Bíróság tette helyre a henyélő politikust

Csepel.info

Horvath Gyula 2

Idézés kibocsátása nélkül utasította el a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Horváth Gyula keresetét – értesült a Csepel.info. A baloldali pártok 2014-es csepeli polgármester-jelöltje azért indított pert, hogy akkor is kaphasson fizetést, ha nem csinál semmit.

A Csepel Művek egykori kommunista ifjúsági vezére a rendszerváltás környékén párttársainak tízezreihez hasonlóan hirtelen megvilágosodáson ment keresztül, és egyik napról a másikra demokrata lett. Később az MSZP és a DK politikusaként volt az egyik legügyesebb álláshalmozó, de párttársai szerint – finoman szólva – soha nem tartozott a munkamániások közé.

Legtöbbet hiányzók

A politikusok törvényesen hagyhatnak ki testületi és bizottsági üléseket, de be kell jelenteniük a hiányzás okát. Ebben a csepeli baloldal kimagasló eredményeket ért el. Horváth azonban odáig fejlesztette a munkakerülést, hogy már azt sem jelentette be előre, hogy nem dolgozik. Csakhogy politikusi engedmények ide vagy oda, a hiányzást még nekik is be kell jelenteniük. Ezért tavaly több csepeli politikustól megvonták honoráriumuk egy részét. Azt a részt, amelyet hiányzásaik idején nem indokoltak meg. Horváth Gyula ebben csúcstartó lett Csepelen. Mint kiderült, tőle egy teljes hónapnyi honoráriumot kellett visszatartani.

A nem túl megfeszített munkával telt kommunista majd MSZP-s éveknek köszönhetően Horváth a leggazdagabb csepeli politikusok egyike. Jogi ügyekben azonban már nem tartozik a legsikeresebbek közé. Legutóbb Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester elleni perét bukta el. De ebben nem csügged. Legújabb próbálkozása, hogy perrel kerüljön ki egy tiltott parkolást, információink szerint azonban ebben szintén csekélyek az esélyei.

Csepel.info

8 hozzászólás “Bíróság tette helyre a henyélő politikust” bejegyzésre

  1. Katalin szerint:

    Kiváncsi lennék, hogy a jelenlegi két alpolgármester – Ábel Attila és Morovik Attila – mennyire munkamániás a majdnem 800 eFt fizetéséért és a havi plusz egyebekért 🙂 A másik: “hirtelen megvilágosodáson ment keresztül, és egyik napról a másikra demokrata lett” 🙂 A FIDESZ is demokrata nemde? Magyarországon demokrácia van nemde? A mostani FIDESZ-es vezetőink vajon mikor világosodtak meg? Tényleg unalmas már ez az állandó mocskolódás, visszamutogatás! Ez nem más, mint a sok hülye magyar, csepeli birka figyelemének elterelése, mert szívesen olvasnak ilyen “szaftos baromságokat” és rázzák az öklüket, hogy ejnye-bejnye, nahát-nahát!

  2. Balos szerint:

    Katalin! Te is tudod, hogy a Gyula nem 800 ezret keresett, hanem legalább a háromszorosát, és ahhoz valóban jöttek a mellékesek. Miközben Csepel a legerősebb baloldali bástyából a legmélyebb baloldali posvány lett. Persze ebben nem Horváth a főbűnös, de a vezetésben volt, ő is vastagon tehet róla.

    Na szóval. Ha valakinek annyi esze van, hogy világ lustájaként, az egyik leggazdagabb csepeliként piti szar összegért égesse a baloldalt hónapokon keresztül egy ilyen témában, az lehet, hogy hiába gazdag, már minimum agyhalott. 🙁

  3. csepelino1 szerint:

    Ha jól emlékszem Horváth úr 800.000 Ft / hó körül keresett. De 3 munkahelyen! Alpoli, fővárosi képviselő, és még valahol felügyelő biz. tagként. De akkor még több mint 50% volt az adó!
    Ábel Attila, és az alpolgármesterek is fejenként 800.000 Ft körül keresnek, a Borbély Lénárd polgármester meg 1 millió körül, 2017. január 1-től. Az Ő adójuk mennyi is? Mennyi munkahelyen keresnek ugyanennyit? MENNYI MUNKÁT IS VÉGEZNEK? Vettek maguknak autókat? stb…

    KI IS LOP, NAGYAPÓ? Ja, bocsánat, Önnek ehhez tudnia kéne számolni.

  4. kerdezo szerint:

    Ábel admin Attila rosszul tűri, ha nem a seggét nyalják.
    Innen is kitörölt egy hozzászólást, ami Botka és Pipogya fizetését vetette össze.
    Mindent töröl és moderál, ami rávilágít arra, hogy ők sem különbek az MSZPs politikusoktól.

  5. admin szerint:

    Kedves csepelino1,

    szerintünk rosszul emlékszik. De megpróbálunk utánanézni milyen fizetések voltak 2006 után. Azért nem lesz könnyű, mert Horváth úr vagyonnyilakozatát is titkolta az általa is vezetett önkormányzat. 2010 októberéig nem volt üvegzseb Csepelen. Emiatt furcsa a megjezés, hogy úgy emlékszik 800 ezret keresett Horváth, hiszen nem volt nyilvános, hogy mennyit keres.

  6. Katalin szerint:

    Horváth Gyula fizetése nem érte el az 500 ezer forintot az önkormányatnál, ehhez jött a fővárosi képviselői tiszteletdíj, valamint a FEB tagsági tiszteletdíj! A fizetéseknek nem a vagyonnyilatkozatban kell utána nézni – megnézheti a mostani képviselők és tisztségviselők vagyonnyilatkozatát is, abban sincs semmi – hanem a hivatalban a pénzügyön 🙂

  7. Lovas szerint:

    Katika Drága, Gyuszika 18 milliós jutalmát meg az SZTK felújítása során mozgott pénzeket beleszámolta?

  8. Katalin szerint:

    Melyik 18 milliós jutalmára gondol és mennyi mozgott az sztk felújítása során?

Itt lehet hozzászólni !