a politikai felfogása.

  23. Szilveszter szerint:

    Persze Papi! (és köszönöm!) De hát dehogy verjenek meg bárkit azért, amiben hisz, amit képvisel! Akár politikai, akár társadalmi nézetről beszélünk. Ennek lehetetlennek kell lennie! Lehet morogni, nem egyet érteni, kinek-kinek intelligenciája szerint anyázni, vagy akármi. Aki valamit nyilvánosan képvisel- legyen bármi az(!)- annak számolni kell azzal, hogy vannak ellenvélemények, és vannak sajna radikális ellenvélemények. DE senkit nem érhet fizikai bántódás, fenyegetés! Sem magát, sem hozzátartozóját nem érheti fizikai bántódás!
    És nagyon örülök, hogy ebben egyetértünk! Ez az alap, és ha ebben egyetértünk, az jó!

Itt lehet hozzászólni !