Miniszteri elismerő oklevél egy csepeli közterület-felügyelőnek

Csepel.hu

2011. október 21-én Mucsi Ferenc, a csepeli közterület-felügyeleti csoport munkatársa belügyminiszteri elismerő oklevelet vehetett át az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében dr. Bakondi György tűzoltó altábornagytól.

A fiatal közterület-felügyelő a vörösiszap-katasztrófa elhárításában nyújtott segítségéért és a mentés során tanúsított kimagasló helytállásáért vehette át a dr. Pintér Sándor által aláírt elismerést. Mucsi Ferenc 2010. október 4-én a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat önkéntes tűzoltójaként vett részt a mentési munkálatokban.

11 hozzászólás “Miniszteri elismerő oklevél egy csepeli közterület-felügyelőnek” bejegyzésre

  1. TI szerint:

    Minden elismerésem a bátor és önzetlen segítőnek.

  2. Toth Kati szerint:

    Büszkék lehetünk rá.Gratulálok!

  3. maminti szerint:

    Gratulálunk, további sikeres munkát kívánunk. Sajnos ide kívánkozik hétvégi “kalandunk” a daru dombon. 7 éves gyerekemmel vasárnap délután biciklizni mentünk a daru dombhoz, a gyerek szeretett volna párszor legurulni a dombról. A domb elülső frontján, ahonnan jó legurulni, két kutya furkorászott póráz nélkül, gazdáik odébb beszélgettek. gondoltuk, megpróbáljuk a legurulást oldalt. Alighogy felértünk félig, a két kutya rohant felénk. Gyerekem sírva menekült, ezt látva a kutyák még pajkosabb kedvbe lendültek, az eleső gyerekre ugráltak – nem haraptak, játszani akartak, de azt nagyon. Én megpróbáltam elzavarni őket, ehelyett sáros lábaikkal rám is fölugráltak. Szerencsére csak közepes termetű kutyák voltak. Gazdáik kényelmesen sétálva jöttek oda, és megpróbálták megfogni a kutyákat, de rájuk sem hederítettek. Az egyik, idősebb hölgy végül befogta a kutyáját és elvitte, a másik, egy fiatalember ahelyett, hogy a kutyáját fegyelmezte volna, támadólag jött felém, meglökött a mellkasával, és megjegyzéseket tett, hogy “milyen hülye gyereke van magának”, meg hogy menjünk máshova, ha ilyen beszarik vagyunk.
    Utoljára tavasszal voltunk a Daru dombon, akkor is szabadon futkosó kutyák és arogáns gazdáik miatt kellett eljönnünk. A Kis-Duna parton ugyanerz a helyzet. Nem tudok úgy kimenni, hogy két percen belül ne futkorásszon körülöttünk kutya, a gazdik pedig ezt nagyon jópofa és aranyos dolognak tartják, ha kérem, hogy szedjék össze a kutyájukat, kapok mindenféle jelzőt.
    Hétfőn betelefonáltam a Közterület felügyelet Csikó sétányi irodájába, hogy időpontot kérek, mert bejelentést akarok tenni, az irodavezető hölgy mindössze annyit tudott mondani, hogy “kevesen vannak a fiúk, nem tudnak mindenhol ott lenni”, meg hogy “most nem tud időpontot adni, mert nincs benn a főnök”. Kértem, írja fel az adataimat, és ha bejön a főnök, kérjen tőle nekem időpontot, és értesítsen vissza. Nem. Írjak levelet, majd írásban válaszolnak.
    Nem írok levelet. nem levelezni akarok, hanem szeretném megkérdezni, milyen intézkedések történtek a kerület legkellemesebb részein a kutyások megregulázására, és mit terveznek a jövőben. A kutyások körében úgy tűnik ismeretlen az önkormányzati rendelet mely kimondja, hogy kutyát közterületen csak pórázon lehet vezetni. Az is megér egy misét, hogy a Daru dombon meg a Kis-Duna parton minden négyzetméteren van 5 rakás kutyaürülék, pedig ezt a témát is szabályozza a rendelet.
    Nagyon szép dolog, hogy a vörösiszap katasztrófában ilyen hősiesen helyt állt a csepeli közterületfelügyelő, de mikor lesz idejük mondjuk nem hétköznap délelőtt, hanem hétvégén kisétálni ezekre a csepeli helyszínekre? A kisgyerekes családok kiszorulnak minden lehetséges csepeli kirándulóhelyről a szabadon viháncoló kutyák miatt. Tessék mondnai, itt mikor lesz rend?

  4. Jeniszej szerint:

    Aztmonja” a Fater! – bezzeg ha számot viselnének a kutyák, is mint azok… 😀 akkor biztosan könnyebb volna a dolguk dicső közterületeseinknek az intézkedés.
    Mi ez, ha nem zöld területrombolás? – Ha a parkjainkban kiemelten védett területen csak úgy rohangálnak, odapiszkítva a kutyák!
    Mert más volna a helyzet akkor ugye, ha volna számuk, mint azoknak, akik lüdöztek és mint a tilosba parkoló gépkocsiknak.
    Sima ügy volna a feljelentés, büntetés.
    Három fénykép oszt rendbe van mehet a sárga csekk. – De nem ám nevelő szándékkal, emberséggel, – hanem csak úgy – Kötelességbűl.

  5. Jeniszej szerint:

    „Kár, hogy rendes emberek is a törek közé keverednek.
    Már, mint a kutya tartok! 🙂
    Igaz undorító lehet nekik a jó nagytestű kutyusuk után a jól szétterülő fost felszedni.

  6. Jeniszej szerint:

    Nagyon szép dolog, hogy a vörös iszap katasztrófában ilyen hősiesen helyt állt – ez a fiatal ember!
    Nagyon megtisztelő Csepel lakosságának, hogy ilyen kitűnő adottságokkal rendelkező ember vigyáz a közterület rendjére.

  7. abrakadabra szerint:

    Mi a fenét keresett ez a fickó a vörösiszap-katasztrófánál, amikor Csepelen kellett volna a közterületet felügyelnie? És még ki is tüntetik…

  8. csepeliman szerint:

    Nem tudok kinek az ötlete volt, de szeretném megköszönni az illetőnek, hogy egész hétvégén két rendőr járőrözött a Sétáló utcában. Érdekes módon üresek voltak a padok, elbújtak a csövesek, a dzsippók, az árusok sehol… Örülnék neki, ha ez a tendencia megmaradna.

  9. Vica szerint:

    Ja. Elment vörösiszap-birkózásra, miközben menetjegyeket-és bérleteket is ellenőrizhetett volna a csepeli HÉV-en, vagy a buszokon, esetleg büntetőcetliket helyezhetett volna el mondjuk a Posta környékén szabálytalanul parkoló autók szélvédőjére (milyen sok jó magyar forintot hozhatott volna a költségvetésnek). Birkózott a vörös iszappal mindezen nemes cselekedetek helyett, és még ki is tüntetik. Reméljük, szabadidejében tette, és nem a Közterületfelügyelet drága idejét rabolta. Szégyen gyalázat. Pedig milyen kötelességtudó, egyenes tekintete van a fiatalembernek… Nohát, nohát. Mit szól ehhez a fater?

  10. Vica szerint:

    Próbálom megfejteni az összefüggéseket. Ez a fiatalember nem csepeli közterület felügyelői minőségében, hanem mint Nagykovácsi önkéntes tűzoltója kapta a kitüntetést. A dicsőség tehát Nagykovácsié, hiszen az ottani tűzoltó parancsnokság derék “katonája” volt. Szegényke! Mennyit utazgathat Csepel és Nagykovácsi között, hogy megvédhesse a közterületünk rendjét…

  11. szigetelő szerint:

    Nem számít ez semmit Vica! Nem Csepelen történt, nem is csepeli közteresként, mégis az Önkormányzat dicsekszik vele mint a sajátjával. Régi szoci módszer, átvették.

    Most mindjárt jönnek a fizetett hozzászólók és lefikáznak. Húúúúú de fosok. :S

Itt lehet hozzászólni !