Felkérés társadalmi vitára

Csepel.info

Menyhért Péter
Fotó: IWIW

Társadalmi vitára kérte fel Avarkeszi Dezső és Podolák György csepeli országgyűlési képviselőket Menyhért Péter, a Csepel szigeti Civil Szövetség ügyvezetője. Mivel az egészségügynek nem szabadna pártpolitikai kérdéssé válnia, fontosnak tartom, hogy a párbeszéd ne egy politikai párt rendezvénye legyen – fogalmaz a magát baloldali érzelmű, liberális gondolkodású csepeli választóként meghatározó civil szervezeti vezető. Az alábbiakban Menyhért Péter levelét közöljük.

Felkérés társadalmi vitára

Dr Avarkeszi Dezső és Podolák György uraknak, Csepel országgyűlési képviselőinek!

Tisztelt csepeli képviselők!

Önök 2007. december 17.-én igent mondtak a sokat vitatott Tb törvényre, anélkül, hogy erre a jogszabály szakmai jelentőségének és társadalmi súlyának megfelelő felhatalmazással rendelkeztek volna.

Mivel megválasztásukkor nem közölték a választópolgárokkal ilyen irányú szándékukat, továbbá nem kérték sem a lakosság, sem a civil szervezetek véleményét, a jelen helyzetben elszámolással tartoznak döntésükkel Csepel népe előtt.

Ismerve a Köztársasági Elnök úr véleményét, és hallva az Önök pártjának közleményeit, aggályosnak tartanám, ha a februári szavazásnál Önök a szavazóik igénye, és megalapozott szakmai véleménye ellenében nyomnák meg az igen gombot.

Ezúton, baloldali érzelmű, liberális gondolkodású csepeli választóként, és a Csepel szigeti Civil Szövetség Ügyvezetőjeként nyílt, társadalmi vitára szólítom Önöket a TB törvény tervezetéről!

2008. január 18. és február 9. közti, Önök által választott időpontban, Csepel egyik nagy befogadóképességű művelődési házába.

Az időpontot legkésőbb január 10-éig kérem megküldeni, hogy a helység lefoglalásáról és az érintett lakosság értesítéséről időben intézkedni tudjak.

Kérdéseim, melyekre választ várok Önöktől, a magyarorszag.hu portál Párbeszéd rovatában megtalálhatók, illetve Önöknek is megküldtem mail-ben.

A társadalmi párbeszédet a pártpolitika mentesség jegyében szeretnénk lefolytatni. A vita alapját kizárólag a józan ész, és a nyilvánosság számára elérhető szakmai tanulmányok és vitaanyagok képezik.

Tájékoztatásul közlöm Önökkel, hogy felkérésemet az Interneten keresztül, és a civil szervezetek együttműködése révén eljuttatjuk (politikusok; médiák; Csepel lakossága; és mailben több mint 4500 civil partner) minden érdekelt számára.

Tájékoztatom továbbá, hogy az eseménnyel kapcsolatos hírekről folyamatosan tájékoztatom a magyarorszag.hu portál Párbeszéd rovatának érdeklődő közönségét is.

Tisztelettel várom mielőbbi válaszukat!

Menyhért Péter nyugdíjas választópolgár
Ügyvezető
Csepel szigeti Civil Szövetség

6 hozzászólás “Felkérés társadalmi vitára” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Nagyon szép meg hősies. Ilyen az, amikor valaki megpróbálja komolyan venni a nagy társadalmi párbeszédet. No, osz mi lesz belőle? Nem erre költ öt milliát az önkori, hanem egy másikra te! Az egészségügyről most nincs párbeszéd, mert a tisztelt kormány nem kíváncsi a véleményünkre. Most másról kell beszélgetni, terelgetni a szót. Majd ha arról a másik dologról lesz döntés, akkor majd arról nem veszik figyelembe a véleményünket, de viszont már elmondhatjuk a véleményünket esetleg az egészségügyről. Tetszik érteni Menyhért úr?

  2. atata szerint:

    Kedves Péter!
    Régen találkoztunk mint egészségügyben valamelyest jártas, sok kérdésben hasonló álláspontot viselők. De még talán emlékszel , mikor a 2005 évi novemberi civil fórumon egy több kérdésből álló sorozatott eresztettem meg a polgármester úr számára, s mivel úgy gondolta élből nem tud válaszolni, a Csepelt, ill. a csepeliek egészségügyét érintő kérdésekre, ezért adjam írásban azokat. Pechére nálam voltak azok leírva is. Írott szabályok szerint ilyen esetekben 30 napon belül kell válaszolni.
    Gondolom te sem láttad azokat a válaszokat.
    Minap a tiszteletes úr képviselőt hívták tetemre választói valamelyik Bp-i kerületben -sarokba szorítva egy válasza volt csak -Ez politikai kérdés, egyébként sem értek hozzá.
    Ha egy lelkésztől ilyen választ kapunk csak az a kérdésem, hogy mire számítunk a mieinktől akiknek tán még sem kell hivatalból emociónálisnak lenni?
    Gondolod bármelyikük éjszakai álmát megzavarjuk? A lelkiiemereti kérdést nem a választói polgárok akarata befolyásolja manapság, hanem a frakcióvezetői utasítás.
    Ennek ellenére támogatom kezdeményezésed, és melleteted leszek akkor mikor a kérdéseket fel kell tenni-már ha lesz erre alkalom biztosítva, és kérek majd külön értesítést is ha mégis lesz.

  3. Csepeli Galvániszap szerint:

    Gyurcsány Ferenc úgy tűnik még több társadalmi vitát akar az idén. Kezdhetné azza, hogy a fenti törvényt valódi vitára bocsátja, mert ha ezt tenné, bizony vissza kellene vonni! Szerintetek ez lesz, vagy megint ész nélkül átnyomják a Parlamenten? Van egy tippem, hogy Menyhért úr kezdeményezését mennyire veszik majd komolyan…

  4. DFK szerint:

    Szegény Menyhért úr. Azt hiszi, majd ezek komolyan veszik. Most rájön majd, hogy csak 4 évente kellennek az emberek a szociknak, a többi időben meg halgassanak, ne hőbörögjenek.

  5. […] arról a Csepel.info beszámolt, 2008. január 8-án társadalmi vitára kérte fel Avarkeszi Dezső és Podolák György csepeli ors…, a Csepel szigeti Civil Szövetség ügyvezetője. Mivel az egészségügynek nem szabadna […]

  6. […] meghatározó civil szervezeti vezető. A Csepel szigeti Civil Szövetség ügyvezetője január 8-án hívta társadalmi vitára Avarkeszi Dezső és Podolák György csepeli MSZP-s parlamenti politikusokat, akik azonban cinikus […]

Itt lehet hozzászólni !