Aszfaltozás, kátyúzás, járdaépítés a csepeli utakon

Csepel.hu

Fontos beruházásokat, út- és járdaépítéseket kezdett el tavasszal a csepeli önkormányzat – tájékoztatta lapunkat a Csepeli Vagyonkezelő. A jelenleg már zajló, valamint a később várható munkavégzésről Boross Adriennel, a beruházási igazgatóság előkészítési menedzserével és Márki Sándorral, a hulladékgazdálkodási és útépítési osztály vezetőjével beszélgetett a Csepeli Hírmondó munkatársa.

– Milyen nagyobb építési munkákra számíthatunk az elkövetkező hetekben Csepelen?

Boross Adrienn: Az idén két földúton, a Petőfi utcában és a Királyhágó utcában kezdtük meg a szilárd útburkolat építtetését, és a terveink szerint május végéig befejeződik a kivitelezés. A Petőfi utcának a Karácsony Sándor utcától a Betű utcáig tartó, ipszilon elágazást is tartalmazó, mintegy 650 folyóméternyi szakaszán a földkiemelés és a szegélyépítés már megtörtént, így ott jelenleg csak gyalogosan lehet közlekedni. A Királyhágó utcának a Hollandi úttól a Csorbatói utcáig tartó, mintegy 842 méteres szakaszán szintén útépítés zajlik, és a csapadékvíz elvezető rendszer építési munkái is folynak. Ebben az ütemben, ezeken a helyszíneken a kapubehajtókat is kiépíttetjük a kivitelezővel, de járdaépítést ott most még nem végzünk, arra a következő ütemben kerül sor.

Márki Sándor: Az említetteken túl hasonló jellegű beruházás még a Béke tér 6. számmal szemben, egy 150 méteres szakaszon történő járdaépítés is, ami szintén elkezdődött már. A terveink szerint május végére ez is befejeződik.

– Milyen hasonló munkák várhatóak még?

Boross Adrienn: A Petőfi utcának a Betű utcától a Posztógyár utcáig terjedő, jelenleg macskaköves szakaszán is tervezzük a szilárd útburkolat kiépítését, és a szükséges helyeken járdaépítés is lesz. A jelenleg már meglévő, többi járdafelületet pedig felújíttatjuk. Ezeknek a kivitelezési munkáknak a közbeszerzési eljárását most készítjük elő. E munkáknak a megkezdése és befejezése szintén még az idén várható.

– Az utakat mindig megviseli a téli időjárás, amit tavasszal szokás javítani. Hogyan haladnak ezzel a munkával?

Márki Sándor: Valóban, a legjobban várt és legfontosabb felújítási munkáink tavasszal a télen kikátyúsodott utak felújítása. Miután felmérjük a kátyúkat, az elkészült lista alapján tervszerűen történik a kijavításuk. A másik fontos feladatunk a járdák karbantartása. Az egyik leggyakoribb oka a járdaburkolatok sérülésének a közeli fák gyökérfelnyomódásai. Ha ilyet tapasztalunk, vagy ilyen panasszal fordulnak hozzánk a lakosok, szakértővel vizsgáltatjuk meg az esetet. Ha a szakvélemény indokoltnak minősíti a fakivágást, azt elvégezzük, majd eltávolítjuk a járda sérülését okozó gyökérrészeket, és kijavítjuk a burkolatot. Ilyenkor természetesen az előírásoknak megfelelően mindig gondoskodunk arról is, hogy a kivágott fa helyett a kerületben fapótló ültetés is történjen.

Az utak és járdák állapotának felmérésekor és karbantartásakor fontos feladatunk az is, hogy ha csőtörést, vagy valamilyen egyéb közműben történt rongálódást észlelünk, értesítjük az illetékes fenntartót, üzemeltetőt.

– A közelmúltban volt ilyen típusú esemény?

Márki Sándor: A Csepeli Ipartelep területén, a közútnak számító Duna-lejáró utcában volt egy jelentősebb útbeszakadás, mert eltörött egy vízvezeték, és az elfolyó víz kimosta az útburkolat alól az útalapot. Miután értesítettük a Fővárosi Vízművek Zrt.-t, és a vízművek munkatársai gyorsan kijavították a hibát, mi is elvégeztük az útburkolat javítását. Az eset érdekessége, hogy a Bors Magazin, miután meghirdette az ország legnagyobb kátyújának a versenyét, ezt az útbeszakadást kiáltotta ki nyertesnek. Szerintünk azonban az újság félretájékoztatta az olvasóit, hiszen itt más természetű úthiba volt, a csőtörést nem kátyúnak nevezik.

Mindezeken túl ősz végéig jelentős nagyságrendű, mintegy 50 kilométernyi földút-rekonstrukció elvégzését tervezzük, és már el is kezdtük a kivitelezését. Ezeknek az utaknak a többsége a királyerdei és a hárosi lakóövezetekben található. E földutaknak az állapotát jelenleg gréderezéssel és hengernyomással javítjuk. A szilárdburkolatos kiépítés ezeken az utakon a csatornázási program befejezése után kezdődhet majd el.

A közfoglalkoztatottak feladatai a kerületünk közterületein

A Csevak Zrt. jelenleg 68 közfoglalkoztatott munkatárssal látja el a köz-, illetve zöldterület fenntartási feladatokat. Közülük 45 fő végzi el a parkfenntartási, a kertészeti tevékenységeket, a faültetéseket és a cserjegondozási feladatokat, valamint 14 fő dolgozik a Csevak állományába tartozó kommunális hulladékgyűjtőkkel együtt. Ők a kerület tisztaságáért, rendezettségéért tevékenykednek. Az említett létszámon felül 9 fő pedig karbantartási feladatokat lát el.

csepel.hu

54 hozzászólás “Aszfaltozás, kátyúzás, járdaépítés a csepeli utakon” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Ez az első eset, hogy nem csak a választási kampány évében épül valami Csepelen. Azért nem sikerült 16 éven keresztül soha elkezdeni a csatornázást, a gerincutat és a kerékpárutakat sem, mert a posztkommunisták csak a választások éveiben voltak hajlandók a bukszatöltésen kívül mással is foglalkozni. Most, hogy nincs Demszky meg Hagyó, épül a gerincút, már elkészült két kerékpárút, megkezdődött a csatornázás, és a helyi önkormányzat is utakat, járdákat épít.

  2. lolka szerint:

    Ameddig a gerinc út a Posztógyár utcáig tart annyi, mint ha nem is lenne. Az előző vezetés elkezdte, most tovább kellett volna folytatni, nem más fa……l verni a csalánt….
    Sajnálatos, hogy a “Bors” nem az Egyedi gépgyár és Központi út sarkán levő kátyút hozta ki győztesnek! Igaz nem “tipikus” kátyú, de nem is mondható normális állapotnak ami ott van. A szint legalább félméterrel lejjebb van az út szintjétől és a víz minden eső után megáll ott és aki belehajt azt sem tudja, hogy mi van a kereke alatt BALESET VESZÉLY!…

  3. ebihal szerint:

    Manitu!
    Finoman fogalmazva, hazudsz!

  4. hajós szerint:

    Manitu, a gerincúthoz és a kerékpárutakhoz semmi közötök, az előző vezetés munkájának köszönhetőek, nektek már a kisujjatokat sem kellett mozdítanotok.

  5. Zoli049 szerint:

    Mekkora duma:

    “Miután értesítettük a Fővárosi Vízművek Zrt.-t, és a vízművek munkatársai gyorsan kijavították a hibát, mi is elvégeztük az útburkolat javítását”

    A Vízművek mindíg kijavítja maga után, de az a 2m2 legyen a kerület érdeme! 🙂

  6. Manitu szerint:

    Hajós és a többi hazug: egy centiméter gerincút és egy fél centi kerékpárút, egy cseppnyi csatorna sem készült el az MSZP 16 éves ígéreteiből. Nem az számít, hogy az MSZP ígérte meg, hiszen ki kérdőjelezte meg valaha is, hogy szükség van rá? Az számít, hogy ki készíti el, és mikor fizetik ki a számlát.

    A 16 évig ígért gerincút, a 16 évig ígért csatornázás, a 16 évig ígért bicikliutak, igen, mint a fideszes vezetés alatt készülnek el. Az MSZP nem kezdett volna hozzá, ezt mindenki tudja. Csak emlékeztetőül: 2006-ban is azt mondták, hogy még abban az évben elkezdik. Bejelentették? Igen. Elkezdték? Nem. Na ennyit az MSZP-ről.

  7. hajós szerint:

    Manitu, hiába pofázol baromságokat, mindenki tudja, hogy a gerincúthoz és a kerékpárutakhoz semmi közötök, az előző vezetés munkájának köszönhetőek, nektek már a kisujjatokat sem kellett mozdítanotok.

  8. Manitu szerint:

    Hajós: milyen munkát végzett az előző vezetés azon kívül, hogy 16 évig ígérte az útépítést, és egy centiméternyi utat sem épített? Kik építik meg az utat és kik fizetik ki?

  9. robi szerint:

    Manitu! Két gondolat soraidhoz:

    – azt kérded:”Kik építik meg az utat és kik fizetik ki?”
    Úgy tudom, EU-s pénzekből épül. ami most érkezett meg.
    Ha már az EU-s pénzeknél tartunk: az országnak tehetséges szakemberek kellenének, akik sokkal jobb hatékonysággal juttathatnák az országot EU-s forrásokhoz. Tudom, a magad fajta párthuszárokat ilyen kérdések nem foglalkoztatják, de gondolod, hogy a jelenlegi kormány gyorsabban és több EU-s forráshoz jut, mint elődei? Majd egyszer visszatérünk rá.

    – azt írod: “Az számít, hogy ki készíti el, és mikor fizetik ki a számlát”.
    Akkor előhozakodhatnál a Mercedes gyárral is. Nem az számít, hogy ki ütötte nyélbe a szerződést, hanem az, hogy ki ollózta el a masnit?

  10. hajós szerint:

    Manitu!

    Elárulok egy titkot: az utat nem a vezetés építi! Azt a kivitelező építi.
    A vezetés csinál mindent, ami ahhoz kell, hogy a kivitelező megkezdhesse a munkát. Kitalálni. Megterveztetni. Pénzt szerezni hozzá (pályázni EU-hoz!). Kivitelezőt keresni hozzá. Ha kell, ingatlanokat kisajátítani.
    Na ezt csinálta az előző vezetés!
    Nektek már semmi dolgotok nem volt ezzel. Hátradőltetek a széketekben és csak néztétek, hogyan épül az út.

  11. ebihal szerint:

    Manitu!
    1. Az előző időszakban , Királyerőben elég sok utca kapott szilárd burkolatot, tehát
    nemcsak saját zsebre dolgoztak!
    2. A gerincút előkészítése, főleg a kisajátítás, sokkal időigényesebb, mint maga a
    kivitelezés.
    Fölöslegesen kevered a szart!

  12. Tóth Kati szerint:

    hajósnak és az összes hithű kommunistának üzenem:az elvtársak ígérni,hazudni és lopni tudtak a legjobban.A Gerincút megépítésével minden négy évben a választások előtt kampányoltak,aztán persze nem épült meg.Most az új vezetés építteti meg és fizeti is ki. Nem jön vissza Tóth elvtárs a lopott pénzből kifizetni.A csatornázással is minden választás előtt kampányoltak.Most az új vezetés építteti és ki is fizeti.Senki nem akadályozta a kommunistákat abban,hogy utat építsenek,csatornázzanak.Nem kellett volna annyit lopni,lehetett volna néha valamit építeni is.Abból az elherdált sok milliárdból jutott volna rá.

  13. Tóth Kati szerint:

    Ebihal és hajós!ugye nem gondoljátok komolyan,hogy mindez/kisajátítás,tervezés,szerződés kötés stb./tizenhat évig kell,hogy tartson.Ennyire elvakultan ne védjétek már a mundért/a komcsi haverjaitok disznóságait.

  14. Tóth Kati szerint:

    Egyébként ahhoz,hogy utak ki legyenek javítva,le legyenek aszfaltozva nem kell kisajátítás,bíbelődés,mégse ment Tóthéknak ez se tizenhat évig.De sorolhatnám estig mit lehetett volna ebben a kerületben szebbé,jobbá tenni,ha nem csak a zsebtöméssel foglalkoztak volna.

  15. "?!" szerint:

    Mit ittál buta Kata, amitől ennyi marhaságot ide rókáztál az internetre?

    Ne igyál többet, mert ha így folytatod akkor a rókázásoddal beszennyezed az egész környezetedet!

  16. Zoli049 szerint:

    Kozmosz sétány Kati legalább írni megtanulhatna a gépén, mert rohadt igénytelen. 🙂

  17. Gordon szerint:

    Katinak igaza van. Tóth és a társai nem véletlenül mentek a levesbe.

    “?!” is követheti őket…

  18. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    A lényegen nem változtat az, hogy a fent említett beruházásokhoz a kerületi Önkormányzatnak vajmi kevés köze van, csak át kell adni. Ha(?) ebben a ciklusban kész lesz! A számlát a Főváros és az EU-s koéziós alap állja. A kereszteződéshaz akkor is csak “gratulálni tudok”, mert egy gány lesz forgalomtechnikailag! Remélem, hogy át sem veszik így.

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Albert Camus: “A bűn az erényt szólítja fel először önigazolásra”

  20. "?!" szerint:

    Kedves “Gordon”!

    Ha benned legalább halvány szikrája lenne a tények tiszteletének, akkor nem írtad volna 19:48-kor, hogy Katinak igaza van!
    Azt pedig jó ha tudod, hogy én alaposan megválogatom, hogy kiket követek!
    Például téged sem követlek amikor menni fogsz a szappanfőző üstbe, ahová való vagy.

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    Míly emelkedett, magasztos lelkületű megnyilvánulásokat olvashatunk, a szentlélek ünnepén is. Természetesen kiktől is?

  22. Tóth Kati szerint:

    csőcselékkel/?!,zoli 049,grün és társai/nem vitatkozom.Mindenben igazuk van a maguk primitív szintjén.Igen,a kommunista vezetés a tizenhat év alatt felújította az utakat,uszodát építtetett.kórházat nyitott,megépült a Gerincút,csatornázták teljes Csepelt,felújították az általuk építtetett /az előző rendszerben/gyönyörűséges csepeli buszpályaudvart a kerület központjában.Építettek parkolókat,rendbe hozták a sportpályát,a csepeli tanuszodát,megépült a szigetcsúcson a kis Manhattan.Csupa szépet és jót tettek Csepelnek,felvirágoztatták,sőt a vagyonát is gyarapították.Ez a tények tisztelete a csőcselék szerint.

  23. Zoli049 szerint:

    Milyen csőcselék?
    Te repedtsarkú!
    Családoddal kommunikálj így, többek közt azzal a szarházi férjeddel!
    ( ha már kapok, adok is )
    Tanulj meg írni, azt írtam, buta nő! 🙂

  24. "?!" szerint:

    Látod Kati, hogy hogy mennyire buta vagy?
    Azt írod, hogy nem vitatkozol, de mégis mindenféle baromság leírásával ismét bizonyítottad, hogy mennyire buta vagy!

  25. Zoli049 szerint:

    “?!” !

    Betont lehet vele törni, de a középkori “kézifegyver” is jellemző rá, volt szerencsém hozzá! 🙂

  26. Gordon szerint:

    Zoli, grün és a hozzájuk nyereségvágyból és gerinctelenségből csatlakozott “?!” folyékonyan hazudik. Ezt már régen is bizonyították.

  27. szigeti szerint:

    Aszfaltozzatok tiszta erőből,a következő kampányban meg majd a csatornázás lesz a mézesmadzag!

  28. Zoli049 szerint:

    Megint terítékre tettél Gordon? 🙂
    Örülök. Veled is néha lehet kommunikálni, átmész liberálisba, néha meg a fejedre esik a vaskalap. 🙂

    Akkor a jelen beruházásokhoz, mint írtam Neked, mi köze az Önkormányzatnak? Ők fizetik?

  29. Gordon szerint:

    Nem fizetik, de a helyi önkormányzat segítsége nélkül nem menne. Megjegyzem, hogy a fővárost is a Fidesz vezeti (ha már belekezdtetek a pártpolitikába).

  30. Gordon szerint:

    A cikk egyébként helyi munkákról szól.

    Olvasás! Szövegértés!

  31. ebihal szerint:

    1,/Ma egy kisajátítás akár évekig is eltarthat, senkit sem lehet kényszeríteni, hogy áron
    alul adja az ingatlanát!
    2./Mivel út-, közmű- és mélyépítést is tanultam felsőfokon, nem valószínű, hogy szakmai
    kérdésekben bárki kioktathatna!

  32. Zoli049 szerint:

    Gordon! Ha a fővárosi Fidesz nem adna pénzt, akkor az EU sem. Ha a kerület nem szólna bele, mint ahogy nem is sokat szól, akkor is a főváros befejezi. Nem én hoztam fel a témát, helyi témában meg nincs mihez kommentálni, mert 3 fa kivágása és a kátyúk be(nem)tömése, a Major elhanyagolása nem érdem. Bocs.
    Mielőtt a főutak javítgatását írnád Te is, előre szólok, hogy nem kerületi ügy ismét.

  33. Zoli049 szerint:

    ebihal!

    Kioktatnak! Mint anno engem, hogy az új kereszteződés a Szabadkikötőn megfelelő. Én meg sokat vezetek és tudom, hogy nem az. Remélem, hogy azt sem veszik így át!

  34. Gordon szerint:

    Miért nem jó neked? Mi fáj? Még nincs is kész? Azt sem tudod hogy fog kinézni, de már okoskodsz. Albániában jobbat láttál?

  35. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    Mert nem megfelelő, ki ne oktass már! Vasúti biztosító rendszer? Vitatkozzunk másról. 🙂

  36. Zoli049 szerint:

    Jártál Izraelen kívül máshol? Én meg ott nem. Lapozzunk. 🙂

  37. Gordon szerint:

    Már megint e za zizráhél. Én nem értem.

    Most ideges lettél?

    Mi van az alábán barátaiddal? 🙂

  38. Gordon szerint:

    Egyébként a zIzráhél valóban szép ország. A kereszténység bölcsője. Igaz kerestyén embör legalább egyszer ellátogat oda.

  39. magyar baka szerint:

    Az égről a csillagot is!… szemrebbenés nélkül… bele a pofánkba… – Marad az ököljog. Csak puszítani képes szégyentelenek!

  40. Zoli049 szerint:

    Ha megteheted anyagilag?! 🙂

    Valamit félreértettél te Albániával, de majd visszakeresed az eredetimet, nem szajkózom semmit és sokszor.
    Nemsokára megyek virágért, mert mi annyira jók vagyunk/lettünk mezőgazdaságból, hogy 1.800km-ről, a hollandoktól hozunk be virágot. 🙂 Szerencsémre! 🙂

    Én ideges, Gordon?! Soha! 🙂

  41. "?!" szerint:

    Kedves “Gordon”, és más folyékonyan hazudozók!

    Tapasztalhattátok, hogy az mszp-sek betartatlan ígéretei és hazugságai miatt is határozottan szót emeltem, de olyan általatok tanúsított aljasságra soha nem vetemedtem, hogy politikai nézetkülönbség miatt, mások tetteit, valamint a mindenki által látható és kézzel fogható eredményeit megpróbáljam elhazudni és nem létezőnek minősíteni!

    Azzal a hazugságaitokkal szemben, hogy az előző 16 évben az mszp-sek csak loptak, és nem épült Csepelen semmi, az alábbiakban – teljesség igénye nélkül – felsorolok részetekre néhány olyan tételt, ami egészen biztosan a torkotokon fog akadni:

    1.) Az első Orbán-kormány a Főváros részére átadandó állami támogatásból jelentős összeget vont el, és közvetlenül adott át a nagy mennyiségű földúttal rendelkező fővárosi kerületeknek (így Csepelnek is), az önkormányzati támogatással és lakossági hozzájárulással korábban már közművesített földutak szilárd burkolattal történő ellátása céljából.
    Ennek eredményeként több mint 30 km szilárd útburkolat épült Csepel különböző részein. Királyerdőben, Rózsadombon és más részeken.

    2.) Az első Orbán-kormány által meghirdetett első Széchenyi Terv keretében biztosított támogatással 116 db új önkormányzati bérlakás épült a II. Rákóczi Ferenc úton, a Szent Imre tér közelében.

    3.) Közel 600 millió Ft-tal támogatta a csepeli mszp-s önkormányzat az első Orbán-kormány által meghirdetett Panel-programban résztvevő társasházakat, és ebből jelentős számú társasház hőszigeteléssel járó felújítására, valamint több mint száz társasházban fűtéskorszerűsítésre került sor.

    4.) Az első Orbán-kormány által elindított gyűjtőkémény-felújítási programhoz kapcsolódva, sokszáz csepeli társasházi lakás kéményfelújításához nyújtottak önkormányzati támogatást.

    4.) Ezeken felül:

    – Csatornázták és szilárd burkolattal látták el a Csepeli útnak a Lámpás utca és Szabadság utca közötti szakaszát.

    – Lakossági önerővel és önkormányzati támogatással közel 20 km csatorna, és közel 60 km járda készült el;

    – Több mint 60 km gázvezetéket építettek önkormányzati támogatással és lakossági hozzájárulással.

    – Közel 30 km csapadékvíz-elvezető létesítményt építettek ki Csepel különböző részein. Pl.: a Hollandi út környékén és Királyerdő más részein.

    – Több száz parkolót építtetett a lakótelepeken és az utak mentén az önkormányzat.

    – Közel 40 új EU szabványnak megfelelő játszótér került átadásra.

    – Többszáz millió forintot fordítottak parkfelújításra, és lakótelepi közterületek felújítására, rendezésére.

    – Többszáz millió Ft-ot fordítottak önkormányzati tulajdonú bérlakások felújítására.

    – Közel 1 milliárd Ft-ért építették meg az új Csepeli Piacot,

    – Közel 2 milliárd Ft-ért felújították, bővítették és korszerűsítették az SZTK régi épületét.

    – Közel 300 millió Ft-ért új és korszerű központi gyermekorvosi rendelőt építettek.

    – Korszerűsítettük a Vénusz utcai háziorvosi rendelőt.

    – Kb. 40 millió forintos önkormányzati támogatással korszerű mentőállomást kapott Csepel.

    – Több mint 2,5 milliárd Ft-ot fordítottak a kerület bölcsődéinek, óvodáinak, iskoláinak, művelődési intézményeinek megújítására, és kb. 100 millió Ft-ot a szociális intézmények fejlesztésére.

    – Közel 800 millió Ft-ot tettek bele a Csepeli gerincút terület-felszabadítási előkszítésbe.

    – Díszkivilágítást kaptak a csepeli templomok, kiépítették a térfigyelő rendszert.

    – Ebben az időszakban újult meg a Csepeli HÉV vonala, sok tömegközlekedési útvonal kapott új burkolatot.

    – Jelentős összeggel járult hozzá az önkormányzat a csepeli görög katolikusok templomának felépítéséhez, önkormányzati épület átadásával segítették a csepeli reformátusok új templomának kialakítását.

    – Több mint 10 db bekerített és aszfaltozott “dühöngőt” építettek a lakótelepi fiataloknak.

    – Közel két tucat kutyafuttatót építettek a kerületben.

    – A 2010. októberi választásig Európai uniós és kormányzati támogatással lényegében befejeződött az 1,3 milliárd Ft-os beruházás, az Ady lakótelep több mint 2000 embert érintő szociális rekonstrukciós programja.

    Kérdezem, hogy soroljam-e még a letagadhatatlan tényeket, amelyeket Ti annak ellenére próbáltok letagadni és semminek nyilvánítani, hogy az elemi tisztesség megkívánja ezeknek az elismerését, még akkor is, ha ezeket a politikai ellenfeleink érték el, illetve valósították meg?

  42. csapajev szerint:

    A magyar kátyúzásról könyvet lehetne írni….
    KRIMIT !!!!

  43. lolka szerint:

    “Tóth Kati szerint:
    2012. május 27., vasárnap – 20:30

    csőcselékkel/?!,zoli 049,grün és társai/nem vitatkozom.”…és persze “Gordon”…ha végig olvastátok…most jogos “Tóth Kati” felvetése, hogy “nem vitatkozom”…milyen egyszerű…amikor majdnem egybe van minden…ja és “Manitu” remélem bele olvastál te is…de hát így halad a szekér, ha ba……..tjuk egymást…nem igaz?…

  44. Gordon szerint:

    Nagyon jól hangzik amit “?!” idebiggyesztett. Kiderül belőle, hogy a Fidesz kormány(ok) tették a legtöbbet a nem éppen fideszes alapbeállítódottságú Csepelért (persze ez most látványosan változik szerencsére).

    A probléma csak ott van, hogy ha összehasonlító elemzésbe kezdnénk más településekkel, akkor hiába a fideszes kormányzati törekvés Csepel jelentős lemaradásban van más településekhez képest pl. az infrastruktúra kiépítettsége terén. Na ez az a lemaradás, mely a 16 éves helyi mszp vezetés felelőssége és amit a mostani kurzus az itthagyott romhalmaz miatt csak részben tud majd ledolgozni.

    Szóval szép a felsorolás, még meg is tévesztheti a gyanútlan szemlélőt, de aki volt vidéki nagy és közepes városban az tudja miről beszélek.

    Amiben egyetértünk: A Fidesz most megépíti a csatornát és ez nagy előrelépés lesz.

  45. nagyapó szerint:

    “?!” néhány fontos dolgot nem említ. Pl. a POHI-nál feljárót építettek a mozgássérülteknek (igaz esős időben le kell zárni), felújították a POHI nagytermét, Riekára (nem Fiume) emlékezve szökőkutat létesítettek, stb. De “?!” menjen el Bp. más kerületeibe, nézzen körül mi történt ott! Javaslom a szintén szoci vezetésű Angyalföldet, a többi kerületről nem is szólva.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  46. Té-Gé szerint:

    Csatorna mikor lesz?
    Eddig ott áll az egész, mint Miskáék alatt.
    Ígérték. 🙂

  47. ebihal szerint:

    Gordon!
    Már megint kavarsz!

  48. ebihal szerint:

    Igen, az akadálymentesítés megtörtént a POHI-nál, de az emeletre hogy megy fel a kerekesszékkel?

  49. "?!" szerint:

    Kedves „Gordon”!

    Ha több eszed volna, akkor nem provokáltad volna ki ismét, hogy a hazugságaidat nyilvánosan cáfoljam.

    1.) Először is ezúton világosítalak fel, hogy az első Orbán-kormány érdeme csak az általam említett programok 2001-ben történt meghirdetésére korlátozódik, mert a programok megvalósítására csak a későbbi években került sor, és a programokhoz később is csak az önkormányzati önrészt vállalva lehetett csatlakozni, továbbá a programok megvalósítása helyi feladat volt.
    Tehát nem igaz, hogy a Fidesz kormány(ok) tettek legtöbbet Csepelért, és külön felhívom a figyelmed arra, hogy túl vagyunk a választási ciklus felén, de a második Orbán-kormány még annak ellenére nem írt ki panel-pályázatot a két éves regnálása alatt, hogy 2001-ben ők találták ki a panel-programot!

    2.) Azt állítod, hogy más településekkel összehasonlítva, Csepel jelentős lemaradásban van az infrastruktúra kiépítettsége terén, és arcátlanul ismét „itthagyott romhalmaz”-ról hazudozol.
    Az nem vitás, hogy jobban is állhatnánk az infrastruktúra kiépítettsége terén.
    Különösen ha az előző vezetés hasonló arányban adósította volna el Csepelt, mint ahogy tették ezt Debrecen és Hódmezővásárhely esetében.
    Másrészt akkor is jobban állnánk, ha az infrastruktúra fejlesztés (pl. a csatornázás) kizárólag kerületi hatáskörben volna.

    3.) Írtad, hogy „A Fidesz most megépíti a csatornát és ez nagy előrelépés lesz.”

    Ezzel a nagyképű dumával kapcsolatban felhívom a figyelmedet az alábbiakra:

    – A csatornázás 2005. óta fővárosi hatáskörbe tartozik, és kerületnek eddig sem volt, és jelenleg sincs semmilyen hatásköre a csatornázás megvalósításához.

    – Csepel hiányzó csatornahálózatát a Főváros 2006-ban megterveztette, majd pályázatot nyújtottak be az EU-hoz.

    – A Főváros pályázatát 2010. 08. 12-én hagyták jóvá, és a Főváros 2010. 09. 11-én indította el a közbeszerzési eljárást, de a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta már több közbeszerzési eljárást kellett lefolytatni, mert a többször megismételt közbeszerzési eljárások kihirdetett eredményeit a Közbeszerzési Döntőbizottság, a szabálytalan és hibás értékelések miatt rendre megsemmisítette, majd ez év februárban – a szabálytalan értékelések miatt – a Fővárost 1 millió Ft-ra meg is bírságolta.

    – Az EU által jóváhagyott 2012. december 31.-i elszámolási határidőig rendelkezésre álló időből a fideszes fővárosi városvezetés több mint 1 évet elpocsékolt a hibás közbeszerzési eljárásokra, és ezzel veszélybe sodorta a több mint 10 milliárd Ft bekerülési költségű csatornázás megvalósítását.
    Ha ugyanis 2012. december 31-ig nem kerül sor a csatornahálózat átadására és elszámolására, akkor a Főváros elveszti a projekthez megítélt 85 %-os támogatást. (Kb. 8,5 milliárd Ft-ot.)

    – A fentiek miatt, az összesen 53 km csatorna kivitelezésére összesen kb. félév áll majd rendelkezésre úgy, hogy az időjárási bizonytalanságok mellett nehezíti a helyzetet, hogy csatornázandó terület jelentős részén, régészeti ásatásoknak kell megelőzni a kivitelezést.
    Ilyen rohammunka mellett, előre borítékolni lehet kivitelezési hibákat és egyéb problémákat.

    Összegezve az is előfordulhat, hogy a fideszes fővárosi városvezetés által a közbeszerzési eljárások megismételgetésére elpocsékolt időt csak úgy lehet behozni, hogy – mint írtad – a Fidesz építi meg a csatornákat úgy, hogy a közbeszerzésre elpazarolt időveszteség pótlása céljából, kivezénylik lapátolni a „Gordon” féle bértollnokokat is.

  50. Té-Gé szerint:

    ?! !
    Gordonnál nem tudom mi a probléma? Az élet menete alapítványa mögé bújva neki miért nem mindegy bármi is? Azt végképp nem tudom, hogy a mazsihisz tudja-e, hogy ez az ember a Hortrhy korszak pártfogója. Igaz a Nyírő temetésbe nem folyt bele, arra kíváncsi leszek, hogy mi a hozzáfűzni valója?

  51. "?!" szerint:

    Kedves “nagyapó”!

    A 19:kor írt szóra sem érdemes hozzászólásodban elfelejtetted megemlíteni, hogy a szocik csak olyan országzászló-tartót tudtak létesíteni, amely helyett nektek közpénzből feltétlen újat kell építeni.

    Ezen kívül azt a lényeges apróságot hagytad ki a hozzászólásodból, hogy a Szent Imre téri szökőkutat a szocik nem közpénzből, hanem csepeli cégek és vállalkozások adományaiból építtették!

    Ceterum censeo… “nagyapó”, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  52. nagyapó szerint:

    Törött gerincű felkiáltójel! Sorrendben. Először egy társasház dolgait kellene rendbe tenni, azután jöhet a többi.
    Az önnek kedves szoci országzászló egy tákolmány. Remélem az új méltó lesz nevéhez.
    A szökőkutat, bocs, kihúzom a szocik tevékenységei közül, akkor ezt sem ők tették (miért szerepel rajta Rijeka?).
    Rendben?
    A plagizálás ócska dolog. Találjon ki valami jobbat, önhöz méltót, Pl. egyenesedjünk ki, vagy bugy gatov, vszigda gatov.
    Én viszont továbbra is vallom:

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  53. joságos. szerint:

    Nagyapó!
    Talán azért mert Rijeka/Fiume/1997-től Csepel testvér városa.Úgy tudom a szökő kút az Ő ajándékuk Csepelnek.

  54. Dr. grün szerint:

    jóságos!
    Az csak a Kádár szülőhelye miatt a testvérváros!
    Tisztelni kell a nagy elődöket! Jól jöhet még! 🙂

Itt lehet hozzászólni !