Gyomorbajos lett a csepeli-soroksári momentumos

Csepel.info

Szabó szerint orwelli világ az, ahol leírják mit tesz, hogyan szavaz és mennyit keres politikusként, úgyhogy most gonoszak vagyunk

Szabó Szabolcs, a Momentum csepeli-soroksári képviselő-jelöltje annyira felháborodott azon, hogy a Fidesznek nem tetszik az ellenzék oltásellenes kampánya, hogy felfordult a gyomra.

Az Együtt majd az LMP korábbi politikusa, aki jelenleg a Momentum csepeli-soroksári jelöltje, még egyetlen alkalommal sem támogatta az Országgyűlésben a koronavírus elleni védekezést. Cserében viszont minden kormányzati intézkedést bírált és ellenzett. Annak sincs nyoma, hogy bármelyik csepeli vagy soroksári fejlesztés mellett kiállna. A kötözködők és bírálók között viszont rendre feltűnik: a csepeli-soroksári kerékpárút-fejlesztés leállítását például lelkesen szorgalmazta.

Ezért a “munkáért” 2014 óta 75 millió forint tiszteletdíjat vett fel.

Drágállja az életmentést

A Csepel és Soroksár képviseletét felvállaló politikusok közül Németh Szilárd az egyetlen, aki megszavazta a járványügyi védekezés intézkedéseit. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, valamint Szabó Szabolcs 2020. március 23-án nemmel szavaztak a koronavírus-törvény sürgősségi tárgyalásáról és elfogadásáról. A védekezésről szóló törvény 2020. március 30-án került ismét az országgyűlés elé, de Szabó és Bangóné megint nemmel szavaztak.

Szabó Szabolcs

Szabó a nem és a tartózkodás gombok nyomogatása mellett a szivárványos politikát támogatja

Június 16-án volt egy újabb fontos szavazás, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről. Erre Szabó és Bangóné ismét nemmel szavaztak. 2020. november 10-én pedig az országgyűlés a világjárvány második hulláma elleni védekezésről szavazott: Szabó azt sem támogatta, nem szavazott.

Szabó a kormány kínai vakcinabeszerzését is támadta. Állítása szerint túl sokba kerül megvédeni a lakosság életét.

„63 euró? Ez egészen döbbenetesen magas ár. Csak a mai szállítmány volt akkor 5 milliárd forint, és ez még a teljes számla tizede sem volt”

– fakadt ki Facebook-oldalán.

Szerencsére azt nem tartja soknak, hogy pártja, a Momentum minden oltakozónak ennek többszörösét, 100 ezer forintot fizetne.

De vajon valóban drága 23 ezer forint egy életmentő oltásért? A HPV (méhnyakrák) elleni oltás korábban 70 ezer forintba is bekerült azoknak a szülőknek, aki védeni akarták gyermekeiket. Számos más oltás is meghaladja a negyvenezer forintos összeget. A HPV elleni oltást ma ingyen kapják a gyerekek, hasonlóan azokhoz, amelyeket születésüktől kezdve kapnak Magyarországon a csecsemők. Minden oltásra jellemző továbbá, hogy nagyságrendekkel olcsóbbak, mint maga a betegség gyógyításának a költsége, ami a koronavíruson kívül más esetben is halálos lehet.

Most meg a gyomra forog

Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy a Momentum politikusa azon akadt ki, hogy a Fidesznek nem tetszik az ellenzék oltásellenes kampánya.

Már nem azért a 20 fillélért, de ha valóban a járvány ellen akarnának küzdeni, akkor azért indítanának telefonos kampányt, hogy az emberek kérjék az oltást! Ez így nem más, mint az ellenzék politikai célú lejáratása, amivel ráadásul egy fővel sem lesz magasabb az oltottak száma. De a Habony-műveknek mindig is az ellenség keresése (ellenség hiányában annak legyártása) volt a fő feladata. Szerintük ez a politika, nekem meg ettől forog a gyomrom.

– fogalmazott Facebook oldalán.

Szabó csúnyán összetéveszti a kormányt és a Fideszt. A kormány folyamatosan buzdít az oltás mellett, miközben éppen az ellenzék próbálja az embereket elbizonytalanítani. A Fidesznek pedig – mint bármelyik pártnak – joga van kampányban is kifejtenie a véleményét az oltásellenességről – ha már az ellenzék az oltás elleni kampányra szintén milliókat költött.

Csepel.info

11 hozzászólás “Gyomorbajos lett a csepeli-soroksári momentumos” bejegyzésre

  1. Béla szerint:

    Teljes a köd Szabó Szabolcs szavazóinál. Beszéltem már párral, halovány sejtelmük nincs arról, hogy ez a pasi mit csinál.

  2. Horváth János szerint:

    nem lehet, hogy nálad van a köd?

  3. Hozzászóló szerint:

    Ez a faszi a csepeli belvárosba tervezett hajléktalanszálló ötlet támogatásával, már korábban lejáratta magát.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Nem olvasom, hogy egy hatosra bevarrták a MongolFidiótát. 😉😛✔

  5. pl szerint:

    “Szabó csúnyán összetéveszti a kormányt és a Fideszt.”
    Nem hinném. Nem különböztethetőek meg. Az elég nyilvánvaló, h a kormány a mi pénzünkön kampányol a Fidesz mellett, vett újságokat, plakáthelyeket.

  6. robi szerint:

    Kabátlopási ügyben tűnt fel.
    Ellopták a kabátját.

  7. Gary Ridgway szerint:

    “Első lépésként az orrból vett minta alapján Covid–19 antigén gyorstesztet végeznek. Amennyiben ez a teszt pozitivitást mutat, úgy a páciens és a vele egy háztartásban élők járványügyi megfigyelés alá, karanténba kerülnek, a vizsgálat eredményéről a járványügyi hatóság és a háziorvos a járványügyi szakrendszeren keresztül értesítést kap. Amennyiben a vizsgálat eredménye negatív, abban az esetben az Országos Mentőszolgálat munkatársai elvégzik a PCR-tesztet, melyet laboratóriumban vizsgálnak tovább. A PCR-teszt eredményét a szokásos módon rögzítik, ezzel kapcsolatban a beteg az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) vagy a háziorvosánál tájékozódhat.”

    Homályosítson már valaki fel, hogy ha WHO a gyorstesztet nem tekinti elfogadottnak, a szöveg szerint mi sem, ha negatív, a pozitív is maximum gyanus, tehát nem PCR pozitív, így most ki kerül be a napi új esetek közé? Na ugye az ugye. 😉

  8. pl szerint:

    “”Értelmetlen!” – ezt mondta Szűcs Lajos fideszes alelnök a Költségvetési bizottság ülésén a mentődolgozók egyszeri 500 ezer forintos juttatására, melyet Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő terjesztett elő”

  9. Tóth kati szerint:

    Nem lehet,hogy idegbajos?Szégyen,hogy ez “képviseli” Csepelt.

Itt lehet hozzászólni !