Folytatódik a szúnyoggyérítés Csepelen

Csepel.hu

A földi kémiai védekezés 2022. július 18-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. július 19-20.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Folytatódik a szúnyoggyérítés Csepelen” bejegyzésre

 1. bagoly szerint:

  És a fecskékkel mi lesz ?

  Minden egyes fecske, amíg Magyarországon van, minimum 1 kilogramm szunyogot – eszik meg !
  Egy-két millió fecske hiányzik jelenleg is hazánkból .
  A fecskék által fogyasztott rovarok közé tartoznak azok a szúnyogfajok, köztük az újabb betelepülők, amelyek akár halálos betegséget is terjeszthetnek !
  A fecskeállomány eltűnésével Magyarország természetes biológiai védekezési potenciálja csökken a klímaváltozás körülményei közepette.

 2. Fater trollja szerint:

  Folytatódik?
  Itt el sem kezdődött! 😁👍

 3. Fater trollja szerint:

  Még mindig az folytatódik, ami el sem kezdődött? 🤣😫👏👍

 4. Fater trollja klón kapja be szerint:

  Eltelt 10 nap a poszt kihelyezése óta.
  Nos, azelőtt sem és az elmúlt tíz napban sem történt semmi.
  🤣😁👏👍

 5. László szerint:

  Csípett meg szúnyog? Ha a válasz: hát egyet-egyet időnként elszenvedtem. Na ugye, látod volt gyérítés ha csak annyi.

 6. Fater trollja klón kapja be szerint:

  Csípett, itt a Duna mellett van, de még mindig nem láttam-hallottam a füstölést.
  …hacsak nem napközben, a tűző napon csinálták? Nem zárom már ki azt sem! 🤣👍

 7. László szerint:

  Akkor a tűző napos megoldást választották vagy rábízták magukat a magyarok Istenére, az olcsóbb, bár hatékonysága megkérdőjelezhető.

Itt lehet hozzászólni !