Az ember, aki ott se volt

Balliberális cégalapítások Csepelen

Csepel.info

Irodaavató 2012. október 1-jén a Demokratikus Koalíció csepeli irodájában

A KALBO Kft. irodája: ismerős a környezet?

Ha valaki arra lenne kíváncsi, hogy Borka-Szász Tamás ex-MSZP-frakcióvezető, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció csepeli szervezőembere mit dolgozik az önkormányzatban, nem lenne könnyű megmondani. Képviselő-testületi ülésekre, rendezvényekre tavaly szeptember óta nem jár, és beadványai, kérdései, javaslatai sincsenek az egyébként Tárnokon élő politikusnak.

Miközben a képviselői munka elhanyagolása miatt csak egy teljes év után lehetne elveszíteni a képviselőséget, sejthető, hogy a politikus azért a honoráriumát nem felejti el rendszeresen felvenni. És ha a képviselői munka el is maradt, a háttérben azért épülget a Demokratikus Koalíció csepeli rendszere. Lapunk információi szerint Borka-Szász  Tamás és a korábban SZDSZ-es Kál Károly ebből a célból alapították meg közös cégüket, a Kalbo Kft-t, amely a Demokratikus Koalíció Kossuth Lajos úti pártirodájának is otthont ad. Borka-Szász Tamás közleményt adott ki: eszerint mindig volt valami oka annak, hogy hónapokig nem járt a testületi ülésre, a honoráriuma pedig köztudottan alacsony, ezért biztosítania kell a családja megélhetését.

Balliberális pártcégparadicsom

Még nincs kampányidőszak, így a kerületünk 2010-ben hatalomból kibukott balliberális politikusai elsősorban nem a munkára és megjelenésre, hanem a tavasszal induló kampány informatikai-gazdasági háttérországára koncentrálnak. Ezért kezdhetett cégalapításba 2012 augusztus 21-én Szenteczky János MSZP-s pártelnök, aki vélhetően már saját Hírkomp című újságának szerkesztőségében írja a közleményeit, amelyekről ugyanott értesül, majd készíti az önkormányzati vezetőket fennkölt erkölcsi magaslatokból elítélő öninterjúit.

De a Csepel.info információi szerint hasonlóan érte el az augusztusi cégalapítási láz a Demokratikus Koalíció csepeli szervezetét is. Ez esetben Kál Károly korábbi SZDSZ-es frakció- és pártvezető valamint Borka-Szász Tamás gyurcsányista politikus alapítottak közös céget KALBO Irodai és Informatikai Szolgáltató Kft-t néven 2012. augusztus 27-én. Bár a tulajdonnevekből összerakott cégelnevezés alapján a korábban SZDSZ-ben, annál is korábban MSZP-ben, és még annál is korábban az állampárt titkosszolgálatnál dolgozó Kál Károlyt Borka-Szász Tamás nem engedte maga mögé, a székhely Borka-Szász tárnoki házába lett bejelentve. A Demokratikus Koalíció csepeli irodája is ennek a cégnek a Kossuth Lajos úti irodájában nyílt meg 2012. október 1-jén.

A cégalapításos készülődés mindenképpen az optimizmus vitathatatlan jele, hiszen a pártemberek vállalkozásai sok százmillió forint közpénzt tudtak kisajtolni az MSZP-s vezetésű önkormányzattól 2010 októberéig. Ezt a gyakorlatot a vállalkozó kedvű politikusok talán éppen ott folytatnák, ahol a vereség miatt abba kellett hagyniuk. Információink szerint önmagában Kál Károly cégei több, mint kettőszáz millió forinthoz jutottak különböző megbízások alapján a csepeli adófizetők pénzéből, a Juhász Ferenchez köthető cégek pedig ennek sokszorosát kaphatták az MSZP-s évek alatt a Csevak nevű önkormányzati pénzszivattyúból. Arra viszont, hogy Borka-Szász Tamás “udvari bonyolító” családi cége mennyi közpénzes megbízáshoz jutott Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkárként való munkálkodása alatt, soha nem kaptunk választ, pedig jó néhányszor megkérdeztük róla a politikust.

Két dolog azonban biztos. Az egyik, hogy a cégalapítási láz mind az MSZP mind a gyurcsányista DK háza táján a választási kampányhoz kötődik. A másik pedig, hogy ha a két balliberális párt ismét meg tudja szerezni a hatalmat Csepelen, a lakásügyletekben már “bizonyított” Juhász Ferenc-féle cégek, a piaci, játszótéri, galvániszapos és más őrzés-védelemben “járatos” Kál Károly-féle cégek, az újságkiadásban verhetetlen Szenteczky-féle Hírkomp, a sportban “legyőzhetetlen” Takács Krisztián-féle Csepel FC Kft., az informatika területén “meghekkelhetetlen” Kál-Borka-féle KALBO Kft. és a kisebbségi ügyekben “leiskolázhatatlan” Kállai József-féle tanoda is közel kerülnek a tűzhöz, a csepeli adófizetők milliárdjaihoz.

Bármilyen furcsán is hangzik, ilyenformán – mivel a többi balliberális vállalkozó képviselő-jelöltet még nem ismerjük – extrém esetben még az is előfordulhat, hogy egy 2014-ben győztes balliberális frakció nem csak kormányozni tudja majd a kerületet, hanem egy személyben működtetni is, önmaga cégeinek kiszervezve az önkormányzati részfeladatokat. Arról pedig, hogy az önkormányzat jegyzőjeként mindezt ki és hogyan oldaná meg jogilag, talányos választ adott az MSZP-t jól ismerő forrásunk: az a jogász, aki doktor volt, de már nem az, és aki jelenleg külföldön készül a nagy visszatérésre.

Csepel.info

Borka-Szász Tamás szerint előre kellett volna szólnunk

Borka-Szász Tamás szerint mindig volt valami oka annak, hogy hónapokig nem járt a testületi ülésre, a honoráriuma pedig köztudottan alacsony, ezért biztosítania kell a családja megélhetését. Közleményét az alábbiakban szó szerint közöljük.

Már sokszor felhívtam a figyelmüket, hogy az újságírás írott és íratlan szabályai szerint – ha cikket írnak valakiről, akkor – illik megkérdezni a másik felet. Ha így tennének, sok felesleges butaságtól kímélnék meg olvasóikat és a csepelieket.

A tavaly év végi testületi ülésekről való bármilyen hiányzásom igazoltan, betegség vagy munkahelyi elfoglaltságom miatt történt, lévén családom megélhetését biztosítanom kell.

Én a legkisebb tiszteletdíjat kapó képviselők közé tartozom, ellentétben a Fidesz frakció tagjaival, akik közül majd mindenki bizottsági elnökként vagy tanácsnokként a maximális tiszteletdíjat markolja fel. A milliós nagyságrendű havi közpénz fizetéssel rendelkező, magukat hivatali gépkocsival megajándékozó  Németh Szilárdról és Borbély Lénárd urakról már ne is beszéljünk.

Ha ezek a jól fizetett urak nem ilyen gyatrán szerveznék az önkormányzat munkáját, akkor nem kellene átlag 2 hetente rendkívüli Kt. ülést összehívni, előre tervezhetetlen időpontokban.

A képviselői munkám időben sokkal nagyobb részét a választókörzetem lakóival, illetve a politikánk iránt érdeklődő csepeli emberekkel való találkozás teszi ki, ezt pedig töretlenül csinálom (igény szerencsére egyre nagyobb van rá!).

A csepeli önkormányzati rendezvények egy részére szoktam elmenni, de soha nem mindegyikre. Pl. a Radnóti Művelődési Házban tartott Nyírő-esteket a jövőben is ki fogom hagyni, ezt megígérhetem!

A KALBO Kft.-t valóban közösen alapítottam Kál Károly volt képviselővel (akinek a cég és iroda beindításában nyújtott minden segítségét utólag és nyilvánosan is szeretném megköszönni). Tavaly decembertől azonban Kál Károly saját döntése alapján már sem tulajdonosként, sem ügyvezetőként nem vállal szerepet a cégben, annak egyedüli tulajdonosa én lettem (a cégbírósági változásbejegyzés folyamatban van).

A KALBO Kft. működését a törvényi előírások szerint, a jogszabályokban előírt nyilvánosság mellett végezte eddig is, és végzi a jövőben is.

A cikkük utolsó bekezdésében foglalt hagymázas elméleteket az önkormányzati munka cégekbe történő leendő kiszervezéséről (??) pedig már minősíteni sem érdemes.

Borka-Szász Tamás
önkormányzati képviselő

Korábbi cikkeink a témában:

Szenteczky a kompember: közpénzre éhes a pártvezér?

Pártelnökök vitája lapunk fórumán

85 hozzászólás “Az ember, aki ott se volt” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    A Kállai Józsefet kifelejtettétek. A kisebbségi-felzárkóztató oktatászszervezőt, akinek a cégéhez egyszer már tologatták a milliókat. Most is ott forog Szenteczky mellett.

  2. admin szerint:

    Jogos a kritika. Beletettük.

  3. felix szerint:

    Admin!
    Ez lenne az a régebbi félbemaradt cikk ami véletlenül került fel nem olyan régen?
    Nem vagy te egy kicsit hazudós.
    És vajon mi okból oknyomozás egy 60 %-ban elkövetett feltételezés halmaz?

  4. Tiszta KÖZgÉP osztály!
    Egyelőre még kicsiben, de a zingyen-reklám már műxik! 😛

  5. felix szerint:

    Holnap jönnek a FIDESZES vállalkozások, majd a KDNP és a JOBBIK következik, mer az oknyomozás pártalan műfaj.

  6. admin szerint:

    Kedves Felix,

    ha hallottál valamilyen fideszes mutyiról itt a kerületben, akkor kérlek szólj nekünk, hogy utána tudjunk nézni. Mi ilyenről nem tudunk, az előző vezetés viszont tömegével hagyott itt bűncselekmény-gyanús ügyeket. Nem véletlen, hogy annyi ilyet tártunk fel mi is, és nem véletlen, hogy egy könyvet is meg lehetett velük tölteni.

    A cikket pedig két hónappal ezelőtt kezdtük el írni. Mivel véletlenül kikerült, muszáj volt befejezni.

  7. Azért majd ha lesz egy itélettel lezárt mszp-és ügy ne felejts el szólni! 😛

  8. admin szerint:

    Lesz bihari, lesz 😉

  9. felix szerint:

    Admin!
    Milyen DK.-s mutyi indította el ezt az oknyomozást és szerintetek mekkora esélye van annak, hogy a DK. hatalomra kerül? Mekkora az esélye annak, hogy a két ember alapította cég majd akkor, ha… csupa feltételezés semmi konkrétum, illetve csak annyi, hogy politikusoknak cégeik vannak.
    Erre írtam, hogy ok nyomózzátok már ki hogy a többi párt politikusai milyen cégekkel rendelkeznek és azok hogyan kaphatnak majd, most megrendeléseket az önkormányzattól, /csak mint lehetőség/
    Egyébként ez nem oknyomozás csak közönséges pletyka, amit már rég súgnak az emberek egymásnak, de még nem bizonyított a mutyi. Új információ tartalma egyenlő a nullával.

  10. Úgy járok én ezzel a nagy neki buzdulással mint egy népcsoport, ahol:
    “A Megváltóra várni egy rosszul fizetett, de legalább örökös elfoglaltság!” 😛

  11. admin szerint:

    Elég sok linket kitettünk a cikkbe, nem tilos megnyitni azokat. Ha pedig tudsz összefonódásról, olyan cégekről, amelyek helyi fideszes képviselőké, és tíz vagy százmilliókat kapnak az önkormányzattól, szólj nyugodtan. Mi nem tudunk ilyenekről, és úgy tűnik az az ellenzék sem, amelyik ehhez legalábbis kormányzó erőként biztosan jól értett.

  12. felix szerint:

    Admin!
    Borka-Szász Tamás új cége mennyi önkormányzati vagy állami pénz kapott.
    Ebből a cégalapításból indul az egész.

  13. felix szerint:

    Annyira futotta, hogy korábbi cikkeiteket megismételtétek.

  14. admin szerint:

    1. Borka családi cége mennyi közpénzt kapott? Soha nem válaszolt rá, pedig nem kevesen kérdezték meg tőle.
    2. A mostani cég mennyiben párt vagy a párt mennyiben cég, a párt fizet a terembérletért, a cég számlázik a pártnak a terembérletért? Ha a cég bevételekből és kiadásokból él, ahogy elvileg kell, akkor hogyan választják el pl. a kiadásoknál a pártcélúakat, amit nem vonhatnak le az adóból?
    3. Ha korábban az MSZP-s, SZDSZ-es képviselők saját cégeket működtettek, amelyek vagy Csepelen vagy máshol állami pénzeket kaptak, miért lenne irreális az a gondolat, hogy most ugyanerre készülnek, amikor láthatóan nem hoznak létre egymással konkurens cégeket?

    Nyugodtan válaszolj, hiszen beltag vagy.

  15. felix szerint:

    Admin!
    Látom már kezded sarokba érezni magad és jössz ezzel a beltag hülyeséggel.
    Tanuld meg, hogy mit jelent az oknyomozás.
    Ha korábban akkor ugye lehet, hogy most is. Ez lenne az oknyomozás?
    A beltagot a minimális tisztesség érdekében legalább idézőjelbe illett volna tenni.
    Amihez meg nincs közöd, mármint, hogy miként működik a vállalkozás elszámolása.
    Ahogy mondani szoktad, ha valamit tudsz akkor szólj.
    Vagy ez csak rám vonatkozik.

  16. Vátesz szerint:

    Felix, láttunk mi már mszp-s időben olyan számlákat, ahol ugyanazon a területen háromszor kaszáltak egy hónapban. Meg olyat is, hogy egy magánvállakozó 2004. június 4-i vihar után 12 iskolában hatalmas mennyiségű fát vágott ki a számlák szerint néhány nap alatt.
    Meg olyat is hogy az előttünk épülő járda alá sárga kavicsot raktak, aminek szerintem szürkének kellett volna lennie, mert állítólag szárazbeton volt. Jeleztem a csevakos illetékesnek, aki a kivitelező munkatársával kijött, s azt mondta fizessek húszezer forintot, s akkor felbontatja a járdát mintavétel miatt. Mire én mondtam, tisztelt Asszonyom, én mint a Városfejlesztési Bizottság tagja csak a közösség érdekét kívántam védeni, gondolom Ön is azt képviseli. Miért nekem kellene fizetnem, nem az én pénzemet költik, ha mégsem szárazbetonnal alapozták a járdát! A mostani vezetés tudja, ki volt a tisztelt Asszonyom. Érdekes, a beruházásokkal foglakozók közül senki sem lett elszámoltatva, beleértve az adott vonalon tevékenykedő tanácsnokot is. Véleményem szerint ő volt az igazi főnök, nem a polgármester. Nem véletlen, hogy ő utált legjobban az mszp-sek közül engem. Érdemes elolvasni a 2003. már. 13-i, bizottsági jegyzőkönyvet.

  17. felix szerint:

    Vátesz!
    Nem vitatok semmit, mert nem tudom sem azt sem az ellenkezőjét bizonyítani annak amit leírtál, tőlem akár még igaz is lehet.
    Az viszont szerintem minimális elvárás, hogy ha valaki tisztességtelenségről beszél akkor azt tegye tisztességesen.
    Ennyi és nem több.
    Már sokszor leírtam, hogy az egyik szemétség nem ejti ki a másikat, ha ez egyenlőségjel egyik oldaláról átviszem a másikra.
    Ez a választói szemlélet tette tönkre az országot.

  18. admin szerint:

    Felix!

    Te magad írtad le, hogy te magad is az MSZP-s csapat tagja voltál. Emellett egész nap itt dolgozol fórumozás címen. Nehogy kitaláld már, hogy semmi közöd az elvtársaidhoz, és csak azért ülsz minden nap reggeltől estig a Csepel.info előtt, mert semmi dolgod nincs.

    És ez nem oknyomozás, csak tapasztalat.

    A tisztelt asszony meg, akiről a Vátesz beszélt nem véletlenül ment úgy nyugdíjba, ahogy. Emiatt is van egy folyamatban lévő büntetőügy.

  19. felix szerint:

    Bizony tagja voltam és ki is léptem.
    Volt már ilyen a történelemben.
    És bizony csak akkor ülök a Csepel infon amikor nincs más dolgom.
    És baromira meglennél lepve, ha mindent tudnál.
    A tapasztalatodat ez én esetemben megsütheted.
    20 éve dolgozom vállalkozóknak, nekem sem az MSZP sem a FIDESZ nem tarthat kiselőadást a tisztességről, de azt azért tudom, hogy melyik a kispályás a másikhoz képest a lenyúlásban és nem az akire Te tippelnél.
    Én is elkövettem nem is egyszer és sajnos úgy néz ki, hogy el is fogom, hogy befogott orral szavazok csak azért, hogy a FIDESZ bukjon, de most már utoljára.

  20. Manitu szerint:

    Ha neked az a tisztességes, amit Csepelen az MSZP művelt 16 évig, akkor te matt hülye vagy. De én ezt nem hiszem, tuti, hogy te is kivetted a részed abból az évi kétmilliárdos pénzkivitelből, ami itt Csepelen volt. Az nem véletlen, hogy a korrupciógyanús ügyletek felszámolásával meg lehetett ennyi pénzt spórolni.

  21. Bugi szerint:

    Borka elvtársnak szerintem sűrű bocsánatkérések között illene visszavinnie a jogtalanul felvett pénzt, de szerintem az a képviselő, aki nem dolgozik, inkább mondjon le.

  22. felix szerint:

    Manitu!
    Szerintem az matt hülye aki nem tud olvasni.

  23. felix szerint:

    Bugi!
    Amit a csepeli közgyűlésekről itt olvasni lehet aszerint semmi értelme annak, hogy ellenzéki képviselő eljárjon rájuk. A fideszesek is csak némán nyomkodják a gombokat, ezt nézni meg semmi értelme.

  24. Bugi szerint:

    Ha az ellenzéki képviselők nem járnak el dolgozni, akkor mondjanak le és adják vissza a pénzt. Senkit sem azért fizetnek, hogy otthon lebzseljen.

  25. felix szerint:

    BugiÍ
    A fideszesek sem dolgozni járnak, hanem némán gombot nyomogatni. Azért aztán ők baromira megérdemlik a pénzüket.

  26. Bugi szerint:

    Ja, neked a képviselői munka nem munka? Akkor kik adtak biztos hátteret annak, hogy évi kétmilliárd forintot takarítson meg az önkormányzat a tolvaj kommancsok kiiktatásával, kik segítették elő a két bicikliút, a gerincút, az önkormányzati utak építését, kik segítették elő 54 km csatorna megépítését, a panelrehabilitációt, hogy Háros több pénzt kapjon, hogy több közterület-felügyelő legyen stb.?

    Ha neked a lopás a munka, akkor olyan most valóban nincs. Nektek kommancsoknak sajnos pontosan láttuk, hogy mi a munka. Két ember is belehalt.

  27. felix szerint:

    Oknyomozni kéne a Branko befektetési csoport körül, hátha.

  28. felix szerint:

    Bugi!
    Álmodj tovább.

  29. Bugi szerint:

    Oké. Akkor szerinted a lopás a munka meg az, hogy egy egyéni képviselő, mint Borka-Szász szarik a képviselői munkájára, a fizetést viszont, amit az el nem végzett munkára kap, azt felveszi?

  30. Budi!
    Brávó!
    Látom már nem hagytad ki a két ember halálát!
    Nem csak a kosz ragad Rád! 😛

  31. felix szerint:

    Bugi!
    Ha a fideszeseknek szerinted nem csak annyi a munkája, hogy nyomják a gombokat mint süket a csengőt, akkor talán másoknak sem csak annyiból áll, hogy tök feleslegesen eljárnak a gombnyomogatási szertartásra.

  32. Elmés szerint:

    Admin, aztán mi a helyzet a STOP autós iskolával? vagy a csatornázási ütemtervekkel? 1seggel hány lovat ülünk meg? Nem folytatom. Gondolom mindenre tudsz kielégítő választ adni.

  33. Elmés szerint:

    óóó, eszembe jutott ám még 1 furcsaság, a Jedlikes terem “felújítások” vagy parkettázások. sok millióért, nagyon gyerek centrikusak voltak ( persze csak 1 gyerekre kihegyezve).

  34. admin szerint:

    Ha bármit tudsz, akkor légy oly kedves írd is meg. A fórumon láthatóan nem mered: az e-mail címünk csepel.info@gmail.com. Utánanézünk. Azt sem tudjuk, hogy mire gondolhatsz, úgy meg elég nehéz ráhangolódni.

  35. Elmés szerint:

    Azt gondolom fölösleges email-t írogatni, hiszen elég egy irányú az oldal, így hamar a süllyesztőben végezné az email amit küldök.

  36. Bugi szerint:

    Nincs semmi mi? A csepeli kommancsok szerinted mennyit veszítettek azzal, hogy leváltották azokat a pártcégeket, amikről a cikk is ír? Adok egy kis előnyt: nem egyszer mondták el a kerületi vezetők, hogy kétmilliárd forintot takarít meg az önkormányzat azzal, hogy rendbetették a szerződéseket! Évi kétmilliárd forintot!

    Ha megnézed a kommancs oldalakat, láthatod, hogy gyilkos düh tombol bennük. Ha volna mutyi most is, gondolod, hogy nem írnának róla? Ugyan!

  37. tsepeli szerint:

    a gyurcsányista vénemberek lassan elhaláloznak, hamarosan a mikroszkóp színpad sas kabaré előadásán meg lehet majd számolni mindet.

  38. admin!
    Itt egy lista amely alapos gyanúra adhat okot bizonyos múltbéli cselekedetekről! ))) 😛 (((

    http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/72594_481259408583146_110993582_n.jpg

  39. Bugi szerint:

    Tsepeli te akkorát tévedsz, hogy el se hinnéd. Az emberi idiotizmus örök és hatalmas.

  40. x=2zsidó szerint:

    felix te miért nem alijázol? nekünk is jobb lenne, meg neked is…

    a körmösbauer fattyát itt ne hagyd!

  41. Gordon szerint:

    Mi az a vasrácsos ajtó a fotón az iroda ‘végibe’?
    Szokni kell a cellamagányt???

    Bölcs előrelátás…

  42. felix szerint:

    X=2zsidó!
    Azért mert anyádat nem engedik ki velem én meg ,megszoktam, hogy rájárok.
    Most, hogy megtudtad, ugye nincs harag “fiam ” 🙂

  43. felix szerint:

    Admin!
    Ezt a cikket is úgy írtátok, hogy nem tudtok semmit.
    Mitől biztos, hogy az említett vállalkozások a választásokra való készülődés jegyében születtek.
    Ami szerinted logikus az még nem biztos.
    Ha nálatok ilyen az oknyomozás akkor milyen lehet az ha a semminél is kevesebbet találtok.
    Amit “kiderítettetek” annak a 90 százalékát az érintettek hozták nyilvánosságra.
    Az, hogy ennek ürügyén újra bemutattátok az eddig sehova sem vezetett cikkeiteket az sem teljesítmény.

  44. Füzesi István szerint:

    Ős csepeliként elborzadva olvasom mindazt a szörnyűséget, amelyekkel a “vitázó” felek egymást illetik. Hát végképp kiölte mindenkiből az egymás iránti elemi megbecsülést, tisztességet a politika? Már csak az eszelős vagdalkozás, a másik oldalon álló (vagy: élő) embertárs gyűlölete ad energiát mindenkinek? Föl sem merül a józan gondolkodás, a reális helyzetértékelés, a VALÓDI tények ismeretének fontossága? A megnyilatkozók mindannyian oly mértékben bennfentesek a kerület életét irányító mindenkori testület ügyes-bajos dolgaiban, hogy csalhatatlanul ítélkezhetnek? No de mi van a kerület lakosaival, a CSAK élni akarók életével? Velük senki nem törődik? Itt a játszótér már csak azoké, akik maguknak vindikálják a jogot arra, hogy a maguk kizárólagos szemszögéből nézzék és láttassák mindazt, amitől a plebs, az ún. egyszerű emberek élete függ? Már semmi esély a KÖZÖS ÉRDEKEK felkarolására és képviseletére? Hát miféle országot épít a politikának nevezett őrület? Erre egyik kommentelő sem gondol, amikor felhabzó gyűlölettel a másiknak esik?

  45. GONDOLKODÓ! szerint:

    Rodin: “Tudod a szép mindenütt ott van,
    nem rajta múlik, ha nem vesszük észre.”

  46. Gordon szerint:

    Mi az hogy “már csak”?

    Mééé, ezelőtt mi vót?
    Béke? Szabadság? Egyetértés? – “Egyigaz szentakarat”?

    Ahol szólásszabadság, közélet és közügyek vannak, ott vita is van (tényleges nyílt vita csak akkor lehetséges, ha tényleges szólásszabadság van – most az van). Régen nem lehetett vitatkozni egy pár évtizeden át. Közélet se létezett, csak Pártélet. A csepeli szoci cenzorok meg 2010-ig melózgattak (mert visszapofátlankodtak a hatalomba a legutóbbi nagy változás után – mintha mi sem történt volna).

    Anno a melósnak “pofád befogod” volt és zsíroskenyér a szobor tenyerébe. Meg fejenként két pofon a tanácsház téren, ha 10 főnél nagyobb csoport spontán összeverődött (mert a rendszert irányítók rettegtek, mint anno 1988-ban és 2006-ban is). Aki őscsepeli az ezt pontosan tudja.

  47. felix szerint:

    “Anno a melósak “pofád befogod” volt”.
    Gordon a hetvenes évektől ez már messze nem így volt.
    Az akkori időkhöz képest ma rettegés van.

  48. felix szerint:

    melósnak.

  49. Gordon szerint:

    Én arra emlékszem, hogy ’88-ban és 2006-ban verték az embereket.

  50. felix szerint:

    Gordon!
    Most tényleg azt hiszed, hogy ezzel ellentmondtál valaminek is.

  51. Gordon szerint:

    Nem a zellentmondás a célom. Amiket írtam (1988, 2006), azok tények és források támasztják őket alá.

  52. felix szerint:

    Akkor nem értem, hogy mire fel írtad.

  53. admin szerint:

    Tisztelt Olvasók!

    Borka-Szász Tamás délután közleményt küldött szerkesztőségünkbe, melyet a cikk végén szó szerint közlünk.

  54. felix szerint:

    Mondtam én, hogy ez a oknyomozó maszlag egy hülyeség.
    Elkezdtétek a kampányt, de lehet, hogy abba sem hagytátok.

  55. Bugi szerint:

    Hát igen. Azt a k. nagy tárnoki házat ki kell fütteni, szegény Borkának sokat kell dolgoznia, nem ér rá a közügyekért verejtékezni potom pénzekért.

    CSAK AZ APRÓPÉNZT VESZI FEL ÉRTE.

    Javaslom, hogy kezdjünk el gyűjteni Borka-Szász Tamásnak, mert szegénynek nagy a háza, és ki kell fütteni!

  56. Bugi szerint:

    Csak nem te vagy Borka-Szász Tamás Felix? Egész nap dolgozol, fórumozol. Idegmunka lehet ez itt a Csepel.info-n egy kommancsnak. Mennyit adnak karakterenként?

  57. felix szerint:

    Bugi!
    Nem kell fizetni érte, mert mellette egy kicsit dolgozgatom.
    Igaz ma ugyan csak 14 000 ft árbevételem volt, de holnapra is van három címem.
    Mellé még a nyugdíjam is, elvagyok.
    Legalább annyira oknyomozó a megállapításod mint a cikk.
    Néz már utána, hogy ma hány órán keresztül nem voltam itt.
    Veletek és az ügyfeleimmel el vagyok.
    Tudod van az igazi világ és az abban élők és ti.
    A változatosság meg gyönyörködtet.

  58. yoda szerint:

    Kíváncsi vagyok mikor csődöl be Borka vállalkozása, természetes nem kívánom neki ezt, nehogy a megélhetése veszélybe kerüljön. Politikusként már bukott…

  59. Bugi szerint:

    Ő egy zseni. Tavaly ha jól rémlik feleannyit sem keresett, mint amennyi hitelt visszafizetett.

  60. felix szerint:

    yoda!
    csak az igazság kedvéért, éppen úgy választották meg mint a többi nem listás képviselőt, emlékezetem szerint, tehát együtt bukott velük.

  61. gyalog szerint:

    Köszi a reklámot! Bauer Tamás tisztességes ember. Ha létrehoz valamit, az is tisztességes.
    Az egyetlen országos hírű politikus, aki gyalog szedte össze a kopogtatócédulákat, amikor erre szükség volt. Szívesen találkoznék egy fideszes nagykutyával is…

  62. Bugi szerint:

    Bauer apja is tisztességes munkát végzett, amikor körmölt.

  63. Vátesz szerint:

    Admin, én meg azon sajnálkozom, hogy nem láttam még annak a nevét a vizsgálat alá vontak között, akiről a fideszes bizottsági tagok is tudhatták, hogy legjobban utál engem az mszp-sek közül. Ahogy leírtam, érezte hogy tudom ő a valódi főnök, nem az akkori polgármester, ezért aztán gyűlölt. Mindig az a főnök, aki a megrendeléseket osztja, meg azt ami visszafelé jár.

  64. Bugi!
    Akkoriban még létezett a KMK és “Szakma kiváló dolgozója” kitüntetés! 😛

  65. robi szerint:

    Bugi!

    Szánalmasan alja pali vagy. Akiknek de beadtad hitvány gerinced, azok között sokan vannak, akiknek az apukája szerepe- finoman szólva is- tisztázatlan. (ÁVO-s, spicli, szekus ivadék stb. )
    Gondolj csak arra, hogy a kormány többség miért lázadozik oly hevesen a múlt feltárása ellen?

    Mindig elítéltem azokat a hozzád hasonló suttyókat, akik Pl. Pokornival szórakoztak.
    Én őt a saját cselekedetei alapján véleményezem, az apukája dolgaiért nem felel.
    Ezt ajánlanám neked is és javaslom, hogy keress magadnak más területet, ahol bizonyíthatod hitvány alávalóságod.

  66. Bugi szerint:

    Az a helyzet robi, hogy nem mindegy, hogy zsarolnak-e valakit vagy önként és kéjjel – no meg pénzért és bosszúból – csinál aljasságokat. No meg az se mindegy, hogy messze esik-e az alma a fájától.

  67. ebihal szerint:

    Bugi!
    Ez így igaz! A kérdés már csak az, hogy Téged zsarolnak-e, vagy önként és kéjjel
    vagy ilyen?

  68. GONDOLKODÓ! szerint:

    Origó

    “Ráharapott az ügyészség a bíró vitorlására

    Címkék:Handó Tünde, Ujkéry Csaba, hajó, nyomozás, bíróság, bíró, hűtlen kezelés, Országos Bírósági Hivatal
    Egy egykori befolyásos főbíró balatoni vitorlása miatt indított nyomozást az ügyészség. A Somogy Megyei Bíróságot húsz évig vezető Ujkéry Csabát azért jelentette fel az Országos Bírósági Hivatal elnöke, mert nyolc éven keresztül a bíróság fizette ki a vitorlása több százezres fonyódi kikötőbérletét. Ujkéry szerint az ügylettel jól járt a bíróság is, a vizsgálattal és a feljelentéssel pedig csak le akarják járatni.”

    Érdemes elolvasni az egész cikket!

  69. yoda szerint:

    Felix!

    Az lehet, hogy megválasztotta a nép, de pártját elzavarták a helyi hatalomból, és mivel értékközösséget vállalt velük, az én olvasatomban ez bukás. Aztán el is hagyta a süllyedő hajót, átlépett a DK-ba.

  70. GONDOLKODÓ!

    Megtaláltam, hogy hol parkolják a magyar gazdaság gyorsnaszádját amivel megelőztük Európa lusta anyahajóját!
    Sajnos alulról!
    Ennek a dokkolása sem kerül kevesebbe a Nagy Nemzeti Hodály melletti medencében, a csepeli HÉV Vágóhíd megállójánál! ))) 😛 (((
    http://thn2.iwiw.net/0201/user/01/11/75/90/1/user_11175901_1357891853420_tn2

  71. Bugi szerint:

    Te melyik voltál békapete?

  72. ebihal szerint:

    Bugi! Biológiából is elégtelen!

  73. Bugi szerint:

    Csíra: humorérzékből elégtelen.

  74. robi szerint:

    ” Bugi szerint:
    2013. január 11., péntek – 07:04

    Az a helyzet robi, hogy nem mindegy, hogy zsarolnak-e valakit vagy önként és kéjjel – no meg pénzért és bosszúból – csinál aljasságokat.”

    Nos, igazad van: nem mindegy. Amennyiben nyilvánosságra hozták volna az ügynök aktákat, az esetek nagy részében az is kiderült volna, ki miért lépett be? Nem véletlen, hogy a titkolni valóval rendelkezők a mai napig mindent megtettek, hogy továbbra is szőnyeg alá söpörjék a közös múltat.

    30-40 év távlatából – hiteles források nélkül – mindenki azt hazudik, amit akar.

  75. Bugi szerint:

    Robika: épp ez a lényeg: az egyik oldalon a gyilkosok és zsarolók állnak, akiknek a neve senkit nem érdekel, pedig Kádár, Horn is köztük van. A másik oldalon pedig az ügynökök fele áldozat is egyben.

  76. Bugi!
    “A másik oldalon pedig az ügynökök fele áldozat is egyben.”
    És leszármazottaik fityeszesek is egyben! 😛

  77. robi szerint:

    Bugi!

    Amit állítasz, betanított szöveg.
    Azoktól, akik úgy félnek az akták megnyitásától, mint ördög a tömjénfüsttől.

    Mi titkolni valója van a képviselők egy részének az állampolgárok elől, amiért a gombnyomogató szavazógépeknek is el kell utasítani a dossziék megnyitását??

  78. Bugi szerint:

    Olvass robika, főként ahelyett, hogy húsz néven irogatnál.

  79. Bugi szerint:

    Ez a Borka mindig égeti magát, amikor megszólal. Egy röhej a közleménye.

  80. szuszo szerint:

    brrrr, körmörbayernt lakoltassátok ki az illatos útra!!!!
    Rosszabb mint 5 ormányvitya!!

  81. Miska72 szerint:

    Ne féljetek, hamarossan rendet teszek! 🙂

  82. Miska72 szerint:

    Maszopos szervezett bűnszervezet! Aki nem dolgozik annak tisztelet díj sem jár! (XD) csak a szája! 🙂 🙂

  83. Miska72 szerint:

    borka szász Bírkának nézi a választókat! (XD)

  84. Bugi szerint:

    Mit vársz egy birkától? 🙂

Itt lehet hozzászólni !