Szabó Szabolcs szerint orwelli a világ, ahol megmutatják hogyan szavazott

Csepel.info

Félelem és rettegés a képviselői munka átláthatósága miatt

Az országgyűlési képviselők szavazásai a rendszerváltás óta nyilvánosak. Ezzel tudják ellenőrizni őket a választók. Az ex-Együtt, ex-LMP-s, jelenleg momentumos Szabó Szabolcs mégis azt nevezi orwellinek, hogy a Csepeli Hírmondó utánajárt, hogyan segítette a törvényhozásban a koronavírusos járvány elleni védekezést. Mint kiderült, sehogy: egyetlen szigorítást, vírusellenes lépést sem támogatott.

“Tényleg orwelli világban él a Fidesz, ahol már mindet el lehet hazudni” – fogalmazott Szabó a saját szavazásait kommentálva. A tényeket azonban nem tudta megcáfolni, lévén bárki leellenőrizheti azokat az Országgyűlés honlapján (például itt).

A pillanatnyilag momentumos képviselőjelölt szerint az ő esetében nem a parlamenti munka és a védekezés segítése számít. Hanem az, hogy hatezer – zömében egyszer használatos – maszkot osztott ki az amúgy 96 ezer fős csepeli-soroksári választókörzetében az elmúlt tíz hónapban összesen. Mintha csak erre választották volna meg:

“én vásároltam 6 ezer maszkot, és sok ellenzéki önkormányzati képviselő is vásárolt még védőfelszereléseket, és mi osztottuk ki őket.”

fogalmaz a Facebook-oldalán.

Azt is megemlíti járvány elleni intézkedésként, hogy egy civil szervezet pénzén rendszeresen – nagyjából havonta – ételosztást hirdet. Amitől persze még éppen úgy éhen halnának a rászorulók, mint ahogy a hatezer egyszer használatos maszk is édeskevés tíz hónapra a 96 ezer fős választókerület hat évesnél idősebb lakosságának.

Valójában egyetlen járványellenes intézkedést sem támogatott

A Csepel és Soroksár képviseletét felvállaló politikusok közül Németh Szilárd az egyetlen, aki megszavazta a járványügyi védekezés intézkedésekit. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, valamint Szabó Szabolcs független ellenzéki politikus 2020. március 23-án nemmel szavaztak a koronavírus-törvény sürgősségi tárgyalásáról és elfogadásáról. A védekezésről szóló törvény 2020. március 30-án került ismét az országgyűlés elé, de Szabó és Bangóné megint nemmel szavaztak.

Június 16-án volt egy újabb fontos szavazás, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről. Erre Szabó és Bangóné ismét nemmel szavaztak. 2020. november 10-én pedig az országgyűlés a világjárvány második hulláma elleni védekezésről szavazott: akkor Bangóné Borbély Ildikó igennel voksolt, ám Szabó azt sem támogatta, nem szavazott.

A vakcinák ellen beszélnek, de mutyiznak érte

Az ellenzéki pártok és holdudvaraik nem csak a járvány elleni védekezést ekézik folyamatosan, hanem a különböző vakcinákat is. Eközben egyes politikusaik kikönyökölték, hogy hamarabb jussanak az oltáshoz, mint idős korú választóik vagy éppen az egészségügy frontvonalában dolgozók.

Erdősi Éva Csepel ellenzéki polgármesterjelöltje nem adatná be magának egyik vakcinát sem – legalábbis erre szavazott

Így járt el Hiesz György gyöngyösi balos polgármester, aki a feleségének beadatta az oltást. A Gyurcsány-párti László Imre szintén beoltatta magát, az ATV egyik reggeli műsorában azt mondta, hogy „behívták” abba a kórházba, ahol korábban igazgató volt.

Csaba Péter MSZP-s csepeli képviselő a Pfizer vakcina ellen kampányolt

Érdekesség, hogy egyik baloldali politikus sem vette a fáradtságot, hogy regisztráljon a kormányzati honlapon vakcinára, László Imre ráadásul még adatgyűjtésnek is tartotta a regisztrációt. Miután a botrány kipattant természetesen egyik polgármester sem adta vissza mandátumát – emelte ki a történtekről a 888.

Csepel.info

26 hozzászólás “Szabó Szabolcs szerint orwelli a világ, ahol megmutatják hogyan szavazott” bejegyzésre

  1. Pegatina magnifico szerint:

    Ha csak azért szapuljátok a szopottgombóc szabolcsot, mert azt hiszitek, hogy majd így a mágikus rezsidisznónak, az ország legförtelmesebb, leghányingerkeltőbb politikusának lesz esélye, ha harmadszor is nekifut, tévedtek.

    Aki kétszer leszopott a szopottgombóc szabolcs ellen, aki gusztustalanabb, mint egy romlott nyúljás pacal, aki magánalapítványába lapátolta a csepeli sportingatlanokat, aki már nem áll szóba a csepeli polgármesterrel, azon már nem segít semmi, azt el kell felejteni.

    Távozzon a közéletből, de legalábbis minket, csepelieket ne boldogítson.
    Ha a fidesznek mint amortizálható bohóc szüksége van rá az országos politikában, ha arra jó, hogy az idiótaságokat az ő primitív fejével társítják az emberek, akkor legyen csak bohócügyi államtitkár, de Csepellel kapcsolatban meg se szólaljon inkább.

    https://i.quotev.com/img/q/u/14/10/12/BLOB.jpg

  2. Csepelimen szerint:

    Ez a meglepően intelligens és jóindulatú hozzászólás remekül megmutatja, miért nem kérünk baloldalról és társaikból.
    Lehet valakit, valamit nem szeretni, de a megnyilvánulás kérlek…

  3. Horváth János szerint:

    Mit nem szavazott meg? Ja, a teljhatalmat?

  4. Nagyapó szerint:

    Horváth János rossz a hejesírása! Tejhatalmat kell írni!😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Ábel Attila szerint:

    Szabó nem támogatta a koronavírus elleni védekezést, nem támogatta a csepeli kerékpárutat, nem támogatja az új hidat, és azt gondolja, hogy 96 ezer embernek 10 hónapra elég 6 ezer egyszer használatos maszk.

    Magyarázza már meg kérem egy szavazója, hogy ebben mi a jószándék vagy akár a munka.

  6. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Nézzen utána!

  7. Horváth János szerint:

    Attila!
    Jó magának, hogy lassacskán mindenki kiköp maga után?

  8. kerdes szerint:

    Valaki nagyon fél szabótól. csak nem egy ex szdsz-es? 🙂

  9. kerdes szerint:

    “Magyarázza már meg kérem egy szavazója, hogy ebben mi a jószándék vagy akár a munka.”

    Itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy miért választották meg 2x az emberek? Talán nem volt alternatíva?

  10. werthan szerint:

    Teljesen igaza van kerdes-nek!!!

    Nulla, zéró, de tényleg semmi, amit a csepeliekért tett Szabó Szabolcs!!! Mondanám, hogy meglepő, de sajnos nem.

    A fővárosiaknak Tarlós sem kellett, inkább ez a facebook-huszár KariGeri. Jól bevált…. Hahahaha

  11. Csepelke szerint:

    Azért az elgondolkodtat, hogy miért szavaznak meg emberek nem helyi illetőségü embert. Akinek ráadásul semmilyen elképzelése nincs, csapódik egyik párttól a másikig és csak arra képes, hogy minden ellen szavazzon. Viszont ebből jól megél és még 6000 maszkra is jut. Én a nyugdíjamból vettem maszkot és adtam a szomszéd néniknek is.

  12. Hozzászóló szerint:

    Szabina már-már állandósuló csepeli sikere, sajnos párhuzamba állítható ellenfele népszerűtlenségével. Vagy mással kell nekirugaszkodni a következő menetnek, vagy Szilárdnak kell másképp birkóznia.
    Abban nem látok problémát, hogy követhető legyen az, hogyan voksolt egy adott képviselő. Szabónak ezen hisztiznie nem szabad, mert így férfiasabbnak fog tűnni választói szemében.

  13. Tóth kati szerint:

    Még ahhoz is takony,hogy vállalja,higyan szavazott.Ez egy sejthalmaz,ez még soha senki érdekeit nem védte meg,nemhogy a választóiét.Igazi komcsi,csak zsákmányra mozdul rá.

  14. kormánypárti szerint:

    Tóth elvtárs felvette a CSOK-it, miután ellene szavazott. Ráadásul tele van lóvéval. Az elődje, Botka elvtárs még azzal kampányolt korábban, hogy fizessenek a gazdagok, miközben ő is dúskál a földi javakban. A fegyelmi bizottsági elnöküknek pedig a csempészet jelentette a fusizást. Undorító képmutató társaság az MSZP,! Ideje lenne végre, hogy eltakarodjon ez a mocskos komcsi utódpárt a közéletből.

    https://www.origo.hu/itthon/20210201-toth-bertalan-vagyonnyilatkozat.html
    “Az MSZP-s elnök, Tóth Bertalan meglepően vagyonos ember a 2020-as nyilatkozata alapján. Egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben, de emellett bevallott még egy erdőt és hétvégi házat, és több pécsi ingatlant is a szocialisták frakcióvezetője. Az is kiderült a nyilatkozatából, hogy 2020-ban felerészben vett egy 154 négyzetméteres pécsi családi házat.
    Tavaly bérelt magának egy Volkswagen Sharant a szocialisták elnöke. Van egy 3 millió forintos és egy 72 600 eurós életbiztosítása is. 2020-ban volt egy 7,7 milliós követelése egy pénzintézettel szemben, ez 2019-ben még csak egy 7 millió forint volt. Mindezek mellett nem volt tartozása az MSZP elnökének, pedig a 2019-es bevallásában még szerepelt egy 400 ezres tartozás.
    A vagyonnyilatkozatból az is kiderül, hogy a szocialista képviselő felvette a csokot, vagyis a 10 millió forintos támogatást is.”

  15. Nagyapó szerint:

    Vártam, vártam, de csak nem jött Pegatina magnificotól egy a hétfőn megjelenthez hasonló “remek” írás a jól táplált, denevér-jellegű miniszterelnök jelöltről?😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Csizi szerint:

    Tisztelt Ábel Attila, Horváth János urak!
    Szánalmas ez a kommentfolyam, szégyent hoznak ezzel a szellemi nívóval egész kerületünkre. Ahogy szégyent hoz a kerületre Németh Szilárd úr és Szabó Szabolcs úr is. Borbély Lénárd a Borkai féle ellenszélben is hozta a kerületet, őt ezek szerint elfogadják a kerületiek, vagy csak egyszerűen ő nem süllyed léc alá intellektuálisan. Szabó Szabolcs semmit nem tett a kerületért, Németh Szilárdnak meg nincs elfogadottsága Csepelen, ezen a Jedlik felújítás és a Birkózó Akadémia csak rontott.
    Lehet nekünk civileknek kellene a Kubatovnak írni, ugye ő a pártigazgató, hogy nézzen már egy normális jelöltet ide.
    Ja meg lenne még egy kérdésem. A csepeli képviselőtestület Fideszes tagjai Németh Szilárdnak, vagy Borbély Lénárdnak számolnak el? Ez sem tiszta.

  17. Anti Pacal szerint:

    “Csepelke szerint:
    2021. február 02., kedd – 20:39

    Azért az elgondolkodtat, hogy miért szavaznak meg emberek nem helyi illetőségü embert. Akinek ráadásul semmilyen elképzelése nincs, csapódik egyik párttól a másikig és csak arra képes, hogy minden ellen szavazzon.”

    Azért, mert az ellenfelétől a tisztességes Fideszeseknek is felfordul a gyomruk, és egyszerűen képtelenek behúzni rá az ikszet.
    Nem véletlenül nem áll szóba már vele a Borbély Lénárd sem.

    A csepeli Fidesz szabaduljon meg a malactól, mielőtt egész Csepelt felzabálja, és mielőtt megint egy szopottgombóc szabolcs nyer a kerületben.
    Vagy olyan ez, mint a véd meg a norvég EU csatlakozás, hogy addig szavaztatjuk az embereket, amíg egyszer bejön? Svédeknél már bejött, norvégok még kitartanak.

    A csepeliek nem kérnek ebből az akarnok, primitív dagadékból. Kétszer kikapott a szopottgombóctól úgy, hogy a fidesz kapta a legtöbb szavazatot a kerületben, hozta a polgármesteri széket, a közgyűlési többséget, az EP választást.

    De ez a szemétláda ennek ellenére dróton akarja rángatni a Lénárdot meg a csepeli fideszt, el akar indulni harmadszor is, nem érti meg, hogy nem velük van baja a csepelieknek, hanem csak belőle nem kérnek. Induljon olyan, akire rá lehet nézni anélkül, hogy hányingert kapna az ember, és akinek magasabb az IQ-ja, mint győzikének.
    A rezsimalac nem ilyen

    https://www.facebook.com/hirtv/videos/n%C3%A9meth-szil%C3%A1rd-%C3%BAgy-l%C3%A1tom-ez-a-rovar-ez-bekattant-teljesen/1820613174623904/

    Katasztrófa ez a pacalarcú.

    Ja. 11 év alatt, amiből ő 5 évig polgámester volt, 10 évig ráadásul Tarlós volt a főpolgármester ez a pörköltszaftos mellszőrzetű nem tudta elintézni, hogy nekiálljanak valamelyik Duna hídnak, se a Gubacsi híd felújítását, se a gerinc út továbbépítését, se a HÉV meghosszabbítását, se a járműcserét. Semmit.

  18. Anti Pacal szerint:

    Nem intéz ez semmit, mert besértődött a csepeliekre, amiért nem szavazták meg. Mekkora égés lehet neki a fideszen belül is, hogy a fidesz mindent megnyert csepelen, kivéve azt a posztot, amelyiken ő indult. Kétszer. Ha legközelebb is ő indul, akkor többször fog kikapni a szopottgombóc szabolcstól, mint ahányszor csáknorisz elszámolt a végtelenig. Az már teljesítmény azért. A viccben ilyenkor a medve már azt mondja, hogy vadász, vadász, te sz@pni jársz ide…

    Valaki komolyan gondolja, hogy a fidesz felső vezetésében egy Lázár, egy Rogán, egy Fürjes, egy Habony ezt a csávót egyenrangúként kezeli? Hogy a háta mögött nem röhögik ki, és nem undorodnak tőle? Teljesen egyértelmű, hogy ő bohócnak van használva: azért van az előtérbe tolva, hogy ő mondja ki a tök ostoba propagandát, mert érte politikailag nem kár, ő amortizálódhat. Soha nem fogtok Lázár, Rogán vagy Orbán szájából olyan primitív hülyeségeket hallani, mint amit ezzel a sült kolbásszal kimondatnak.

    Most már az országos sajtó is lehozta, hogy az OGY-i választások örökös futottak még kategóriás pacalarcúja csepel fideszes vezetésével sem áll szóba. Hát ki ez, te???

    Minden tisztességes csepeli fideszesnek Borbély Lénárd mögé kell felsorakoznia, az ürgebőrbe varrt májas hurka meg távozzon a csepeli közéletből.

  19. Horváth János szerint:

    Csizi!
    Mi a problémája?

  20. Csepelke szerint:

    Kedves Anti Pacal! Én az embereket nem a kinézetük, hanem tetteik alapján ítélem meg. Azt el kell ismerni, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd is sokat tett kerületünkért. Ezzel szemben Szabó nullát. Tóth Mihályék meg mindent eladtak: spori, munkásotthon, napközis tábor, észak csepel, iskolák stb. Na ez a nagyon nem mindegy és úgy gondolom ezek mérlegelésével kellene szavazni.

  21. Horváth János szerint:

    Csepelke!
    Ne a pártlapot olvasd!

  22. Csizi szerint:

    Tisztelt Horváth úr!
    Nem probléma, elkeseredettség. Itt születtem Csepelen, ahhoz a a civil többséghez tartozom, aki nem itt dolgozik, akiknek nincs politikai elköteleződése. Próbálok tájékozódni a kerületi dolgokról, de minden portálon az egyik-másik oldalt becsmérlő cikkekbe, kommentekbe ütközöm. Azt látom, hogy van két parlamenti képviselőnk, de ketten nem érnek egyet sem, minimális egyeztetés sincs hogy Csepelért tegyenek valamit. A közéleti kultúra alacsony szintje a problémám Csepelen. Ki tudna ezen javítani, ha nem a képviselő testületi tagok? Nem voltam rest kiszámolni, hogy az én önkormányzati képviselőm a különböző tisztségek által 850.000.Ft havi bruttó járandóságban részesül. Amellett, hogy napi 8 órai munkáját végzi a civil életben. Ezért már lehetnek elvárásaim, nem? Arról kellene Ábel Attilával egyeztetni, hogy miként emeljék az életminőséget a kerületben.

  23. Horváth János szerint:

    Tisztelt Csizi!
    Én ugyan nem itt születtem, de 45 évvel ezelőtt ide nősültem, úgy hogy elég régóta élek
    itt. A politikai elköteleződés nem feltétlenül jelenti azt, hogy szocinak, dk-snak vagy fide-
    szesnek vallja magát. Jelen pillanatban, én legalább is úgy látom, a tájékozódás lehetet-
    len. Nincs 2 parlamenti képviselőnk! Van Szabó Szabolcs a megválasztott képviselő, és
    van Németh Szilárd, aki a Fidesz listájáról került be. A jelenlegi parlamenti felállásban
    Szabónak esélye sincs, mert a döntéshozók észérvek nélkül döntenek, Németh pedig
    képtelen elviselni a vereséget. Javulást ne várjon! A képviselőknek ebbe beleszólásuk
    nincsen. Az pedig, hogy ki mennyit tesz zsebre? Ezért mentek oda! Nem akarok minő-
    síteni senkit, de ezek az emberek úgy kerültek döntési pozícióba, hogy fingjuk sincs
    arról a szakterületről.

  24. Csepelke szerint:

    Nocsak, megérkezett Bangóné, sok a patkány!

  25. Gary Ridgway szerint:

    Milyen védekezés van? Egy köcsög tesztért sírni kell. Kamugépek vagytok.

  26. […] szerint orwelli világ az, ahol leírják mit tesz, hogyan szavaz és mennyit keres politikusként, úgyhogy most gonoszak […]

Itt lehet hozzászólni !