Magyar sikerek a helyhatósági választásokon a Partiumban és Erdélyben

Csepel.hu

Újrázott Török László, Csepel egyik testvérvárosa, Nagyszalonta polgármestere a romániai helyhatósági választásokon. A hétfő reggeli nem hivatalos eredmény szerint Török Lászlóra a választópolgárok 72 százaléka adta le a voksát. Így a helyi tanácsban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kétharmados többséget nyert.

További eredmények

Marosvásárhely húsz év után újra magyar polgármestert választott Soós Zoltán személyében. Soós 2016-ban is indult már a tisztségért, de akkor szoros versenyben alulmaradt a várost 2000 óta vezető Dorin Floreával szemben. Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád szerzett újabb mandátumot – írja a Transindex. Székelyudvarhelyen a Főtér szerint szintén az eddigi polgármester, Gálfi Árpád újrázott. Kézdivásárhelyen Bokor Tibor, az eddigi RMDSZ-es polgármester győzött, Csíkszeredában az RMDSZ előválasztását megnyerő Korodi Attila képviselőt választották polgármesterré. Csergő Tibornak, az RMDSZ jelöltjének sikerült győznie Gyergyószentmiklóson, amelyet több ciklus óta a Magyar Polgári Párt színeiben megválasztott polgármester vezetett.

Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor az új polgármester,  Kovács Jenőt az előrejelzések szerint ötödször is megválasztották Nagykároly első emberének, Szászrégenben pedig Márk Endre Dezső nyert.

Kiderült az is, hogy négy erdélyi megyét – Szatmárt, Marost, Hargitát és Kovásznát – vezethet az elkövetkező ciklusban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott tanácselnök – idézi az MTI az Agerpres hírügynökség párhuzamos szavazatszámláláson alapuló, illetve hivatalos részeredményeket közlő hétfő hajnali jelentéseiből.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !