Hisztéria lett a bojkott vége Csepelen

Pénzért könyörögtek az ellenzéki politikusok

Csepel.info

Testületi tipikus

Tipikus kép egy csepeli önkormányzati ülésről: sok ellenzéki nem talál oda vagy már elment

Gyurcsány még nem is álmodott az ellenzéki munka bojkottjáról, amikor a csepeli DK és MSZP már nagyban gyakorolta. Sokszor előre bejelenteni és indokolni sem voltak hajlandók a munkakerülést. Az önkormányzat fideszes vezetői azonban ezt megunták. Testületi ülésen vonták meg a legtrehányabb politikusok fizetését – értesült a Csepel.info.

Most lehet kitalálni, miből lett ezek után a vita: a csepeli polgárokat érintő százmilliós fejlesztésekkel kapcsolatban vagy a  politikusok pénzelvonása miatt?

Politikusnak csak indokolnia kellene

Egy átlagember gyorsan elveszítené a munkahelyét, ha nem járna be dolgozni. Attól azonban nem kell aggódni, hogy a léhűtő politikusokat valaki kirúgná. Nekik ehhez is joguk van – ha megindokolják a hiányzásaikat. Csak egy teljes évnyi lógás után veszíthetik el megbízatásukat.

Csepelen a munkakerülési csúcsot a DK-s Borka-Szász Tamás érte el. Ő a testületi ülések több mint kétharmadáról maradt távol.  A második leglustább az MSZP-s frakcióvezető, Szenteczky János, a harmadik Horváth Gyula, a balliberálisok közös polgármester-jelöltje lett. Valamennyien ellógták a munka legjavát.

Legtöbbet hiányzók

No comment

A legtöbbet hiányzó öt politikus kivétel nélkül a DK és az MSZP frakcióiban politizál, míg a legszorgalmasabbak a Fidesz-KDNP képviselői – derült ki a Csepel.info közérdekű adatkérésből.

Hisztérikus hangulat az önkormányzat ülésén

Először az okozott országos botrányt, hogy egy csepeli jobbikos bizottsági tag hat hónapig vette fel a tiszteletdíját, miközben a magasabb életszínvonal reményében Svájcba vándorolt ki a családjával. Persze minden hiányzásra volt egy mentsége – ami miatt jogszerűen nem lehetett volna elvonni a fizetését.

A csepeli önkormányzat vezetői azonban megunták, hogy sokan már előre sem jelzik távolmaradásukat. A képviselőtestület október végi rendes ülésén ezért olyan határozati javaslatot terjesztettek elő, mely szerint akik igazolatlanul kerülik a munkát, azoktól visszavonják a munkáért járó pénzt.

Amíg a képviselők a százmilliós csepeli fejlesztésekkel kapcsolatban döntöttek, többnyire csendben maradtak az ellenzéki politikusok. Azonban felbolydult a méhkas, amikor a saját pénzük sérelme került szóba. Az érintett, és most megjelent politikusok egy órán keresztül váltották egymást kérdéseikkel, vádaskodásaikkal, hisztérikus kirohanásaikkal.

Hiányzók frakciókAz előterjesztés szerint a legtöbb pénzt Horváth Gyula volt polgármester-jelölt veszíthetett, neki egyhavi fizetését javasolták visszavonni. Takács Krisztián MSZP-s képviselő, akinek 50 ezer forintot javasolt visszavonni a testület, még a napirendről is megpróbálta levetetni a javaslatot – eredménytelenül. Pedig többször is hangsúlyozta, hogy ez neki mekkora érvágás.

A legviccesebb ellenjavaslatot Hudák János PM-es képviselő tette. Azt indítványozta, hogy ha a trehányaktól pénzt vonnak el, akkor a szorgalmasakat is büntessék meg. Szerinte ugyanis akár lehetett volna olyan testületi ülés is, amin nem vettek volna részt a kormánypárti képviselők. Mivel azonban ilyen a valóságban nem volt, Hudák indítványát a többség leszavazta.

Az eredeti javaslatot a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői megszavazták, míg a balliberális ellenzék politikusai nem támogatták.

Csepel.info

12 hozzászólás “Hisztéria lett a bojkott vége Csepelen” bejegyzésre

  1. Happy szerint:

    Nem kell aggódni, a Parlament is üres állandóan.

  2. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Happy sajnos igazad van én ott is megvonnám a béreket, akik nem végzik a munkájukat a Parlamentben, akkor ne járjon érte a bér. Ha mi kisemberek, polgárok mint én és a férjem nem mentünk volna be a munkahelyünkre, indokolás nélkül gondolom már se bér, se munkahelyünk nem lett volna. A politikusokkal is ezt kellene szigorúan csinálni, akkor szerintem többen lennének bent !

  3. Hajrá Csepel szerint:

    A munkahelyek nagy részéről eltakarítják a lógó selejtet kivéve a politikát? Itt is már rég bevezethették volna! Nézzétek meg a parlamentünk 10 évvel ezelőtti számla nélkül felvett pénzek listáját és jöhet a döbbenet !!!

  4. Happy szerint:

    És ha még egy bizottsági tag is valaki, azért is kap egy kis pénzt. Én is szívesen belépnék egy Mari néni elszegényedését vizsgáló bizottságba, csak úgy.

  5. Jobban szerint:

    Egyre kevesebben maradnak az ellenzéki kerekasztalnál
    hvg.hu
    Az eheti második egyeztetésen a Liberálisokat kiutálták, szerintük a tárgyalássorozatot már Gyurcsány Ferenc dominálja. Az Együtt is távol maradt és a szélsőbalos Balpártot is elküldték.
    Elkezdődött a baloldali pártok tárgyalása a 2018-as együttműködésről, de az Index úgy tudja, az Együtt el sem ment a most csütörtöki fordulóra, a Liberálisok a megbeszélés közepén elhagyták a tárgyalóasztalt, majd utána egy másik résztvevőnek is távoznia kellett.
    http://hvg.hu/itthon/20161103_Egyre_kevesebben_maradnak_az_ellenzeki_kerekasztalnal#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

  6. Tóth kati szerint:

    Remélem fütyülős tűntetést is fognak szervezni ezek a ballib buzik a fizetésük miatt és beígérik,ha hatalomra kerülnek nem kell senkinek bemenni a munkahelyére,anélkül is fog mindenki fizetést kapni.Ez lesz majd a szép,új világ amolyan ballib módra.Már alig várom!

  7. Jobban szerint:

    Tóth kati, jól megfogta a lényeget.

  8. Jobban szerint:

    „Ez gyalázat” – Kiakadt Gyurcsányékra az MSZP egykori nagyágyúja
    http://www.atv.hu/belfold/20161104-ez-gyalazat-kiakadt-gyurcsanyekra-az-mszp-egykori-nagyagyuja

  9. Jobban szerint:

    “Gyalázatosnak tartom, hogy a ma is tőkeerős baloldali vállalkozók közül egy sem volt, aki annak idején a Magyar Hírlapot vagy most a Népszabadságot meg akarta volna menteni.Visszatekintve a rendszerváltás óta eltelt időszakra, kijelenthető, hogy huszonhat évvel ezelőtt a szocialistáké volt szinte minden meghatározó médium az országban, de kitartó munkával leépítették befolyásukat és érdekeltségeiket ebben a szegmensben is. Egyértelműen meggyengültek mára, de még mindig fele-fele arányban van jelen a médiapiacon a bal- és jobboldal – ide értve a bulvártelevíziókat, a közéleti csatornákat vagy az internetes felületeket is.” ”
    http://media.mandiner.hu/cikk/20161105_szeles_gabor_hianypotlo_szellemi_muhely_a_cel

  10. […] – legalábbis a csepeli önkormányzat jogértelmezése szerint. Ezért tavaly év végén több csepeli politikustól megvonták honoráriumuk egy részét. Azt a részt, amelyet hiányzásaik idején nem indokoltak meg. Horváth Gyula lett ebben a […]

  11. […] engedmények ide vagy oda, a hiányzást még nekik is be kell jelenteniük. Ezért tavaly több csepeli politikustól megvonták honoráriumuk egy részét. Azt a részt, amelyet hiányzásaik idején nem indokoltak meg. Horváth Gyula ebben csúcstartó […]

Itt lehet hozzászólni !