A polgármester felhívása: fontos a pontosság a lomok kikészítésénél

Csepel.hu

Lomvadászok

Lomfalu 2008-ban a Kossuth Lajos utcánál: korábban hetekig sátoroztak a kerületben a lomisokaz új vezetés nem akar ilyet látni

Tisztelt Csepeliek!

Az elmúlt napokban sokan tapasztalhatták, hogy a korábbi években megszokottnál sokkal kevesebb szeméttel, a „sátras lomosok” több száz fős, vándorló tömege valamint a velük sokszor együtt járó hangzavar és lopások jelentős csökkenésével zajlik a lomtalanítás. Ez annak köszönhető, hogy az önkormányzatunk az újjá alakított közterület-felügyeleti csoport segítségével nagy figyelmet fordít a rend fenntartására.

Ahhoz azonban, hogy a lomtalanítással együtt járó rendetlen utcakép és a guberálók megjelenése a lehető legrövidebb ideig tartson, és hogy a lomtalanítás fennmaradó idejében is megelőzzük a „vadkempingezők” csoportos letelepedését, sátortáborok építését, a lomosok területi vitáit, az Önök segítségére is szükségünk van.

Vándorló lomisok néhány évvel ezelőtt: megfelelő időben kikészített hulladékkal minimálisra csökkenthető a kellemetlenség

Az FKF Zrt. minden postaládába bedobta azt a levelet, melyben a lomok kikészítésének időpontja olvasható.

Amennyiben a lomok hamarabb kerülnek ki az utcákra az előírtnál, a guberálók megjelenését és a velük járó kellemetlenségeket már nem lehet megelőzni. Ezért a háztartási lomot csak a meghatározott időpontokban lehet kikészíteni, ez más esetben szabálysértésnek minősül. A lakosság nyugalma érdekében a közterület-felügyeleti csoport igyekszik az ilyen eseteket megelőzni és a guberálókat – amennyire csak a jogszabályok engedik – visszafordítani.

Ezért arra kérjük Önöket, hogy a kidobásra szánt tárgyaikat saját és környezetük érdekében kizárólag az elszállítás előtti napon, az FKF Zrt. által megadott időpontban vigyék a gyűjtési pontokra!

A csepeli közterület-felügyeleti csoport elérhetősége:

1211 Budapest, Mansfeld Péter utca 1-3.

Telefonszám: 427-0284

E-mail: kozteruletfelugyelet@csepel.hu

Budapest, 2011. május 19.

Németh Szilárd
polgármester
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

29 hozzászólás “A polgármester felhívása: fontos a pontosság a lomok kikészítésénél” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Kéretik a családi ezüstöt, a tört aranyat és egyéb lomokat finomság szerint szétválogatva kihelyezni!!! 🙂

  2. lolka szerint:

    Huszonkettedikére van kiírva a lomtalanítás, már tizenhetedike óta táboroznak…kis gyerekkel családostul éjjel nappal… ez az igazi kemény munka, folyamatos műszak…Télen kellene a lomtalanítást megtartani…vagy minden évben más-más helyet kijelölni a lomoknak, mert most is ott vertek tanyát ahol tavaly volt a kirakás…

  3. vica szerint:

    Sajnos most tisztán lehet látni, a lakótelepen élők valamint a kertes házban lakó emberek gondolkodása között. Az előbbiek már egy héttel telerakták lomokkal az utcákat. Az utóbbiak viszont nagyon kevés kivétellel megértették a POLGÁRMESTERÜNK kérését. Lehet némi rendet csinálni a FEJEKBEN is.

  4. vica szerint:

    Egy érdekes dologra szeretném felhívni az ILLETÉKESEK figyelmét. Tegnap 18.án a sétálló utcában különleges locsolást végeztek a dézsában lévő fákat öntözték különleges eljárással. Többen látták a műveletet. Az eredmény érezhető még a mai napon is fergeteges bűz árad a környéken.

  5. rdsrlk szerint:

    A Szabadság utcában három napja táboroznak, egy fehér Ford Transit-ban. Kb. 6-8-an vannak, velük egy terhes nő is. Szólongatják az utcában lakókat. A tisztelt közterületesek a gyermekvédelemmel és a polgárőrséggel karöltve igazán járőrözhetnének errefelé. Találjanak jogcimet arra, hogy elhajtsák ezeket a semmirekellőket! Lomot egyébként még senki nem helyezett el az utcában, én legalább is nem láttam. Javaslom mobil, zárt ideiglenes lomtalanitó szigetek kihelyezését a jövőben. (Bosszató vonatkozása a dolognak: a lomtalanitás után 2-3 héttel kezdődnek meg a sorozatbetörések a környéken….)

  6. admin szerint:

    Továbbítjuk az információt az illetékeseknek.

  7. rdsrlk szerint:

    Érdemes lenne a német, esetleg svájci kollégákat megkérdezni, ők hogy tudják a megjelenéstől számitott egy órán belül jogszerűen eltávolitani a hasonló kétes alakokat!

  8. lolka szerint:

    “rdsrlk szerint:
    2011. május 19., csütörtök – 19:06
    (Bosszató vonatkozása a dolognak: a lomtalanitás után 2-3 héttel kezdődnek meg a sorozatbetörések a környéken….) ”
    -Én is pont erre gondoltam…reggel megy az ember dolgozni, délután jön a munkából és ugyan azt a pofát látja…ezek szerint 6 napig minden feltűnés nélkül tud figyelni egy adott területet akár unalmában is…a járókelők, munkába igyekvők csak azt észlelik, hogy na a lomisok már itt dekkolnak…nincs elő ítéletem, de azért sok minden megfordul az ember fejében a mai világban meg pláne…

  9. rdsrlk szerint:

    Köztudott dolog, minden ilyen balhéhoz először először figyelők kellenek. Jól szervezett szakma ez, egész konferenciák anyagát megtöltenék, hogy épülnek egymásra a kisebb-nagyobb stiklik. Sajnos addig általában nem veszik a helyi erők komolyan az ehhez hasonló szabálysértéseket, amig egy kapcsolódó haláleset be nem következik.

  10. Csepelke szerint:

    Nálunk a Szent Istvánon 2 busznyi rendőr is kivonult…

  11. "?!" szerint:

    Nem értem ezt az óriási ellenszenvet, a lakosság egy része által kirakott lomokból gyűjtögető nyilvánvalóan szegénysorsú emberekkel szemben!

    Ha rajtam múlna, akkor kifejezetten támogatnám, hogy megsemmisítés helyett, az arra rászorulók minden számukra hasznosítható lomot kiválogathassanak és elvigyenek!

    Örülni kellene annak, hogy ezek az emberek nem lopni mennek, hanem a másoknak feleslegessé vált, de szerintük még használható tárgyakat kiválogatják és hasznosítják!

    Az pedig, hogy a lomtalanítások után kezdődnének sorozatos betörések, szerintem nem egyéb mint megalapozatlan képzelődés, vagy rosszindulatú előítélet, mert eddig még soha senki nem tudott összefüggést bizonyítani a lomtalanításban résztvevők, valamint a lomtalanítás utáni időszakban elkövetett betörések között!

  12. cm szerint:

    A Rákóczi út – Betű utca – Szent IStván úti csomópont május 2.i határidőre történő elkészítésénél is fontos lett volna a pontosság és mági 2 héttel késve lett átadva. 🙁

  13. rdsrlk szerint:

    Amikor ezek a szegénysorsú emberek a monitorokat, televiziókat, hűtőgépeket az utcámban verik szét és utána évekig száll a kadmium, és egyéb más ritka, kifejezetten káros hatású anyag a porral együtt, melyet a gyermekeim is élvezhetnek (évtizedekig a talaj felső rétegében marad és szennyez, mig le nem mosódik, igy a helyes az unokáim is), akkor kicsit lecsökken a toleranciaszintem. ( Ehhez persze szükséges, hogy polgártársaim a veszélyes hulladékokat az utcára ömlesszék…)

    A másik észrevételhez: nyomozó hatóságaink sajnos kevés eszközzel illetve erőforrással vannak ellátva, hogy az ok-okozati összefüggéseknek teljes mértékben utána tudjanak járni és ezt nyugodt szivvel publikálhassák. A lomizást nem ellenzem, de ellenőrzött körülmények között ajánlatos lebonyolitani, igy elfogadhatatlan számomra, hogy egy hétig táborozzanak és járőrözzenek a társasházunk környékén.

    A véleményemet lehet minősiteni rosszindulatúnak, ebben az esetben az Európa nyugati felén szokásban lévő lomtalanitási rendszer bevezetése bizonyára nem engem igazolna (értsd benne a lakosság nyugalmának biztositását is). Azok a fránya németek meg elmehetnek a búsba a rendezett környezethez fűződő előitéletükkel egyetemben. 🙂

  14. "?!" szerint:

    Kedves “rdsrlk”!

    Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy “a lomizást ellenőrzött körülmények között kellene lebonyolítani” azért, hogy a lomizók ne szennyezzék a környezetet és ne szórják szét a zöldterületen a lomokat!
    Szerintem a közterület-felügyelőknek nem a lomizók vegzálásával, hanem az ilyen jellegű ellenőrzéssel és a rend fenntartásával kellene foglalkozni!

  15. Pisti szerint:

    Az elmúlt évekhez képest a mostani állapot maga a Paradicsom.

  16. Gordon szerint:

    Tényleg rohadt büdös volt még 9-kor is a Karácsony Sándor utcában.

  17. Manitu szerint:

    Elő a farbával! A Szent Imre téren és a sétáló utcában is olyan szag volt, mintha ötkilós és öthetes sz@rba lépett volna az ember. Mi volt az?

    Amúgy ég és fölt a fideszes és az MSZP-s önkormányzat. Úgy hallom, hogy a mostani kétmilliárd forinttal működik kevesebből. Azaz még tartják, amit megígértek, és csak jobb lett a városi szolgáltatás vagy minimum nem romlott. A fűkaszálás olyan mint volt. A közrend mérföldekkel jobb, és ez most is látszik, pedig nem is nagyon látszik, hogy lomtalanítás van. Minden reggel tele van a legtöbb park, utca közmunkással.

    Ilyen az MSZP alatt elképzelhetetlen volt. Akkor mindent elloptak.

  18. Sántha József szerint:

    Tisztelt Polgármester Úr!

    Sajnálattal kell megállapítanom, hogy a bevezetőben írt megállapítása nem felel meg a valóságnak. Úgy tűnik ellentétben a korrábbi gyakorlatának – mint például a kátyúzás ellenőrzése – sajnos személyesen nem győzödött meg a leírtak helytállóságáról. Kérem menjen végig az Erdősor utcán (tudom jól ismeri a környéket) az ún. szalagházak elötti parkolókban egész kempingtábor alakult ki, több 4-5 tagú családdal. Az lakások ablakából jól megfigyelhető a “nyaralás”. Reggelente mosdás, délután főzés és minden egyéb. Nagyon nem jól van ez így

  19. admin szerint:

    Tisztelt Sántha úr!

    Utánajártunk. Az Ön által megnevezett csoportból több előállítás történt, és többszörösen megbírságolták őket. Mivel a törvények betartásával többet nem lehet tenni, a helyszín ellenőrzése rendszeresen megtörténik.

    Az elmúlt években mi magunk is rendszeresen jártuk a kerületet a lomtalanítás idején – igaz, mi nem lomiztunk 🙂 Az eddig történtek alapján tíz éve ez a legrendezettebb lomtalanítás. És még csak áprilisban alakult meg a közterület-felügyelet, ami egy hónapja volt!

  20. galvaniszap szerint:

    Annyit tennék hozzá az előzőekhez, hogy az Erdősor utca azon pontjain, ahol a lomok kirakás várható, ma reggel székek, azokon “LOMI” feliratú ládák láthatóak.

    Előttem egy kis park van, ami ilyenkor nyilvános WC szerepét tölti be, és itt böfögnek és isznak reggelig, majd szétverik és berhelik az elektronikát, kiszedik a fémet.

    Igazából az FKF Zrt feladata lenne a lomtalanítás megszervezése úgy, hogy az európai színvonalon történjen, elég sok ember dolgozik ott ahhoz, hogy valakinek a feladatává lehessen tenni ezt a dolgot.

    …. azt hiszem beélesítem a csúzlimat

  21. vagavi szerint:

    Érdemes lenne, a fém átvevő helyeket időnként ellenőrizni.Tavaly elött a Kapos utcában ezek az “úri emberek” hálából az összes lábrácsot kiszedték s elvitték.

  22. csumpika szerint:

    kertesházas környéken lakunk, az idei állapotok tényleg össze sem vethetőek a tavalyival. arról nem is beszélve, hogy amikor információért felhívtam az FKF ügyfélszolgálatát, olyan szinten kedvesek voltak, hogy tisztára európában éreztem magam. 🙂
    egyébként jöttek hozzánk olyanok is guberálni, akik nem voltak olyan sokat a napon. őket arról lehetett megismerni, hogy nem hajigáltak szét mindent, ha valami nem kellett nekik de útban volt, hát szépen átpakolták.
    egy percig sem tudtam ferde szemmel nézni rájuk.

  23. szigetelő szerint:

    ez a kérdő-felkiáltójel mekkora marha.

  24. "?!" szerint:

    Most látom, hogy az értelemtől legalább kettős szigeteléssel elszigetelt “szigetelő” fedőnevű címeres ökör tegnap 22:23-kor véleményt nyilvánított rólam.

    Azt írta, hogy “ez a kérdő-felkiáltójel mekkora marha”.

    Véleményem szerint viszont “a kérdő-felkiáltójel” közel sem akkora marha, mint a “szigetelő” fedőnevet viselő címeres ökör!!!

  25. lolka szerint:

    vica szerint:
    2011. május 19., csütörtök – 17:42
    -Nagyon tévedsz, menj egy kőrt és láthattad volna, hogy a lakótelepen sem volt még kirakva lom. És most is alig van, de “foglalók már hétfőn- kedden megjelentek a képzeletbeli lomoknál tanyáztak. Éppen ez ütött szemet, hogy még van egy hét és már itt dekkolnak…

  26. Gizike aki gőzeke szerint:

    Gordon szerint:
    2011. május 19., csütörtök – 23:29
    Én pénteken jártam arra a délelőtti órákban,akkor hágott tetőfokára a fekaszag :)))

  27. rdsrlk szerint:

    Kicsit megkésve, de talán valaki majd elolvassa:

    Rablógyilkosság családi vállalkozásban

    Budapest, Sajószentpéter – Az autópálya mentén portyázva választották ki áldozataikat a sajószentpéteri éjszakai támadók.

    Egy sajószentpéteri társasághoz köthető tucatnyi súlyos bűncselekmény ügyében fejezte be a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a közelmúltban, és vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozati iratokat a Fővárosi Főügyészségnek – tájékoztatta lapunkat Bartha László, az NNI sajtószóvivője.

    Az egymással családi kapcsolatban álló sajószentpéteri elkövetők 2008-2009-ben rendszeresen hajtottak végre csoportos rablásokat, emberöléseket az M3-as autópálya mentén Hajdú-Bihar és Heves megyében, valamint Budapest autópálya felé eső kerületeiben. Az indokolatlan brutalitással elkövetett rablásokra szakosodott bűnözői csoport a kiválasztott területet „lomtalanítás” címén járta be, és miután felmérték, hogy hol lakhatnak egyedülálló, idős – a támadás során komolyabb ellenállásra képtelen – személyek, őket később – jellemzően az esti vagy kora hajnali órákban – otthonukban támadták meg. Az ingatlanba a csapat négy-öt, csuklyát viselő tagja hatolt be erőszakkal, és az amúgy is megrettent idős sértetteket súlyosan, indokolatlan brutalitással bántalmaztak, majd az ott talált értékeket összegyűjtötték és az összevert sértetteket megkötözve magukra hagyták.
    Már volt rutinjuk

    A csoport tagjai közül többeket korábban hasonló bűncselekmények miatt már elítéltek, így ők most is a rendőrség látókörébe kerültek. Végül a család tagjaira – mint ahogy arról akkor mi is beszámoltunk – 2009 végén csaptak le; azóta előzetes letartóztatásban vannak. A gyanúsítottak ellen hasonló cselekmények miatt több megyében folytatott eljárásokat tavaly novemberében az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese utalta a Nemzeti Nyomozó Iroda sorozatügyekre specializálódott alosztálya hatáskörébe, tekintettel az ügyek bonyolultságára és azok szerteágazó jellegére – tette hozzá Bartha László.

    Az NNI bűnügyi főosztály különleges ügyek osztálya erőszakos bűncselekmények alosztálya munkatársai a nyomozások átvételét követően – az elkövetési módszer alapján – további két budapesti bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták a rablógyilkosokat.

    A vizsgált ügyek felében a gyanúsítottak brutális bántalmazásukkal többszörösen minősített emberölést valósított meg, melyekből egy esetben a helyszínen, egy esetben pedig a kórházba szállítást követően vesztette életét a sértett, ezért a sajószentpéteri „családi vállalkozás” hat tagjával szemben nyereségvágyból, több emberen, részben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, illetve bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta a vádemelést az NNI.

    ÉM-SZP

    (Forrás: boon.hu – http://www.boon.hu/rablogyilkossag-csaladi-vallalkozasban/1708782)

  28. Tarjányi László szerint:

    A magyar rabló elveszi az értékeket, a cigány meg még meg is kínozza, lásd:

    Szombat hajnalban elhunyt Dopeman 90 esztendős nagypapája. A rapper nagyszüleit január elsején, éjjel 11 körül megtámadták és brutálisan megkínozták XX. kerületi otthonukban. Az elkövetők 40 ezer forintot és egy pár fülbevalót vittek magukkal. Miután a halál pontos okát még kutatják, a család nem kezdte el intéznia temetést.
    2011. január 18. 10:25

    Elhunyt Dopeman nagymamája is
    A rapper nagyszülei nem élték túl a brutális támadást. (Hir24.hu)
    Ide vezet a cigányok ajnározása, aki szereti őket, házasodjon be hozzájuk!

  29. Tarjányi László szerint:

    A cigányokban mérhetetlen gyűlölet van a magyarokkal szemben, Horváth Áládár: majd ha eggyel többen leszünk mint a magyarok, átvesszük a hatalmat! Veszitek a nyavalyát, nem várjuk meg, hogy eggyel többen legyetek!
    A gadnai 24 éves cigány gyilkos kirabolta a 84 évet áldozatát, majd megerőszakolta, majd megfojtotta, majd kinyomta a szemét, s végül levágta tőből az egyik combját! Remélem ez volt a sorrend és nem az élő ember szemét nyomta ki és vágta le a combját, a halott erőszakolásról nem is beszélve. Bár ki tudja, a múltkor két tehénnek élve vágták le a combját, a húsra éhezett megélhetésiek.

Itt lehet hozzászólni !