Tovább fejlesztik a Csepeli Szabadkikötőt

Magyarépítők.hu

Újabb beruházással folytatódik a Csepeli Szabadkikötő hosszútávú megújulása, amely hatással lesz a régió legfontosabb, itt elhelyezkedő logisztikai központjára is. A nemzetközileg is nagy jelentőségű korszerűsítésben az osztrák SWIETELSKY két magyarországi leányvállalata vesz részt, melyek első alkalommal indultak konzorciumi partnerként egy hazai pályázat során.

A 94 éves múltra visszatekintő csepeli kikötő stratégiai fontosságú, hiszen Magyarország, sőt a régió legnagyobb trimodális – vasúti, vízi és közúton is megközelíthető – logisztikai központja. 2015-ben 3,5 milliárd forintból újult meg a létesítmény, 2018-ban pedig új logisztikai csarnokokat hozott létre az üzemeltető Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt.

Most a kikötő infrastruktúra-hálózatának komplex fejlesztése (vasút, út, vízoldal, közmű) a cél. A tervezési és kivitelezési folyamatokat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. végzi. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Mahart-Szabadkikötő Zrt. március 22-én tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Időszerű a leromlott állapotú vágányok és úthálózat felújítása

A hamarosan induló rekonstrukcióról Liga Balázstól, a Vasúttechnika projektvezetőjétől kaptunk információkat. Mint elmondta: a kikötőben működik Magyarország legnagyobb konténer terminálja. A szolgáltatásokat biztosító MAHART Container Center a 2020-as évben 411.500 konténer mozgatást végzett és 2.264 irányvonatot indított, fogadott.

Rendkívül jelentős kamion- és vonatforgalmat bonyolít a kikötő, ami sok esetben még a kockakő burkolatú belső úthálózaton, elhasználódott, leromlott állapotú vasúti vágányokon történik. Ez az infrastruktúra nem felel meg minden tekintetben a 21. századi logisztikai igényeknek, ezért vált időszerűvé a következő fejlesztési ütem.

Összetett műszaki feladatot kiviteleznek

A projekt legnagyobb részét a vasútépítési munkák teszik ki. A bejáró vágány és a teljes rendezői vágánycsoport átépül, ezen kívül beépítenek egy dinamikus járműmérleget és megújulnak a jelentősebb útátjárók.

A vízoldali munkák részeként átépítik a Duna oldali rézsűt. A Petróleum medence Északi partján, valamint a II. Kereskedelmi medence délkeleti sarkán új burkolt rézsűs partfal készül, megtörténik a Petróleum medence bejárati csúcsának helyreállítása, és a függőleges partfalak javítását, kikötői elemek pótlását is elvégzik.

A Vasúttechnika munkarészéhez tartozik a vasúti térvilágítás és a rendező vágányok alatti közművek kiváltása, az itt található közműhálózat átépítése is.

A kivitelezés során a Szabadkikötő területén lévő úthálózat jelentős százalékát felújítják. Az útépítési munkákat, az ehhez kapcsolódó közműfejlesztéseket, valamint az üvegszálas gerinchálózatok építését a Swietelsky Magyarország Kft. végzi.

A rekonstrukció egy külön üteme a kikötő területén található Ferroport telephelyén egy 7500 négyzetméteres térburkolat bontása és helyére új bazaltbeton burkolat építése, melyet a Swietelsky Magyarország Kft. nyert el. A szerződés szerint feladatai közé tartozik még a kiviteli tervek elkészítése, valamint egy 376 négyezetméteres épület bontása is.

Nyáron kezdődnek a munkák

A teljes projekt átfutási ideje 24 hónap, ami tartalmazza a tanúsítási eljárások lefolytatását és a használatba vételi engedélyek megszerzését is. A szerződés 2022.04.05-én lépett hatályba. Ezt három hónap tervezési időszak követi, a kivitelezési munkák csak ez után, július hónapban kezdhetők meg.

A tervek szerint júliusban minden olyan projektelemet elkezd a konzorcium, ami nem érint Natura 2000-es területet. Itt ugyanis az előkészítő fakitermelési, növényzet irtási munkák csak a vegetációs időszakot követően, októbertől végezhetők el. Ez a megkötés a Duna oldali rézsűt és a Petróleum medence bejárati csúcsát érinti.

A vízoldali munkák jelentős részét még idén szeretnék megvalósítani. A vasúti pályába beépítendő 24 új kitérőből 21-et, az átépítendő 21 db útátjáróból pedig 18-at terveznek befejezni ebben az évben.

A tervek szerint idén az útépítési feladatok több mint 50%-a valósulna meg. Illetve elkészül a Ferroport bazaltbeton burkolata.

Mivel a Csepeli Szabadkikötő folyamatosan, a nap 24 órájában, az év minden napján üzemel, az infrastruktúrát úgy kell átépítenie a kivitelezőknek, hogy annak forgalmát ne akadályozzák. Az építés ütemezése, a megfelelő technológia megválasztása, az üzemeltetővel történő folyamatos egyeztetés így kulcsfontosságú lesz – emelte ki Liga Balázs.

A projektvezető elmondta, hogy további nehézséget jelent a szomszédban dúló háború gazdasági hatása, ami nemcsak az építőanyagok, szolgáltatások árát növelte meg jelentősen, hanem komoly ellátási nehézségeket is okoz. Az orosz és ukrán nyersanyagok hiánya pl. a vasúti sín beszerzését teljes mértékben bizonytalanná teszi. Ezért alternatív megoldásokat igyekeznek kidolgozni annak érdekében, hogy a szerződéses feladatokat határidőre teljesíteni tudják.

Magyarépítők.hu

 

8 hozzászólás “Tovább fejlesztik a Csepeli Szabadkikötőt” bejegyzésre

  1. csakúgy szerint:

    Remek, még több kamion lesz! Talán ideje lenne nekilátni a gerincút folytatásának … Nem csak ígérgetni! Lassan újabb választások jönnek …

  2. László szerint:

    Nagy pénz lehet ebben rakodósdiban csak hozzá kéne már igazítani a 100éves infrastruktúrát.

  3. kormánypárti kitiltott szerint:

    Még több vonat, remek!
    Nem lehetne azt a rohadt vasutat kivinni a többi logisztikai cég mellé?
    Ezeket is kirakni innen?

  4. Nagyapó szerint:

    csakúgy Valószínűleg elkerülte figyelmét, ezért olvassa el a csepel.info 2022. április 28.-i cikkét!
    “Nem lesz gerincút
    Karácsony Gergely cserben hagyta Csepelt – értékelte közösségi oldalán a budapesti Fidesz-frakció azt, hogy a közgyűlésen kiderült: a főváros mégsem pályázik, így az elkerülő út befejezése nem valósulhat meg, hiába szerzett rá Borbély Lénárd polgármester négyszázmillió forint támogatást.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. László szerint:

    Hogyan lehet “szerezni” csakúgy 400 milliót?

  6. csakúgy szerint:

    Nagyapó!

    12 éve , minden választás előtt megígérik. Hol volt még akkor Karácsony?!

  7. Nagyapó szerint:

    csakúgy! Amit ír avval csak az a baj, hogy a cikk nem a múltról, hanem a jövőről szól. Azt torpedózta meg Vigyori.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. kormánypárti kitiltott szerint:

    Nagyapó, 1000 diploma, “avval”, gratula neki!
    A gerincút miben segítene a kikötő kikerülésében? Eddig meg ellene volt Nagyapó, tehát örülnie kellene.

Itt lehet hozzászólni !