Óriási dugó egy rosszul beállított lámpa miatt

Csepel.hu

Mint ismeretes, a Fővárosi Vízművek Zrt. 2021. június 16. és 30. között a kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő Kossuth Lajos utcai 400 mm átmérőjű vezeték csomópontjának átépítését végzi. A munkavégzés idejére a Kossuth Lajos utcában megváltozott a forgalmi rend.

A Kossuth Lajos utcát a Völgy utcától a Szent István utca felé egyirányúsították. A forgalmat a Völgy utca irányába a Kossuth Lajos utcai víztoronytól a Baross utcába terelték. A Völgy utcától a megszokott közlekedési rend maradt érvényben.

 

Csakhogy mindjárt az első napon káosz alakult ki, ugyanis a Kossuth Lajos utca – Völgy utca csomópontnál lévő terelés nem működik az egyeztetetteknek megfelelően. Kiderült, hogy kimaradt az előírt intézkedések közül a forgalomirányító berendezés átprogramozása. Ez azt eredményezte, hogy a kifelé haladó forgalomnak egy néhány másodperces zöldidő jutott csak – ami nyilvánvalóan torlódáshoz vezetett. Az önkormányzat jelezte az illetékes Budapest Közút és a BKK felé, ők végül úgy döntöttek, hogy kikapcsolják a jelzőlámpát, amíg a programozás módosítása nem történik meg.

Az erre közlekedők fokozott figyelemmel közlekedjenek. A jelzőlámpa átprogramozását leghamarabb holnap délutánra ígérik.

 

Csepel.hu

4 hozzászólás “Óriási dugó egy rosszul beállított lámpa miatt” bejegyzésre

  1. Nondroid szerint:

    Helyes döntés. Tényleg csak 3-4 autó tudott átmenni egyszerre a Baross utca felől.

  2. concept szerint:

    Kitalálom,ez is a Karácsony hibája mert ő rajzolta saját kézzel a terelőútvonal rajzát és ő programozta a lámpát is…

  3. Gyalogos szerint:

    Engem ma reggel 7 óra után 7 perccel egy LID-*** forgalmi rendszámú fehér KIA akart laposlábúvá tenni, fittyet hányva a gyalogátkelőhelyre és az elsőbbségadási kötelezettségre. Helyből indulva nem vette figyelembe, hogy a zebrára léptem és a 159-es megállója felől a volt távhő ügyfélszolgálat felé haladnék.

    Kis ívben jobbra kanyarodáskor nem csak azért tanácsos jobbra is nézni a fémdobozból, nem csak balra, mert jöhet jobbról a kerékpárúton vagy a zebrán egy biciklis vagy magamfajta – pléhkalicka védelmét nem élvező – gyalogos, hanem azért is, mert a főútvonalon, melyre felhajtana a járgány (jelen esetben LID-*** figyelmetlen sofőrje), ott folyamatban lehet egy akármilyen okból történő szabályos vagy szintén szabálytalan előzés is jobbról, amibe belekanyarodva… Nem egy ilyen esetből volt már frontális ütközés, melynek végeredménye nem csak egy vasaltlábú gyalogos.

  4. Gary Ridgeway szerint:

    Esetleg dolgozni nem kellene?

Itt lehet hozzászólni !