Szüreti mulatozás a Királyerdei Művelődési Háznál

Csepel.hu

Bár hűvös volt az idő, sok százan vettek részt a hagyományos csepeli szüreti mulatságon a Királyerdei Művelődési Ház kertjében október 5-én. A családi eseményen gyerekek és szülők egyaránt megtalálhatták a kedvükre való kikapcsolódást, hiszen rengeteg játék, must- és borkostoló, a színpadon fellépők, késő délután pedig szüreti buli várta őket.

Az egész napos mulatozást a Csepeli Városkép Kft. rendezte a csepeli önkormányzat támogatásával.

Miközben a színpadon az Island Rock Csepel TSE táncosai, majd a Thaleia Mosolya Hastánc-csoport tagjai szórakoztatták a közönséget, a gyerekek inkább a különféle ügyességi játékokat próbálták ki. Továbbra is népszerűek a fajátékok, a célba dobás, a fejtörők, az elmaradhatatlan állatsimogatás. A legmerészebbek azonban a forgó hordót választották, ami kellő ügyességet és jó egyensúlyozást igényelt. Amikor Budapesten még működött a Vidámpark, a látogatóknak az elvarázsolt kastély részeként egy hasonló forgó hordón kellett átügyeskedniük magukat, ami a bámészkodóknak jó mulatság volt, mert az emberek estek-keltek, mire áthaladtak rajta. A csepeli forgó hordó ennél egyszerűbb szerkezet volt, mert a kezelője először lassú forgást állított be, így a gyerekek könnyűszerrel sétáltak ott fel és alá. Igen ám, de amikor a hordó forgási sebességét megnövelték, a legügyesebbeknek is alaposan szedniük kellett a lábukat, egy idő után pedig már szaladtak, hogy ne pottyanjanak a fenekükre. Persze ez is megesett, aminek jókora kacagás lett a vége.

Sok gyereknek az élményvasút jelentette a legnagyobb örömet. A szerelvény több kocsiból állt, és ki-ki megválaszthatta, melyikbe ül bele. Az utasok lelkesen integettek a maradóknak, mintha a világ végére utaznának, de percek múltán visszatértek az indulási helyre, miután egy szép nagy kört megtettek a környéken. Egy lovas szekéren és egy lovas kocsin való utazás szintén élményszámba ment, mert manapság csak elbeszélésekből tudható, hogy jó pár évtizeddel ezelőtt ezek mindennapos látványosságok voltak Csepel utcáin. Aki pedig másra vágyott, különleges borokat és frissen készített mustot kóstolhatott meg. De megízlelhették a hárosi kisgazdák savanyúságait, szószait, dzsemjeit, szörpjeit, pálinkáit. Múzeumi fejtörőkön és kézművesfoglalkozáson vehettek részt. Mások a tájházat és az épületben található Csepeli Helytörténeti Gyűjteményt tekintették meg.

A színpadon a Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes műsorát, aztán egy bábelőadást nézhettek meg. A Borvirág zenekar fellépésével bordalokat adtak elő, Kothencz Lali pedig jó ebédhez szóló mulatós muzsikával szórakoztatta a hallgatóságot. A szüreti bulizás a Retróleum zenekar előadásával ért véget.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !