Aljas indokból, előre kitervelten gyilkoltak

Tényleges életfogytiglant kértek Deme Gáborra és K. Tamásra

Csepel.info, Csepel.hu

A vádbeszéd pillanatai – Magyar György éppen a Vörös Csepelt olvasgatja

Több mint négy órán keresztül beszélt az ügyész

Az ügyész szerint aljas indokból, és előre kitervelten, és a legapróbb részletekig összebeszélve gyilkolta meg Deme Gábor és K. Tamás Takács József intézményvezetőt valamint fiatal tanártársát, Papp Lászlót 2009. január 7-én, Csepelen. Az ügyész elmondása szerint, bár egyedül Deme Gábornak állhatott érdekében a gyilkosság, a felbujtó szerepe nem bizonyítható. Az viszont igen, hogy az aljas indokból elkövetett gyilkosságban bűnsegédként vállalt szerepet, valamint az, hogy a gyilkosságot előre kitervelték, a tanúvallomásokat megbeszélték, és a vádlottak később is egymást védték.

Az ügyész a vádbeszéd első szakaszában több mint négy órás beszédben részletezte a csepeli kettős gyilkosságban talált bizonyítékokat valamint a tanúvallomások által rekonstruálható bűncselekményt. Délután egy órakor még csak a vádbeszéd első részével végzett, de ekkor a bíróság egy órás szünetet rendelt el. Kettő órakor Deme Gábor rosszul lett, ez megakasztotta a vádbeszéd folytatását. A Csepel.info úgy tudja, hogy a rosszullét után a vádbeszéd folytatódott és Takács József családjának képviseletében Magyar György ügyvéd is megszólalt.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a több órás vádbeszédben az ügyész a bizonyítékokra támaszkodva részletesen felépítette azt az eseménysort, amely a gyilkosságig vezetett, majd azt is kifejtette, hogy a vádlottak eddigi védekezése miért áll távol a valóságtól. Külön kitért a gyilkos fegyverre, melynek valódiságát, a bizonyíték és a bizonyítási eljárás erre vonatkozó részének hitelességét Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje próbálta többször is megkérdőjelezni.

Információink szerint a vádbeszéd fontos része volt annak a bizonyítása, hogy Deme Gábor és K. Tamás előre kitervelten gyilkolták meg Takács Józsefet és Papp Lászlót. Az ügyész arra is többször kitért, hogy addig a pillanatig, amíg a vádlottak számára ki nem derült, hogy Papp László zsebében diktafont találtak, ami az egész gyilkosságot felvette, jól összebeszélt és precízen megkomponált történetet adtak elő az eseményekről. Az ügyész szerint két váratlan esemény volt, ami felborította a kettős emberölés részletesen eltervezett kivitelezését, az, hogy K. Tamás meglőtte magát, valamint az, hogy diktafon vette fel a bűncselekményt.

Az ügyész szerint több olyan tény is van, amely romba dönti Deme Gábor eddigi védekezéseit, azt, hogy K. Tamástól való félelme vagy a sokkhatás miatt próbálta meg eltüntetni a bizonyítékokat. Ezek között volt az is, hogy Papp László lelövése után – még mielőtt az áldozat a második, fejre leadott halálos lövést elszenvedte volna – nyugodt hangon szólalt meg, és csak akkor döbbent meg, amikor K. Tamás véletlenül kézen lőtte magát. A vádbeszéd szerint az is egyértelműen kiderült, hogy Deme Gábor nem csak az iskolai térfigyelő kamerák felvételeit tartalmazó szervereket, de az ellene irányuló feljelentést tartalmazó táskát is véglegesen eltüntette, sőt, még arra is gondolt, hogy cipőt cseréljen. A helyszínen talált nyomok alapján Deme Gábor ugyanis belelépett az áldozatok kiömlött vérébe, ezt a cipőjét pedig nem találták meg. Megdöbbentő része volt a vádbeszédnek az a momentum is, hogy Deme – arra hivatkozva, hogy nincs meg a száma – még a megbeszélés közben felhívatta magát Papp Lászlóval, majd amikor a rendőrök megtalálták azt mondta, hogy telefonon kereste őt Papp László. Ezek után eljátszotta, hogy teljesen megdöbben a gyilkosság hírétől – még meg is rogyott, amikor a rendőrök ezt elmondták neki.

Arra vonatkozóan, hogy Demének állt érdekében a bűncselekmény, az ügyész kifejtette, hogy Takács József Deme Gábor ellen készített feljelentést, melynek megtételét január 7-én be is jelentette Tóth Mihály csepeli polgármesternek, és elment Császár Mihály rendőrkapitányhoz is. Deme a bűncselekmény előtt többeknek is elmondta, hogy nem hagyja annyiban, hogy elvegyék tőle a pozícióját, mert arra neki szüksége van. Szenteczky Jánosnak, a Csepeli Vagyonkezelő akkori elnökének Deme a találkozásukkor azt is hangsúlyozta, hogy házat épít, hitelt vett fel, amit fizetnie kell, ezért is szüksége van a munkahelyére.

Tényleges életfogytiglant kért az ügyész

A Csepel.info értesülései szerint az ügyész a védőbeszéd befejezésekor tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását kérte Deme Gáborra és K. Tamásra. Információink szerint Magyar György, aki Takács József családját képviselte, hozzászólásában támogatta az ügyész által kért büntetési tételt, de egyben azt indítványozta, hogy Deme Gábort ne pusztán bűnsegédként, hanem felbujtóként, tettestársként ítélje el a bíróság.

Csepel.info

Tényleges életfogytiglani büntetést kértek Demére és K. Tamásra – mentők ápolták a vádlottakat

Tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását kérte az ügyész Deme Gáborra és K. Tamásra a Fővárosi Törvényszéken pénteken megtartott tárgyaláson. Magyar György, az áldozatok hozzátartozóinak ügyvédje azt indítványozta, hogy Demét ne csak bűnsegédként, hanem társtettesként, felbujtóként is ítéljék el. Deme Gábor a vádbeszéd közben rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni.

Drámai fordulatokkal telt a per. Reggel Szokolai Gábor ügyész vádbeszédével kezdődött a tárgyalás, amely négy és fél óráig tartott, majd ebédszünet következett. Az ügyész délután kettőkor folytatta volna vádbeszédét, de Deme láthatóan rosszul lett, majdnem leszédült a vádlottak padjáról. Németh Nándor bíró félbeszakította a tárgyalást, s azonnal mentőt hívott. Az elsősegély pár perc múlva megérkezett, s Demét csaknem egy órán át ápolták a tárgyalóterem előterében. Az orvos azt közölte, hogy a rosszullétet Deme felszökött vérnyomása okozta, de gyógyszerek segítségével javítottak a beteg állapotán. Deme ezután meglehetősen kókadtan követte a tárgyalás menetét, de igyekezett odafigyelni az ügyész szavaira. A java pedig még hátravolt! Az ügyész vádbeszéde végén indítványozta, hogy Deme Gáborra és K. Tamásra tényleges életfogytiglani büntetést szabjon ki a bíróság. Az indítványban szerepelt, hogy Demét leghamarabb 30 év után lehessen feltételesen szabadlábra helyezni. Az ügyész még hozzátette: ha Demére rábizonyítható lett volna a felbujtás vádja – ehhez K. Tamás vallomása hiányzott –, ennél is szigorúbb büntetést kér. Ekkor lett vége a tárgyalásnak, és Deme megint rosszul lett. Az őrök karjánál megragadva vezették el a vádlottat a bíróság folyosóján. K. Tamás szintén sápadtan, de tűrhetőnek látszó egészségben hagyta el a tárgyalótermet.

Tudatosan megtervezett gyilkosság

Az ügyész vádbeszédében minden részletre kiterjedően, alaposan végigelemezte a gyilkosságot megelőző napokat és órákat, valamint a tragédiát követő időszakot. A tanúk és a szakértők vallomásai, valamint a gyilkosság perceiről készült hangfelvétel egyértelműen igazolják, hogy a kettős emberölést előre kitervelten, aljas indokból követték el a vádlottak. K. Tamás folyamatosan valótlanságokat állított, amikor egy „csuklás elkövetőről” beszélt, mivel egy másik mondatában egy roma fiatalemberre akarta terelni a gyanút. Ha az állítólagos gyilkos eltakarta az arcát, hogyan ismerhetett rá K. Tamás? A hangfelvételen sem szerepel más, csak a két áldozat és a két vádlott hangja. Az egyik áldozat ráadásul nevén nevezte gyilkosát, K. Tamást. Az a verzió sem állja meg a helyét – egyben éppen a tudatos előkészítésre utal –, hogy K. Tamás azért „kattant be”, mert az iskolában hagyott számítógépét nem kapta vissza. A gyilkosság elkövetése után ugyanis K. Tamás nem a számítógépét vitte magával, hanem az iskolai kamerák szerverét és Takács József aktatáskáját, amelyben a Deme pénzügyi visszaéléseiről szóló dokumentumok voltak. A két vádlott mindezt előre megbeszélte és tudatosan cselekedtek. A tudatos előkészületre vall, hogy K. Tamás csőre töltött fegyverrel és negyven tartalék lőszerrel ment be az iskolába. A gyilkosság pillanataiban sem Deme, sem K. Tamás nem volt fenyegetett helyzetben, miként azt többször hangoztatták. A hangfelvételen jól kivehető, hogy nyugodt hangon beszélgetnek egymással a gyilkosság után is, és együtt hagyták el az iskola épületét.

Deme végig hamisan vallott

Deme folyamatosan hamis vallomást tett a bíróságon és a nyomozó szerveknek, mondta az ügyész. Először K. Tamásra vallott, aztán visszavonta azt. A szerverről azt állította, hogy a Dunába dobta, de ez sem volt igaz. Deme nem rettegett K. Tamástól, mert ennek ellentmond a hangfelvétel, és az is, hogy a gyilkosság előtt szinte félóránként telefonáltak egymásnak egyeztetés végett. Deme ördögi színjátékot űzött, amikor az iskolai megbeszélésen felhívatta magát az utóbb szintén agyonlőtt Papp László tanárral, hogy alibit igazoljon. Amikor másfél órával később a rendőrök a csepeli Tescónál rátaláltak, arra hivatkozott, hogy semmi baj nem volt az iskolában, amikor távozott, erre lett volna bizonyíték Papp László telefonja. Még azt is eljátszotta a helyszínen, hogy meglepte és a letörte gyilkosság híre. Az ügyész utalt rá: ha Deme nem volt K. Tamás tettestársa, akkor logikátlan az a cselekvéssor, amelyet végbevitt. Az ügyész szerint Deme és K. Tamás mindent pontosan kitervelt előre, de nem számítottak az egyik áldozatnál lévő diktafonra, s arra sem, hogy K. Tamás véletlenül meglövi a kezét. Ez a két momentum döntő módon vezetett ahhoz, hogy lebukjanak.

Magyar György, a sértett fél jogi képviselője Deme ügyvédjének, Ruttner Györgynek címezve mondta: „sértetti oldalról tűrhetetlen az a védekezés, amely az áldozatok emberi méltóságát gyalázza”. Jelezte, hogy Ruttner védőbeszéde után viszontválasszal kíván élni. A kettős gyilkosság példátlan bűncselekmény, ezért példátlanul szigorú büntetést kér a bíróságtól. Az ügyvéd szerint Deme Gábort felbujtóként, társtettesként is felelősségre kell vonni.

Forrás: Csepel.hu

51 hozzászólás “Aljas indokból, előre kitervelten gyilkoltak” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Ez hát az mszp igazi arca?

  2. ebihal szerint:

    Gordon!
    Ki beszélt itt mszp-ről rajtad kívül?

  3. Rend szerint:

    Én láttam többször K. Tamást narancssárga pólóban, és láttam Demét narancsot enni. Ebből látszik, hogy a Fidesznek is köze van a bűntényhez.

  4. Öreg halász szerint:

    Rend, hol látsz ott Fideszt?

    Deme Gábor MSZP-s frakciótag volt. Orosz Ferenc, Tóth Mihály, Szenteczky János, akikkel az utolsó napokban találkozott Deme, MSZP-s városvezetők voltak. Podolák György, akitől az ügyész szerint gyilkolni indult, MSZP-s parlamenti képviselő volt. Avarkeszi Dezső, akinek a felesége a beosztottja volt, szintén MSZP-s parlamenti képviselő és igazságügyi államtitkár volt. Gulyás Gábor, aki szintén ott dolgozott, szintén MSZP-s önkormányzati képviselő volt.

    Rend, inkább azon gondolkozz, hogy melyikőtök szólt Demének arról, hogy Takács József táskájában ott van a feljelentés. Mert nagyon úgy tűnik, hogy ezt pontosan tudta Deme és Kun. Orosz és Tóth meg Császár tudta, hogy Takácsnál van a feljelentés, és Podolákkal is biztosan találkozott Deme, mielőtt az ügyész szerint gyilkolni indult. Lehet találgatni, honnan tudtak róla. Valahonnan tudtak róla, ez biztos, ezt bizonyítja a hangfelvétel is.

  5. ebihal szerint:

    Öreg halász!
    Te is a zavarosban kutakodsz!

  6. Gordon szerint:

    Öreg Halász nagyon jól összefoglalta. Felesleges narancszabálással viccelődni, mert mindenki érti, hogy 16:52-esem miről szólt.

    Ismét kérdezem:

    Ez hát az mszp igazi arca?

  7. Gordon szerint:

    “Az ügyész a vádbeszéd első szakaszában több mint négy órás beszédben részletezte a csepeli kettős gyilkosságban talált bizonyítékokat valamint a tanúvallomások által rekonstruálható bűncselekményt.”

    Az kemény…

  8. ebihal szerint:

    Gordon!
    A cikkben az mszp nincs említve, ez csak a ti kényszeres pótcselekvésetek! Ti még
    a tatárjárásért is az mszp-t okoljátok!

  9. Gordon szerint:

    Jobb lenne ha csendben maradnátok, mert a szocisumákság az egeket verdeste.

    Útközben elhagytátok a gerinceteket?
    Ezek után mit várhatunk az mszp-től?

    Hírnevetek kérdéses.

  10. ebihal szerint:

    Gordon!
    Kifogytál az értelmes érvekből?

  11. Tóth Mária szerint:

    Csak ami a lényegük, azt adták a gyilkosok! Volt kitől tanulni, remek elődeik voltak, és még ők vannak felháborodva!? Jobban tennétek, akik még most is őket véditek, ha ehhez a témához nem szólnátok hozzá-semmit.

  12. Bugi szerint:

    Aki a kettős gyilkosságban nem látja az MSZP-t, az vasvillával szúrta ki a szemét.

  13. Gordon szerint:

    Ez nem érv, hanem tény.

  14. ebihal szerint:

    Szerinted minden tény, amit Te mondasz, és minden hamis, amit az ellenzék?
    Mint látod, az előtted szólók, már ítéletet mondtak, ez a “szép új világ”!

  15. helyi szerint:

    Hazug, gyilkosok bitófára minden emberi életet kioltóval! Akikmeg a háttérben meghúzódnak: féljen a féreg mszp közeli banda!!!

  16. robi szerint:

    Találgatni lehet, meg kollektív bűnösségről fantáziálni, de az ötvenes évek elmúltak.
    Az ügyészt nem érdekli néhány seggnyaló gyászvitéz demagógiája.

  17. Rend szerint:

    Se Szenteczky, se a Podolák, se a Tóth Mihály nem segített egy köztörvényes sikkasztás eltussolásában amit a Deme csinált. Ezután fogta a pribékjét “K. Tamást” és vele próbálta megoldani az ügyet. Ez az igazság. És a tények makacs dolgok.

  18. Vitéz Nagybányai szerint:

    Voltak itt más bűnösök is csak a ravaszt nem ők húzták meg, de nekem az a gyanúm, hogy az Oroszék közül még most sem alszanak sokan nyugodtan.
    Csak azt nem értem, hogy a rendőrség miért nem deríti ki a teljes igazságot.
    A vádlottak padján nagyobb kutyáknak is ott kellene ülni.

  19. Vátesz szerint:

    Ugyanezt csinálták a Lenin-fiúk is 1919-ben, majd megkapják a megfelelő büntetést. A csepeli vezetők bűne az, hogy cserben hagyták Takács Józsefet, holott mindenről tudtak. Ők éljenek abban a tudatban, hogy tehettek volna valamit, de nem tettek. A csepeliek pedig azt tehetik, hogy ezt a bandát nem juttatják mégegyszer hatalomhoz.
    A remélhetően szigorú ítélet után, kívánom hogy a családtagok végre megnyugodjanak, a holtak becsületüket visszakapva, nyugodjanak békében!

  20. magyar baka szerint:

    Aggódom ebihalért. Volt már orvosnál?

  21. Lakó1214 szerint:

    Vátesz!

    Teljes egyetértésem!

  22. Gordon szerint:

    baka (21:41.-re)!

    Az orvosok lemondtak róla…

  23. Gordon szerint:

    Vátesz: “A remélhetően szigorú ítélet után, kívánom hogy a családtagok végre megnyugodjanak, a holtak becsületüket visszakapva, nyugodjanak békében!”

    Ebben egyetértünk.

  24. Rend szerint:

    “holtak becsületüket visszakapva”

    Micsoda??? Ki meri ezeknek a becsületes tanár embereknek a becsületét megkérdőjelezni.

    Azért mer az Orbán seggét nyaljátok nem ti osszátok a becsületet.

  25. Rend szerint:

    Egyébként a csepelieknek esélyük se lesz az MSZP-re szavazni, mert most írják át a választási törvényt, és csak Felcsúti lakosok, és KÖZGÉP dolgozók, futball stadion beruházok mehetnek szavazni az országban.
    Ez így korrekt.

  26. Öreg halász szerint:

    Rend: agyhalott. Ha nem szavazhatsz, annak csak az lehet az oka, hogy a kettős gyilkosság vagy a lakásmutyi vagy más lopások miatt börtönben ülsz majd.

  27. Vátesz szerint:

    Rend nem vesz tudomást róla, hogy a per folyamán Deme igyekezett besározni Takács Józsefet, amikor a sikkasztást igyekezett rákenni! Nem elég hogy az életét elvették, még a becsületét is el akarták venni! Örülök hogy a Takács család felkérte Magyar Györgyöt, hogy próbálja ellensúlyozni Deme sztárügyvéd védőjét, Ruttner Györgyöt!
    Értse meg mindenki, pénz nélkül lehet élni, de becsület nélkül nem érdemes!

  28. Öreg halász szerint:

    Vátesz, számomra mindazok mellett, amit leírtál, még így is érthetetlen, hogy miért tagadták meg Takács Józsefet a szocik, és miért próbálják védeni Demét még mindig. Ezt tedd össze.

  29. Rend szerint:

    Öreg halász!

    A közügyektől való eltiltást most is alkalmazza a bíróság. Tehát ha öltem, loptam, csaltam és elítél a bíróság akkor most sem szavazhatok. Félnek a Viktorék, mert tudják Ők is, ha nem nyúlnak hozzá a választási törvényhez akkor épeszű ember már nem szavaz rájuk, kivéve ha Felcsúti lakos, KÖZGÉP dolgozó, futball stadion beruházó, vagy valamelyik Gánt közeli bányában érdekelt. Fosnak és ez már az arcukra is kiült. Vigyázhatnak rájuk TEK-es katonák, de ha elveszítik a választásokat szarba lesznek. Ezért csak a választási törvény átírásával próbálkozhatnak.
    Szavazz a Fideszre sok sikert hozzá!!!!

  30. Öreg halász szerint:

    Rend, ha csepeli MSZP-s vagy és nem vagy bűnöző, csak félrevezetett ember, akkor is simán szavazhatsz. Mégis mi akadályozna meg ebben?

  31. Rend szerint:

    A választási körzetek átvariálásával, az egyfordulós rendszerrel, a választási előjegyzéssel pont azt akarják elérni, hogy az elvakult naiv, és még mellettük szavazó 8-10 százalékkal nyerjék meg a választásokat.
    Ezt csak a 8-10 százalék nem látja.
    És nem vagyok se MSZP-s, se Fideszes. De aggodalommal nézem, hogy ez a “felcsúti Maradona” mit művel az országunkkal.

  32. Öreg halász szerint:

    Nem vagy MSZP-s. Még mindig MSZMP-s vagy?

  33. Jordan szerint:

    Remélem legalább addig lesznek rács mögött, amíg rájuk rohad a műanyag lakat. Remélhetőleg majd a sitten beléjük szeret vmi jóképű srác:)

  34. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    A csepeli volt vezetőkre érvényes ugye uraim, ők mindenről tudtak, de összefogtak, nehogy bármi igazság kitudódjék.
    Babits Mihály Jónás könyve: “mert vétkesek közt cinkos, aki néma” milyen igaz !
    Remélem a vétkesek, gyilkosok megkapják a méltó büntetésüket, a helyi politikusokat, helyi vezetőket meg kívánom, hogy életük végéig furdalja a lelkiismeretük, hogy milyen aljasságban, két becsületes ember életének a kioltásában hogyan volt részük.

  35. szigetország szerint:

    A szocialista vezetők mind hallgatólagos részesei ennek a mocskos gyilkosságnak.
    Név szerint: Podolák György, Avarkeszi Dezső, Tóth Mihály, Orosz Ferenc, Szenteczky János, Borka-Szász Tamás, Gulyás Gábor és a többiek.

    Ebből a névsorból a mai napig egyetlen szocialista sem kért bocsánatot!

    Ők azok, akik a Vörös Csepelben is leírt gyilkosságról azt mondják, hogy ne hánytorgassuk a múltat…

  36. Jeniszej szerint:

    „Rend szerint:
    2012. június 01. péntek – 20:33
    Se Szenteczky, se a Podolák, se a Tóth Mihály nem segített egy köztörvényes sikkasztás eltussolásában, amit a Deme csinyált. Ezután fogta a pribékjét “K. Tamást” és vele próbálta megoldani az ügyet. Ez az igazság. És a tények makacs dolgok.”
    )) 😀 ((
    Halálbüntetés hiányzik az ilyen tetves gyilkosoknak, de közben hosszú siralomház.
    Kíváncsi vagyok deme mit, köp majd a vád súlya alatt az ítélethirdetés előtt.
    Akik tudtak a sikkasztásáról azok mind közéleti emberek voltak, akiknek kötelességük lett volna demét lecsukatni, feljelenteni.
    Miért mulasztottak?
    Miért vállalták a sok álmatlan éjszakák gyötrelmeit.
    Vajon a tudatos felelőtlenségük miatt megkapják azok is a méltó büntetésüket, akik sumákoltak, engedték az adófizető csepeli polgárok lóvéját elsikkasztani, ellopni?
    Ellenük megtette valaki már a feljelentést? 🙁

  37. udvarhelyi andrás szerint:

    Ó! Uraim! Hölgyeim! Már megint ez a primitív ellenséget kereső vita. Minek. Végre a bíróság döntött és elítélte a gyilkosokat, most már le lehet írni. Ez a lényeg.
    Meg az, hogy az MSZP-és urak hibás, tehetségtelen káderpolitkát folytattak, de ez csak hiba, nem bűn. Nem lehet őket egy kalap alá venni a két gyilkossal, hiszen éppen azért ölte meg a Kún Deme páros Takács Józsefet ás Papp Lászlót, mert féltek a felelősségre vonástól.
    Nem kedvelem Tóthékat, de ehhez a gyilkossághoz semmi közük. Felesleges politikai célokból meghurcolni őket. A lényegről kell beszélni, arról, hogy végre elítélték a két gazembert, végre ezt is le lehet írni. Végre.
    De uraim, hölgyeim! Talán mégis többet kellene beszélni a két áldozatról, hogy milyen sokat veszítettük meggyilkolásukkal. Takács Józsefről kell beszélni, aki tele volt tervekkel, és aki meglehetősen jóindulatú volt az emberekhez, aki sokat tett Csepelért, a csepeliekért, és Papp Lászlóról, aki végre megtalálta helyét a világban, talán jó költő és jó tanár lehetett volna, ha ezek a szarháziak nem gyilkolják meg. Takács és Papp a lényeg, az ő értékük. Aki az ő ügyüket felhasználva gyűlölködik, az balga és sajnos azt kell mondanom, ugyanolyan ostoba, mint a gyilkos urak.
    További jó vitát, de könyörgöm, udvariasan. A sértéssel nem lehet meggyőzni senkit. A gyűlöletkeltés pedig nem vezet sehová, csak újabb tragédiákhoz. Üdv. u.a. segédfogalmazó

  38. "?!" szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Nem szívesen szólok bele ebbe az “színvonalas” vitába, amelyben egyesek vagy minimális tájékozottság nélkül nyilvánítanak véleményt, vagy hazudnak, mások pedig a valós tények és részletek ismerete nélkül szorgalmaznak súlyos ítéleteket.

    Két dologra azonban felhívom a figyelmet.

    Az egyik az, hogy a Deme Gábor által vezetett alapítványi iskola nem önkormányzati közpénzből működött.
    Ebből következik
    – egyrészt az, hogy alaptalan hisztériakeltés csepeli közpénzek elsikkasztásáról beszélni,
    – másrészt az, hogy az önkormányzatnak nem volt ellenőrzési joga az iskola pénzügyei felett, ezért nem is terhelheti felelősség az önkormányzat vezetőit és munkatársait az iskolában előforduló pénzügyi szabálytalanságokért.

    A fentiek miatt, megalapozatlanok azok az állítások, hogy az önkormányzati vezetők tudtak a sikkasztásokról és feljelentést kellett volna tenniük.

    A valóság csak annyi, hogy a helyi MSZP köreikhez tartozó két ember (Takács József és Deme Gábor) kölcsönösen egymást vádolta pénzügyi visszaélésekkel, de annak eldöntéséhez a helyi önkormányzati és mszp-s vezetők nem rendelkeztek elegendő információkkal és bizonyítékokkal, hogy az ügyben megalapozottan állást foglaljanak és feljelentést tehessenek az egymást vádoló valamelyik fél ellen.

    A fentiek miatt javaslom mindenkinek, hogy az ítélkezést bízzuk a bíróságra, és mi is csak azokat ítéljük el erkölcsileg, akiket a rendőrség és az ügyészség indítványa alapján a bíróság jogerősen elítél! Azaz, várjuk meg jogerős bírósági ítéletet!

    Akiket viszont a fideszes kormány ellenőrzése alatt álló rendőrség és ügyészség ebben az ügyben nem gyanúsít meg, a független bíróság pedig a közvélemény nyomására sem ítél el, azok felett ne mondjunk erkölcsi ítéletet még akkor sem, ha azok másik politikai táborhoz tartoznak!

    Ha viszont valaki bizonyítani tudja, hogy “valakik sumákoltak, engedték az adófizető csepeli polgárok lóvéját elsikkasztani, ellopni” (mint “Jeniszej” írta 10:31-kor), akkor az illető tegye meg a feljelentését a rendőrségen vagy az ügyészségen azért, hogy a felelősök megkapják a méltó büntetésüket!

  39. hajós szerint:

    udvarhelyi andrás írja: “Végre a bíróság döntött és elítélte a gyilkosokat, most már le lehet írni. Ez a lényeg.”

    Tanulj meg olvasni, kisapám, nem döntött a bíróság, nincs még ítélet!

  40. ebihal szerint:

    Magyar bakának és Gordonnak!
    Ebihal köszöni jól van! Az, hogy a Ti agy képességeitek csak a szátokba rágott/vert
    anyag visszaadására elegendő, még nem jelenti azt, hogy igazatok is van!

  41. Jeniszej szerint:

    udvarhelyi andrás szerint: 10.31

    “Ó! Uraim! – udvarhelyi andrás!
    Aki az ő ügyüket felhasználva gyűlölködik, az balga és sajnos azt kell mondanom, ugyanolyan ostoba, mint a gyilkos urak.”

    Ejha ez az ember többet tudhat, mint amit a sajtóból tudni lehet.
    ))) 😀 (((

  42. szigetország szerint:

    udvarhelyi szerint:

    “Ó, uraim….”

    Szerintem: “Ó, Udvarhelyi…” Tessék megtanulni olvasni — ítélet még nem született. Udvarhelyi olyan, mint a Tanú című filmben a vén kommunista, aki a perbeszédet (vallomást) összekeveri az ítélettel.

  43. Jeniszej szerint:

    Kedves!
    „Uraim és hölgyeim!”
    Lássuk akkor újból:
    🙂 „Akik tudtak a sikkasztásáról azok mind közéleti emberek voltak, akiknek kötelességük lett volna demét lecsukatni, feljelenteni.
    Miért mulasztottak?
    Miért vállalták a sok álmatlan éjszakák gyötrelmeit.
    Vajon a tudatos felelőtlenségük miatt megkapják azok is a méltó büntetésüket, akik sumákoltak, engedték az adófizető csepeli polgárok lóvéját elsikkasztani, ellopni?
    Ellenük megtette valaki már a feljelentést?”
    🙂

    Vajon miért foglalkozott a sajtó azzal, hogy kit miért hívogatott az áldozat lemészárlásuk előtt?
    Miért mutogatta azoknak „akiknek”(?) és hurcolta azokhoz az áldozat a feljelentését, bizonyítékait?
    Az emberben felmerül a kérdés az, hogy talán engedélyt kellett kérnie az áldozatnak azoktól, akiknél járt és megmutatta a feljelentést.
    A deme is futott egy kört azokoz, akikhez?

  44. Ditte szerint:

    Vajon milyen felvételi feltételek teljesítése mellett alkalmazta a közpénzekből működő alapítványi iskola ezt a két pszichopatát? Az egyik pszichopata ráadásul az iskola vezetője is lehetett. A mai világban, amikor egy szupermarket pénztárosának is négyszáz kérdéses személyiségprofilt felállító kérdőívet kell kitöltenie ahhoz, hogy alkalmazzák.

  45. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Jeniszej szerint-nek16.43-as hozzászólásával messzemenően egyetértek !

    Ugye egyetértesz a szombat délelőtt 10.19-kor írt idézetemmel: ” mert vétkesek közt cinkos aki néma ” és milyen igaz, sumák urak, szépen elsimították az iskolában felmerült sikkasztást ! Gyilkolással !

  46. magyar baka szerint:

    ebi és Gordon a bakával:
    Ebihal paranoiásan a mi szánkba projektálja, annak a negatívját, amit az ő szájába vertek bele. Súlyos betegsége sajnos nemcsak a saját maga baja. Amíg nem tudja fölfogni állapotát, és erőszakossága teret kap, addig mindenekelőtt a mi bajunk. (Egyébként fenomenális “agy képességei” kiterjednek a nyelvi szabatosságra és a helyesírásra is, ha elkapja a nagy érzés irányunkban.)

  47. ebihal szerint:

    magyar baka!
    A Ti bajotok nem én vagyok, hanem saját magatok. A tárgyilagosság és a realitásérzék
    hiánya Ti felétek alapkövetelmény, de szerencsére nem vagyunk egyformák!

  48. tm szerint:

    Most láttam a Naplót,(TVRTKO-val) az volt az érzésem, hogy az “ügyvéd” nem azon a tárgyaláson volt ott ahol én, és ahol a tárgyalás folyt. Ha tényleg ott lett volna, nem azt mondta volna, amit mondott, hisz minden tanú a vádlottak bűnösségüket tanúsította!
    Egyszerűen hihetetlen, hogy egy ország szeme látára finoman szólva nem mond igazat!

  49. szigetország szerint:

    Ruttner hazudott. Akárcsak Deme.

  50. Té-Gé szerint:

    tm! Pedig a Naplóról és Trvtkó-bevándorlóról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem a hatalom hátsónyalója. Hogy hagyhatta Ruttnert hazudni? 😀

  51. magyar baka szerint:

    Ebihal és társai!
    Baka távozott. Azt hitte, itt lehet beszélgetni. Tévedett. Szórakozzatok jól magatokkal!

Itt lehet hozzászólni !