Mindenki mindenki ellen

Csepel.info véleménycikk

„Mindegy, csak dolgozni ne kelljen” – zúg a fejünkben a Bikini refrénje. Csepel elmúlt 34 éve együttműködés helyett többnyire a pártoskodásról szólt. No meg időnként a lopásról és az irigységről. Aki nem akart lopni, azt kicsinálták.

2009-ben Csepel adósságban úszott, a szocialisták meg a pénzben. Egy ember nem nézte el a lopást, őt meggyilkolták. Szó szerint. Egy évvel később új idők jöttek. A pénzügyeket rendbe tették, megépült a gerincút első szakasza, az ötven éve várt 52 kilométer csatorna, Csepel fejlődni kezdett.

Egymás után aszfaltozzák a földutakat, épülnek hozzá a csatornák és járdák, megújult az összes háziorvosi rendelő, felújítják az óvodákat, iskolákat, megújulnak még a közterületek is. Évről évre szebb Csepel. Igaz, a bírálók szerint ez rossz, mert mindez „látványberuházás”, és az haszontalan. Azon kívül persze, hogy minden normális ember jobban érzi magát rendezett körülmények között, és az sem árt, ha az ötven éves röntgen helyett a legkorszerűbbel vizsgálnak.

Jött egy új, fenyegető probléma. Az irigység. Németh Szilárd nem tudta elviselni, hogy egy darabka hatalmától megfosztották, amikor nem ő lett a polgármester.

Ő a kormányzó párt alelnöke, a rezsibiztos, a birkózószövetség elnöke, a csepeli-soroksári Fidesz választókerületi elnöke, alapítványán keresztül a sokmilliárdos támogatással kibélelt KIMBA és a Csepel SC korlátlan ura, ő az egyik legjobban támogatott „civil” Magyarországon, a csepeli Fidesz szervezet elnöke. A csepeli-soroksári-ferencvárosi tankerületet az ő beosztottja irányítja, vagyis ő a tankerület valós vezetője, így ő mondja meg, hogy ki lehet és ki nem lehet igazgató, és ő kéreti be a kormányhivatal aktuális vezetőjét is a KIMBA-ba, ha valamilyen eljárást indíttat valaki ellen.

De Csepel Kisgömböcének ez kevés. Mert mindez kevés ahhoz a tisztelethez, ami neki jár. Kell még neki a polgármesterség, Csepel önkormányzatának a vagyona, a Jedlik és a Kis-Duna-part is, mert kevés a szállodája. Mert neki jár.

„Ezt a pénzt én szereztem, ez az enyém”

– jelenti ki a Csepeli Birkózó Club kisemmizésekor a klubtól kapott 2,4 milliárd forint közpénzre, amiből az otthonuk épült volna. Ahová azért nem költözhetnek be, mert az is kell neki. De neki kell a birkózó klub vezetőjének az étterme is. És mert nem akarja odaadni, most luxusétteremnek kinevezve üldözik, hatóságokat ugrasztva igyekeznek elbontatni még a föld színéről is.

Új erőre ébredtek a 2010 előttiek is. Ahol a 2009-es gyilkosokat nevelték. Egy volt alpolgármester nem nézte el, hogy az alá beosztott ifjú szocialista sikkasztani kezd, ezért lelőtték. „Régimódi” volt az újaknak. Ismerős? A csepeli szocialistáknál milliárdok tűntek el évente a párt- és magánzsebekben, és többeket is elítéltek később korrupciós bűncselekményekért. Takács Krisztiánt például 2018. november 9-én ítélték el jogerősen hűtlen kezelésért. Dehogy mondott le. Cinikus módon, több tízmillió forintot kitevő képviselői honoráriumából aztán sem ő, sem a korrupciós ügyben cégtulajdonosként érintett Losonci Róbert sem fizette vissza az önkormányzatnak okozott kárt. Mindketten ismét a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK jelöltjei lettek. Ahogy Horváth Gyula, aki 2010 előtt alpolgármesterként volt felelős a történtekért, vagy Dobák István, aki részt vett a Görgey iskola bezárásában, Észak-Csepel, a Görgey és a Kis-Duna-part nagy részének lakópark-építésre történő eladásában. Volt egy nő, Takács Mónika, aki jobbat akart, nem tetszett neki a Szenteczky János-féle mutyivilág: őt 2019-ben távolították el emiatt.

Most mind azt mondják, hogy ha újra bizalmat kapnak, becsszóra jó fiúk lesznek. Már annyira jók, hogy egymásra is találtak. Németh Szilárd és Dukán Andrása kampányban egy csapatként harcol, a rezsibiztos felkarolta régi ellenfeleit, reklámozza, pénzeli őket. De vajon érdemes újra a régit választani, főleg ha a mostani sokkal jobb?

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !