A csepeli kettős gyilkosság: ki volt a tégla?

Csütörtökön kimondhatják az első fokú ítéletet

Csepel.info

Csütörtökön véget érhet a csepeli kettős gyilkosság első fokú bírósági tárgyalássorozata, miután már csak a vádlottak utolsó szó jogán elmondható beszéde illetve az ítélethirdetés maradt hátra. Az ügyészség életfogytiglant, a védők “bizonyítottság hiányában” felmentést kértek a vádlottakra.

A vádlottak azonban láthatóan mindeddig igyekeztek elhúzni a tárgyalás menetét; információink szerint abban bíznak, hogy  a túlzottan hosszúvá vált eljárás miatt végül elérhetik szabadlábra helyezésüket. Ez igaz lehet az utolsónak tervezett bírósági tárgyalásra is, így elképzelhető, hogy új bizonyítékokra vagy új tanúvallomásra hivatkozva, esetleg rosszullét miatt próbálják tovább húzni az ítélet kihirdetését. Deme Gábor és K. Tamás panaszkodtak már rosszullétre a tárgyalássorozat alatt, legutóbb Deme Gábor szorult ápolásra a vádbeszéd idején.

Részlet a vádbeszédből: mindkét vádlottra életfogytiglant kért az ügyész, K. Tamásra tényleges életfogytiglant

Miközben a húzás-halasztás ellenére a per egyértelműen a végéhez közeledik, a vádlottak részéről nem volt valódi, a bizonyítékokkal is alátámasztható, feltáró jellegű vallomás. K. Tamás, akit a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló diktafonos felvétel és a fegyveren talált bizonyítékok alapján is a kettős gyilkosság elkövetőjének tartanak, a mai napig megmaradt annál a képtelen magyarázatnál, hogy a bűncselekményt egy csuklyás fegyveres követte el. Deme Gábor pedig, aki a vád szerint bűnrészes volt az előre kitervelt és aljas indokból elkövetett gyilkosság végrehajtásában és a bizonyítékok eltüntetésében, még mindig egyértelműen valótlan kijelentéseket tesz az emberölések körülményeiről.

Túl sok még a titok

Hitelesnek tekinthető beismerő vallomások hiányában továbbra is sok titok lengi körül a bűncselekményt. Még mindig nem látni egyértelműen például, hogy a csepeli MSZP vezérkara és parlamenti képviselői milyen szerepet játszottak a vád szerint az emberöléshez vezető iskolai sikkasztás “kezelésében”. Podolák György, aki a gyilkosság idején az MSZP csepeli parlamenti képviselője volt, a bírósági tanúvallomásában azt állította, hogy gyakorlatilag semmiségekről beszélgettek Demével a bűncselekmény előtt másfél órával. “Öcsi, menjél haza, pár nap múlva megbeszéljük” – mondta állítása szerint a másodrendű vádlottnak, aki szerinte nagyon zaklatott volt, és egy tornaterem-bérlési ügyről beszélt, arról, hogy az élettársa elvitte a pénzt. Podolák még azt is állította, hogy Deme Gábort alig ismerte.

A legfontosabb részlet dr. Ruttner György védőbeszédéből: szerinte K. Tamás a számítógépe és a szekrénye miatt gyilkolt, Deme tudta nélkül

Csakhogy a híváslisták alapján egyértelműen kiderült, hogy Deme Gábor a kettős gyilkosság előtt valóságos forró drótot tartott fenn Podolák Györggyel, Tóth Mihály MSZP-s polgármesterrel valamint Szenteczky Jánossal, a csepeli MSZP polgármester jelöltjével, aki akkor a Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója volt. Ennek ismeretében már nem is olyan furcsa, hogy Podolák több mint egy évig hallgatott arról, hogy Deme éppen nála járt a gyilkosság előtt. A történteket a Csepel.info leplezte le, sőt, a Csepel.info indított kampányt még azért is, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő menjen el tanúvallomást tenni. Ugyanis kiderült, hogy a politikust a rendőrség is “elfelejtette” kihallgatni.
Bármilyen megdöbbentő, több jel utal arra, hogy a csepeli MSZP nem állt Takács József mellé az iskolai sikkasztás ügyében. Bár nyilvánvaló, hogy a pártvezetés folyamatosan egyeztetett erről, az intézményvezető a meggyilkolása előtt mégis azt érezte, és arra panaszkodott, hogy magára hagyták őt a pártvezetők, nem akarnak tudni az iskolában történtekről.

Továbbra is titok, hogy próbált-e, és ha igen, miért nem tudott feljelentést tenni Takács József 2009. január 7-én, azaz a gyilkosság napjának délelőttjén, amikor a családja szerint ezzel a szándékkal indult el otthonról, és ezt jelentette be Tóth Mihály polgármesternek és Orosz Ferenc alpolgármesternek is a reggeli megbeszélésük során, mielőtt átment az önkormányzattal éppen szemben álló rendőrkapitányságra. (Bár elég erőltetett volt, Orosz Ferenc Vujity Tvrtko vele készített riportjában valósággal megdöbbent arra a hírre, hogy Takács József nem tett feljelentést.) Tény, hogy Takács József megérkezett a rendőrkapitányságra, tény, hogy Cs. Mihály rendőrkapitány beszélt vele, de szerinte nem akart még feljelentést tenni, és ezek után Takács József Tóth Mihályhoz és Orosz Ferenchez ment át – vagy vissza. Az a tanúvallomások során sem derült ki, hogy ebben kinek van igaza, márpedig – ahogy azt látni fogjuk – egyáltalán nem mindegy, hogy a meggyilkolt intézményvezető kinél, kiknél járt utoljára.

Ki volt a tégla? Ezért vitték a táskát!

Talán a legtitokzatosabb részlete vagy inkább szereplője a bűncselekménynek ugyanis az a személy, akitől az emberölést a vád szerint elkövető személyek tudomást szerezhettek arról, hogy Takács József táskájában valami nagyon fontos dolog van: az aznap reggel összekészített feljelentés.

Arra, hogy a táska fontosságáról tudhattak az elkövetők, a gyilkosságot rögzítő hangfelvételből következtethetünk. Miután ugyanis a vád szerint K. Tamás halántékon lőtte Takács Józsefet, még utasításokat adott az életéért könyörgő Papp Lászlónak. Az utolsó utasítás Takács József lelövése után 43 másodperccel hangzott el, egymás után kétszer is. Szó szerint ez: „Hozd ide a táskáját! Az ő táskáját hozd!”

És akkor most térjünk vissza Cs. Mihály akkori csepeli rendőrkapitány vallomására. Mint említettük, a rendőrkapitány azt nem vitatta, hogy Tóth Mihály polgármestertől és Orosz Ferenc alpolgármestertől érkezhetett hozzá Takács József, de azt egyértelműen állította, hogy miután nem tett feljelentést, oda ment át – vagy vissza – az intézményvezető.

Arra, hogy Takács József és Deme Gábor kikkel találkoztak a gyilkosság előtt, már kitértünk. A híváslistákat ugyanakkor már nem ismerjük maradéktalanul, és lehetséges, hogy a kérdés megválaszolásához az adná a kulcsot. Nagyon valószínű, hogy “a tégla” igazából nem is tudott arról, hogy egy kettős gyilkossághoz nyújt segítséget. De, hogy volt ilyen személy, az szinte biztos.

Csepel.info

5 hozzászólás “A csepeli kettős gyilkosság: ki volt a tégla?” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Kilóg a lóláb?
    Lehet, hogy ezek nem voltak mások, mint bérgyilkosok?
    Kinek volt igazi oka a gyilkosságra?
    Demének? – Neki aligha, mert már az egész politikai vezetés tudott a sikkasztásáról.
    Kunnak? – Tudhatjuk, hogy már „csőrre töltött és legalább negyven lőszerrel” indult tárgyalni.
    Tehát hosszabb harcra készült ennyi lőszer birtokában.
    Ki vitte a rendőrség elé a Kun kocsiját? – Miért pont oda?
    Tudható, hogy mi lett a zsuga partner borával? ))) 😀 (((

  2. munkás szerint:

    csepelinfoplusz.hu
    😀

  3. Jeniszej szerint:

    Vajon milyen kompromittáló anyag van deme birtokában, amivel volt politikai vezetést megfenyegette. 🙁
    Ha létezik ez az anyag, – akkor ezt ki őrzi? Kinél van már letétben lerakva?
    Az utolsó szó jogán – a vád súlya alatt deme borítani fogja a „bilit”? )) 😀 ((

    A vádlott ügyvéde – Ruttner – miért lehet olyan biztos abban, hogy “nem voltak szentek az áldozatok”?” „haláluk sem teszi őket azzá, de szerethető emberek voltak”

    Ez azért jelent valami, mert egy ilyen nagy híres ügyvéd nem beszél a levegőbe.
    Igaz az áldozatok ügyvéde is nagyon jó!
    Az mondja a Fater, hogy ezek a jó ügyvédek sokba kerülnek, – nem kis tételek. 🙂

  4. Vátesz szerint:

    Zuschlagnak utólag összedobtak 50 milliót, hogy megtéríthesse a kárt, s ezzel csökkenthetve a várható büntetést. A csepeli elvtársak nem voltak ilyen nagylelkűek, itt is símán összejött volna az a pármillió, dehát Deme köztudottan alpolgármester szeretett volna lenni, így nem tolongtak adakozni, hogy a “mi kutyánk kölykét” megmentsék. Amennyiben a sikkasztást eltussolták volna, akkor nem lett volna kettősgyilkosság. Takács József rendezett körülmények között lemondhatott volna az intézményvezetői posztról, mert neki biztosan elege volt Deme kiskirálykodásából. Az elvtársak szégyellhetik magukat, mert nem tettek semmit, hagyták hogy a dolgok menjenek a maguk útján. Ezek után más nincs hátra, mint hogy a bűnösök bűnhödjenek!

Itt lehet hozzászólni !