Függetlenként indul a választáson a csepeli Jobbik képviselője

Csepel.info

Pákozdi 2014-ben még a Jobbik polgármester-jelöltje volt: most az MSZP adja a Jobbik jelöltjét

Pártoktól független jelöltként, a Buckai Szövetség csepeli szervezetének nevében indul az önkormányzati választáson Pákozdi József. A csepeli Jobbik politikusa a Facebook oldalán jelentette be indulását.

Pákozdi részt vett az ellenzék csepeli összefogásáról egyeztető tárgyalásokon. Ám amikor jelezte, hogy az MSZP és a DK a múltjuk miatt elfogadhatatlan jelölteket próbál az ellenzékre erőltetni, a fővárosi Jobbik leváltotta. Akkor nem rejtette véka alá a kritikáját, és úgy tűnik, tartja magát az elhatározásához.

A politikus a történtek után egy civil szervezethez csatlakozott, és felhívást tett közzé a legnagyobb közösségi oldalon.

„Sokunknak elegünk van abból, hogy a közéletet szinte csak a pártok uralják. Pedig mi helyi polgárok is szeretnénk beleszólni a közbeszédbe, méghozzá önszerveződő módon. Ne mindig csak készen kapjuk a jövendő politikai döntéshozóinkat, hanem közülünk is kerüljenek ki olyan emberek, akik nem pártkatonaként hajtanak végre felsőbb utasításokat, hanem a helyi közösség igényeit figyelembe véve lesznek csepeli közszereplők. Legyen végre valós civil belefolyás lakóhelyünk életébe!”

– fogalmazott.

Pákozdi József szerint az az elsődleges céljuk, hogy megtörjék a közel 30 éve tartó párturalmat Csepelen, és olyan képviselőket juttassanak az önkormányzatba, akik pártérdekektől függetlenül, hitelesen képviselik a polgárokat.

„Közvetítsük a csepeli lakosság igényeit a mindenkori politikai erőknek és emlékeztessük őket, hogy ők vannak a közösségért és nem a közösség értük!”

– emelte ki. Egyelőre nem árult el többet a civil szervezet csepeli csoportjáról és jelöltjeikről. Így azt sem lehet még tudni, hogy polgármester-jelöltként vagy egyéni önkormányzati körzet jelöltjeként fog indulni az őszi választáson, illetve lesz-e még olyan ellenzéki szervezet, amely csatlakozik hozzá.

MSZP: civilek és pártfüggetlenek csak a szocialisták lehetnek

A szocialisták szerint a tőlük független jelöltek csak a Fideszt segíthetik. Így nem meglepő, hogy a Jobbik képviselőjét azonnal kritizálni kezdte egy hozzájuk közel álló újságíró. Az ötvenes éveket idéző vádakat Bogád Zoltán közölte Pákozdi Józseffel. Az Index egykori újságírója azt is elárulta, hogy szerinte nem csak a pártfüggetlen jelöltek segítik a Fideszt, hanem Tóth Mihály korábbi szocialista polgármester is fideszes áruló lett.

„Azt hallottam, hogy a bukástól félő fideszes vezetés Tóth Mihályék segítségével próbált ellenzéki szereplőket zsarolni.”

– fogalmazott az egyik hozzászólásában.

Információink szerint Tóth Mihály korábbi szocialista polgármester akkor került szembe a Szenteczky Jánosval és Bangóné Borbély Ildikóval, a szocialisták jelenlegi vezetőivel, amikor június 25-én egy pártgyűlésen leváltották Takács Mónikát a polgármester-jelöltségről. Tóth Mihály Takács Mónikát támogatta, és a vitában azt is kijelentette, hogy Takács leváltásával a csepeli MSZP a saját halálos ítéletét írta alá.

Nagy a csend a nagy csepeli összefogás körül

Hiába trombitálta össze parancsszóval Erdősi Éva, az MSZP új polgármester-jelöltje a csepeli ellenzéki pártokat, még nem történt bejelentés a csepeli összefogásról és jelöltjeikről. Információink szerint Erdősi győzelme esetén a polgármester mellett az MSZP-s Szenteczky János az önkormányzat pénzügyeit, a DK-s Horváth Gyula az egészségügyet és a humán ágazatokat, Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli vezetője pedig az oktatást kaphatja meg alpolgármesteri leosztásban.

Ezzel együtt nem kizárt, hogy Szenteczky János csak kabinetvezetőként dolgozna, hogy ne legyen túlzottan előtérben, túl „sajtóérzékeny” helyen. Szenteczkynek szeptemberben ér véget az első csepeli lakásmutyis pere, ami elítélése esetén nem tenne túl jó benyomást az új szövetségeseire sem. Elvileg a Jobbik és az LMP egy-egy képviselő-jelölti helyet kapna az összefogás jelöltjei között, de a kompenzációs listán már nem lesz befutó pozíciójuk. Ezek az MSZP-nek, a DK-nak és a Momentumnak lesznek fenntartva.

Úgy tudjuk, hogy a Jobbik csepeli szavazóinak többsége összefogás esetében vagy otthon maradna, vagy átszavazna a Fideszre. A Momentum szavazói is nagyot csalódnak, ha a párt szövetkezik a helyi MSZP-vel és DK-val – illetve azok leszerepelt politikusaival. Információink szerint a momentumosoknak csak egy része szavazna át a jelenlegi, fideszes vezetésre. Többségük viszont egy ilyen összefogás esetében egyszerűen otthon maradna. A DK szavazói a leginkább hűségesek, de az MSZP szavazói között ismételten sokan vannak, akik nem kívánják a Bangóné-Szenteczky párost. Inkább átszavaznak majd a jelenlegi vezetésre, mert úgy látják, hogy most legalább fejlődik a kerület.

Mivel még a baloldaliak szerint sincs jó jelöltje most a csepeli baloldalnak, összefogás esetében megismétlődhet az a 2014-es szégyen, hogy az országgyűlési választások ellenzéki választói tömegesen maradnak otthon vagy szavaznak át a Fidesz jelöltjeire.

Csepel.info

5 hozzászólás “Függetlenként indul a választáson a csepeli Jobbik képviselője” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Csepel szempontjából a Borbély Lénárd polgármester egy ellenzéki többségű képviselőtestülettel megspékelve lenne a legjobb!

    Kénytelenek lennének együtt működni és nem együtt lopni! Borbély kapná a pénzt a kormánytól, a képviselőtestület meg nem hagyná hogy látszatberuházásokra költsék el a pénzt! Nem lenne több szobor, meg sportpálya!

    Egyébként is a képviselőtestület nem a polgármester gombnyomogató testülete, nekik a csepeli polgárokat kell képviselniük!

    Pákozdi úr lehetőséget biztosít választásra azoknak, akik nem akarnak sem Borbélyra, sem Erdősire szavazni! Legalább nem kell érvénytelenül szavazniuk, ha elmennek egyéni képviselőjelöltre szavazni!

  2. feri szerint:

    A szandál-zoknis Pákozdi remekül fog mutatni a buckaszövetséges fickóval, aki zokniban és papucsban járja a várost, meg megy hivatalos ügyeket intézni és nem mellesleg nyomozni kell azokat az írásait, amiben nincsen 3 soronként helyesírási hiba.
    “Madarat tolláról”
    “Zsák a foltját”
    stb.

  3. Tamás László szerint:

    A Jobbik teljesen lejáratja magát. Gyurcsány cselédjei lesznek. Pákozdi ebből nem kér. Megértem őt.

  4. PU szerint:

    Pákozdinak – a szandálos zoknitól és sok egyébtől függetlenül – alapvetően teljesen igaza van. Miért nem követi senki? (Nem kell hozzá zoknis szandál.)

  5. […] LMP részéről azt sem tudni kik lesznek ott, a Jobbik önkormányzati képviselője ugyanis már korábban jelezte, hogy a Momentumhoz hasonló okokból nem kíván részt venni a nagynak indult, de egyre kisebbre […]

Itt lehet hozzászólni !