Pártelnökök vitája lapunk fórumán

Csepel.info

Úgy tűnik kibékíthetetlen az ellentét Szenteczky János MSZP-s pártelnök és frakcióvezető, korábbi Csevak-vezérigazgató valamint Ábel Attila fideszes pártelnök és alpolgármester között. A két önkormányzati politikus most lapunk fórumán csapott össze, teljesen ellentétes dolgokat állítva.

A Csepel.info december 3-án, hétfőn számolt be arról, hogy Szenteczky János Hírkomp néven alapított kft-t és pártújságot. Arra is rávilágítottunk, hogy a lap legnagyobb hirdetője az a Munkásotthon, amely nem kevés közpénzt kap a működéséhez. (Egyébként a lap szerkesztősége a név nélküli impresszum szerint szintén a Munkásotthonban van.) Bár az újság eddig megjelent két száma hallgat készítőiről és a pártelnök-tulajdonosról, Szenteczky a blogján azt nyilatkozta, hogy ez egyáltalán nem volt titok. Sőt, állítása szerint az a sok millió forintból, hónapokig megjelenő Csepeli Magazin is pártújság volt, melynek hátteréről eddig szintén hallgattak.

Szenteczky elismer, tagad és támad

Az MSZP pártelnöke elismerte oknyomozó cikkünk állítását, de vissza is fordította, szerinte ugyanis nemcsak a saját lapja, de az ezt kiderítő Csepel.info is pártújság, sőt közpénzből működik. Bár elég óvodás stílus lebukás után a másikat ugyanazzal támadni, de kénytelenek vagyunk védekezni. A Csepel.info 2007 óta működik. Közpénzt soha nem kaptunk sem az MSZP-s, sem a fideszes vezetésű önkormányzattól. Lapunk indulása óta ragaszkodik a demokratikus alapelvek, a sajtó és a vélemény szabadságának betartásához. Ennek jegyében a csepeli pártok közleményeit, véleményét, rendezvény-meghívóit – ha elküldték őket – kezdettől fogva megjelentettük a Csepel.info hírblogon, és ugyanez igaz fórumozóink véleményeire is. Kizárólag a durva hozzászólásokat vagy a szélsőséges honlapokra való utalásokat, linkeket moderáljuk. Bár az MSZP-s önkormányzat durva cenzúráját kétségkívül élesen támadtuk, de erről az a véleményünk, hogy akik cenzúráznak, sőt még a másik karácsonyi jókívánságait is olvashatatlanná teszik, meg is érdemlik a kritikát. Jobboldali világnézettel, a nemzeti értékek megbecsülésével lehet bennünket vádolni – bár mi erre büszkék vagyunk -, de cenzúrával aligha vagyunk gyanúsíthatók.

Szenteczky János emellett visszautasította, hogy a Munkásotthon közpénzből működne – pedig ez, ahogy Ábel Attila alpolgármester is megjegyezte, a Munkásotthon honlapján is olvasható – és azt is, hogy a Munkásotthon fizetett volna a hirdetésekért. “Ami a soroksári „kapcsolatomat” érintő megjegyzéseket, illetve hazugságokat illeti: a megfogalmazójának minden sorával, minden bekezdésével nemcsak erkölcsileg, de jogilag is számot kell adnia.” – fenyegetett a pártelnök, de arról már nem beszélt, hogy milyen hazugságra gondol. Szenteczky János soroksári kapcsolatairól 2010. szeptember 13-án írtunk először, és sem akkor, sem utána nem próbált cáfolni vagy feljelenteni bennünket, holott bőven lett volna erre ideje. Ugyanerről a Vörös Csepel című tényfeltáró könyv is írt, szintén több, mint egy évvel ezelőtt.

Az alpolgármester elképesztőnek tarja, hogy cenzúrát követeltek

Az MSZP elnökének fórumbejegyzésére Ábel Attila alpolgármester, a Fidesz csepeli elnöke válaszolt. Az alpolgármester szerint a közelmúltban Szenteczky János ügyvédei éppenséggel a Csepeli Hírmondónál követelték a véleményének cenzúráját. Erről az alpolgármester a lapunknak elmondta, hogy 2010 októbere óta a csepeli ellenzéki pártoknak a fontosabb témákban rendszeresen lehetőségük van elmondani a véleményüket az önkormányzat újságában. Legutóbb ez októberben volt, akkor a Fidesz-KDNP valamint az ellenzéki pártok frakciói az elmúlt két év munkáját elemezhették, kritizálhatták.

– Az ellenzéki kritikákra – az MSZP részéről Szenteczky inkább csak igen durva vádakat írt – én válaszoltam, és kiemeltem az MSZP ellenségességét. Ezek után az Szenteczky János számon kérte a pártvéleményeket összegyűjtő újságírót, hogy miért nem cenzúrázta a véleményemet, majd hamarosan megkeresték a Csepeli Hírmondót az MSZP ügyvédei, és szintén cenzúrát és bocsánatkérést követeltek tőlük, amiért megjelent a véleményem. Szenteczky még a blogján is megjelentetett egy írást, mely szerint van egy matematikai bizonyítás, amely alapján ha ő egyszer igazat mond, akkor mindig igaza van, illetve ha én egyszer nem mondok igazat, akkor soha. Az, hogy teljesen rosszul számolt a szavazásokkal, egy dolog. De, hogy valaki 22 évvel a rendszerváltás után, egy magát demokratikusnak mondó párt helyi elnökeként azt követelje, hogy egy másik ember véleményét, gondolatait cenzúrázzák, teljesen elképesztőnek tartom – mondta erről a lapunknak Ábel Attila.

Csepel.info

*** *** ***

Szenteczky János válasza a Csepel.info cikkére

Az ingyenreklám margójára

Ez év októbere óta várom azt az írást, ami a napokban látott napvilágot egy csepeli alpolgármester fő- vagy másodállásában (?!) szerkesztett, impresszum nélküli hírblogon – miszerint céget és hírportált alapítottam. A tálalás persze a szokásos, mára már kissé unott, ámde nekem mégis szórakoztató stílusban történt – a tényeket hazugságok, csúsztatások és sejtetések egyvelegébe csomagolta a fideszes agitprop-felelős.

2012 májusában barátaimmal és munkatársaimmal arra az elhatározásra jutottunk, hogy a korábban általuk csepeli mutációban szerkesztett Csepeli Magazin helyett saját hírportált és lapot alapítunk. Tekintettel arra, hogy a korábbi lapot is velem, illetve közvetve a csepeli MSZP-hez kötötték politikai ellenfeleim és egyre kisebb számú bázisuk, úgy döntöttünk, hogy saját név alatt vállaljuk a szerkesztést és a híreinket. Ezért még nyáron bejegyeztem a www.hirkomp.hu domaint, majd augusztus végén céget alapítottam.

Ma is vallom, valljuk – a csepeli közéletben történtek bemutatása a helyi médiában (Csepeli Hírmondó, csepel.hu) csak az érem egyik, igencsak szerkesztett és a jelenlegi hatalom érdekei szerinti – ha kell, meghamisított – változata a tájékoztatásnak. Ezért éreztük, érezzük úgy, hogy szükség van egy olyan hírforrásra, amely a tények ismeretében egy másik, ha úgy tetszik, baloldali szemszögből is vizsgálja az adott információkat. A lakosság köréből érkező egyre több pozitív visszajelzés bennünket igazol!

Természetesen abból sem kívánunk titkot csinálni, hogy a megcélzott két kerület, Csepel és Soroksár egybeesik egy új, minden (földrajzi és társadalmi) logikát nélkülöző, kizárólag a választási eredmény befolyásolását célzó és a Fidesz által kitalált országgyűlési választókerülettel.

Ami a soroksári „kapcsolatomat” érintő megjegyzéseket, illetve hazugságokat illeti: a megfogalmazójának minden sorával, minden bekezdésével nemcsak erkölcsileg, de jogilag is számot kell adnia. Mert hogy egy klasszikust idézzek: „…nem maradunk adósa senkinek!…”.

Azt, hogy a média nem olcsó, talán a Fidesz tudja a leginkább – mára talán már ott összpontosul a legnagyobb része e piacnak és ennél fogva a működtetés költségei is. Hogy ennek fenntartását hogyan tudják finanszírozni Csepelen? Talán úgy, hogy a tájékoztatásért felelős alpolgármester a saját szavai szerint is fő felelőse nemcsak a csepel.hu-nak, de a csepel.info-nak is. És teszi mindezt polgármesteri hivatali irodából, közpénzből fenntartott apparátussal és fizetéséért!

Ezzel szemben a hirKOMP.hu munkatársai szívességből, a saját szabadidejüket feláldozva vesznek részt a kerületek programjain és fogalmazzák meg a híreiket. Talán még nem olyan mértékben és terjedelemben, mint ahogy az adóforintokból a fentiekben bemutatott módon az önkormányzat honlapján látható, de ami késik, nem múlik. Hiszen még az internetes statisztikák is azt mutatják: minden hír, minden megjelenés olvasója a későbbiekben hoz magával még egy embert!

Ami pedig a hirdetéseket, illetve konkrétan a Csepeli Munkásotthon Alapítványt illeti. Ha azt írták volna, hogy a hírKOMP-ban a legnagyobb felületen a Csepeli Munkásotthon Alapítványának kulturális és népművelő programjai kapnak teret, közelebb jártak volna az igazsághoz. Ugyanis a Munkásotthon nemhogy közpénzt, de egyetlen fillért sem ad a lapnak. Az, hogy a hirdetései mégis hónapról hónapra megjelennek az újságban, illetve a hírblogon, csak a szerkesztőségnek a csepeli kultúrával és a Munkásotthon vitathatatlan eredményeivel szembeni tisztelgés és a szolgálat jele. Közpénz pedig már csak azért sem érkezhet a Munkásotthontól, mert Csepel fideszes városvezetői 2011 januárja óta Munkásotthon kivéreztetésére játszanak. Ezért is tagadták meg nemcsak az előző, szocialista városvezetés által biztosított mintegy 20 millió forintot évente, de még annak a „támogatói ajánlásnak” az aláírását is, ami szükséges feltétele lett volna a Munkásotthonnak az állami működési támogatás elnyeréséhez. Persze ez a hír sem jelent, jelenhetett meg az önkormányzat hivatalos hírforrásain…

Befejezésül szeretném megköszönni Ábel Attilának, hogy felhívta a csepeliek figyelmét a www.hírKOMP.hu-ra és megteremtette a lehetőséget ennek a levélnek a megírásához.

Forrás: Szenteczky.hu

Ábel Attila válasza a Csepel.info hírblog fórumán

Kedves János!

Nem kívántatok titkot csinálni abból, hogy újságot indított a pártszervezetetek, csak mélyen hallgattatok róla, azaz eltitkoltátok. Csak nem dolgozok már nektek is? Hiszen állítólag én írtam erről.

Az előzőről lapotokról, a Csepeli Magazinról is elfelejtettétek elmondani, hogy pártújság. Azt állítod, hogy nem is közpénzből működik a Munkásotthon, amikor a honlapjukon ott van, honnan (is) kapják a közpénzt? A Csepel.info pedig soha nem kapott közpénzt, nyugodtan utánajárhatsz. Amikor átveszi a Csepel.hu-s híreket, nem tesz mást, mint sok más médium. A Csepel.hu oldalon megjelent önkormányzati hírek ugyanis ingyenesen átvehetők. Baj? Szerintem nem, ugyanis ezzel is azt segítjük, hogy a lehető legtöbb pozitív hír jelenhessen meg Csepelről. Van miről, hiszen ilyen sok beruházás a rendszerváltás óta nem volt a kerületben, főként, ha azt is figyelembe vesszük, hogy még kampányidőszak sincs (plusz éppen egy gazdasági világválság kellős közepén vagyunk). Végre nem csak a választási években történik valami fejlesztés!

Arról pedig nem is büszkélkedtél, hogy megint cenzúrát követeltek az ügyvédeid a Csepeli Hírmondónál. Azt hiányolták, hogy miután valamennyi ellenzéki párt szabadon elmondhatta a véleményét az elmúlt évekről, milyen alapon mondhattam el én is, miért nem cenzúrázott a lap kiadója engem. Csak, mert nem értesz velem egyet, és a magad módján használod a szavazások kimutatásait. Az új axiómádhoz, miszerint ha egyszer igazad van, akkor mindig, meg csak gratulálni tudok. Kár hogy ezt nem tanították még nekem az egyetemen, kíváncsi lettem volna a bizonyítására.

Forrás: Csepel.info fóruma

25 hozzászólás “Pártelnökök vitája lapunk fórumán” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    És akkor most szerintetek bekerül a szoci kiadványba, hogy politikailag elfogult, hazudozásra, trükkök százaira épül, és az MSZP adja ki?

    Na mibe fogadjunk, hogy nem!

  2. Királyerdei szerint:

    Ajvé elftásak!Itt a világvége!

    “A minisztérium sajtó főosztálya azután közölte ezt, hogy Novák Előd lemondásra szólította fel Navracsics Tibor tárcavezetőt. A jobbikos politikus szerint ugyanis a törvényi határidőre, október 31-ig nem készült el “a kommunista luxusnyugdíjak” felülvizsgálata. Az ellenzéki képviselő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy írásbeli kérdéssel fordult az ügyben Navracsics Tiborhoz. A miniszter azt válaszolta, hogy a 2012 nyarán létrehozott ötfős testület munkája a több ezres aktamennyiség miatt el fog húzódni.

    A bizottság a törvényben kijelölt időpontnak megfelelően megkezdte a munkáját, és több ezer akta felülvizsgálatát végzi módszeresen, egyenként. A vizsgálat el fog húzódni, de a bizottság törekszik arra, hogy a munkát még idén befejezze, olvasható a KIM válaszában. A tárca szerint a bizottság munkájának köszönhetően “jövőre ténylegesen megszűnhetnek azon személyek érdemtelenül folyósított pótlékai, akiknek a korábbi tevékenysége a demokratikus értékrenddel nem egyeztethető össze”.

    Ilyenek azok, akik részt vettek az 1945 és 1949 közötti időszakban a demokratikus államberendezkedés felszámolásában, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében vagy az azt követő megtorlásokban. Nem jár a kiemelt nyugdíj azoknak sem, akik 1948 és 1990. május 1. között titkosszolgálati tevékenységet folytattak, illetve ebben az időszakban állami vezetői tisztséget vagy a Magyar Kommunista Pártban, a Magyar Dolgozók Pártjában, a Magyar Szocialista Munkáspártban vagy a Kommunista Ifjúsági Szövetségben tisztséget töltöttek be, és ott végzett tevékenységük ezt indokolja.”
    Jujjujj!Szent Lenin,most segíts! 🙂

  3. Barkóczi Zoltán szerint:

    A teljesen korrekt tájékoztatásból hiányolom, hogy kínos kérdéseket kapott mindkét fél, és azokra válasz helyett hirtelen jött elfoglaltságukra való hivatkozással “leléptek”.
    Az ajánlatom pedig továbbra is fenn áll Ábel Attila részére.

  4. felix szerint:

    Most akkor pártlap vagy pártos lap?
    Párt lapot magánszemély nem tud alapítani szerintem, csak pártosat.
    Vagy létrejött az állami kisiparos fogalma?

  5. "?!" szerint:

    Admin!

    – A csepel.info csapatából kinek a keze látszik azon a fenti bejegyzésetek elején látható képen, amelyik kép azt demonstrálja, hogy milyen pontosan és tárgyilagosan igyekeztek tájékoztatni a közvéleményt a csepeli ügyekről?

    ——————

    – A mai bejegyzésetekben azt hazudjátok, hogy “Az MSZP pártelnöke elismerte oknyomozó cikkünk állítását”, holott a valóság az alábbiak szerint néz ki:

    A tegnap megjelentett ú.n. “oknyomozó cikkben” az alábbiakat állítottátok:
    “A pártlap Csepelen és Soroksáron, tehát az új országgyűlési választási körzetben jelenik meg, legnagyobb hirdetője pedig a Csepeli Munkásotthon Alapítvány – értesült a Csepel.info. Csakhogy a Munkásotthon még áttételesen sem támogathatna politikai pártot vagy pártkiadványt, …”

    Erre az idézett állításotokra Szenteczky az alábbiakat válaszolta:
    “Ami pedig a hirdetéseket, illetve konkrétan a Csepeli Munkásotthon Alapítványt illeti. Ha azt írták volna, hogy a hírKOMP-ban a legnagyobb felületen a Csepeli Munkásotthon Alapítványának kulturális és népművelő programjai kapnak teret, közelebb jártak volna az igazsághoz. Ugyanis a Munkásotthon nemhogy közpénzt, de egyetlen fillért sem ad a lapnak. Az, hogy a hirdetései mégis hónapról hónapra megjelennek az újságban, illetve a hírblogon, csak a szerkesztőségnek a csepeli kultúrával és a Munkásotthon vitathatatlan eredményeivel szembeni tisztelgés és a szolgálat jele.”

    Mesélj Admin, hogy hol van itt Szenteczky részéről annak a vádatoknak az elismerése, hogy Szenteczky legnagyobb “fizető” hirdetője a Csepeli Munkásotthon Alapítvány, amely még áttételesen sem támogathatna politikai pártot vagy pártkiadványt?!

    Nem elég cáfolat nektek annak a közlése Szenteczky részéről, hogy “a Munkásotthon nemhogy közpénzt, de egyetlen fillért sem ad a lapnak”?

    Ti például, hogyan cáfolnátok azt a hazugságot, ha valaki, valakire hivatkozva azt a híresztelné, hogy a csepel.info csapata bankot rabolt?

    —————————–

    Most csak ezekre a kérdésekre várom a válaszotokat, de még lesz kérdésem!

  6. Dr. grün szerint:

    Itt is egy pártelnök!
    “Súlyos szakmai-etikai vétséget követett el Semjén Zsolt, de az ELTE nem tud hivatalos lépéseket megtenni – ezt közölte Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja. Ugyanakkor hivatalos lépéseket az eljárásjogi szabályok szerint nem tehetnek. Semjén Zsolt lezártnak tekinti az ügyet.”
    Magyarul: Nyalják ki! Oszt’jónapot! ))) ::P (((
    http://hvg.hu/itthon/20121206_Semjen_ELTE_vizsgalat_eredmeny#rss

  7. "?!" szerint:

    “Dr. grün”!

    Az általad közölt hír egy negatív folyamat pozitív eredménnyel történt lezárásáról ad tájékoztatást!

    A múlthéten a parlamentben még arról beszéltek, hogy keresztényüldözés folyik Magyarországon, mert üldözik Semjén Zsoltot.
    Most megszűnt a keresztényüldözés, mert Zsoltit utolérték!

  8. felix szerint:

    Zsoltika lezártnak tekinti az ügyet a keresztényi erkölcs alapján.
    Kapjátok be, majd meggyónom.

  9. Etikus szerint:

    Van aki erre azt mondaná: “na és?” (s nem én)

  10. Tóth Kati szerint:

    A kommunista soha nem változik,képtelen rá.Nem is érti miről beszél neki a másik,nem ismer bizonyos fogalmakat,ezért képtelen más lenni,mint ami.Kommunista.

  11. Té-Gé szerint:

    Ez a legalja minden politikai szereplőtől , hogy itt vitáznak. 🙂

  12. Té-Gé szerint:

    Kati, már tes em leszel hülyébb, csak még butább. A temető meg üresedik. 😀

  13. felix szerint:

    Katika!
    Jól leszedted a szenteltvizet Viktorról.

  14. gyalog szerint:

    ” Arra is rávilágítottunk, hogy a lap legnagyobb hirdetője az a Munkásotthon, amely nem kevés közpénzt kap a működéséhez.”

    Ti csak tudjátok – tizenx éve sunnyogva név nélkül. Még a kormányüléseiteket is szégyellitek dokumentálni…

  15. hajós szerint:

    Igen ügyesen sikerült megint elhomályosítani azt a tényt, hogy megint hazudott a csepel.info.

  16. nagyapó szerint:

    Azért nem semmi, hogy mennyi bunkó, lumpen proli írás van az álbaloldali eetásak részéről!
    Ságvári et. te is ilyen hülye voltál?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Egy ilyen levitézlett, volt MSZMP-és köpönyegforgatót, mint Te hova kategórizáljunk írásaid alapján, mint nagy nyelvmunkást?!
    Az értelmüket hadd ne vitassam, mert az nincs! 😛

  18. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t.
    Az ikes igék ragozásánál, ahol a “tanár úr” nem Dr. hanem professzor (eszek), ajánlok egy kivételt. Ragozza a szarik igét egyes szám első személyben!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ne tegyél egyenlőségjelet a jellem és a helyesírási hiba közé.
    Csak az egyik korrigálható.

  20. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Egy nyelvtani problémádat oldd meg!
    Megkülönböztetni a szarnyalást a szárnyalástól!
    Ragozzam a szarik igét egyes szám első személyben?!
    Én szarlak……! Sőt, leszarlak!!!
    Nos, vén komcsi teccik?! ))) 😛 (((

  21. Jana szerint:

    Az a baj, hogy a komcsik még midig hallatják hangjukat kis szigetünkön.Ezt a Szenteczky nevü maradványt el kellene már tüntetni,mint a Fodor Tamás nevű utódjelöltet.Vegye már észre akomcsimaradvány,vége a jólétnek.

  22. ebihal szerint:

    Jana!
    A komcsizásig az elvtársaid is eljutottak, de a gondolkodásig már nem igen! Neked
    sikerül?

  23. nagyapó szerint:

    Idézet idióta Dr. grün t.t.-től :
    2012. december 01., szombat – 08:59
    “Ha jól emlékszek Ballának hívták azt a vállalkozót aki a Gellért parkolójában átvett valakitől “húsz dokumentum”-ot!”
    Egy tanár nem ír ilyet, de ha ír is, akkor hallgat, mint sír a fűben, és nem hülyéz, nem trágárkodik.
    Si tacuisses, philosophus mansisses (Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. felix szerint:

    Szemétláda!
    Az ikes ige ragozás használata a nyelvészek szerint is átalakulóban van és ma már nem feltétlen számít hibának annak elmaradása.

  25. Jeniszej szerint:

    Újabb “nyelv-ész” a láthatáron. ))))) 😀 (((((

Itt lehet hozzászólni !