Friss hír: nem lép frigyre a Momentum a Szenteczky-bandával

Csepel.info, Facebook

Holnap a mi kerületünkben is bemutatja önkormányzati képviselőjelöltjeit a baloldal, az LMP és a Jobbik országos vezetése (a helyi jobbikosok civilként méretik meg magukat tudtunkkal). Ebben az együttműködésben a Momentum nem vesz részt a csepeli elnökségünk mai döntése alapján – írta Facebook oldalán Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője.

A Momentum Erdősi Éva ellenzéki polgármester-jelöltet támogatja ugyan, de Szenteczky és a csepeli szocialisták bűnügyei miatt nem kér a közös egyéni jelöltségből és listából. Amennyiben október 13-ig nem léptetik vissza a jelöltjeiket, ezzel újra alapozhatják a a csepeli ellenzéki oldalt, akár ki is szoríthatják a baloldaliak számára is terhet jelentő, 2010 előtti világot képviselő csepeli MSZP-t és DK-t. Az alábbiakban a közleményt teljes terjedelmében olvashatják.

Mivel mindvégig a teljeskörű együttműködés mellett szólaltunk fel, ezért úgy gondoljuk, hogy fontos megírni az okokat, amik oda vezettek, hogy a Momentum csepeli szervezete nem tud együttműködni a csepeli MSZP-vel, különösen Szenteczky Jánossal, aki most is számos rendőrségi és bírósági eljárásban érintett.

Mi történt mostanáig?

A Momentum mindvégig a teljes körű együttműködés pártján volt, de a tárgyalások tavaly őszi (!!!) megkezdésének feltétele az volt, hogy minden párt és helyi szereplő részt vegyen bennük. A Jobbik és az LMP így került a tárgyalóasztalhoz. A Momentum (a helyi Jobbikkal, LMP-vel és Szabó Szabolccsal együtt) sürgette az Európa Parlamenti választás előtti megegyezést. Ezt azonban az MSZP nem támogatta. (Az egyéni körzetek felosztására a saját és a DK javaslatát is elfogadhatónak tartottuk, a lista felosztására egy matematikai modellt készítettünk, ami az országgyűlési és az EP választás csepeli eredménye alapján határozta volna meg a sorrendet, az EP eredmények ismerete nélkül.)

Az EP választás utánra az előzőek és egyéb dolgok fényében világos lett a helyi politikában eddig kevésbé jártas szervezetünk számára is, hogy az elvek helyett a pozíciók és helyek a fontosak némely résztvevőnek. Ez abban csúcsosodott ki, hogy ragaszkodtak ahhoz, hogy Szenteczky János szerepeljen a lista biztos befutó 2. helyén, majd az MSZP leváltotta a mindenki által támogatott saját polgármesterjelöltjét, Takács Mónikát – állítólag azért, mert ő nem volt hajlandó megígérni az alpolgármesteri pozíciót Szenteczkynek.

Végül egy olyan megállapodást toltak az orrunk alá, ami arról szól, hogy miként tudja az eddigi MSZP-s elit szövetségeseivel folytatni az alibipolitizálást. (Ülésekre járni amúgy nem szeretnek, nem véletlenül tartoznak az erről szóló statisztikák a Fidesz kedvenc kampányeszközei közé.)

Mi a bajunk a helyi MSZP-vel?

Azon kívül, hogy több alkalommal átvertek már minket az elmúlt egy évben, és Csepelen nagy károkat okoztak 2010 előtt, ami a 2009-es párton belüli kettős gyilkosságban csúcsosodott ki, szorítkozzunk most csak a jogerős ítéletekre, amelyek születtek.

Szenteczky Jánost jogerősen elítélték aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás vétségében, a 2010-es kampányban a Fidesz nevében terjesztett álhíreket, illetve első fokon elítélték hűtlen kezelésért, ebben az ügyben még nincs jogerős ítélet. Egyéni körzetben indul Szenteczky jobbkeze, Takács Krisztián, akit bűnsegéd minőségében ítéltek el hűtlen kezeléssel, illetve korábban magánokirat-hamisítás miatt is. A csepeli önkormányzat honlapján az erről szóló hír a következőkkel zárul: “A csepeli MSZP frakció tagjai közül eddig gyilkosság, sikkasztás, pedofília, aljas indokból elkövetett rágalmazás, magánokirat-hamisítás miatt ítéltek el jogerősen politikusokat.” Ez természetesen nem mind a jelenlegi frakcióra vonatkozik, de azért így se túl hízelgő. A korábban a csepeli városgazdálkodási céget vezető Szenteczkyről ráadásul az is kiderült – egy adatigénylésünk nyomán, amellyel elsősorban a Fideszt céloztuk, hogy 69 552 Ft-ért bérel egy 84 négyzetméteres önkormányzati lakást, a szerződést ráadásul 19 évre fix árra kötötték: 2004. december 01. – 2023 december 31. közötti időtartamra.

A helyi MSZP, Bangóné Borbély Ildikó vezetésével a végletekig ragaszkodott Szenteczky befutó helyéhez – eddigi viselkedéséből arra következtethetünk, hogy neki ez mindennél, még a polgármester személyénél is fontosabb. Szenteczky Jánossal szembeni kritikáinkra Bangóné többször emelt hangon reagált, érdemi cáfolat nélkül.

A Momentumot (és annak egyik első helyi szervezetét, a csepelit) azért hoztuk létre, hogy új alternatívát építsünk, a rendszerváltás óta romboló elit helyett.
Természetesen a csepeli MSZP-ben és minden más pártban is vannak értékes emberek, ezért is szorgalmaztuk mindvégig a teljeskörű együttműködést.

Mai fejlemények

Ma azonban végleges választ kellett adnunk az eddigi megállapodás-tervezetről. Ennek minden pontja aggályos számunkra, az egyéni körzetek felosztásától az előbb részletezett személyi problémákig. Nekünk az egyéni ambícióknál fontosabbak az elvek és a kiegyensúlyozott politizálás, ami a NER leváltását szolgálja. Ezért a megállapodás aláírását megtagadtuk.

Amennyiben az MSZP-nek nem a helyi kiskirályok etetése a legfontosabb, akkor mi továbbra is nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, amelyben nem vesznek részt a 2010 előtt leszerepelt, bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők.

Forrás: Facebook

10 hozzászólás “Friss hír: nem lép frigyre a Momentum a Szenteczky-bandával” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    A csepeli Momentum támogatta Takács Mónika jelölését. Azok után ahogy őt kicsinálták, jó érzésű ember nem támogathatja Erdősi Éva polgármesterjelöltségét!

    Kedves Momentum, ha nekem “fúrógépre” lesz szükségem, inkább veszek egyet a barkácsáruházban! És Önök, kedves fiatalok?

  2. keménylegény szerint:

    Joga van a csepeli baloldalnak 2010 óta minden választást elveszíteni. Amíg az utolsó nem kapcsolja le a villanyt.

    Köszönjük a nyugdíjba vonult “nagy generáció”-nak az utánpótlást.

  3. PU szerint:

    Na, végre! – Lám, nem kell ehhez zoknis szandál…

  4. Horváth János szerint:

    Ezt a nyilatkozatot mintha Ábel írta volna.

  5. Rázsó szerint:

    Lehet, hogy Ő írta.

  6. […] hogy reméli, csak egy fiatalos nekibuzdulás volt a csepeli Momentum részéről az, hogy nem álltak a Szenteczky János által összeállított MSZP-s csapat mögé. Mint mondta, remélik a jövő héten a Momentum is csatlakozik az MSZP-hez, Szenteczky pedig […]

  7. […] Friss hír: nem lép frigyre a Momentum a Szenteczky-bandával […]

  8. […] a Momentum támogatását. A Momentumnak “az MSZP-s bűnöző politikusokkal” szembeni emberi, erkölcsi és etikai aggályait egy listahellyel szüntették […]

  9. […] megvásárolniuk a Momentum támogatását. A Momentumnak “az MSZP-s bűnöző politikusokkal” szembeni emberi, erkölcsi és etikai aggályait egy listahellyel szüntették meg. Szenteczky bosszút állt Dobák Istvánon is. A csepeli […]

  10. […] ellenzéki pártok közül a Momentum kerek perec megmondta, hogy erkölcsileg és emberileg is felvállalhatatlanok a csepeli MSZP és DK által indított jelöltek. De amikor szocialista Szenteczky János egy listahellyel jobbat ajánlott Dukán András […]

Itt lehet hozzászólni !