A kormány 64 vadonatúj buszt állítana forgalomba Budapesten, csak Karácsonynak jóvá kellene hagynia…

888

A21_autobuszok_atadasa_CSS32

A kormány biztosítja, hogy a budapesti közösségi közlekedés támogatásának és fejlesztésének részeként forgalomba álljon 64 darab vadonatúj, korszerű autóbusz a budapesti és elővárosi közlekedésben – jelezte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egy pénteki sajtótájékoztatón.

Fürjes Balázs azt mondta, a harminc, Budapesten már forgalomba állított kék, a BKK-menetrendben közlekedő új busszal együtt 64 alacsony padlós, légkondicionált autóbusz áll forgalomba egy év alatt Budapesten a kormány támogatásával.

A BKV buszgarázsában pénteken tartott sajtótájékoztatón – az MTI-hez eljuttatott felvétel szerint – újságírói kérdésre elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester aláírására várnak még.

Kitért arra is, hogy a BKV buszbérlési pályázata, amit egy offshore hátterű cég nyert meg, egy „füstbe ment terv”, hiszen egyetlen bérelt busz sem érkezett meg Budapestre.

Az, hogy miért lett volna szükség egy meghiúsult, offshore kamucéggel kötött szerződés alapján a buszbérlésre, egyik a sok kérdés közül, amire nem kapunk választ a fővárostól”

– mondta.

Nincs válasz arra sem, miként lehet úgy kiírni egy közbeszerzést, hogy nincs a követelmények között: a cégnek léteznie kell, vagyis rendelkeznie kell alkalmazottakkal és buszokkal, valamint referenciákkal.

Emlékeztetett, naponta mindössze tízezer forintnyi kötbért kell fizetnie ennek a cégnek, ha nem szállítja időben a buszokat.

Valakinek válaszolnia kellene a kérdésekre, és valakinek felelősséget kellene vállalnia azért, hogy egy offshore kamucég ilyen könnyen juthat megbízáshoz úgy, hogy utána ne szállítson le egyetlenegy darab buszt sem”

– fogalmazott Fürjes Balázs.

Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta: miközben Karácsony Gergely átláthatóságot ígért, a buszbeszerzés ügye nagyon is átláthatatlan, és ennek során sikerült egy olyan céget kiválasztani, amely nem is létezett a pályázat kiírásának pillanatában.

Hozzátette, az ügyben bárki tehetne feljelentést, például a BKV felügyelőbizottsága vagy a városvezetés is.

Forrás: 888

2 hozzászólás “A kormány 64 vadonatúj buszt állítana forgalomba Budapesten, csak Karácsonynak jóvá kellene hagynia…” bejegyzésre

  1. apostolos szerint:

    A 71/152 vonalon közlekedő buszok például olyan állapotban vannak, hogy minden egyenetlenségnél majdnem szétesik a hátsó részük, legalább is olyan robajt produkálnak.

  2. zsák krumpli szerint:

    Karácsony nélkül nincs Karácsony! 😉

Itt lehet hozzászólni !