Rezsitámogatás elektromos segédeszközt használó mozgássérülteknek

Csepel.hu

A kormány a megnövekedett rezsiköltségek miatt igyekszik gondoskodni a mozgássérült emberekről, akik valamilyen elektromos segédeszközt használnak.

Az igényelhet támogatást, aki társadalombiztosítási támogatással rendelt elektromos kerekesszéket, elektromos mopedet, és a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort használ, vagy akivel egy háztartásban élő személy a gyógyászati segédeszközt napi rendszerességgel használja.

A napi rendszerességgel használók az átlagfogyasztás sávhatárához képest 1697 kWh-val megemelt, kedvezményes sávhatárig jogosultak a rezsicsökkentett áramárra. Tehát egy olyan család, amelynek tagja ilyen kedvezményre jogosult, az átlagos 2523 kWh/év áramfogyasztáson felül további 1697 kWh/év áramot fogyaszthat a rezsicsökkentett áron. A kedvezményt igénybe vevő háztartások éves szinten így akár 60 ezer forintot is megspórolhatnak.

A kérelem benyújtható 2022. augusztus 24-től benyújtható a felhasználási hely szerint illetékes kormányhivatal egészségbiztosítási ügyfélszolgálatán vagy bármely kormányablakban, a formanyomtatványon, de elérhető lesz a Kormányhivatal honlapján, illetve online is: https://epapir.gov.hu/

(választandó ügytípus: egészségbiztosítási pénztári feladatok)

A kérelem benyújtása során új felhasználási hely esetén igazolni szükséges a szolgáltatásra vonatkozó szerződéses jogviszony fennállását, vagy az utolsó számla teljesítését. A kérelem a kedvezményes év folyamán bármikor benyújtható.

Fontos, hogy a kormányhivatal ellenőrzi, hogy valóban TB támogatott elektromos gyógyászati segédeszközt használ a kérelmező.

Csepel.hu

 

3 hozzászólás “Rezsitámogatás elektromos segédeszközt használó mozgássérülteknek” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    ALKOTMÁNYTALAN PUCCS LESZ ŐSSZEL!!!
    BUKÓFÉLBEN ORBÁN ILLIBERÁLIS CIONISTA DIKTATÚRÁJA!!!
    MAGYARORSZÁG FELSZABADÍTÁSA MEGKEZDŐDÖTT!!!

  2. Nagyapó szerint:

    Vigyori újra ígér! Ígért 20 000 Ft-ot a nyugdíjasoknak, nem teljesítette, most megduplázta ígéretét. 40 000-et ígér, ha elfogadja a dk. Ugyan igényelni kell és legfeljebb “jár, de nem jut”, mert kell a cápáknak is!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Gyula ↸⨌ szerint:

    Holnap bedobjak 20 ezret a postaládádba, hogy éhen ne pusztulj? 🤣👏👍

Itt lehet hozzászólni !