Társadalmi párbeszéd a TB-törvényről

Csepel.info

Vita a TB-törvényről

2008. február 2-án, szombaton 13 órától, a csepeli Királyerdei Művelődési Ház színháztermében tartja meg a TB-törvényről szóló vitafórumát Menyhért Péter, a magát baloldali érzelmű, liberális gondolkodású csepeli választóként meghatározó civil szervezeti vezető. A Csepel szigeti Civil Szövetség ügyvezetője január 8-án hívta társadalmi vitára Avarkeszi Dezső és Podolák György csepeli MSZP-s parlamenti politikusokat, akik azonban cinikus válaszukban mindenkit politikai ellenfelüknek neveztek, akiknek a TB-törvénnyel kapcsolatban kifogásaik, kérdéseik vannak, vagy csak szeretnék azt jobban megismerni. Az alábbiakban a program meghívóját közöljük.

„A társadalom nagy ellátórendszereinek átalakítását nem lehet sikerre vinni a terhet viselő állampolgárok bizalma nélkül. … Biztos támpontok hiányában pedig még inkább elvárható, hogy az átalakítás fokozatosan, folyamatos mérésekkel és visszacsatolásokkal menjen végbe; továbbá hogy hagyjanak az érintetteknek választási lehetőséget, s ne tegyék ki az egész lakosságot egy bizonytalan kimenet kísérletnek.

Sólyom László, a Magyar Köztársaság Elnöke

MEGHÍVÓ!

Tisztelt csepeli választópolgár, kedves barátunk!

Szeretettel meghívjuk Önt, a

Királyerdei Művelődési Ház Színháztermében,

2008. február 2.-án szombaton, 13 és 17 óra

között megrendezésre kerülő társadalmi párbeszédre, melyet az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényjavaslatról rendezünk, széles nyilvánosság mellett.

Program:

– Miért támogattam? – Dr Avarkeszi Dezső és Podolák György képviselő urak álláspontja, véleménye a törvényjavaslat mellett.

– Miért tartom veszélyesnek? – Menyhért Péter választópolgár és civil szervezeti képviselő aggályai a törvénytervezettel kapcsolatban.

– A résztvevő lakosság kérdéseinek megválaszolása.

– Zárószavazás: a jelenlévők titkos szavazással nyilváníthatnak véleményt a törvényjavaslat mellett, vagy ellene.

Információk:

A rendezvényen megjelenők számozott kérdés-lapot és szavazó lapot kapnak a bejáratnál. Ezek segítségével rövid-tömör véleményüket és kérdéseiket feltehetik az országgyűlési képviselőiknek.

A párbeszéd célja az érdekelt járulékfizetők véleményének pártpolitika-mentes megjelenítése, ezért a politikai pártokra hivatkozással feltett kérdéseket és véleményeket figyelmen kívül hagyjuk.

A szűk időkeret miatt kimaradó valamennyi kérdésüket az Interneten, a magyarorszag.hu / Párbeszéd részének Társadalmi párbeszéd című rovatában megválaszoljuk!

Információt a 06-20-931-9315 telefonszámon kaphat Menyhért Pétertől.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Csepel szigeti Civil Szövetség

Egy hozzászólás “Társadalmi párbeszéd a TB-törvényről” bejegyzésre

  1. […] a kormánypárti reformhevület. Mint ismert, Menyhért Péter civil szervezeti vezető Csepelen is próbálkozik hasonlóval, Avarkeszi Dezső és Podolák György azonban kijelentették, hogy politikai ellenfeleiknek […]

Itt lehet hozzászólni !