A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal

Csepel.info

MSZP Jobbik DK

Medgyessy Péter bedobta a követ a  hazai politika állóvizébe. Olyan kérdést feszegetett, amit mindenki érzett, de csak nagyon szőrmentén mert hozzáérni – írja a Jobbikkal való összefogásról Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke.

A csepeli baloldali pártok 2014-es polgármester-jelöltje Facebook-oldalán fejtette ki gondolatait. Szerinte finnyáskodás idegenkedni a Jobbiktól. A baloldal ugyanis egyedül most nem képes a Fidesz-KDNP leváltására, a Jobbik viszont úgy látszik jó útra tért, és közeledik a demokratikus eszmékhez. 

Jobbik_DK_ket_jo_barat
Horváth Gyula DK-s politikus gyurcsányista és jobbikos híveknek vezényel a METRANS elleni közös akcióban

Csepelen eddig sem volt szokatlan a DK és a Jobbik közötti együttműködés – bár kétségtelen, hogy választási koalícióról nyíltan még nem esett szó. A két párt az MSZP-vel együtt tiltakozott például a csepeli óvodafejlesztések ellen, a DK és a Jobbik emellett közösen léptek fel a METRANS csepeli konténer terminálja ellen is. A terminál 200, elsősorban csepeli családnak teremt majd jól fizető munkahelyet és ezzel megélhetést, a német tulajdonú cég ráadásul 500 millió forintos település-fejlesztési hozzájárulást is ad az önkormányzatnak. A fejlesztés azonban zavarja a Jobbik és a DK köreit. Ők ugyanis elsősorban a megélhetés romlásával, a munkanélküliség növekedésével és egyre nagyobb szegénységgel kampányolnak. A csepeli DK vezetője egyenesen azzal állítja, hogy a csepeliek több mint fele éhezik.

Antiszemita jobbikos plakátok Csepelen 2010-ben: Horváth Gyula szerint ez megbocsájtható, hiszen a Jobbik jó irányba változik

Választási koalíció azonban eddig nem volt elképzelhető. Az MSZP, a DK és a liberális pártok szélsőjobboldali, fasiszta, rasszista és antiszemita pártnak tartották a Jobbikot. A magyar politikai életben azonban az elmúlt két évben több nagy pálfordulás történt. A Jobbik fél éve, 2016 nyarán váltott irányt, amikor a balliberális pártok mellé álltak a kötelező betelepítésekről szóló népszavazás bojkottjában, majd a párt politikusai mondvacsinált okkal az alkotmány-módosítást is megakadályozták.

Ma már Horváth Gyula sem tartja a Jobbikot szélsőségesnek. A politikus Facebook-oldalán közölt írása szerint a korábban radikálisnak tartott párt a demokratikus értékek felé fordult. A Jobbik ráadásul pont ugyanúgy érdekelt a hatalom megszerzésében, mint a baloldal.

A Jobbik politikája ebben a kérdésben az érdekei alapján most úgy tűnik, hogy kiszámítható. A jelenleg képviselt haladási iránya, – gesztusai, hangneme – egy valós elmozdulás momentumait is jelentheti a demokrácia felé. Amennyiben nem kizárólag a múltját, hanem a jelenét és a mostani haladási irányát veszik alapul kritikusai, és a „honnan jött” helyett a „merre tart” szabályát képviselik a szervezet vizsgálatakor; akkor nem szabad kizárni semmit. A magyar ellenzéknek ugyanis egyre szűkülnek a lehetőségei arra, hogy az Orbán rendszer esetleges 2018-as túlélését követően marad-e valós lehetősége arra, hogy valaha is békés választásokat követően leváltsa az illiberális rendszert.” 

– emelte ki a DK csepeli elnöke, a baloldali pártok polgármester-jelöltje.

Hasonló megnyilatkozása volt a közelmúltban Heller Ágnesnek. A balliberális filozófus ikon szintén azt nyilatkozta, hogy a hatalom megszerzése érdekében össze kellene fogni a Jobbikkal.

Csepel.info

25 hozzászólás “A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal” bejegyzésre

  1. kilgore trout szerint:

    Látom a helyi Göbbels nem tétlenkedik. 🙂

  2. Ábel Attila szerint:

    Amit mi másfél éve látunk megvalósulva az önkormányzatban az sokkal több, mint duma a ballib-Jobbik koalícióról. Persze a híveknek már el kell magyarázni, a hívek ugyanis nem tudják, hogy a baloldali pártok és a Jobbik politikusai csak a hatalmat szeretnék megszerezni. Elvek, ígéretek, tisztesség – ezek ott értéktelen fogalmak. Jól látszott ez a METRANS vagy az óvodai fejlesztések elleni hazugságokban.

  3. Doki szerint:

    A csepeli Jobbikot 2004-ben volt MIÉP-esek alapították, melyet 2009-ben feloszlatott a központi vezetés és a kétes múltú, zsidó felmenőkkel bíró Lehmann Viktor vezetésével újjáalakult volt MSZP-, és SZDSZ szavazókból.

  4. Balos szerint:

    Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

    Horváth Gyula CSM-es KISZ vezér most saját személyével és barátságával darálja le a szarba a csepeli Jobbikot. Mondhatnám, hogy zseniális. De ismerem a mi drága szeszkazán Gyulusunkat. Ő ezt komolyan gondolta. Akkor is, ha már két üveg viszki volt benne. Nem azért írte azt a szöveget, mert ezzel a Jobbikot égeti, hanem mert komolyan koalíciót akar a Jobbikkal.

    A Jobbik szélsőjobb. Akinek vannak elvei, ezekkel nem közösködik. Akkor sem, ha Vona vagy a csepeli Pákozdi melegeket simogat meg sábeszt hord.

  5. Katalin szerint:

    Kedves Ábel Attila! Ön emleget elveket, ígéreteket, tisztességet?
    Lássuk, melyik fogalomnak mi a jelentése:
    Elv – alapul szolgáló elgondolás. Adott elképzelésben, rendszerben, berendezkedésben vagy eljárásban alapul szolgáló fontos vezérlő gondolat, szilárd meggyőződés, elképzelés. Ez lehet olyan alapvető gondolat, ami szerint valaki cselekszik, ami lapján valaki dönt, ítél.
    Ígéret – fogadalom, adott szó, eskü
    Tisztesség – a tisztességes ember felelősségteljes. Felelősséget vállal tetteiért. Ha el is követ valami igazságtalanságot, akkor is vállalja következményeiért a felelősséget, megbánja tettét és jóvá teszi, ha van rá lehetősége. De lehetőség nem mindig van, ilyenkor elegendő a szándék is. A szándék egy fontos kulcsszó a tisztességgel kapcsolatban. Ha a szándék jóra irányul, akkor nevezhetünk tisztességesnek valakit. Azt viszont nem mindig lehet megállapítani, hogy mi a szándék. Tehát két dolog van, ami a tisztességességet meghatározza: a felelősség és a szándék.
    Mi az Önök elve? Milyen ígéreteket tettek a választóiknak? Hol a tisztesség Önökben?
    Várom válaszát!
    Nem kell mindig másokra mutogatni, mocskolódni, senki sem tökéletes, mindenkinek van hibája, követ el hibákat! Először mindig a tükörbe kell nézni és saját magunkkal elszámolni, mit tettünk jól, mit tettünk rosszul, stb.

  6. Nagyapó szerint:

    Csak azon merengek, hogy Heller Ágnes mióta IKON? Én egészen más jelzőt használnék!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Katalin szerint:

    Nagyapó! Azért ikon, mert egy kicsit több esze van, mint neked!
    Ehelyett: “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.” meg már találhatnál valami mást, mert igen unalmas 🙂

  8. ZsiványZoli szerint:

    Ahhoz hogy egy országban létezhessen “szélsőjobb”,léteznie kell jobb és baloldalnak is.Magyarországon ilyesmi nincs.Van egy parlament ugyanarról az MSZMP-őstől származó pártokkal ami naponta eljátssza a kiosztott szerepeket és a parlamenten kívül léteznek jelentéktelen szervezetek,amelyek támogatottsága a 0.5 százalékot sem éri el.Rendszerváltás sem volt,hogyan lehetne itt jobb vagy baloldal,ne vicceljünk már.

  9. Tsepeli szerint:

    A fidesz tele van volt mszmp és kisz vezetőkkel valamint a fattyaikkal. Milyen jobboldalról beszélnek???

  10. Nagyapó szerint:

    Katalin! Ajánlom, nézzen utána az ikon jelentésének! Egyet közlök: “„Az ortodoxia hite szerint az ikon az isteni kegyelem jelenlétének a helye, mintegy Krisztus megjelenése az imádkozó előtt. ”(Szergij Bulgakov)”. Az író talán rémlik!
    Már írtam, de ismétlés a tudás anyja! Rómában volt egy szenátor Cató, aki minden beszédét ezzel fejezte be Ceterum censeo… Egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani! Érdekes ezért egy római sem haragudott, csak a punok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    Tsepeli! Az “mszmpsek és kiszesek” közül a becsületesek hátat fordítottak a komcsiknak, de bunkók, meg a kölkeik maradtak.
    Amilyen az adj’ Isten, olyan a fogadj Isten!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Katalin szerint:

    Nagyapó! Ikon: kép, képmás, jelkép! Engem az egyházi jelentése nem érdekel, soha nem jártam templomba és nem is fogok!
    A kommunista jelentését tudod? kommunizmus
    A kommunizmus: Osztályok nélküli társadalmi, gazdasági rendszer, amelyben mindenki képességei szerint dolgozik és a termelt javakból szükségletei szerint részesedik.
    Ilyen sosem volt és sosem lesz sehol sem a világon! Tehát kommunista sem volt, nincs és nem lesz! Tehát nem tud hazudni, nem tud lopni!
    A Te imádott fidesz bandád azonban igen!!!!!!
    Egyébként le a kalappal műveltséged előtt 🙂
    Milyen füvet szívsz?

  13. Katalin szerint:

    Nagyapó! Egy kis pontosítás: Cato római államférfi minden beszédét azzal zárta: „Ceterum censeo Carthaginem esse delendam” („Egyébként úgy vélem, hogy Karthágót el kell pusztítani”)

  14. Nagyapó szerint:

    Iscso ráz Katalin! Kicsit olvashatta volna tovább is a szócikket az ikonról!
    Nyista kommunyista, tehát Kommunista Kiáltvány sincs (végre). Hogy nem vallásos az természetes, ezért nem ismeri a keresztet, a kettős keresztet, a félholdat, a hatágú csillagot, a hétágú gyertyatartót, stb., sem. Jó lehet így élni, csak beleeshet abba csapdába amibe a Charlie Hebdo esett.
    Kösz a felvilágosítást Kátóról, még csak azt kérem keresse ki, hogy a Carthago micsoda, hogy el kell pusztítani? Olyan szörny, mint a Minotaurosz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. ZsiványZoli szerint:

    Aki egyszer belépett az MSZMP-be az a jobb érvényesülés miatt tette.Aki a “rendszerváltáskor” kilépett,hátatfordított,ugyancsak a jobb érvényesülés miatt tette.Az egész parlament gerinctelen pózerek gyülekezete.Olyanok mint a fing,arra mennek amerre a szél fúj.

  16. Tóth Mária szerint:

    Katalin a nagy ateista, a bölcsek kövével a zsebében, úgy érzi, ő mint felsőbbrendű lény, mindenkit ki kell oktatnia!

  17. Katalin szerint:

    Tóth Mária! Nincs a zsebemben a bölcsek köve, nem vagyok felsőbbrendű lény, és nem akarok kioktatni senkit! A földön élek, a földön járok, a földön maradok és csupáncsak reálisan gondolkodok, ja … és nem felejtek, ellentétben sok korombelivel! Nagyapó, meg úgy hülye, ahogy van, mert szerintem ő is volt KISZ tag, párttag, szakszervezeti tag, csak valami agymosáson ment keresztül!
    Tóth Mária Te meg fidesz seggnyaló vagy 🙂

  18. Balos szerint:

    Katika, aki szerintem Orosz Feri ex-titkárnője, mindig kemény asszony volt 🙂

  19. Katalin szerint:

    Balos! Köszönöm 🙂 Ha eddig valaki nem tudta volna, most már tudja ki vagyok és akkor azt is tudhatja, hogy miért rúgtak ki az elsők között, pedig én csak a munkámat végeztem, amit szerettem! De jön még kutyára dér 🙂

  20. paneltomi szerint:

    Ezek az ördöggel is szövetkeznének, csak hogy végre a húsosfazék közelébe kerüljenek. Ahogy elnézem ez egy darabig nem fog sikerülni, egytől egyig szerencsétlen ez a banda.

  21. […] Gyula, a DK helyi elnöke néhány nappal ezelőtt tett ajánlatot a Jobbiknak a választási szövetségre. A Csepel Művek rendszerváltás előtti KISZ-vezetője írásában minden tekintetben dicsérte a […]

  22. […] Pákozdi néhány évvel ezelőtt még a Magyar Gárda egyik legnagyobb híve volt Csepelen. A csepeli jobbikosok aztán egyre több balliberális-jobbikos közös rendezvényen jelentek meg, többek között együtt próbálták megakadályozni a csepeli óvodai fejlesztéseket és a METRANS csepeli munkahelyteremtő beruházását. Bár a jobbikos politikus néhány hónapja még Soros Györgyöt is és az illegális bevándorlás segítőit kritizálta, a véleménye láthatóan gyorsan változik, és a napokban már koalíciós ajánlatot is kapott Horváth Gyulától, a DK helyi elnökétől. […]

  23. […] A csepeli DK is koalíciót szeretne a Jobbikkal […]

  24. […] Ágnesben és a baloldali, liberális politikusokban. Még a csepeli DK elnöke is nagy szeretettel ajánlott fel nekik koalíciót. Az elmúlt hónapokban a balliberális média is falanxként állt  Vona Gábor mellé. Úgy […]

  25. […] a Jobbiknak. A szocialisták nem olyan nyíltan álltak a Jobbik mögé, mint a Jobbikkal korábban koalíciót is vizionáló DK elnöke. Viszont a csepeli MSZP-nek sokkal nagyobb rutinja van a hátba szúrásban. A közelmúltban […]

Itt lehet hozzászólni !