Sikeres az Oltási akcióhét Csepelen – naponta 5-600 embert oltanak be

Koronavírus.gov.hu

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között Oltási akcióhét indult a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 19 óra között. 

A munkából a csepeli Tóth Ilona szakrendelő is kiveszi a részét, viszont itt fontos tudni, hogy a szakrendelőben kizárólag november 26-a este 19.00 óráig van lehetőség oltakozni, a hétvégén nem. Dr. Dobák András főigazgató-főorvostól megtudtuk azt is, hogy naponta 5-600 között tehető a beadott oltások száma, és összesen 4 oltóponton zajlik a védőoltások beadása.

A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást. A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb,  náluk súlyos megbetegedést képes okozni.

Mit vigyek magammal az oltásra?

Az oltásra érkezőket kérjük, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot ( 3. oltás esetén is kell).Kérjük, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem!

Öt féle vakcina áll rendelkezésre

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Koronavírus.gov.hu

Itt lehet hozzászólni !