Százhúsz érem a kick-box világkupán

Csepel.hu

Szeptember közepén rendezték meg a budapesti 26. Magyar Kick-box Világkupát, ahol a Halker-KirályTeam versenyzői ismét remekül szerepeltek. A három napos verseny sportdiplomáciai sikert is hozott.

Az európai kick-box szövetség, a WAKO Europe közgyűlésén egyhangúlag a szervezet elnökévé választotta Király Istvánt, a Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia alapítóját, a Magyar Kick-box Szakszövetség és a világszövetség alelnökét.

A magyar sportvezető lapunknak elmondta, hogy eddig megbízott elnökként vezette a kontinentális szövetséget és sportdiplomáciai sikerként értékeli megválasztását. Reményei szerint ezáltal tovább nőhet a magyar kick-box érdekérvényesítő képessége is. A világon mintegy hárommillió versenyző űzi a sportágat, és számuk folyamatosan nő. Mórádi Zsolt, a kick-box világ – szövetség végrehajtó-bizottságának tagjától megtudtuk, hogy a három napig tartó budapesti világkupa a járvány ellenére sikeres volt. Negyvenöt országból érkeztek sportolók, ami rekordnak számít. Több kategóriában 1700 versenyző 3040 nevezést adott le. Magyarországról csaknem ötszáz nevezés érkezett. A Halker-KirályTeam versenyzői ismét nagyszerűen szerepeltek: 46 arany-, 38 ezüst- és 36 bronzérem került a csepeli csapathoz. A kick-box hét szabályrendszerében rendezték meg a versenyeket, amelyeket főpróbának tekintenek az idei Európa- és világbajnokságra.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !