Bővült a sportolási lehetőségek száma Csepelen – Átadták a legújabb műfüves futballpályát

Csepel.hu

atadas

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új műfüves futballpályájának átadásán Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott labdarúgó végezte el kezdő rúgást március 30-án.

Elsősorban a gyerekek sportolási lehetőségét szolgáló 12×24 méteres futballpálya a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében valósult meg, az önkormányzat harminc százalékos önerővel járult hozzá a költségekhez.

Az ünnepélyes átadáson a megjelent vendégek között köszöntötték Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármestereket, dr. Szeles Gábor jegyzőt, Sipos Jenőt, az MLSZ szóvivőjét, Kontur Pált, Csepel díszpolgárát, Détári Lajos labdarúgót, Tóth János tankerületi igazgatót, Jakab Andrea mb. intézményvezetőt és Kerepesi Ágnes intézményvezetőt.

Csepelen nem ez az első műfüves futballpálya, hiszen már négy elkészült a kerületben, s a közeljövőben két 20×40 méteres pálya építését tervezik – mondta el Borbély Lénárd köszöntőjében.

A polgármester megköszönte az MLSZ támogatását és a kivitelező, vállalkozók, önkormányzati munkatársak segítségét is. Bejelentette: az ÁMK környezete és környéke fejlesztésre kerül, 2018-ban a bölcsőde, az iskola, és az óvoda kertjét a Csepeli Gyermeksziget Program keretében az önkormányzat felújítja. Az intézmény tornacsarnokát TAO-forrásból és az egyik helyi kézilabda egyesület támogatásával, továbbá az önkormányzat ötvenmillió forintos finanszírozásával rendbe hozzák. Az épület mellett még ebben az évben elkezdik egy kézilabdacsarnok építését, ugyancsak TAO-forrásból.

Sipos Jenő szóvivő beszédében visszautalt a szövetség által 2011-ben végzett felmérésre, miszerint abban az időben elég kevés volt a focizók tábora, és az elmúlt harminc-negyven évben sok sportpálya megszűnt. Ma már 250 ezer a regisztrált futballisták száma – tájékoztatta a jelenlévőket. Továbbá elmondta: a szövetség támogatásával több mint ezer pálya épült vagy újult meg országszerte.

Ezután Détári Lajos a jövő nemzedékéhez szólt. Arra buzdította a gyerekeket, hogy lehetőleg minél több időt fordítsanak a sportolásra, de a tanulásról se feledkezzenek meg.

A köszöntő beszédek után átadták az új focipályát, Borbély Lénárd, Sipos Jenő, Détári Lajos, és egy ifjú focista, Jász Gergő vágta át a nemzeti színű szalagot.

Ezt követően a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület csapatai barátságos mérkőzést játszottak.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

 

A csepeli önkormányzat 2013-ban pályázott először műfüves futballpálya megépítésére. A mostani legújabb pálya mellett már 2014 júliusában átadásra került egy 20×40 méteres pálya a Csepeli Sport, Szabadidő és Rendezvényközpontban, továbbá a Katona József Általános Iskolában, valamint a Lajtha László Általános Iskolában is létesült egy-egy 20×40 méteres pálya.

Idén nyáron további két darab 20×40 m-es műfüves futballpálya megépítését tervezik a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában és a Vermes Miklós Általános Iskolában.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !