Egyre szigorúbban ellenőriznek a közterület-felügyelők

Helyi Téma

Sághi Jenő igéri: a jövőben is szigorúan betartatják a szabályokat

Alaposan elszámították magukat azok az illegális szemétszállítók, akik a csepeli temető mögötti füves területen pakoltak le teherautójukról egy rakás szemetet. A két középkorú férfi épp nagy munkában volt, amikor a csepeli közterület-felügyelet munkatársai tetten érték őket.

A közterület-felügyelők szokásos járőrözésüket végezték. Civil autójukat nem lehet felismerni, ezért a két pakolászó férfi nem sejthette, hogy tevékenységükről, ami szabálysértésnek minősül, fotókat is készítettek. A helyszínen a párbeszéd a következőképpen zajlott:

– Nem tettünk semmi rosszat, csak éppen körülnéztük errefelé – igyekezett kimagyarázni magát a fiatalabb, pocakos férfi. – Fényképfelvételek készültek róla, hogy a teherautóról dobálják le a lomokat – adta tudtára az egyenruhás felügyelő. – Már rámoljuk is vissza a holmikat! Nem akartunk itt felfordulást csinálni! – Az illegális hulladéklerakás szabálysértés. Ez nem szeméttelep! – Ezt honnan tudtuk volna? Tavaly, meg tavalyelőtt is raktak le itt szemetet. Nem mi, hanem mások, mert láttuk. Itt mindig szeméthegy állt!

Sághi Jenő, a csepeli közterület-felügyelők vezetője két munkatársával intézkedett a helyszínen. Kiderült, hogy a szabálysértést elkövető férfiak nem csepeliek, hanem szigethalmiak, akik az ottaniak megbízásából szállították a lomokat a XXI. kerületbe. – Valószínűleg nem először fuvaroztak teherautónyi hulladékot a kerületbe, de eddig megtehették büntetlenül – mondta a Helyi Témának Sághi Jenő. – Korábban nem volt elég szigorú az ellenőrzés, most viszont lebuktak, és meglepődtek, hogy ezért büntetés jár. Próbáltak alkudozni, hogy megúszhassák enyhébb pénzbírsággal – szerintük ugyanis ötezer forint lehetne a maximum –, de a felügyelők gyorsan kitöltötték és átnyújtották a csekkeket húszezer forintról. Az esetről még annyit érdemes megjegyezni, hogy a szabálysértőknek minden szemetet, amit leszórtak, vissza kellett rámolniuk; a felügyelők pedig a kerület határáig figyelték őket, hogy lomjaikkal együtt tényleg rendben elhagyták-e a környéket. Sághi Jenő lapunknak elmondta: a jövőben is szigorúan fellépnek a közterület rendjét megsértőkkel szemben, akik a korábbi években elszoktak attól, hogy betartassák velük a jogszabályokat.

helyitema.hu

6 hozzászólás “Egyre szigorúbban ellenőriznek a közterület-felügyelők” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater, hogy látod Fiam! – Most nem csak a rendszámos autókat lesik ezek az új közterületesek.
    Habár, – nem ártana, ha valamit tennének annak érdekében, hogy a lakótelepen élő emberek járművei elől, az ott parkírozó helyet elfoglaló céges teherautókat kitiltanák a lakó telepekről. 🙂

  2. csumpika szerint:

    ez a fénykép telefonnal készült?

  3. galvaniszap szerint:

    Ennél élesebb képet nem találtak szegény Jenőről? 🙂

  4. miska72 szerint:

    Én a szemetelők még nem is csepeliek! Na ez a pofátlanság!

  5. Jeniszej szerint:

    Tényleg nagyon rossz a kép minősége!
    Nagyon lecsökkenti a “Csepel. infó” élmény indexét az ilyen gyalázatos kidolgozású fotó.
    Megérdemelne ez az éles szemű szivar egy jobb képet.
    Azt mondja a Fater, hogy az unokájának is, a játék telefonja is jobb képet készít az óvodában

  6. Köszönet a közterület-felügyelőknek az éberségükért, a határozott gyors intézkedésért.

Itt lehet hozzászólni !