Nyílt válasz Németh Szilárdnak a sajtóban megüzent politikai paktumra

Csepel.hu

Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester bejegyzését olvashatják, mely közösségi oldalán, március 18- án jelent meg.

„Németh Szilárd, a csepeli Fidesz elnöke ‒ a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozására hivatkozva ‒ egy politikai paktum tervét üzente meg nekem. Azt javasolja, hogy osszuk meg a 12 egyéni képviselői helyet a Közösen Csepelért Polgári Egyesület és a csepeli Fidesz között 5‒7 arányban. A javaslat azt is tartalmazza, hogy a polgármesteri tisztségért valaki visszalép. Vagy én, vagy pedig Németh Szilárd Budán élő ellenjelöltje.

Amennyiben ezt a paktumot megkötnénk, tálcán kínálnánk fel Csepelt azoknak a pártoknak, akik visszarepítenék a kerületünket a múltba, a 2010 előtti világba. A javaslat hamis és félrevezető, mivel átjátszaná a kerület irányítását a baloldali pártoknak. Ha ez a paktum megvalósulna, akkor a hatályos választási törvény szerint sem a Közösen Csepelért Polgári Egyesület, sem pedig a Fidesz nem állíthatna listát, így az onnan megszerezhető 5 képviselői hely automatikusan a baloldal pártjainak kezébe kerülne, jelentősen megnövelve a választási esélyeiket. Cui prodest? Ez kinek áll érdekében és vajon miért? Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy amikor ez az „ajánlat” a sajtóban nyilvánosan megjelent, a csepeli Fideszhez köthető internetes felületeken folyamatosan és megállás nélkül az önkormányzat vezetését és a csepelieket támadták. Sőt, a mai napig hozzájuk köthetően finanszírozzák a Momentum–DK–MSZP polgármesterjelöltjének népszerűsítését. Mindezt annak ellenére, hogy a „javaslat” szerint „nem kampányolunk egymás ellen és nem fogunk össze a baloldallal”. Végül, de nem utolsósorban, a csepeli Fidesz képviselői a kerület érdekében megegyezést kereső költségvetési egyeztetéseink végén nem emeltek kifogást az elfogadás ellen, azt támogatták. Ennek ellenére másnap, a képviselő-testületi ülésen 6-ból 4 képviselőjük hozzászólás és ellenvetés nélkül – Csepel és az itt élők érdekeivel szemben – nemmel szavazott. Hogyan lehet megállapodni olyanokkal, akik már a legelején nem tartják be az ígéretüket, és a saját választópolgáraik érdekei ellen szavaznak?

Továbbra is azon dolgozom, hogy a múlt ne térjen vissza Csepelre, hanem a jövőt építsük közösen a megkezdett úton. Számomra nem létezik elvtelen megalkuvás, mindig Csepel volt és Csepel lesz az első!”

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !