Újabb leszámolások jönnek a csepeli Fideszben

Németh Szilárd szerint a pedagógus-béremelés a  jobboldali értékek elárulása

Csepel.info

“Megalakult a Borbély-Gyurcsány tengely” – állítja Németh Szilárd kiáltványa a csepeli Fidesz hírlevelében. Az ötvenes éveket idéző szöveg úgy hemzseg az árulózástól, sorosozástól, és úgy röpködnek a milliárdok ide-oda, hogy aki nincs képben azzal, ami Csepelen történik, biztosan a szívéhez kap. A szöveghez még egy képet is szerkesztettek, amin a jobboldali csepeli polgármester átalakul Gyurcsány Ferenccé. 

A Csepel.info által megszerzett hírlevélben a rezsibiztos árulónak nevezi azokat a fideszes és volt fideszes képviselőket, akik megszavazták a kerület költségvetését, és ezzel fenntartották az önkormányzat működőképességét. Az óvónőkre vonatkozó pedagógus-béremelést Németh egyenesen bújtatott kampány- és csúszópénznek tartja: “Mi ez, ha nem a jobboldali értékek elárulása?” – kérdezi felháborodva.

A hírlevél vádjai alapján újabb kizárások jönnek a Fideszben. Eddig az önkéntesek öthatoda, a tagok háromnegyede, a frakció több mint fele tűnt el Németh mögül.

Mindez azért történik, mert a közpénzéhes rezsibiztos kinézte magának a csepeli önkormányzat vagyonát, amit a kerület vezetése nem adott át neki. Információink szerint most két fideszes képviselőt, és több más tagot zárhatnak ki, mindannyiukat “árulás” vádjával. Eközben továbbra is egy Németh Szilárdhoz köthető újság és cég hirdeti az ellenzék polgármester-jelöltjét, Dukán Andrást.

A rezsibiztos hírlevele igazi médiacsemege: megtalálható benne az összes sablonszöveg, amit az elmúlt tizenöt évben használt. Sikkasztás, árulás, dollárbaloldal, Gyurcsány, Soros média, megszállás, közpénzek lerablása, egymilliárd forint a baloldalnak stb. Az erős vádakhoz ugyanakkor semmi konkrétum, pláne bizonyíték nem kapcsolódik.

Előzmények

Németh Szilárd február 16-án adott ki közleményt arról, hogy nem támogatja a csepeli önkormányzat költségvetését, majd február 22-én a DK-MSZP-Momentummal összefogva, első körben meg is buktatták a költségvetést. Az őt támogató politikusok ezt követően rá akarták kényszeríteni Borbély Lénárd polgármestert, hogy rúgja ki a munkatársait, majd Németh március 13-án olyan választási paktumot próbált Borbély Lénárd polgármesterre erőltetni, amivel lemondtak volna a DK-MSZP-Momentum javára öt listás mandátumról, valamint a csepeli polgármester lemondott volna arról, hogy többsége legyen a testületben. Ezt Borbély Lénárd elutasította.

Először a csepeli ellenzéknek is vállalhatatlan feltételei voltak, például az összes fővárosi önkormányzati fejlesztés átvállalása és azonnali elvégzése. Velük azonban a polgármesternek sikerült megegyezni, így független, fideszes és ellenzéki szavazatokkal fogadták el a költségvetést. Ennek oka, hogy az ellenzék nyerni szeretne június 9-én, és nem akarják, hogy egy általuk már csődbe juttatott önkormányzatot vegyenek át októberben. Már csak azért sem, mert a kerület egyébként jó pénzügyi helyzetben van. Borbély Lénárdnak köszönhetően az önkormányzat vagyona az elmúlt években 21 milliárd forinttal nőtt, és nincsenek se adósságai, se hitelei.

Csepel.info

 

Itt lehet hozzászólni !