Felfüggesztettet kértek az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt

24.hu

Felfüggesztett szabadságvesztést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt – írja a 24.hu.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség meg nem nevesített tájékoztatása szerint az ügyészség még kilenc évvel ezelőtt emelt vádat az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007. augusztus és 2008. áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak – tájékoztatott a portál.

Mindemellett a cégvezető 2007 és 2010 közötti időben nem kötött szerződést az önkormányzat egyik sporttelephelyét bérlő helyi sportegyesülettel a bérleti szerződés lejártát követően. A sportlétesítményt az egyesület, mintegy 38 hónapon keresztül díj fizetés nélkül használta, az önkormányzatnál mintegy 780 ezer forintos vagyoni hátrány keletkezett amiatt, hogy a cégvezető nem tett intézkedést új bérleti szerződés megkötésére – számolt be az internetes lap.

Az ingatlangazdálkodási közgazdász végzettségű volt politikust a Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében elsőfokon felmentette az ellene emelt vád alól, de az ügyész bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék idén januárban bűnösnek mondta ki a volt vezérigazgatót folytatólagosan, nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében és 600 ezres pénzbüntetést szabott ki rá.

Az ügyész súlyosabb büntetésért, míg a volt csepeli politikus és védője felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a harmadfokú eljárásban próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kért Sz. Jánosra azzal, hogy utasítsák el a védelmi fellebbezéseket.

24.hu

 

4 hozzászólás “Felfüggesztettet kértek az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Sz. János = Szent János ? 😀

  2. László szerint:

    Akár szent is lehetne. Olyan rendőri fizetések mellett miért ne lehetne rászoruló akár a rendőrkapitány is? Az a szent csak jót akart.

  3. Hozzászóló szerint:

    Kormánypárti, fején találtad a szöget. Ilyen az, amikor tréfa formájában visszaüt a liberális módi.

  4. kormánypárti kitiltott szerint:

    1,3 milla kár? Az ma legyen 6.
    Aztaqrva mekkora lóvé.

Itt lehet hozzászólni !