Mi folyik itt Csepelen?

Csepel.info

Így nézett ki a torony…

…kedden már csak ennyi volt belőle

300 gyerek vette jelképesen is birtokba az Ady Endre kerékpárutat, épül az 1993 óta számtalanszor csak ígért csepeli gerincút, befejeződik a szintén évtizedekig ígérgetett teljes csepeli csatornázás, és őszig még egy kerékpárutat adnak át.

Még a nyárig körbekerítik a Tamariska dombot, hogy végre valódi védelmet kaphasson, lebontották a domb tetejét elcsúfító mobiltornyot, újra megépülhet az angolszász bombázások idején lerombolt csepeli országzászló, és a Szent Imre teret régóta elcsúfító építési területet is parkosítják, füvesítik a Csevak szakemberei.

Épül az országzászló a Szent Imre téren…

…cserélik a kukákat, a háttérben megkezdődött a körnéket elcsúfító építési terület parkosítása

Alig pár nappal ezelőtt számoltunk be arról is, hogy két földút, a Petőfi és a Királyhágó utca kap végre szilárd útburkolatot, a Béke téren járdát építenek, gőzerővel javítják a kátyúkat, ősz végéig pedig jelentős, mintegy 50 kilométernyi földút-rekonstrukció elvégzésére kerül sor főként a királyerdei és a hárosi lakóövezetekben.

Épül a gerincút, dolgoznak a parkosításon

Ilyen volumenű fejlesztési munkálatoknak még a töredékére is csak a választásokat megelőző tíz-tizenkét hónapban volt példa korábban – nem véletlen hogy a mostani beruházásokra, fejlesztésekre 16-20 éve várnak a csepeliek. Jól emlékszünk még, hogy korábban a választások után eltelt két-három évben még egy fűszálat se nagyon tettek odébb Csepelen. Nem csoda, hogy volt olyan parlamenti képviselőjelölt, aki a legnagyobb tettének azt tartotta, hogy Tesco-üzlet nyílt a kerületben. A videókat a Youtube-ról, Ábel Attilától kölcsönöztük.

Csepel.info

69 hozzászólás “Mi folyik itt Csepelen?” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Ócska sikerpropaganda, a leggusztustalanabb az, hogy még azokat a beruházásokat is a saját eredményének állítja be a Fidesz, amelyeket még a szocik készítettek elő és a Fidesznek már semmi dolga nem volt velük.
    A fideszesek enyhén szólva nem úriemberek, hanem bugrisok.

  2. hajós szerint:

    Az országzászlót mondjuk elismerem, hogy az kizárólag a Fidesz érdeme. Hasznos is, kellett is már, nem tudom, hogy tudtunk eddig országzászló nélkül élni.

  3. Bugi szerint:

    Az MSZP és az SZDSZ érdeme, hogy 16 évig semmi nem valósult meg se a gerinc útból se a csatornázásból. Ha nincs Tarlós és Németh, és nincs megállapodás, most se lenne építkezés.

  4. Tóth Mária szerint:

    Balosok, arról regéljetek, hogy amit az elvtársak elloptak,hol van? Az megvalósult, ugye?

  5. Bugi szerint:

    Hajós, nézz magadba. Ha az MSZP-n bármi múlt, akkor az múlt, hogy semmit se csináltak. Ha csináltak volna gerinc út és csatornázás is lett volna. 16 évük volt rá.

  6. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Már megint problémám van a mi szilárdunk dicső tevékenységével!
    Újjé, lebontották a tornyot – csókolom a gárday úr homlokát!

    A gond ott kezdődik, hogy a Tmobilos(Telenoros) internetem szakadozik újabban, és esélyem sincsen negyedik generációs mobil vételre, mert a szilárdunk lesz…ja a polgárok pénztárcáját!

    Miért vagyunk mi csepeliek másodosztályú polgárok ugyanazért a pénzért, amit a mobilszolgáltatónak fizetünk?

    Hát csak azért, mert a mi szilárdunk sérelmezi, hogy az egyetlen ésszerű megoldást a mobil torony áthelyezésére nem ő találta ki! Sőt! A gonosz szocik meg sem hívták őt egy megbeszélésre!

    Szar ügy, hogy a mai napig erre a problémára ma sincs jobb megoldás, mint a Csepeli Zöld Kör javaslata volt, aminek megvalósítása mellesleg nekünk, csepelieknek már LEGALÁBB 10 MILLIÓ FORINTUNKAT ELVITTE!

    Hogy is van ez? A csúnya Menyhért összeveszett a mi szilárdunkkal azon, aminél jobb a mai napig sincs, és ami már MINDEN CSEPELI T Mobilos és Telenoros előfizetőnek KÁRT OKOZ!!!

    Kedves barátaim!
    Van kedvük pertársaságot alakítani a minket ezután folyamatosan érő károkozás miatt személyesen Németh Szilárd ellen? (Azért ellene,mert Ő volt az egyetlen érv az adó áthelyezése ellen.)

    Várom a csatlakozni kívánókat, esetleg jogászokat akik segítenének.
    Üdv menyus

  7. Menyhért Péter szerint:

    Kedves admin:

    Elnézést, de azt írtad: “és a Szent Imre teret régóta elcsúfító építési területet is parkosítják, füvesítik a Csevak szakemberei.”

    Mint már korábbi cikkből kiderült, NEM a Csevak szakemberei kerítik be a Tamariska-dombot, hanem ALVÁLLALKOZÓK.

    Kérdésem: kiknek lesz a bulija a Csevak helyett a parkosítás?
    Üdv menyus

  8. földhözragadva szerint:

    És a kettős gyilkosság még elő sem került…:)

  9. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Tájékoztatásul:

    Elbontották a Tamariska-dombról a mobiltelefon-átjátszó állomást
    2012.05.28. 21:09 zöldcsepel blog.hu

    “Hát végre”! Elbontották!

    Polgármesterünket méltán tölthetné el büszkeség. Sikerül megoldani, hogy elbontsák a Tamariska-dombon lévő óvoda udvaráról a mobiltelefon-átjátszó állomást. Nagyon helyes. Persze nem ő érte el, hanem a T-Com nem kapott bővítési engedélyt a toronyra, ezért úgy döntött, inkább elbontja, mert ebben az állapotában felesleges fenntartani. És ezt a Képviselő testület teljes egyetértésben támogatta. Kivéve az LMP-t, aki tartózkodott.

    Ugyanis a helyzet innen válik érdekessé.

    1. Persze jó, hogy nem lesz az óvodások közvetlen közelében egy ilyen átjátszó-állomás. A gyerekek egészsége valóban kiemelten fontos. Ez vita felett áll. Eleve nem is kellett volna oda telepíttetni az egészet. Azért az elmúlt 16 év sem volt a kompromisszum-készségéről híres…

    2. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a T-Com és a Telenor nem fogja biztosítani továbbra is a mobilhálózat teljes körű lefedettségét Királyerdőben? De mégis hogyan, ha máshol nem volt/nem lesz hely egy ilyen átjátszó felépítésére?

    3. Feltehetően ki fogja váltani több kisebb átjátszóval. Eddigi információk szerint legalább 9 db elhelyezésével lehet ezt megoldani. És mégis hova?

    4. Egyszerű. Feltehetően királyerdei magánházak, társasházak tetejére. Ennyi. És hogy ez kinek az egészségét fogja rontani? Hát igen. Erre senki nem gondolt. El fogja csúfítani a sok átjátszó Királyerdő építészeti arculatát? Feltehetően el. De ez most megint nem érdekel senkit. Romlani fog az érintett ingatlanok piaci versenyképessége? Hááát… Mindezt “oldja meg a helyi közösség”- érvelt polgármesterünk.

    Szóval. Átjátszó ment, egy probléma kipipálva. Viszont lesz helyette újabb, több és nagyobb. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Remélhetőleg sikerül úgy megoldani, hogy nem fog elmérgesedni a helyzet. Mert telefonálni kell, de persze senki nem akar egy mobiltelefon-átjátszó árnyékában élni.

    Tenk András

  10. admin szerint:

    Kedves Menyhért Péter,

    1. a Tamariska domb és a Szent Imre tér nem ugyanaz. Két teljesen különböző terület.

    2. A Tamariska dombnál alvállalkozók dolgoznak, a Szent Imre téri parkosítás esetében pedig úgy tudjuk, hogy a Csevak szakemberei dolgoznak.

    3. Információink szerint te is annyiért keríttetted volna körbe a Tamariska dombot, amennyiért évekkel később a Csevak. Tehát akkor neked nagyobb buli lett volna? Buli az, ha megóvnak egy természetvédelmi területet?

    4. Információink szerint mielőtt az önkormányzat elérte volna a torony lebontását, még az óvodai dolgozók, a gyerekek szülei és civil szervezetek is annak lebontását kérték.

    5. Információink szerint nincs Tmobilos(Telenoros) internet, mert ez két különböző cég. Vagy egyik, vagy másik. Ráadásul a torony lebontása nem csak a környezetre, a domb látványára van jó hatással, de nem érinti jelentősen a térerőt sem. Úgy tudjuk, hogy már elég régen lekapcsolták a tornyokat, tehát az akadozás fantomakadozás lesz azon az interneten, ami nálad világelsőként két szolgáltatós.

    😉

  11. Dr. grün szerint:

    Nem-e lehetne-e a zországzászló póznájára a madár hejett egy átjátszó antennát telepíteni?!
    ))) 🙂 (((

  12. Bugi szerint:

    Önmagáért beszél, ha egy környezetvédő azt kifogásolja, hogy miért bontanak le egy óvoda felől egy adótornyot. Ez már a sértődöttség csimborasszója 😀

  13. Bugi szerint:

    Ja, meg egy természet-védelmi terület fölül.

  14. nagyapó szerint:

    A teljes lefedettség biztosítása a szolgáltató feladata. Remélem vannak a cégeknél legalább olyan szakemberek, mint a “mindenhez értő” menyus, és megoldják feladatukat. Érdekes, menyusnak fel sem tűnt, hogy Csepel egész területén van térerő és nincsenek adótornyok.
    hajós! A szocik mindent elkezdtek. Tervezésekre elköltöttek egy csomó pénzt, megkapták a csókosok, aztán nem történt semmi.
    Szilárdék megcsinálják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. nagyapó szerint:

    Dr. grün! Jobbat tudok, amit “a zemberek” még jobban szeretnének.
    Az országzászló rúdját 2/3-ában derékszögben megtörni, egy hurkos kötelet tenni rá és sorban fellógatni a tolvaj, hazaáruló komcsikat.
    Ugye jó ötlet?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  16. Gordon szerint:

    Ha már Menyus és a “mindenhezértés”.

    Tudjuk, hogy aki “mindenhezért” az valójában mihez ért. 🙂

  17. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Arra a kandeláberek (lámpavasak) is megteszik!
    Kár költségbe verni a zamúgy is nehéz helyzetben lévő zországot! ))) 🙂 (((

  18. Menyhért Péter szerint:

    Kedves admin
    Kár, hogy már nem az Ábel Attila az admin, mert ő ilyen sületlenségeket biztosan nem írt volna le.
    Az 1-2 válaszod szánalmasan gyenge, vicclapba illő poén.
    A 3. pontban tanúbizonyságát adtad, hogy valakinek a hülye dumáját kontroll nélkül elhiszed. Tanuld meg: ha nem akarsz hülyeségekkel leégni, akkor nézz utána, mielőtt leírsz valamit. Olvasgasd át a csepelinfo 2009-10 es archív részeit, és rájössz majd: valaki bepalizott téged.
    A 4. pont lényege nem a bontás ténye, hanem az, hogy az eddigi egyetlen ésszerű változatot indok és ellentmondás nélkül elvetette a mi despota szilárdunk.
    Az 5. válaszod olyan ostobaságok gyűjteménye, ami megkérdőjelezi: egyáltalán megérted-e azt, ami le van írva? Képes vagy-e helyesen értelmezni a leírtakat?
    Vagy csak ennyire lenézel más embereket, hogy azt hiszed, nem tudom megkülönböztetni a két szolgáltatót?
    Okoska! Ha nem érinti a torony bontása a szolgáltatás minőségét, akkor miért figyelmeztette írásban a T Com Hálózati igazgatója a csepeli polgármestert a szolgáltatás színvonalának romlásáról? Te sem szoktad elolvasni az előterjesztések szakmai mellékleteit???
    Üdv menyus

    Kedves Bugi
    Ha lenne fogalmad a természet és a környezet védelméről, akkor azt is tudnád: egy tisztességes, nem csak hőzöngő típusú környezetvédő sohasem helyezheti a lakosság egészsége, jogos aggodalmai FÖLÉ a nagybetűs természeti érdeket!
    A természeti-környezeti érdeket mindig úgy kell megvédeni, hogy az ne ártson a polgároknak, olyan megoldásokat, kompromisszumokat kell tehát keresni, amelyek mindkét érdek védelmét egyszerre szolgálják!
    Meg kell jegyeznem azt is, hogy a mai napig nem került elérhetővé olyan tudományos tény vagy tapasztalati adat, amely a Tamariska-dombon elhelyezett átjátszó adóállomás természetre-káros hatását igazolná!
    Az egyesületünk által javasolt kilátós adótorony egyébként – a T Com tervező mérnöke szerint egy a zempléni hegységben lévő nemzeti parkban épített torony módosított változata.
    Üdv menyus

    Kedves nagyapó képviselő bácsi, fidesz csapat másik ékessége!

    Szerinted bemásoljam a Képviselő Testület aktuális jegyzőkönyvéből, hogy a fideszfrakció szakértő képviselői nem tudták mi a 4G, aminek ellehetetlenítését közölte a Tcom írásos anyaga.
    KORODNÁL FOGVA ÉRTEM EZT az ostoba „Ceterum censeo… A kommunista,…” dumádat, hiszen te is biztosan mszmp káder voltál, és a szilárd előtt Kádáréknak tapsoltad vörösre a tenyeredet.
    Azért javaslom az általam alkalmazott módszert: ha valamiről nem tudok, akkor annak alaposan utánanézek, mert az én becsületemet csupán a valóság tényei védik, nem a fülkeforradalmi geng.
    Egyébként szégyelld magad, hogy idős létedre sem vagy képes felvállalni a saját nevedet, cserébe a politikusi alamizsnáért.
    Üdv menyus

    Kedves Gordon
    Nem értem az írásodat.
    Azt írtad: „Ha már Menyus és a “mindenhezértés”. Tudjuk, hogy aki “mindenhezért” az valójában mihez ért.”
    Valaki nagyon hülyének nézhetett téged, ha az én „mindenhezértésemről” papolt neked, és te komolyan vetted.
    Üdv menyus

  19. Csepeli lakos szerint:

    Drága kedves Menyhárt Péter ! Tisztelt csepeli honfitársaim!

    Menyhárt Úr Ön csepeli? Mert oda kell menni a dolgozó emberekhez és a gépkezelőhöz, és meg kell kérdezni kinél ill. hol dolgoznak. Megmondom ne fáradjon a Csevaknál, csak hát nem feliratos a ruhájuk és még a “JCB” sem címkézett. Az Országzászlónál már egyszerűbb ugye mert ki van táblázva. Igen-igen az a bizonyos Ön által említett tízmilla, láthatnám ezt költségvetés formában? Mert akkor azt is megmondanám mennyit köhögtek úgy általában vissza a jó munkájuk elismeréseként. Ember hol élt, él maga? Kérdezze már meg hogy hány vállalkozó dolgozik az Önkormnak most és pl.három évvel ezelőtt. Menjen intézményekbe és nézzen körül és érdeklődje meg mire és mennyit költöttek ifjú és lánglelkű és a becstelenségig, sőt gyilkosságig hű kommunista elvtársai plusz az őskövületek támogatásával. Azt olvastam ,hogy az Országzászló nélkül szinte nem lehet élni. Megmondom kedves barátaim remélem még sok csepeli él vagy élt aki anno adakozott ezért az emlékműért és most kedves hozzászoló nem forog a sírjában-aki már nincs közöttünk- hanem örvendezik a menyben, mert az identitás, a folytonosság, az őseink tisztelete, szeretete az egészséges lokálpatriotizmus fontos kell hogy legyen. Én büszkén vállalom más kerület tisztelt lakosaival szemben, hogy szigetlakó vagyok, csepeli.

  20. robi szerint:

    A történelem ismétli önmagát.
    Most megint annak van divatja, hogy felhoznak vidékről mindenféle tanyasi tahót Pestre, a hatalom kiszolgálására.
    Minél jobban kilóg a kapanyél, annál büszkébbek önmagukra.
    Egy-két hozzászólás igazolja mondandóm.

    Az csak részletkérdés, hogy ki adta a pénzt a gerincútra: az EU vagy a Tarlós?
    Csak hazudni kell egyet, nem igaz?

  21. hajós szerint:

    Bugi!
    Miféle megállapodásról beszélsz?
    Mi köze van Tarlósnak meg Némethnek a gerincúthoz? Elárulom: semmi.

  22. Té-Gé szerint:

    Csepeli lakos! Ez az a JCB, amivel a szemetet ássák el a volt TSZ telep mögött? Khmm.
    Bugi! A természetet hogy tudja károsítani egy vastorony? 🙂 nagyapó! szerintem neked nem 30-as telefonod van és nem veszed észre, hogy szarabb a lefedettség. Semmi baj, valaki jól jár, aki helyet ad az átjátszónak. 🙂

  23. "?!" szerint:

    Kedves Anonymusok! (A megszólítás azoknak névteleneknek szól, akik az aláíratlan vitaindító cikket úgy zárták, hogy “A videókat a Youtube-ról, Ábel Attilától kölcsönöztük”.)

    Miből gondoljátok Ti, hogy Csepelen mindenkit meg lehet vezetni?

    1.) A vitaindító cikkben azt írtátok, hogy “befejeződik a szintén évtizedekig ígérgetett teljes csepeli csatornázás”.
    Ez a kijelentésetek azért sántít, mert ahhoz, hogy a teljes csepeli csatornázás az előző vezetés által megszerzett uniós pénzből befejeződjön, előbb el kell kezdeni a csatornázást, de a másfél éve folyó közbeszerzési töketlenkedés után még el sem kezdődött, és könnyen előfordulhat, hogy az EU által jóváhagyott 2012. december 31-i határidőig rendelkezésre álló 7 hónap alatt nem is fejeződik be! Akkor pedig ugrik több mint 8 milliárd Ft uniós támogatás.

    2.) A vitaindító cikkben volt képetek azt is leírni, hogy “ősz végéig jelentős, mintegy 50 kilométernyi földút-rekonstrukció elvégzésére kerül sor főként a királyerdei és a hárosi lakóövezetekben.”
    Ezzel a kijelentésetekkel két súlyos probléma van.

    a) Az egyik probléma az, hogy ha ezt a földút-rekonstrukciót a csatornázás előtt akarja valaki elvégeztetni, akkor azt a személyt azonnal ki kell rúgni az önkormányzattól, mert ez rekonstrukció teljesen felesleges pénzkidobás lenne, mivel a csatornázáskor fel kell túrni ezt az 50 km földutat!

    b) A másik probléma az, hogy ha ezzel a kijelentéssel arra akartatok utalni, hogy a Királyerdőben és Hároson létesítendő több mint 50 kilométernyi csatornafektetés után, a projekt részeként – uniós pénzből – elvégzik a kb. 50 km földút rekonstrukcióját, akkor Ti hülyének nézitek az olvasókat, és kétszer akarjátok eredményként felmutatni a csatornázási projekt részét képező földút-rekonstrukciót.
    Egyszer a komplett csatornázási projekt részeként, másodszor pedig önálló földút rekonstrukcióként .

    Javaslom, hogy ne nézzetek teljesen hülyének mindenkit, és egy kicsit mértéktartóbban dicsekedjetek!

  24. Té-Gé szerint:

    ?!: A Youtube-ról mi az, hogy kölcsönözni? 🙂 Tudod ez is olyan gyerekes és piti dolog, hogy a Youtube-on üzengetnek alpolgármesterek?! Vicc! 🙂 Nem dobolunk össze a Vármegye kft-nek és Balogh Ákosnak, hogy béreljen nagyobb tárterületet az oldalnak Kanadában?

  25. Gordon szerint:

    Csepeli lakos jól látja a dolgokat. Igen bizony, a Szent Imre téren csak azt állítják vissza, ami a háborúban megsemmisült. Akkor is ha az elvtársaknak ez fáj.

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy Menyhért vagy “?!” mennyiért vállana el egy munkát.
    Gondolom a mostani ár szorozva 10-el. Legalább…

    Ne vicceljünk már!
    Pelenka többek között azért nincs a kórházakban, mert az elvtársak rendesen eladósították ezt az országot úgy 50 évre (fizetésképtelenség – 1984 és 2009).

    Csendben kellene maradniuk.

  26. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeli lakos!

    Néhány korrekció

    MENYHÉRT és nem Menyhárt vagyok.

    Nekem nincsenek és nem is voltak kommunista elvtársaim, mert sohasem voltam egy párt tagja sem.

    A szocialista ostobaság ellen ugyanúgy hadakoztam,mint a mostani fideszes ellen.

    A hülyeség is pártsemleges – nincs köze a pártpolitikához, hiába szeretnék egyesek,hogy megint köpködhessék a másikat.

    Üdv menyus

  27. Té-Gé szerint:

    Gordon és a hülye provokatív troll írásai?! 🙂

  28. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gordon!

    A rosszindulatod érzékelhető, azonban most is tévedsz.

    Az egyesületünk árajánlata akkor is,most is hozzáférhető, NYILVÁNOS, szemben a Csevak üzleti titkaival, melyekről senki sem fogja tudni utólag bizonyítani a sumákságot.

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy Menyhért vagy “?!” mennyiért vállana el egy munkát.
    Gondolom a mostani ár szorozva 10-el. Legalább…

    Te az elmúlt években ugyanazon az oldalon voltál, ahol én, csak én most is a tisztességnél maradtam. Nekem régebben is,és most is ugyanaz a nagy pofám volt, így a hatalom ugyanúgy utált mint most. Persze nem is gazdagodtam meg a közvagyonból.

    Nektek biztosan ahogy írtad, “Csendben kellene maradniuk.”
    Üdv menyus

  29. Gordon szerint:

    Egyesületetek ne árajánlatokat tegyen, hanem tegyen – Csepelért. Ingyen és jószándékból. Az a civil lét alapja.

    A 400 ezreket meg 600 ezreket el kell felejteni.
    Akkor inkább fizessenek meg olyan embereket, akik egyébként nehéz szociális helyzetben élnek és örülnek minden munkának.
    A dombot ők is ki tudják takarítani. Még kevesebbért is.

  30. Té-Gé szerint:

    Gordon megint ossza a lapot, pedig neki élete végéig biztosított a léte, a saját kis okosságából. Milyen jó mások halálából, gyászából profitálni.

  31. Gárday Balázs szerint:

    Kedves Menyus!

    Felesleges 4G-s telefonra gyűjtened, mert jelenleg tudomásom szerint nyilvánosan még egyik szolgáltató sem használja ezt a technológiát. A 4G gyakorlatilag az LTE technológiát illetve annak továbbfejlesztett MIMO-s rendszerét takarja. Egyes szakértők a sima LTE-t is csak 3,5G-nek tartják. A szolgáltatók által kínált széles sávú mobil internet mind a 3G technológiához tartozik. Amennyiben igényed van rá szívesen megosztom veled személyesen is a témában szerzett tudásom és tapasztalatom.

    Tisztelettel:
    Gárday Balázs

  32. Gordon szerint:

    Menyus kisnyögdíjas olyan rendszereket is használ, melyek még nem is léteznek!?

    Gordon hasát fogja a nevetéstől. 🙂 😀

  33. Manitu szerint:

    Menyus még azt sem tudja, hogy nem kell természetvédelmi területet elcsúfítani azért, hogy legyen mobiltelefonos lefedettség. Meg nem kell hozzá óvodások meg óvónők feje fölé dugni sem az antennát. Mégis mit gondol, mindenhol van Tamariska domb, azért lehet máshol is telefonálni? Vagy azt hiszi, hogy csak Csepelen lehet telefonálni, mert itt teljesül a telefonálás alapfeltétele, hogy legyen Tamariska domb?

    Én örülök annak, hogy a Tamariska 2012-től nem úgy néz ki, mint egy radarállomás. És annak is örülök, hogy semmit nem változott a lefedettség, bebizonyosodott, hogy hazugság volt az a vád, hogy ha nem lesz mobiltorony a Tamariskán, nem lehet majd telefonálni sem.

    Hajós meg még mindig azt hiszi, hogy Demszky és Tóth építik a 2011-ben építeni kezdett gerincutat. Addig egyetlen centiméter aszfaltot sem tettek ugyanis le, mint ahogy a számlát sem előre szokás fizetni. Hajós azt sem tudja, hogy a főváros balliberális szétrablása miatt áttekintették az összes fővárosi beruházást, és új megállapodás született arról, hogy nem halasztják el a gerincútépítést, lesz csatornázás, és megépülnek a bicikliutak is. Csak emlékeztetőül: az MSZP-SZDSZ-es fővárosi és kerületi vezetés 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban is ezzel ellentétesen döntött, ezért nem épült meg a gerincút, és ezért nem kezdték el építeni 2010-ben sem. Holott 2006-ra, 2007-re és 2008-ra is megígérték az építkezést és a befejezést is.

  34. ebihal szerint:

    Gordon!
    Abban az országban, ahol a zászlórúd, az átnevezések vagy a nemzeti konzultációnak hazudott átverés a fontos, és erre egy halom pénzt elköltenek, ott pofátlanság az
    előzőekre hivatkozni! Erre mondják, hogy cinikusan aljas!

  35. hajós szerint:

    Megint hazudsz, Manitu. A gerincutat 2010-ben kezdték építeni. Ezt mindenki tudja, csak te mocskos szemétláda akarod letagadni. Hazug disznó!

    “új megállapodás született arról, hogy nem halasztják el a gerincútépítést, lesz csatornázás, és megépülnek a bicikliutak is”

    Gratulálok, ez volt a nagy döntés, hogy nem halasztják el? Még jó, hogy nem halasztották el, hiszen akkor ugrott volna a szocik által elnyert EU-s pénz.

  36. hajós szerint:

    Gárday Balázsnak gratulálok a “tájékozottságáért”. De ha hallgatott volna, bölcsebb maradt volna.
    http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/hasznos/lte

  37. Gárday Balázs szerint:

    Kedves hajós!

    Az általad belinkelt információ valóban számomra is új, én eddig csak kísérleti működésről tudtam, azonban felhívom a figyelmed, hogy a szolgáltatáshoz, csak modem, vagy táblagép vásárolható, mobil készülék nem.

    http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/hasznos/4G

  38. Manitu szerint:

    Hajós, te nem vagy magadnál. Mondd már meg, hogy 2010-ben hol épült akár egy fél centi is a gerincútból! Előkészítő szakasz volt, és azért tolták el, hogy ne kelljen kifizetni, mert egy buznyák se volt a kasszában.

    Ha meg akarták építeni a gerincutat, mégis miért nem építették meg? 1993-ban ígérte meg Demszky, hogy 1996-ra megépítik. Jó, vegyük bele, hogy nem egy rögtön, tehát ne 1996-ot számoljunk, hanem 1998-1999-et a befejezésre. De meg sem kezdték. Aztán megígérték a befejezést 2004-re, 2006-ra, 2007-re, 2008-ra, 2009-re is. Ha akarták volna megépíthették volna? Naná. Nem akarták megépíteni, mert nem akarták kifizetni. Ez az igazság.

    Azért kellett újratárgyalni, mert eszük ágában sem volt megépíteni, és emiatt nem is volt pénz félretéve az építésre.

  39. hajós szerint:

    Menj már anyádba Manitu a baromságaiddal. Kimentem 2010 nyarán és a saját szememmel láttam, hogy zajlik az építkezés. Te lehazudnád a csillagokat is az égről, te mocskos disznó!

  40. Manitu szerint:

    Kár vitázni a mobiltoronyról, ugyanis a telefonos lefedettség nem a Tamariska dombon múlik, hanem a szolgáltatón. Éppen úgy, mint mindenhol máshol.

  41. Manitu szerint:

    Hajós, hol láttad, hogy aszfaltoznak? 2011 előtt nem készült el az útból egy fél centi sem. Maga az út még mindig nincs készen, holott 2012 van. A végén még azt írod majd, hogy te 2010-ben már utaztál a gerincúton: Demszky is annyit ért el, hogy a budapestiek ötöde már azt hitte, hogy utazott a négyes metrón 😀

    Ne hülyítsd már a népet.

  42. hajós szerint:

    Elmész már a picsába Manitu bazmeg, mi a faszt hadoválsz itt aszfaltozásról, te idióta?
    Útépítés az neked aszfaltozás, te vadbarom seggarc?

  43. hajós szerint:

    Gárday Balázs: megint melléfogtál, attól, hogy a T-mobile nem kínál LTE-s mobiltelefont, még lehet vásárolni többfélét is a kiskereskedelemben:
    http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/?st=lte

  44. Jeniszej szerint:

    Azt monya az Öreg a “jószágos” is egy trágár, – de ezek itt túltesznek rajta, – ha elfogy az érvük. 🙂

  45. Gárday Balázs szerint:

    Nem is állítottam, hogy nem lehet. Természetesen más országokban már működik a szolgáltatás, így a gyártók gondoskodtak megfelelő készülékekről is. A készülékekkel kapcsolatban azonban felhívom a figyelmed, hogy nem mindegy, hogy milyen frekvencián történik a szolgáltatás. Az LTE esetén több sáv is használható, ami országonként és szolgáltatónként eltérő lehet, azonban az nem biztos, hogy az adott készülék tudja is kezelni a megfelelő sávot.

    Csak ez érdeklődőknek néhány lehetséges sáv:

    1 1920 – 1980 MHz 2110 – 2170 MHz FDD
    2 1850 – 1910 MHz 1930 – 1990 MHz FDD
    3 1710 – 1785 MHz 1805 – 1880 MHz FDD
    4 1710 – 1755 MHz 2110 – 2155 MHz FDD
    5 824 – 849 MHz 869 – 894 MHz FDD
    6 830 – 840 MHz 875 – 885 MHz FDD
    7 2500 – 2570 MHz 2620 – 2690 MHz FDD
    8 880 – 915 MHz 925 – 960 MHz FDD
    9 1749.9 – 1784.9 MHz 1844.9 – 1879.9 MHz FDD
    10 1710 – 1770 MHz 2110 – 2170 MHz FDD
    11 1427.9 – 1452.9 MHz 1475.9 – 1500.9 MHz FDD
    12 698 – 716 MHz 728 – 746 MHz FDD
    13 777 – 787 MHz 746 – 756 MHz FDD
    14 788 – 798 MHz 758 – 768 MHz FDD

    17 704 – 716 MHz 734 – 746 MHz FDD

    33 1900 – 1920 MHz 1900 – 1920 MHz TDD
    34 2010 – 2025 MHz 2010 – 2025 MHz TDD
    35 1850 – 1910 MHz 1850 – 1910 MHz TDD
    36 1930 – 1990 MHz 1930 – 1990 MHz TDD
    37 1910 – 1930 MHz 1910 – 1930 MHz TDD
    38 2570 – 2620 MHz 2570 – 2620 MHz TDD
    39 1880 – 1920 MHz 1880 – 1920 MHz TDD
    40 2300 – 2400 MHz 2300 – 2400 MHz TDD

  46. Gárday Balázs szerint:

    Annyit még megjegyeznék, hogy az általad belinkelt készülékeknél vagy az szerepel, hogy majd az új model fogja tudni az LTE-t, vagy nincsen definiálva, hogy milyen sávon tudja.

  47. Manitu szerint:

    Hajós, az útépítés bizony aszfaltozással jár – már ahol aszfaltozott út épül. E tekintetben biztosíthatlak, hogy a csepeli gerincutat nem földútnak tervezték.

  48. hajós szerint:

    Manitu: oké, tehát szerinted úgy építenek utat, hogy odamennek és kiöntik az aszfaltot a fűre, ezzel kész az út. Így képzeled? Jól van. Kiválóan demonstráltad értelmi képességeidet.

  49. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    A Manitu képviselő úr állandóan hazugságokkal próbál lejáratni az olvasók előtt.
    Hogy mi ellen, illetve miért tiltakozunk törvényes módon, az illetékesekhez fordulva, ahhoz egy példa az átjátszó lebontásának ügye is.
    Tájékoztatásul bemásolom az eredeti levelemet ki-ki döntse el, hogy jogos-e felhívni a képviselők figyelmét indokolt aggodalmakra:

    2012. március 27.
    Budapest-Csepel Önkormányzata
    Képviselő Testülete Tárgy: Tamariska-domb bázisállomás
    részére

    Tisztelt képviselő testület, Tisztelt hölgyek és urak!

    Az Önkormányzat Internetes honlapján leközölt, a Polgármester által jegyzett, „BESZÁMOLÓ A Tamariska-dombom elhelyezett bázisállomás elbontásával kapcsolatban” című, 61. számú előterjesztésről a következőket kívánom Önökkel közölni:

    A Tamariska-domb természetvédelmi területen elhelyezett adótorony elbontásáról jogszerűen csak a természetvédelmi hatóság előzetes engedélye alapján dönthet a képviselő testület.
    Folyamatban van a Csepeli Képviselő Testület 2010. október 12.én hozott 517/2010. (IX. 12.) kt. Határozatának szakmai felülvizsgálata is, mivel az sérti Csepel polgárai tulajdonának és Magyarország hírközlési érdekeinek a védelmét.

    Mindezek alapján kérjük, hogy a Képviselő Testület a 61. számú előterjesztést utasítsa el. Felhívjuk a képviselők figyelmét, hogy jogsértő határozat elfogadása esetén Önök megszegik képviselői esküjüket, méltatlanná válnak rá.

    Indoklás:

    A Tamariska-domb a jelenleg hatályos jogszabályok szerint természetvédelmi terület.
    Dr Fazekas Sándor miniszter úr 2012. március 12-én kelt TMF/188/1/2012 számú, „Tájékoztatás a Tamariska-domb védettségéről” tárgyú állásfoglalása szerint a Fővárosi Közgyűlés 2012. február 29-én hozott jogsértő határozata nem lépett hatályba.
    A Miniszter úr szerint: „Mivel a terület védettségét alátámasztó természetvédelmi értékek jelenleg is fellelhetők a területen, így a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tamariska-domb országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánításáról döntött. … Jelenleg tehát zajlik az országos jelentőségű természeti területté nyilvánítás eljárás Tvt-ben előírt szakmai előkészítő szakasza, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság feladata.”.

    A T com március 6-án kelt levelében egyértelműen közli, hogy a bázisállomás ügyében kialakult helyzetért (Csepel polgárainak az átjátszó állomás 9-12 családi házra történő telepítése miatti vagyonvesztésért, valamint a csepeli mobiltelefont és mobilinternetet használó polgárok szolgáltatásának minőségi csökkenéséért) kizárólag a Polgármester, valamint a Képviselő Testület tehető felelőssé.
    Menyhért Péter

  50. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Gordon
    Azt írtad: „Egyesületetek ne árajánlatokat tegyen, hanem tegyen – Csepelért. Ingyen és jószándékból. Az a civil lét alapja.”
    Látható, hogy még mindig kommunista a gondolkodásmódod. Te valami elvakult Kádár-hívő vagy? Nem hallottál még a polgári társadalmakban működő nonprofit szervezetekről? Olvass és tanulj, mielőtt hasonló szociális demagógiát terjesztesz.
    Üdv menyus

    Kedves Gárday Balázs!
    Ne legyél lenéző, és ne adjál a „számba” olyan kitalációkat, melyeket te szültél.

    Tudod, azt szeretem az írásban, hogy ott nincs szemétkedés, mellébeszélés, mert bárki elolvashatja azokat a szavakat, mondatokat, amit leírtam.
    Az már vita tárgya lehet, hogy ki milyen hátsó szándékkal értelmezi félre a leírt jelentést.

    Veled szemben (lásd a jegyzőkönyvben a hozzászólásaidat) én sohasem próbáltam senkit félrevezetni azzal, hogy a telefonálást lehetetlenné tenné a 4G hiánya, ami egy adatforgalomra specializált digitális technológia.

    Nem okoskodni kell, és félrevezetni az embereket, hanem valós választ adni arra a kérdésre, hogy miért kap a csepeli mobilrendszert használó kevesebbet a pénzéért.
    Üdv menyus

    Kedves Manitu képviselő úr!

    Veled szemben az én állításaim tényeken és dokumentumokon alapulnak, így bármely kijelentésem a bíróság előtt is megvédhető!

    A te hazugságaid politikai lejáratókampány részei, és a valósággal köszönőviszonyban sincsenek.
    Ez az oka annak, hogy gyáva vagy valós kilétedet elárulni, mert egy becsületsértési-rágalmazási ügyben elítélne a bíróság.

    Te nem vagy egyenrangú partner, mert képviselői tisztséged ellenére sem mersz kiállni nyilvánosság elé egy csóringer nyugdíjassal!
    Ugyanolyan véglény vagy, mint anno az avarkeszi és a podolák, akik nem merték felvenni a kesztyűt velem szemben, mert ha elfogy az érv, a valóság, akkor az égés a nyilvánosság előtt.

    Több szót az értelem csíráját is nélkülöző vádaskodásaid nem érdemelnek
    menyus

  51. Gárday Balázs szerint:

    Kedves Menyus!

    Nem állt szándékomban lenézően viselkedni és szerintem nem is tettem így. Ha te mégis így érzed akkor elnézésed kérem nyilvánosan.

    Vélemény különbség az van köztünk, de félrevezetni másokat én nem akarok és ezért nem is teszem.

    A szolgáltatás színvonalát pedig a szolgáltatónak kell biztosítania nem az önkormányzatnak, mert ezzel az erővel, bár nagyon sarkosítva egy atomerőművet is telepíthetnénk a Királyerdő közepére, mert ugye áramra mindenkinek szüksége van.

  52. Gordon szerint:

    Szerintem Menyhárt nyugodtan szedheti a szemetet a dombon, ehhez nem kell “nonprofitnak”, “civilnek”, meg “szakértőnek” lenni. Lenyúl és felveszi, vagy beleszúrja a piszkavasát. Meg vesz egy najlont a kisközértben (esetleg egy szeneskosarat is a hátára vehet).

    Ezért felesleges itt ennyit izmozni.

    És ha már én vagyok a “kádári”: Igen, az olyanokat mint Menyhárt már rég hűvösre tették volna (nem politikai, hanem munka(nem)végzési okokból).

  53. "?!" szerint:

    Válasz egy disznónak a ma 00:00-kor elküldött írására:

    Kedves „Gordon”!

    Ne velem foglalkozz, hanem azzal, ami a lábad között van (ha hájadtól még megtalálod)!
    Ha az általam tegnap 22:31-kor leírt tényeket nem tudod értelmes, és főleg bizonyítható érvekkel cáfolni, akkor ne röfögj, hanem kussolj!

    Engem Te ne keverj bele a Tamariska dombbal, vagy más kerületi pótcselekvéssel összefüggésbe hozható pénzügyekbe!

    Egyrészt azért, mert semmi közöm nincs a II. világháborús légóbunker fölötti dombon elvadult terület védelméhez. (Szerintem ugyanis a Tamariska dombhoz hasonlóan hamarosan természetvédelmi területté minősíthetjük és bekeríthetjük, az Akácfa utca melletti elvadult Kiserdőt, és a Fadesa cég tulajdonában lévő elvadult észak-csepeli területeket is. Különösen ha figyelembe vesszük, hogy azokon a területeken legalább nemcsak balfácánok, hanem időnként valódi fácánok és más vadak is láthatók.)

    Másrészt azért se keverj bele a kerületi pótcselekvésekkel kapcsolatos pénzügyekbe, mert én soha nem hajtottam önkormányzati pénzekre, és még a jelenlegi önkormányzat által felkínált – díjazással járó – megbízási szerződés aláírását sem vállaltam!

    Tehát ne engem, hanem azt gyanúsítgasd gerinctelenséggel és önkormányzati pénzek iránti pénzéhséggel aki téged a világra hozott! Érted Te dagadt Disznó?!

  54. Manitu szerint:

    Szerintem Menyus az egyetlen természetvédő a Földön, aki azért küzd, hisztizik, tombol, hogy egy természetvédelmi területen, egy óvoda fölött a környezetet elcsúfító telefonos adótorony, átjátszóállomás lehessen.

    Ennél is megdöbbentőbb az a nézete, hogy csak ott lehet térerő, ahol mobiltornyos Tamariska domb van. Nem járt még a kerületen kívül?

  55. Té-Gé szerint:

    Gárday Balázs! A 11:52-re: Azt mondja a fiam, hogy ez a frekvenciatáblázat egy része nem európai, de annak is egy része biztos nem mobilszolgáltatásra van fenntartva! Mikrohullámú adatátvitellel foglakozik a legnagyobb ilyen szolgáltatónál.
    1 1920 – 1980 MHz 2110 – 2170 MHz FDD (* 2100 MHz felett nincs még kiadva!)
    2 1850 – 1910 MHz 1930 – 1990 MHz FDD
    3 1710 – 1785 MHz 1805 – 1880 MHz FDD
    4 1710 – 1755 MHz 2110 – 2155 MHz FDD (* 2100 MHz felett nincs még kiadva!)
    5 824 – 849 MHz 869 – 894 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)
    6 830 – 840 MHz 875 – 885 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)
    7 2500 – 2570 MHz 2620 – 2690 MHz FDD
    8 880 – 915 MHz 925 – 960 MHz FDD
    9 1749.9 – 1784.9 MHz 1844.9 – 1879.9 MHz FDD
    10 1710 – 1770 MHz 2110 – 2170 MHz FDD (* 2100 MHz felett nincs még kiadva!)
    11 1427.9 – 1452.9 MHz 1475.9 – 1500.9 MHz FDD
    12 698 – 716 MHz 728 – 746 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)
    13 777 – 787 MHz 746 – 756 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)
    14 788 – 798 MHz 758 – 768 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)

    17 704 – 716 MHz 734 – 746 MHz FDD (*televíziós UHF sáv a világ minen országában!)

    33 1900 – 1920 MHz 1900 – 1920 MHz TDD
    34 2010 – 2025 MHz 2010 – 2025 MHz TDD
    35 1850 – 1910 MHz 1850 – 1910 MHz TDD
    36 1930 – 1990 MHz 1930 – 1990 MHz TDD
    37 1910 – 1930 MHz 1910 – 1930 MHz TDD
    38 2570 – 2620 MHz 2570 – 2620 MHz TDD
    39 1880 – 1920 MHz 1880 – 1920 MHz TDD
    40 2300 – 2400 MHz 2300 – 2400 MHz TDD (*amatőrsáv 23cm)

    A műholdvevők fejkonvertereiről a beltéri egység felé lejövő: 950-1950MHz / 950-2150MHz

  56. hajós szerint:

    Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy valaki föltette-e azt a kérdést, hogy ugyan miből gondoljuk, hogy az átjátszótorony közelsége káros lenne az egészségre. Csak merthogy erre az égvilágon semmi bizonyíték nincs, az ellenkezőjére annál inkább. Lásd pl.: http://hvg.hu/egeszseg/20100623_rakkockazat_atjatszo_tornyok

    Elég, hogy egyes választók aggódnak? Az nem számít, hogy teljesen alaptalanul? Ezen az alapon Paksról ki kéne telepíteni a lakosságot, mert hátha árt az atomerőmű.

    Nem inkább talán el kéne magyarázni, hogy nincs mitől félniük? A torony tövében tartózkodóknak pláne nem, hiszen az adók nem lefelé sugároznak, hanem pont hogy oldalra.

    Vagy jobb a demagógia, könnyebb politikai előnyt szerezni pánikkeltéssel, az alaptalan félelmek meglovaglásával?

    Megmondom, mi árt. A rohadt kipufogógáz, meg a dízelkorom, az árt, meg télen az a kurva sok füst, ami a fával vagy mi az istennel fűtő családi házakból van kieregetve egés Csepelen. Amikor jóformán ablakot sem lehet nyitni esténként, mert tele van füsttel a levegő. Na az árt! Kb. százmilliószor jobban, mint az a szegény átjátszótorony. És ez mégsem érdekel senkit.

  57. Té-Gé szerint:

    Hajós! Ismét a fiam szavait tolmácsolom: az EU-ban engedélyezett 10W teljesítmény helyett nálunk 1W van engedélyezve! Amennyiben nem tornyon kap helyet a bázisállomás, vagy egy tízemeletesen, akkor marad a magasabb pontokon lévő háztető és tízszer annyi bázisállomás, ami már az arcba sugároz, mármint elektromágneses jelet, nem gamma sugárzást! 🙂
    Én hozzáteszem, hogy biztos a politika jobban ért hozzá! 🙂

  58. Dr. grün szerint:

    Té-Gé!
    De vaközte olyan is!
    Erre mondta mindig nagyapám:
    “Nincs attól rosszabb mikor valaki, valamihez nagyon ért!”
    Mert akkor azt feltételezi, hogy a másik hülye! ))) 🙂 (((

  59. Dr. grün szerint:

    -van közte- jav.! 🙂

  60. Csepeli lakos szerint:

    Tisztelt Menyhért Péter!

    Elnézést az elírásért, de tudja érdekes áthallás, talán hallott a három királyokról, azok között volt Menyhárt, akik valamiféle csillagot követtek, mert kisded született, és vittek tömjént, mirhát,stb. Tehát a csillag égi volt és nem vörös, nem is szegfű, és vittek, jó szándékkal, szeretettel adtak, de nem káromoltak, osztottak és szoroztak, és hát nem is loptak, de megcsodálták Jézuskát. Valamiben, vagy valakiben bíztak. Talán nekünk Csepelieknek is érdemes volna lehetőséget adni azoknak akik még nem mocskolták be magukat, és bízni hogy az út amin járunk kicsit göröngyös, poros, még nem csatornázott, és földes, de jó irányba vezet. A tetteikből és cselekedeteikből ítéljük meg a kerület vezetését, ne feledjük a mérleg elvet, ne legyen a tett halála az okoskodás, a megvalósulások, teljesítések után mondjunk véleményt, de a telhetetlenségtől és a csodáktól ments meg Isten minket. Ámen

  61. Bugi szerint:

    Felfoghatatlan, hogy egy környezetvédő hogyan jut el sértődöttségében odáig, hogy egy ocsmány, húsz méteres adótornyot támogasson a környezetvédelmi terület közepén, egy óvoda felett. Ennek pont az ellenkezőjét szokták követelni.

  62. Gárday Balázs szerint:

    Kedves Té-Gé!

    Mint előző hozzászólásomban említettem az LTE esetén a használt sáv országonként és szolgáltatónként eltérő lehet. Ezt főleg a helyi adottságok és szabályozások befolyásolják.
    A beillesztett táblázat csak azt mutatja, hogy milyen sávokon lehet, vagy már használták az LTE-t.

  63. Té-Gé szerint:

    Kedves Balázs! Értelek, nem is vitatkozásnak szántuk, de gondolom, hogy a TV sáv mellett párhuzamosan és az amatőrsávokban sehol nem működik és nem is fog működni semmi. Nem vagyok egy földhözragadt ember, igaz a felén régen túl vagyok, de ezeknek az eszement mobil sávszélességeknek nem igen értem a lényegét. Mikor térül ez meg? Egy normális telefont sem lehet már kapni, aminek pár napot kibír az akksija és egy autófókuszos kamera van benne. A BKV-nál egy NMT-t használtunk, a rendszer jó lett volna, csak a járművek készülékei voltak elhasználva. Tavaly óta ez biztos nem változott?!

  64. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Csepeli lakos

    Azért néhány apróságot tisztába kell tenni.

    A Csepeli Zöld Kör Egyesület sohasem azért tiltakozott önkormányzati döntések, cselekvések ellen, mert nyerészkedni szeretett volna. Az ajánlataink – amelyek csak a szoci önkormányzatnak szóltak, mivel a fideszes polgármester hatalomra jutásától a mai napig arra sem méltatott minket, hogy meghallgasson.
    Tárgyalni a fideszes csepeli önkormányzat SEMMIBEN NEM volt hajlandó – nem csak velünk, de gyakorlatilag egyetlen csepeli társadalmi szervezettel sem – ez az önkormányzat eddig kizárólag a polgármester saját elképzeléseinek megfelelően dönt.

    Az egyesület minden esetben írásban emelt kifogást azon dolgok ellen, amelyek ésszerűtlenek, pazarlók, jogsértők voltak, amik kárt okoznak Csepel polgárainak. Ezek a dokumentumok mind nyilvánosak, bárki számára elérhetők.

    A Manitu és nagyapó nick nevű fideszes önkormányzati képviselők azért mocskolnak és rágalmaznak hazugságaikkal engem, mert nincsenek valós, logikus érveik, de teljesíteniük kell a vezér elvárásait.
    Vezérüket, Németh Szilárd polgármestert igenis hitvány, esküszegő, rongy embernek tartom, mert ésszerűtlen, jogsértő machinációival semmibe vette a Magyar Köztársaság és Isten színe előtt tett polgármesteri, országgyűlési képviselői, fővárosi képviselői esküjét.
    Sajnálatos módon, a magyar jogrendben semmiféle retorzióra nincs lehetőség az esküszegőknél, mert ellenük méltatlansági eljárást is csak a képviselők többsége kezdeményezhetne a bíróságon.

    A személyes mocskolódás egyetlen célja a valóságról való figyelemelterelés. Egy példa: állandóan a személyes anyagi hasznomat próbálják bizonygatni az egyesület szerződéses bevételei esetében. Aki tisztességes ember, az tudja: ilyet csak az állíthat, aki maga hűtlen kezelő, és a rábízott értékeket saját tulajdonaként kezeli.
    A civil szervezetek bevétele, NEM a VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐKÉ! A bevételekből finanszírozza az egyesület minden eszköz, anyag és költségigényét! A Csepeli Zöld Kör Egyesület minden eddigi bevétele ezekre volt fordítva; személyes jövedelmet, juttatást egyetlen tagnak vagy tisztségviselőnek sem adtunk! A fenti nick nevű névtelen mocskolódók nem véletlenül nem saját nevükben rágalmaznak, hiszen ebben az esetben bíróság előtt kellene felelniük érte.

    Mivel a tetteikből ítélem meg a kerület vezetőit, ezért harcolok a domb védettségének megőrzése érdekében!
    Ha a domb védett marad, legalább minimális szakmai kontroll marad e felett a diktatórikusan működő önkormányzat felett.
    Üdv menyus

  65. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Bugi!
    Hogy megértsd egy környezetvédő álláspontját:

    SZIGMA-X Tervező és Tanácsadó Kft
    1111 Budapest
    Bertalan L. u. 7.
    Fodor Albert mérnök úrnak Tárgy: Tamariska-domb kilátó és átjátszó torony
    Tisztelt Mérnök úr!
    Egyesületünk a Csevak Zrt-vel kötött szerződése alapján 5 éve végez vagyonkezelői, illetve a Fővárosi Önkormányzat illetékes Ügyosztályával kötött szerződése alapján 3 éve végez természetvédelmi kezelői feladatokat. Ebben az időszakban semmilyen más szervezet nem végzett hasonló munkát a dombon.
    A dombra telepített mobil telefon átjátszó állomás engedélyének lejártával állásfoglalásra kényszerültünk, melyhez szakmai segítség kérés formájában felvettük a kapcsolatot a KVVM illetékes államtitkárával is.
    A szakmai információkat begyűjtve, valamint tapasztalatainkat, és a társadalmi kapcsolatainkon beérkezett lakossági véleményeket összegezve a tervezett építéssel kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot tesszük:
    Egyesületünk a szűken vett természetvédelmi szakmai érvek alapján elutasítja a természetvédelmi területen elhelyezett, valamint a védett vegetációt károsító tervezett torony engedélyezését. Környezetvédő társadalmi szervezet lévén azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a természet részeként jelenlevő helyi lakosság, emberi közösség érdekeinek védelmét sem! A lakossági veszélyeztetettség csökkentése, valamint a társadalmi kár-érték számításon alapuló mérlegelés szerint, (és ennek megvalósulásáért mindent meg kívánunk tenni) az egyesület a következő álláspontot képviseli:

    A Csepeli Zöld Kör Egyesület támogatja, a SZIGMA-X Kft „T-MOBILE BÁZISALLOMAS Óvoda-1, 30 m-es kilátó torony és 4 db. outdoor telepités” címmel benyújtott tervdokumentáció szerint a Tamariska-dombra tervezett torony és üzemi út megépítését.

    Indoklás:
    Az általunk javasolt hely minden lakott épülettől a lehetséges legnagyobb távolságra helyezkedik el. Az új torony cca. 10 méterrel magasabb szinten kerül megépítésre, és magassága legalább 10 méterrel nagyobb lehet a jelenleginél. A sugárzó forrás adás-szögét és elhelyezési magasságát figyelembe véve, az új létesítmény a jelenleginél nagyságrenddel kisebb veszélyt jelenthet a lakosságra nézve.
    A dombtetőn az építmény károsodást nem okoz, mivel a túlzott környezeti leterheltség miatt azon a területen parlagfüvön és hasonló gyomnövényen kívül más nincsen. Az építmény magassága és látványa által okozott tájképi kárt a kilátó közösségi hasznossága enyhíti.

    Az általunk javasolt helyen lévő vegetációt előzetesen felmértük, és sem a torony, sem az üzemi út tervezett területén védett növényt vagy állatot nem találtunk. A kiépítésre a jelenlegi ösvény kiszélesítését a terv szerint javasoljuk, mivel annak megépítése jár a legkisebb természetvédelmi érdek sérelemmel.

    A meglévő torony fennmaradása ellen tiltakozó lakosságot teljes mértékben támogatjuk. Tiltakozunk minden olyan megvalósítási javaslat ellen, mely Csepel családi házas övezeteibe telepítene, a lakosság biztonságérzetét zavaró sugárforrásokat.

    A természetvédelmi terület érdekeit – mivel a tervezett építés sem építési, sem üzemeltetési bizonyítható károkozással nem jár – meggyőződésünk szerint akkor védhetjük legjobban, ha a terület fenntartható üzemeltetését és fejlesztését vesszük alapul, és folyamatos felügyeletet biztosítunk a megvalósítás teljes idejére.

    Pozitív hozadékként ki kell emelnünk az új létesítmény olyan hasznosítható következményeit is, mint a lehetővé váló mobil WC üzemeltetés, valamint a kiépített üzemi út esélyegyenlőséget teremtő (mozgássérültek feljutása a természetvédelmi területre!) hasznosítását is.

    Egyesületünk aktívan részt kíván venni a megvalósításban, és együttműködést ajánlunk az őrzésében is.

    Budapest, 2010. február 24.
    Menyhért Péter
    titkár, projektfelelős

  66. Gordon szerint:

    Menyhért a nagy levélíró. Egy írnok veszett el benne.

    (De dógozni mikor fog!?)

  67. lutria szerint:

    Remélem a polgármester nem fog többé panaszkodni hogy kevés az önkormányzat pénze a következők miatt:
    Tavaly Decemberben a Szent Imre téren állítottak két hatalmas (ca.5 m)karácsonyfát egymástól ~50 méterre,+1 Betlehemet az önkormányzat elé,mellette nappal mindig állt egy rendőr vagy közteres és őrizte-ki merem jelenteni hogy sohasem láttam hogy bárki is odament volna megnézni közelebbről-talán pont az “őrség” miatt.
    Megépítették a szökőkutat-majd átépítették a környékét.
    Megépítették az új országzászlót,pedig eddig is volt egy 20 méterrel arrébb,kivágtak több egészséges nagy fát hogy jó rálátás essen az önkormányzat erkélyéről,-pár napja is arra jártam,feltűnt hogy két fiatal közteres az országzászló előtt szinte vigyázzban áll,nem értettem miért,véletlenül felnéztem az önkormányzat erkélyére hát épp akkor néhányan elégedetten magasról letekintve szemlélték a művüket.-véletlen lenne a díszőrség?
    Az önkormányzat előtti rész kiemelt terület lehet,egész nyáron közmunkások dolgoztak rajta,olyan felállásban hogy minden melósra jutott 1-2 közteres akik látótávolságban körbehelyezkedve(közben dumcsizva,telefonálgatva)őrizték őket-talán hogy el ne szökjenek?-vajon mennyibe kerülhet ez az állandó jelenlét?
    Épp mostanában jelent meg hogy a téren megint építkezni fognak,pavilonsort stb.-t építenek…

Itt lehet hozzászólni !