Legyünk fegyelmezettek!

A koronavírus második hulláma már jelentősebb mennyiségű megbetegedést okozott több országban. Magyarország augusztus közepéig a határokon kívül tartotta a vírust, azonban itthon is újra nőttek az esetszámok.

A járványügyi készültség továbbra is érvényben van Magyarországon. Cél, hogy a vírust a határokon kívül tartsuk, és a további korlátozásokat elkerüljük. A helyzet azonban a napokban megváltozott. A Nemzeti Népegészségügyi Központ kimutatása szerint ugyanis enyhén növekedett a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a hazai szennyvizekben. Ez annak az előjele, hogy hamarosan újra növekedni fog a tünetes megbetegedések száma.

A másik probléma, hogy miközben tavasszal leginkább az idősebbek, 60 év felettiek voltak kitéve a megbetegedéseknek, mára jócskán lejjebb csúszott a megbetegedettek átlagéletkora. A Semmelweis Egyetem kutatása szerint a fertőzöttek 44 százaléka júliusban már a 40 évnél fiatalabbak közül került ki, ők jórészt külföldről behozott vírussal fertőződtek meg. Nem véletlen, hogy továbbra sem javasolják a külföldi utazást.

Fontos tehát, hogy mindenki tartsa be a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szabályokat. Noha hazánk a világ egyik legbiztonságosabb országai közé tartozik, a nyáron sokat veszítettünk a fegyelmezettségből, és nem viseljük a maszkokat. Ha pedig a tendencia tovább folytatódik könnyen előfordulhat, hogy ismét korlátozásokat vezetnek be Magyarországon.

Egy hozzászólás “Legyünk fegyelmezettek!” bejegyzésre

  1. Gary Ridgeway szerint:

    Aki akar, Google, olvasson, számoljon, 23% az elvbeni külföldről származó. Mivel nem a határon, reptéren vesznek mintát, így semmilyen reprezentatív jellege nem lehet.

Itt lehet hozzászólni !