Megépülhet az új csepeli birkózócsarnok

Csepel.hu

kt

 

Február 26-án ülésezett a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. A városatyák döntöttek arról, hogy az állam által nyújtott 400 millió forintból birkózócsarnok épül Csepelen. Megszavazták, hogy Csepel szebb, igényesebb városképe érdekében felszámolják az igénytelen árusító bódékat, helyettük egységes pavilonok épülnek.

Parázs vitát váltott ki az óvodák szervezeti átalakításának kilencvenes években kezdődött bejfejezése, és a képviselők szavaztak a március 15-én nemzeti átadandó Csepel Szolgálatért díjakról is.

Új birkózócsarnok

400 millió forintos állami támogatással korszerű, 1000 főt befogadó birkózócsarnok épül Csepelen. A három lehetséges helyszín: Csepeli Sport- és Szabadidőközpont területe, a strandtól északra fekvő szomszédos terület, Kis – Duna sor; a Vendéglátó ipari Szakközépiskola és Kutyakiképző között. A képviselő-testület önkormányzati forrásból 20 millió forintot szavazott meg a sportcsarnok tervezésének költségeire, melyre egyúttal fel is hatalmazta a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft-t.

A mostani sportfejlesztés nem egyedülálló. Észak-Csepelen olimpiai evezős és kajak-kenu pálya is épül, mely a szegedihez hasonlóan világversenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

Tovább szépül a kerület

Borbély Lénárd polgármester javaslatára lebontják azokat az igénytelen megjelenésű árusító bódékat, amelyek rontják a közterületek megjelenését. A helyükre igényes és egységes megjelenésű épületek kerülnek.

2015. december 31-ét követően az önkormányzat nem fog közterület-használati engedélyt adni a könnyű vázszerkezetű építményekre és olyanokra sem, amelyek elhelyezkedésükben, megjelenésükben, funkciójukban rontják a városképet vagy a kérelem benyújtásakor legalább 12 hónapja üresen állnak. Mindehhez természetesen pénz is kell, ezért 5 millió forintos pályázati keretről is döntöttek a városatyák, amely a bódék lebontásának költségeit fedezi.

Erősödik a szociális háló

2015. március 1-jétől megújul a szociális ellátások rendszere. Az állam és az önkormányzat feladatai szétválnak, így a rendszer igazságosabb és átláthatóbb lesz. A jövőben a kerületi hivataloknál jövedelemkompenzáló-, míg az önkormányzatoknál kiadáskompenzáló szociális támogatások lesznek kérhetők. Önkormányzatunk a döntés alapján a tavalyi 163 millió forint helyett idén 183 millió forintot fordít a csepeli lakosok szociális támogatására.

A februári, március 5-ig kifizetendő támogatásokat a jogosultak még az eddig megszokott módon kapják önkormányzatoktól, azonban az április 5-ig esedékes márciusi ellátást kizárólag folyószámlára utalással, vagy lakcímre (postafiókba) kézbesítéssel juttatják el a kerületi hivatalok. A képviselők többsége támogatta, hogy a bölcsődei felvételnél azon gyermekek élvezzenek előnyt, akinek a szülei most térnek vissza a munkaerőpiacra.

Óvodai átalakítás

Parázs vitát váltott ki az óvodák összevonásáról szóló előterjesztés, amely a kilencvenes években megkezdett átalakulások utolsó állomása. Az ülésen az óvodavezetők mellett szülők is megjelentek, akik azt hangsúlyozták, bizonytalanok és aggódnak a változások miatt. Az ellenzéki pártok is ezt húzták alá, és az átalakításokat elindító balliberális képviselők ellenzékben már nem támogatták a javaslatokat.

Borbély Lénárd polgármester a testület tagjai előtt arról biztosította a jelenlévőket, hogy a gyerekek és a szülők semmit sem fognak érezni az átalakításból, mivel az pusztán gazdasági jellegű változást hoz majd.

Kitüntetések Csepel szolgálatáért

A testület kitüntető címek adományozásáról is döntött: Március 15-én hárman vehetik át Borbély Lénárd polgármestertől a Csepel Szolgálatáért díjat: Tamás Judit, a Családtámogatási Iroda vezetője, Babán József nyugalmazott polgári védelmi dolgozó és Galgócz Deák Antal tű. alezredes, a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka.

Forrás: Csepel.hu

 

12 hozzászólás “Megépülhet az új csepeli birkózócsarnok” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Csepeliül ez így hangzik.
    Óvodai átalakítás

    Parázs vitát váltott ki az óvodák összevonásáról szóló előterjesztés, amely a kilencvenes években megkezdett átalakulások utolsó állomása. Az ülésen az óvodavezetők mellett szülők is megjelentek, akik azt hangsúlyozták, bizonytalanok és aggódnak a változások miatt. Az ellenzéki pártok is ezt húzták alá, és az átalakításokat elindító balliberális képviselők ellenzékben már nem támogatták a javaslatokat.

    Borbély Lénárd polgármester a testület tagjai előtt arról biztosította a jelenlévőket, hogy a gyerekek és a szülők semmit sem fognak érezni az átalakításból, mivel az pusztán gazdasági jellegű változást hoz majd.

  2. Mr.Gabee szerint:

    Galgócz Úr megérdemli! Nagyon gratulálok neked barátom!

    Mr.Gabee

  3. Tarjányi László szerint:

    Kár lenne a birkózócsarnokot a Hollandi úti két megjelölt hely valamelyikére építeni, mert azoknak közvetlen, térszinti kapcsolatuk van a Kisdunával. Azokat a területeket olyan célra kellene fenntartani, amely ki tudja használni a vízparti telekből származó előnyöket!

    A kutyakiképző és Szakközépiskola közötti terület egy feltöltött területből és egy keskeny vízszint közeli sávból áll. Szerencsés lenne a fenti területre építeni a sportlétesítményt, a lenti sávot pedig kiépíteni parti sétánynak, amelyhez lépcsők vezetnének. A terület jelenleg fiatal fákkal van beültetve, azok nagy része átültethető lenne máshová. Persze ősszel vagy következő tavasszal, de hát még tervek és engedélyek sincsenek!

    A volt Bajnokok Klubját is hasznosítani lehetne ezzel a létesítménnyel valahogy együtt működtetve.

    Én azért azt a lehetőséget is megvizsgálnám, hogy a Bajnokok Klubja környékén, a Tűzoltóság mögöttig terjedő Kisdunaparton nem lehetne-e elhelyezni az intézményt, mert ez az együttes használatot könnyebbé tenné! Az említett területen jelenleg rendezvényeket szoktak évente többször rendezni. A vonatkozó terület fele megmaradhatna a Daru-dombig, míg az említett szabadtéri rendezvények céljára használni lehetne a Daru-dombtól délre eső terület egy részét is. Magyarul, az időszakos rendezvényeket délebbre kellene mondjuk 200 m-rel tolni, ezen rendezvényekhez nem kellene a már fásított területet kipusztítani. Elég lenne szépen füvesíteni, sétálóutakkal és padokkal berendezni!

    Az általam javasolt helyszín gépkocsival jól megközelíthető, a Tűzoltóság felőli oldalon ma is vannak szabadon álló parkolóhelyek. Továbbá a Bogrács vendéglőnél illetve a Katona József utcai iskolánál van a 71-es busz megállóhelye, amitől a hely kb. 200 m-re van. A Széchenyi utcai, királymajori buszmegállók kb. 300 m-re vannak.

    Tisztelt csepeli Képviselőtestület illetve tisztelt városvezetők! Szíveskedjenek az általam javasolt helyszínt a birkózócsarnok 4-ik lehetséges elhelyezési lehetőségeként felvenni!
    A csepelinfót pedig arra kérem, a javaslatot jutassa el az érdekelteknek!
    Tisztelettel Tarjányi László.

  4. helyi szerint:

    Már megint hazudtak Borbélyék!Becsapták a sportolókat (is), miért ígérték meg, hogy a Béke téren, a jelenlegi helyén lesz az új birkózócsarnok?? Miért kellett már megint hülyének nézni a csepeli birkózókat, edzőket, és legfőképp az oda járó gyerekeket, gyerekeinket? Szégyen, gyalázat amit művel ez a csőcselék!Jó hogy nem viszitek a Tamariska domb tetejére a birkózócsarnokot! Idióták!

  5. Tarjányi László szerint:

    Nem Borbély fújja a passzátszelet, hanem a Magyar Birkózó Szövetség új elnöke!
    A sportolókat nem csapta be senki, majd szépen megköszönik amit kapnak! A mai állapotért meg az a felelős aki átengedte a Csepel SC-t offshore kezekbe, a szocialista volt képviselőúr meg gondolom talán Hegedűs Csaba. Mi a dolga egy elnöknek? Nem a szakmai vezetés, hanem a kijárás! Az új elnöknek valószinűleg könnyebb lesz kijárni az állami támogatást!
    Gyárfás Tamás miért tudott hatásosan fellépni az úszósport érdekében, pedig lehet hogy még úszni sem tud! A szakmai vezetés a szakemberek dolga, a politikusok köszönik, arra nem érnek rá!

  6. hamarjában szerint:

    T. T. L. Csak azt nem értem, ha jól tudom Csaba, Sinkovics Imre, Mariann lányának a férje?!
    Egyeztetés semmi? Jobb és bal?
    Egyszer valahol Róna Péter mondta: “a valaha nagyreményű ember mivé lett?”

  7. Tündér Ilona szerint:

    Akkor az új elnöknek ki kellene járni, hogy az új csarnok az SC területén épüljön fel.

    Nem sajnálom tőlük, de azt azért megnézném, hogy a megnyitón kívül mikor fog megtelni egy ezer fős birkózócsarnok.

  8. felix szerint:

    Majd ha ezer birkózót neveznem egy versenyre.

  9. felix szerint:

    neveznek.

  10. nagyapó szerint:

    kerdezo! Egyszerű a dolog. 11 óvodát összevonnak. Csepel.hu – Önkormányzat – meghívó – 54.sz. előterjesztés.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  11. felix szerint:

    Egy évet dolgoztam / két / összevont óvodában.
    Mit mondjak nem volt egyszerű.
    Azokon a munkahelyeken ahol zömmel csak nők dolgoznak, akkor sem egyszerű, ha ott van a főnök.

Itt lehet hozzászólni !