Megújul a Laurencz László Sportcsarnok hangszigetelése

 

A munkaterület átadásával megkezdődött a Laurencz László Sportcsarnok utólagos hangszigetelése.

Bár zajtechnikai mérések szerint a Lauerncz László Sportcsarnok átlagos zajterhelésének mértéke nem haladja meg a törvényben rögzített határértékeket, a környéken élők kérésének és Kovács Dávid Attila önkormányzati képviselő közbenjárásának megfelelően megújítják a létesítmény hangszigetelését. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere hivatalosan is átadta a munkaterületet a generálkivitelezőnek, a munkálatok 8 hétig fognak tartani. Az utólagos hangszigetelés megvalósításának költsége hozzávetőlegesen bruttó 150 millió forint, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség az „Országos Tornaterem Felújítási Program” elnevezésű pályázata keretében biztosít az önkormányzat számára.

A megvalósítandó műszaki tartalom magában foglalja a küzdőtér oldalfalainak akusztikai szigetelését (hangcsillapító, hangelnyelő panelek felhelyezésével), továbbá a meglévő menekülő ajtók, valamint felülvilágító ablakok fokozottabb hangszigetelő tulajdonságúra történő cseréjét.

Az átadáson jelen volt Kovács Barbara, az Magyar Kézilabda Szövetség megbízásában a pályázatok előkészítésével, valamint megvalósulásával foglalkozó HBMP Kft. ügyvezetője; Herczeg Zsolt felelős építésztervező a tervezéssel megbízott HEKET Kft-től, valamint Kovács Dávid Attila, a környék önkormányzati képviselője.

 

Itt lehet hozzászólni !