Olvasónk nyílt levele Takács Mónika képviselőhöz

Szerkesztőségünk egy különösen érdekes hozzászólásra lett figyelmes egy a tíz évvel ezelőtt történt csepeli kettős gyilkosságról szóló cikkünknél.

Az alábbiakban a levelet teljes terjedelemben közöljük.

“Nyílt levél Takács Mónika képviselőnek!

Kedves Mónika/ Tisztelt polgármesterjelölt asszony!

Az elmúlt napokban átfutottam az Ön Facebook oldalát, ahogy a csepeli MSZP-jét is. Kerestem valamit, de nem találtam. Megnéztem többször is az oldalt, átpörgettem, de nem lett meg. Csak remélni tudom, hogy egyszerűen elfelejtették. Persze eltelt 10 év, a sebek gyógyulnak, a lelkek megnyugszanak, a bűnösök pedig elnyerték méltó jutalmukat. Vagy nem.

Tudja, pontosan 10 évvel ezelőtt ölette meg Kun Tamás gondnokkal párttársát, Takács József MSZP-s önkormányzat képviselőt és egy iskolai tanárt, Papp Lászlót Deme Gábor korábbi szocialista képviselő.

Sehol egy MSZP-s megemlékezés, egy bejegyzés, amivel fejet hajtanának az áldozatok előtt. Legalább egy sajnálom, ennyi kijárt volna a szerencsétleneknek.

Aztán elgondolkodtam: nem véletlenül nem akarták Önök nagydobra verni az évfordulót. Hisz nyakig benne voltak. Az ügy kiváló látlelet arról, hogy működött az MSZP csepeli pártszervezete, amelynek most Ön a polgármesterjelöltje. Sok minden persze mit sem változott. Most Szenteczky Jánosok, Takács Krisztiánok, jogerősen elítélt baloldali politikusok vannak, akik visszaakarnak jönni a hatalomba.

Deme is oda készült, a hatalom belső köréhez. Sokan ismerték őt Csepelen. Egy igazi senkiházi volt, aki felfelé nyal, lefelé tapos. A hatalomvágy, a bosszúszomj, fantáziálás, hazudozás, zsarolás jellemezte. Gyakran készített titokban diktafonos felvételeket, amelyekkel később elbüszkélkedett vagy éppen zsarolni próbált. Gondolom, nem mondok újdonságot, hogy az Ön párttársáról, Szenteczkyről is derült ki hasonló.

De mit számított ez! Demét is sok helyről kirúgták, de Önök minden esetben megvédték. Mindig segítettek neki munkát találni, sőt egyre nagyobb hatalmú állásba helyezték át. Így lett a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági vezetője, ahol gátlástalanul kezdett lopni. Aztán Takács József megtudta, hogy Deme milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. Takács túl tisztességes volt Önökhöz képest, feljelentést akart tenni, vitte magával a Demére terhelő iratokat, ám a feljelentést formailag mégsem tette meg. A mai napig nem derült ki, miért. Kivégzése után a bizonyítékokat a tettesek elvitték a helyszínről.

A gyilkosságot Kun, a „hűséges kutya” és Deme együtt határozta el és tervezte meg. A részletekbe most nem mennék bele. Ön is tudja pontosan mi történt. Egy diktafon buktatta le őket, amely Papp Laci zsebében volt és a gyilkosok nem vették észre. A diktafon a gyilkosság pillanatait, sőt az utána történteket is rögzítette.

A tettesek azóta börtönben ülnek. Mindez csak a véletlennek köszönhető. Ha nem lett volna a diktafon, Deme most a Szenteczky irányította (mert ne legyenek kétségeink, hogy nem Ön lesz itt a góré, ha ősszel nyernek) szűkebb csepeli szoci elit tagja lenne és készülhetne az őszi önkormányzati választásokra. Amúgy is gyakran hencegett azzal, hogy sokra fogja vinni és belőle miniszter lesz. Nem Önökön múlott, hogy nem lett belőle valaki.
Ön, kedves Mónika, és pártja, az MSZP pedig tíz éve képtelen az emlékezésre, a múlttal való szembenézésre. Most viszont arra szeretném kérni Önöket, hogy tegyék félre a munkásmozgalmi ereklyéiket és csináljanak egy tisztességes megemlékezést a gyilkosság áldozatairól! Emlékezzenek, már csak azért is, mert saját párttársukról van szó. És méltó módon tegyék ugyanezt a szerencsétlenül járt Papp Lászlóval is.
Emlékezzenek, mert feledni Bűn!
Maradok tisztelettel:
T.Sz.”

15 hozzászólás “Olvasónk nyílt levele Takács Mónika képviselőhöz” bejegyzésre

  1. gipsz Jákob szerint:

    Ki a fasz az a T.Sz??

  2. keménylegény szerint:

    Nem nehéz kitalálni.

  3. Qqriq szerint:

    Termelőszövetkezet 😉

  4. Lovas szerint:

    Úgy tűnik valaki nem kapott befutó helyet a nagy civil kommunista összefogásban 🙂

  5. Józan szerint:

    A különösen érdekes hozzászóláshoz (“Így emlékezett a csepeli MSZP a 10 évvel ezelőtt meggyilkolt képviselőjükre”) mellékelek két ottani különösen érdekes hozzászólást!

    “Józan szerint:
    2019. január 18., péntek – 15:06
    Nyílt levelet saját néven szokás közzétenni! Amúgy meg Takács Mónika, Takács Krisztián csak azonos családnevet viselnek a néhai Takács Józseffel! Akivel kölcsönösen tiszteltük egymást! Ábel Attila azért eleveníti fel a tragédiát választások előtt, hogy politikai tőkét kovácsoljon belőle a Fidesznek! Most is hány posztot írtak róla itt a Csepelinfóban. Ez ugyanaz a kategória, amikor Németh Szilárd társaival megy a Nefelejcs utcai izraelita temetőbe. Kiismerték, köszönik szépen, lehet kívül a kapu előtt letenni a mécseseket! Szégyenletes hogy Önök mindent politikai célból tesznek! Még az ingyen krumpli osztást is, ami belül feketedik! Küldjek belőle Önöknek egy fél zacskóval, a nyiregyházi kft cimkéjével? Szíveskedjenek békén hagyni a holtakat, s ne szólítgassanak fel senkit az Önök képmutató viselkedéséhez hasonló cselekvésre!”

    “Qqriq szerint:
    2019. január 18., péntek – 16:42
    Józan, te miről beszélsz?! Nézz mán utána! Takács József lányát TAKÁCS MÓNIKÁnak hívják.
    Podolák elvtárs is politikai sírrablást kiáltott, amikor a személye és a pártja számára kínos ügyek kerültek elő. Minduntalan kegyeleti okokra hivatkoztak a MSZP-sek, és tessék: egy évtized múltán nem érzik szükségesnek leróni a kegyeletüket az elhunyt társaik előtt. Kun Tamásnak elvileg nincsen vesztenivalója, mivel életfogytot kapott, jó lenne tudni, miért szállították át egy luxusbörtönbe.”

    Amihez most csak annyit fűznék hozzá, Qqiq, ahogy írtam, ” Amúgy meg Takács Mónika, Takács Krisztián csak azonos családnevet viselnek a néhai Takács Józseffel!”, Takács József lánya nem azonos a Munkásotthon igazgatónőjével, csepeli képviselővel!

    Ezenkívül, T. SZ. miből gondolja hogy az MSZP-sek, vagy Tóth Mihály nem szoktak virágot tenni Takács József sírjára? Hogy ezt nem a tíz éve történt tragédia évfordulóján a fideszesekkel együtt teszik, az érthető! Ábel Attila írta a Vörös Csepel című kiadványt, és minden évfordulón igyekeznek politikai hecckampányt csinálni belőle! A holtakat békén kellene hagyni! A történet magánjellegű, egyszerű pénzsikkasztással összefüggő bűncselekmény volt! Aki ebből politikát kovácsol, az halottgyalázó, Isten majdan úgy segélje!

  6. Józan szerint:

    Madarat tolláról, embert barátjáról! Gratulálok T. SZ. és Ábel Attila egymásra találásához! Csókoltatom a “Szerkesztőséget”!

  7. Qqriq szerint:

    Nos én úgy látom, hogy már egészen a kezdetek óta nem nagyon megy az emlékezés Takács párttársainak… Tényleg a véletlennek köszönhető a diktafonos felvétel általi lebukás? Ki javasolta Takácsnak a hangrögzítést? “Hozd ide a táskáját! Az ő táskáját hozd!” -parancsolt rá Kun Pappra mielőtt őt is agyonlőtte. Honnan, kitől tudhatta, hogy a táskában van a feljelentés tervezet? Deme ötlete volt a leszámolás, amit tök egyedül tervelt ki? Miért csak Kunnak intézték el, hogy kiemelkedő körülmények között tölthesse a büntetését?
    “Még ma is kérdés, hogy Deme tudhatott-e arról, hogy aznap délelőtt Takács József a rendőrségen és a Polgármesteri Hivatalban járt, mindenütt közölte, hogy fel fogja jelenteni Demét, azonban aznap még nem tette meg. Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerint másnap délelőtt ment volt vissza a rendőrségre feljelentést tenni, de Kun Tamás előző este végzett vele. A gyilkosság után eltűnt Takács barna bőrtáskája, amelyben a feljelentés volt.”
    http://nol.hu/belfold/csepeli_kettosgyilkossag__vademelesi_javaslat-696921

  8. tüsi szerint:

    már többször leírtam…..hazudnak és hazudnak rendületlenül. A tisztelt társaság minden évben meg van hívva a megemlékezésre, de ez idáig még nem sikerült megjelenniük. Mi az, hogy nem emlékeznek meg a “szerencsétlenekről”? Igenis megemlékeznek, most a 10. évfordulón is megemlékeztek, és érdekes egyik fideszes sem tolta oda a képét az emlékhelyre……nem számít, megjelentek a volt barátok, kollégák, családtagok, “párttársak”, tanár kollégák, az alapítvány részéről is kuratóriumi tagok, elnök, alapító.
    A sok mocskolódásnak véget kellene már vetni. Egy hataloméhes.törpe, pocakos kis görény miatt nem kellene párhuzamot vonni a többiekről. Tudva azt, hogy a másik oldalon is van egy ilyen törpe diktátor, aki megkeseríti a magyarság zömét. Harsogják, hogy nem emlékeztek meg az un. párttársak, mondják ezt úgy, hogy halvány gőzük nincs arról, h a másik oldalon tisztességes megemlékezés történt. Szomorú…….

  9. Józan szerint:

    Tüsi, te emberből vagy! Én nem tudtam a megemlékezésről, de a 20:33-as hozzászólásomban feltételeztem hogy volt megemlékezés! Örülök neki, Takács Jóska nagyon tisztességes ember volt, egy ilyen sem akad az egész Fideszben, a csepeliben sem! Az hogy a tragédiából politikai hecckampányt készítők becstelen emberek, azt mindenki tudja Csepelen! Tisztelt fideszes uraim, Önök saját magukat húzták le a klotyón! Ne is kérjenek bocsánatot, nézzenek reggelente a tükörbe!

  10. tüsi szerint:

    Józan: ezt minden évben eljátsszák, a megemlékezés helyett a végén mindig politikai hecckampányt csinálnak a tragédiából. Mint fentebb írtam, nagyon sokan voltak a megemlékezésen, sőt minden évben meg vannak hívva a “másik” oldalról is. Eddig még a temetőn kívül nem sikerült tiszteletüket tenni az “igazi” emlékhelyre. Ez nem is lenne baj, hisz tudjuk, hogy milyen emberek, jót nem várhatunk tőlük. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy nagy pofával harsogják, hogy a szocik nem emlékeztek meg. Honnan a bánatból veszik, hogy nem volt megemlékezés? A mostanira (mivel 10 éves) még “elengedtek” egy újságírót is. Akkor kérdezném, hogy az úr valami másik eseményen vett részt? Ő látta, hogy milyen sokan emlékeztek……..

  11. tüsi szerint:

    “Sehol egy MSZP-s megemlékezés, egy bejegyzés, amivel fejet hajtanának az áldozatok előtt. Legalább egy sajnálom, ennyi kijárt volna a szerencsétleneknek”

    Kedveskéim…….olvassátok, amit leírtatok fentebb, Na ez az orbitális hazugsággyár.

  12. Qqriq szerint:

    Nyilván ezek az áldott, jóravaló emberek rendszeresen szokták látogatni a meggyilkolt áldozatok sírhelyét…

    „Podolák György ekkor mondta el a pártvezetők és képviselők előtt, hogy az előző nap, nem sokkal a gyilkosság előtt ő is találkozott Demével. Podolák szerint tőle öt óra körül – mindössze egy órával az iskolai találkozó és másfél órával a gyilkosság előtt – ment el a Deme Gábor. Bár akkor nem volt szó róla ilyen nagy nyilvánosság előtt, de úgy tudom, hogy január 7-én, azaz a gyilkosság napján Takács József Orosz Ferenc alpolgármesternél kezdte a reggelt. Azt nem tudom, hogy azon a megbeszélésen ott volt-e Tóth Mihály, de ő is ismerte már az ügyet. Takács ezután átment a rendőrkapitányságra, majd Podolák Györgyhöz ment. Tehát a gyilkosság napján Takács József és Deme Gábor is személyesen beszélt a Gyurival. Azt, hogy az iskolai sikkasztásról volt szó, ki se kellett mondani, de a részleteket természetesen én sem tudom, nem kötötték az orrunkra.” – mondta el a forrásunk.”
    http://csepel.info/?p=7621

    “Mogiljevics cége, az YBM 1996-ban szerezte meg a Schwinn-Csepel Rt.-t, amelynek vezérigazgatói tisztét 1995. január és 1997. szeptember között Podolák György MSZP-s országgyűlési képviselő töltötte be. Podolák 1999 végéig a cég igazgatóságában maradt.”
    http://csepel.info/?p=3674

    “Puszit adott és megölelte Császár Mihály rendőralezredes a Koszi klán ügy két vádlottját a bíróságon – ez szerepel az ítéletben. Az egyik megpuszilt vádlott 20 év fegyházat kapott első fokon. A bíróság szerint Császár nem tekinthető elfogulatlannak, ráadásul mást mondott a nyomozáskor és mást a bíróságon.”
    http://csepel.info/?p=12408

  13. Nagyapó szerint:

    Nem kell csodálkozni az MSZP viselkedésén. Mély illegalitásba vonultak, ezért nem vettek részt a meggyilkolt képviselőre való megemlékezésen, melyet az ÖNKORMÁNYZAT rendezett. Hogy az illegalitásban miképp emlékeztek, azt utólag akárhogy magyarázhatják. (Az is kérdéses kire emlékeztek?)
    Eetásak! Hogyan gondolták, hogy egy pártrendezvényre más pártok képviselői is elmehetnek, különösen, ha meg sem hívták őket?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Józan szerint:

    Tüsi, én a következőt tudtam meg, a forrást ugye az újságírók sem kötelesek kiadni!

    “Tetszett amit írtál, hogy jönnek ahhoz, hogy mi hogyan emlékezünk? Reggel is koszorúztunk, de nem velük!”

    “szűk körben emlékeztünk az iskolában, kicsi a hely,ezért nem hírdettük meg!”

  15. tüsi szerint:

    Józan: jók az infók. Csepeli Hírmondó le is hozta, hogy volt az iskolában megemlékezés. Papp Laci verseit szavalta el egy diák, virágot tettünk az emlékhelyhez, meghívott vendégeknek, kollégáknak, tanároknak, volt párttársaknak állófogadás…..stb. Itt az infón nyomja Ábel Anita, hogy senki nem emlékezett meg….a másik fideszes hírportál lehozza, hogy volt megemlékezés. Hogy is van ez akkor? A két lapnak nem egy a gazdája? Lemaradtam valamiről? Folyamatosan megy a harsogás, hazudozás és érdekes, akik érintettek voltak anno, mindenki megemlékezett.
    Kedves nagyapót már hiányoltam: megint nagy okosságokat ír, de sajnos nem jók az értesülései. Mindig meg vannak hívva, de még soha nem tiszteltek meg bennünket a jelenlétükkel. Nem mintha én személy szerint kedélyesen el tudnék beszélgetni bármelyikkel. Minden évben hozzák a formájukat ebben a szomorú ügyben, holott itt 10 év után már tényleg csak a megemlékezésről és az áldozatok iránti tiszteletről kellene szólni az egésznek. Én a magam részéről befejeztem az egészet. Nem voltam itt ezen a hírportálon jó pár éve, de nem igérem, hogy nem fogok olvasgatni. Különösen “Nagyapó” magasröptű hozzászólásait várom: Ő képes arra, hogy ha Csepelen hármas karambol van, vagy elgázolnak valakit, nyomja a kedvenc szövegét

    “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop”. Biztos tudja, hogy így van, sokat élhetett közöttük, másképp mitől ilyen jól tájékozott.

    Szép estét Neked!

Itt lehet hozzászólni !