Jó dolog a csepeli futsal kaland

CSepel FUTSAL Sajtó, Mr:Gabee

A Pizza King Csep- Gól FC felnőtt futsalcsapata túl van az őszi szezonon,s mint ilyenkor szokás, rövid mérleget vontunk a magunk mögött hagyott fél év munkájából. Szabó Zoltán vezetőedző értékelte a teljesítményt és már a 2017-es szezon elvárásairól is beszélt néhány mondatban.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják:

“Jó dolog a csepeli futsal kaland” – őszi értékelés

A Pizza King Csep- Gól FC NB II-es futsal csapata első idényét játssza a bajnokságban, ahol a téli pihenő előtt az 5. helyen állva vonulhatott rövidke kis szünetre. Január 9-én viszont már ismét pályára lépnek Szabó Zoltán vezetőedző játékosai, akitől egy rövidke őszi értékelést kaptunk a napokban.
– 2016 augusztusában jött el a pillanat, hogy Csepelen komolyabban lehessen foglalkozni a futsallal, akkor kaptam a felkérést Merkl Pétertől. Terveink között az NB II-es bajnokságban az 1.-6. hely megszerzése szerepelt, ami jelen állás szerint nem is tűnik elérhetetlennek, hiszen jelenleg az 5. helyen állunk. A tavaszunk viszont nem lesz könnyű, számításaim szerint nagyságrendileg 15 pontot kell még szereznünk, hogy megfeleljünk az előzetes elvárásoknak.

Erősségek, hiányosságok, színvonal
– A megfelelő sebessége megvan a csapatnak, fejlődnünk bizonyos játékszituációkban kell: elsősorban védekezésben, labdanélküli mozgásokban, visszatámadásokban, úgyhogy van még hová és miben fejlődni. Nagyon jó, hogy fiatal a csapat és abszolút vevők a munkára. Keretünket általam korábbról ismert futballistákból válogattam össze, többen játszottak a kezem alatt a tavalyi U19-es futsalcsapatban, onnan 3-4 embert építettem be a jelenlegi keretbe. A jövőben is az a terv, hogy a lehető legtöbb fiatal játékossal bővítsük a csapatot, lehetőség szerint olyanokkal, akik már rendelkeznek a futsal alapjaival. Az NB II színvonala meglehetősen hullámzó: kimagaslik a BME és a TFSE együttese, de csapatom már elérkezett arra a szintre, hogy bárki ellen megcsillogtassa oroszlánkörmeit, akárki ellen nyíltan felvállaljuk a játékot. Azt szeretnénk elérni, hogy minél hamarabb a BME és a TFSE szintjére hozzuk fel a Pizza King Csep- Gól FC-t is, ehhez viszont még meg kell erősítenünk picit a keretet, amiről természetesen Merkl Péterrel is egyeztetnünk kell.

Tavaszi szezon, esélyek, rájátszás
– Mint említettem hozzávetőlegesen 15 pontra lesz szükségünk tavasszal, hogy a rájátszásba kerülhessünk, ahol aztán minden, de minden megtörténhet… Amennyiben bejutunk, ott megpróbálunk minél több pontot szerezni, illetve meglepetéseket okozni, ez az elképzelés. Roppant jó dolognak tartom, hogy belevágtunk ebbe a „csepeli futsal kalandba”, a pálya széléről látom a csapat fejlődését, és azt, hogy még hová tudunk előrébb lépni, ami nem csak a klubnak, de egész Csepelnek is dicsőségére válhat. Azon dolgozunk, hogy 2-3 éven belül egy olyan együttes alakulhasson ki, akik bárki ellen felveszik a kesztyűt.

Szurkolók, szimpatizánsok, “csepeli atmoszféra”
– Szurkolóink bebizonyították néhány mérkőzésünkön, hogy amellett, hogy kiváló hangulatot teremtenek, igazi felhajtóerői csapatunknak. Továbbra is várjuk őket szeretettel, hiszen nagyon sokat tudnak lendíteni a srácok játékán és egy drukkerektől hangos atmoszférában akár csodákra is képesek lehetünk! Egy olyan csapat kialakításán dolgozunk, akikre szülők, barátok, ismerősök, nézők, szurkolók egyaránt büszkék lehessenek Csepelen.

Pizza King Futsal Sajtó

Itt lehet hozzászólni !