Újra akarja tárgyalni a DK a csepeli ellenzéki megállapodást

Csepel.info

Horváth Gyula és Szenteczky János, a csepeli szocialisták vezére

Az ellenzéki pártoknak az uniós választáson mért súlyuknak megfelelően kell összeállítaniuk, hogyan indulnak az őszi önkormányzati választásokon – állítja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke egy Facebook-bejegyzésben.

Bár a politikus virágnyelven írt, elég egyértelmű, hogy szerinte vasárnap Takács Mónika, az MSZP Szigethalmon élő csepeli polgármester-jelöltje és pártja is megbukott, a DK-nak és a Momentumnak az eredeti megállapodásnál több jelöltet illik állítania, az MSZP-től pedig több politikusnak is vissza kell lépnie az őszi önkormányzati választásoktól.

Ez attól kellemetlen különösen is a csepeli MSZP-nek, mert a jelöltjeiket ők már bemutatták, Szenteczky János frakcióvezető pedig maradt a párt szellemi vezére. Vagyis Szenteczky jogot formált a választási kompenzációs lista bejutó helyére.

Horváth Gyula eredeti bejegyzését itt olvashatják:

Felelősség
A politikai pártoknak és szervezeteknek egyik legfontosabb dolguk, hogy érzékeljék a lakosság igényeit, és munkájukról kialakított értékítéletét. Ezt hol jobban, hol rosszabbul meg is teszik. A választások, és népszavazások azok a lehetőségek, ahol ellenőrizhetik, hogy eddigi politikájuk összhangban van-e, vagy ellentétben van-e a választók akaratával. 
A pártoknak és szervezeteknek fontos önmérsékletet tanúsítani, de ugyan ilyen fontos a választói akaratot képviselni is. Az a párt, vagy szervezet, amelyik nem képes a szavazók elvárásának megfelelően érdeket képviselni, az saját magát teszi hiteltelenné, és teszi háttérbe a szavazói akaratot. Ez vonatkozik arra is, ha az egyeztetéseken a pártok vezetői a választói mérték felett-, de arra is, ha alatta- akarják képviselni a pártérdekeket. Ebből adódóan minden pártnak és szervezetnek az lenne az érdeke, ha a választók általi súlyozáshoz legközelebb álló erőviszonyokat tudnák visszaigazolni, a társadalom befolyásolásának, és képviseletének minden területén.

Csepel.info

6 hozzászólás “Újra akarja tárgyalni a DK a csepeli ellenzéki megállapodást” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    Hát ide senki sem ír? Miért kerülgeti már fél napja ezt a történelmi posztot mindenki mint a …. micsodáját…khrmmm…
    Dagobert bácsi? Szólaljon már meg! Készül a 158 százalék! Jobban! Hol marad? Nincs miből idézni? Késik az eligazítás? Nagyapó! Se ceterum, se censeo? Johnny! egy szende baszmeg se? Mi ez a síri csönd? Pedig dicsdús e nap, ó hajé, jahó, összeborulhat a közöröm! mindenki kapta, mi néki jár. – Úgy hogy én el diadalogolok innen az őszi kék remények egébe – csak Csepeltől minél messzebbre, de sebesen.

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Várjuk ki a végét! Majd az érintettek döntenek maguk között! A Fidesz belső ügyeibe beleszól valaki a másik oldalról, hogy kit, hol indítanak? És egyáltalán van valaki aki tudja, hogy volt-e megállapodás, és mi volt az?

    Vannak törvényben előírt időpontok, ameddig a jelölteket illetve listákat be kell jelenteni! Addig meg találgassatok! Ha Ábel kíváncsi, küldjön ürgebőrbe bújtatott hallgatódzókat!

  3. Horváth János szerint:

    Ismét más dolgába ütitek a orrotokat, csak bele ne szakadjatok az aggódásba!

  4. Tsepeli szerint:

    Ki ez a két buzi?

  5. csótány Frenki szerint:

    úgy is nekem lesz igazam s az leszm amit én diktálok …….!
    A jó kurva anyjába mehet mindenki ……..!

  6. […] kezdve válik érthetővé, hogy Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke máris borítaná a “megállapodást”, ami sokkal inkább az MSZP által kizsarolt ultimátum. A hírek szerint a Momentum is új […]

Itt lehet hozzászólni !