Két napja lejárt az MSZP csepeli ultimátuma

Csepel.info

Hétfőn járt le Molnár Zsolt fővárosi MSZP-elnök ultimátuma arra, hogy a Momentum is csatlakozzon a Bangóné Borbély Ildikó, Szenteczky János és Horváth Gyula hármas által fémjelzett csepeli “bűnszövetséghez”. A Momentum a kriminalizálódott szocialisták és a 2010 előtti időket idéző politika miatt nem kért még pénteken az összefogásból. Azóta minden lehetséges eszközt bevetettek a szocialisták, hogy bekényszerítsék őket a koalíciójukba.

Molnár még pénteken jelezte, hogy szerinte máshol a Fidesz is a csepeli szocialistákhoz hasonlóan sok bűnügybe keveredett politikusokat vet be, így már ezért sem kellene finnyáskodniuk a momentumosoknak. Eddig hasztalan volt a hízelkedés és fenyegetőzés. De folytatódik a maszírozás: az MSZP-DK-LMP-Jobbik-jelölteket ugyanis nem jelentették be hétfőn, de még kedden sem. Az is lehetséges, hogy a kompenzációs listát egyáltalán nem hirdetik ki, és csak a választások hivatalos oldaláról kerül majd nyilvánosságra.

Bangóné és Szenteczky ritmikus csípőmozgása

A csepeli szocialisták első reakciója a Momentum távolmaradására az volt, hogy a Momentum, Szabó Szabolcs és Takács Mónika is fideszbérencek. Vagyis árulók, ellenségek, akik az MSZP és a DK vesztét akarják, és a Fidesz megrendelésére dolgoznak. Ám – valljuk be – a sértegetés, árulózás nem a legjobb eszköz a meggyőzésre. Így aztán változott a stratégia, és most Bangóné és Szenteczky is hízelkedéssel próbálkoznak, még ha ez időnként elég visszataszítóan is néz ki.

Bangóné Borbély Ildikó Donáth Anna és édesapjának botrányát használta fel erre. Azt üzente, hogy a Momentum is csak olyan, mint szocialisták. Az ilyen vádak szerinte kizárólag politikai alapon születnek, mivel a szocialisták soha semmilyen bűnt nem követtek és követnek el.

“Az utóbbi időben a csepeli momentumosok nem bántak kesztyűs kézzel a szocialistákkal, azonban Donáth Anna esete sajnos a lehető legélesebben világít rá, miért kell megértenie a csepeli momentumosoknak is: vagy együtt győzzük le őket, vagy egyenként fogják levadászni az ellenzéki politikusokat.”

– fogalmazta meg a konklúziót a patkányozós politikus.

Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője eközben öt éves csipkerózsika álmából felriadva dolgozni kezdett. Két hónappal a választások előtt ez elég furcsa, de történt már vele hasonló 2014-ben is. A politikus egy másfél évvel ezelőtti rendezvénnyel kapcsolatban tett feljelentést, azt feltételezve, hogy Németh Szilárd kampányát csakis önkormányzati pénzből lehetett megvalósítani. Kár, hogy ezt a vádat másfél évvel ezelőtt már egyszer ellőtte Szabó Szabolcs és kampánycsapata, és bizonyítékokkal cáfolta az önkormányzat.

A Jobbik és az LMP külön indulhat

Igaz, nem a szervezeteik, hanem a képviselőik. Lapunk úgy tudja, hogy a Jobbik csepeli szervezete meghasonlott, és várható, hogy nem csak Pákozdi József fog egy civil szervezet keretében, pártfüggetlen jelöltként külön indulni.

Az LMP-s Tenk András 2018-ban még az összefogás híve volt, neki köszönheti Szabó Szabolcs is a győzelmét. Ám a jelek szerint ő sem komálhatja a zűrös ügyekbe, bűncselekmények tömegébe keveredett csepeli szocialistákat. Információink szerint keményen bírálja egykori pártját azért, mert részt vesz az összefogásban, így lehetséges, hogy ő is élni fog a külön indulás lehetőségével. Erre vonatkozóan Tank még nem tett bejelentést.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Szenteczky kényszermozgásba kezdett

Az LMP is kiszállhat a csepeli “összefogásból”

MSZP: azért játssza a szüzet a Momentum, mert a Fidesz áll mögöttük

Megint nem jelentették be az “összefogást” Csepelen

Németh Szilárd: Az ellenzék ismét gallyra vágná Csepelt

“Szétveti az ideg” a csepeli szocialistákat

Friss hír: nem lép frigyre a Momentum a Szenteczky-bandával

3 hozzászólás “Két napja lejárt az MSZP csepeli ultimátuma” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    Hótt unalom. Akkor már inkább így:

  2. János az alpolgi szerint:

    “Bangóné és Szenteczky ritmikus csípőmozgása” – ez zseniális és milyen igaz!
    Már a Csepelinfó is tudja, hogy dugja :)))))

  3. Nagyapó szerint:

    Mert a nézését meg a járását, csípőjének a ringását,

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !