Pert vesztett a Demokratikus Koalíció

Csepel.hu

kal-karoly-dk

Büntetőpert vesztett Horváth Gyula és Kál Károly, a Demokratikus Koalíció (DK) csepeli elnöke és alelnöke, miután a bíróság előtt nem tudták igazolni a vádjaikat. A két politikus azt állította, hogy Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester rájuk nézve becsületsértő kijelentéseket tettek a Csepeli Hírmondóban és a Csepel.info hírblogon.

Horváth Gyula és Kál Károly azután tettek feljelentést, miután a polgármester édesapjának a halála után azzal vádolták meg ismeretlenek Borbély Lénárdot, hogy a 2015 nyarán elhunyt édesapja búcsúztatását az önkormányzat fizette ki. Ezeknek az aljas vádaknak a terjesztésében mások mellett a DK is részt vett, ami után a polgármester közleményt adott ki. „Milyen emberek azok, akik másokat gyászukban próbálják hamis vádakkal megalázni és megtámadni? Milyen emberek azok, akik politikai ellenfelüket az apja elvesztésekor próbálják besározni olyan valótlan dolgokkal, amiknek semmi alapja sincs?” – állt a polgármester közleményében, amelynek a végén a temetéssel kapcsolatos összes számlát nyilvánosságra hozta.

A DK két politikusa a bíróság többszöri kérésére sem tudta megindokolni, hogy milyen becsületsértés történt velük szemben. Kál Károly, aki a diktatúra idején a titkosszolgálat III/II-es osztályán dolgozott, azt is kifogásolta, hogy titkosszolgálati ügynöknek nevezték. A bíróság álláspontja azonban az volt, hogy ha valaki politikus, annak el kell viselnie, ha kritizálják.

Kál Károly a pártállami titkosszolgálat  után az MSZP politikusa lett. Ez után civil vezetőként segítette az MSZP-s vezetést, majd belépett az SZDSZ-be. Miután a csepeli SZDSZ ellenezte Észak-Csepel kiárusítását, leváltotta az akkori vezetést, és ő ült be az önkormányzat képviselőtestületébe. Bár magát ellenzékinek nevezte, több mint 200 millió forintot kaptak a vállalkozásai az akkori MSZP-s önkormányzattól különböző őrző-védő munkákért. Például képviselőként leszavazta, hogy a kerület elvitesse a gyár területén lerakott mérgező galvániszapot, de vállalkozóként ez után elvállalta annak felügyeletét. Vállalkozásainak munkájával is sok volt a kifogás: a cégei felügyeletére bízott galvániszapot felgyújtották, egy szintén rá bízott játszóteret pedig elloptak.

A másik feljelentő, Horváth Gyula, aki 2014-ben a baloldali összefogás csepeli polgármesterjelöltje volt, az elveszített választás óta próbálja a helyi baloldal vezető politikai tisztségét megtartani.

 

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Pert vesztett a Demokratikus Koalíció” bejegyzésre

  1. […] közé. Legutóbb Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester elleni perét bukta el. De ebben nem csügged. Legújabb próbálkozása, hogy perrel kerüljön ki egy tiltott […]

Itt lehet hozzászólni !