Aranylakodalom: szeretet, kitartás, elkötelezettség egy életen át

Csepel.hu

Tizenkét házaspár erősítette meg újra 50, illetve 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküjét szeptember 10-én a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében. Az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő párok köszöntésének hosszú évek óta hagyományai vannak a kerületben.

Bár a járvány miatt tavaly elmaradt az ünnepség, ezúttal azok a párok is meghívást kaptak, akik egy évvel ezelőtt tartották kerek évfordulójukat.

A ceremóniát az Ave Maria nyitotta. Majd a párok közös életét, megismerkedésük rövid történetét hallgathatták meg a jelenlévők. Ezt követően Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt. „Az Aranylakodalom 2012 óta az önkormányzat egyik legkedvesebb programja” -fogalmazott. Gratulált a pároknak kitartó és példamutató életútjukhoz, hosszú házasságukhoz. Kiemelte, ebben az értékválsággal teli világban, az alapértékek egyre fontosabb szerephez jutnak. A jelenlévő párok élete a fiatalabb generációk számára példával szolgálhat.”

A házaspárok ezt követően a polgármester előtt erősítették meg évtizedekkel ezelőtt tett házassági fogadalmukat.

Ötven éve fogadott örök hűséget egymásnak: Pollák Lajosné és Pollák Lajos, Major Frigyesné és Major Frigyes, Somogyi Lászlóné és Somogyi László, Bíró Istvánné és Bíró István, Gáspár Istvánné és Gáspár István, Dina Károlyné és Dina Károly, Reviczki István Józsefné és Reviczki István József, Szaksz Rezsőné és Szaksz Rezső, Bajkay Károlyné és Bajkay Károly, Szemző Kálmánné és Szemző Kálmán, Takács Istvánné és Takács István, Farkas László Józsefné és Farkas László József.

Hatvan éve mondta ki egymásnak a boldogító igent: Bőszén Gyuláné Sárközy Margit és Bőszén Gyula, Minda Mihályné Csatai Zsuzsanna és Minda Mihály Imre, Takács Józsefné Schubert Margit és Takács József.

A házaspárok a jeles nap emlékére ajándékot vehettek át a polgármestertől, majd pezsgővel koccintottak. Az eseményt állófogadás és a Monarchia együttes térzenei programja zárta.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Aranylakodalom: szeretet, kitartás, elkötelezettség egy életen át” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Gratulálok minden érdekeltnek, a hosszú együtt eltöltött évekhez.

Itt lehet hozzászólni !