Horváth Gyula ismét jelöltetné magát

Csepel.info

Horváth Gyula plakát

Horváth Gyula szokatlanul őszintének tűnő óriásplakátja 2014-ben

Az MSZP és a DK közötti országos egyeztetések állnak Horváth Gyula csepeli DK-s képviselő szokatlan aktivitása mögött – értesült a Csepel.info. A politikus az elmúlt hetekben élesen támadta a csepeli mentősöket, a gyermekügyelet munkatársait, de még azt is, hogy miért épül téli jégkorcsolya pálya Csepelen, amikor ez szerinte úri huncutság. Horváth legfőbb ígérete egyébként az, hogy mindent fejlesztést felszámolna, amit 2010 óta a fideszes vezetés végigvitt.

Az egyébként lustaságáról ismert politikus csak az MSZP és a DK közötti szövetségi tárgyalások napjaiban volt szokatlanul aktív. Ez arra utal, hogy Horváth ismét választási jelöltségért lobbizik.

A pártjelölés és nem a rátermettség fog számítani

Csepelen a baloldalon az országgyűlési-jelölti és a polgármester-jelölti tisztség is betöltetlen. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak az MSZP és a DK kötnek választási szövetséget, Szabó Szabolcsot, az Együtt politikusát pedig ők nem kívánják futtatni. Az eddig felröppent hírek szerint a csepeli jelölések jogát a Demokratikus Koalíció kapná, és ők Élő Norbertet indítanák el csepeli-soroksári jelöltként. Ugyanakkor Élő Norbertnek semmi köze nincs Csepelhez, így indulása még nem teljesen biztos. (Élő Norbert lecserélésében érdekelt a Tárnokon lakó, de Csepelen politizáló Borka-Szász Tamás is.) A Magyar Idők csütörtöki értesülései szerint akár Szenteczky János is elindulhat végre országgyűlési jelöltként, ez esetben viszont biztos, hogy az önkormányzati jelölt DK-s lesz.

Horváth Gyula 2014-ben a csepeli baloldal közös polgármester-jelöltjeként indulhatott, így érthetőbb, ha a polgármester-jelöltségért lobbizik. Lapunk úgy tudja, hogy az MSZP ugyanakkor nem őt, hanem a Pesterzsébeten élő Takács Mónikát jelöltetné. Horváth és Szenteczky János, az MSZP csepeli elnöke ugyanis gyűlölik egymást. A jelölt személye ugyanakkor biztosan nem helyben és rajtuk, és főképp nem rátermettség alapján fog eldőlni.

Mindenkit és mindent támad

Horváth Gyula büszkén vállalja, hogy minden olyan csepeli fejlesztést megszüntetne, ami 2010 óta készült. Az elmúlt években élesen ellenezte vagy bírálta a mentőfejlesztéseket, az egészségügyi fejlesztéseket, az óvodai fejlesztéseket, a rendőrségi fejlesztéseket és a rendőrség külön támogatását, a Kis-Duna part és a strand/uszoda fejlesztését, a Szent Imre tér felújítását és az ottani játszótér kiépítését, a közterület-felügyelet fenntartását, de még a fásítási programot is.

Az elmúlt hetekben a politikus először a csepeli mentősöknek ment neki. Bár eleve ellenezte új mentők vásárlását, Horváth most azt állította, hogy a csepeli mentősök az új jármű átadásán ünnepelgettek ahelyett, hogy a dolgukat végezték volna. Pár nappal ezelőtt aztán a csepeli gyermekügyeletet támadta Horváth, azt állítva, hogy ott a hétvégén se orvos se asszisztens, vagyis gyakorlatilag semmilyen egészségügyi személyzet sem volt jelen.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a politikus ezen állítása is megalapozatlan volt, mivel szombaton és vasárnap is volt ügyeletben gyermekorvos. Ráadásul Horváth Gyula alpolgármestersége idején semmilyen gyermekorvosi ügyelet sem volt Csepelen, a csepeli kórház szülészetét pedig bezárták. Baj esetén gyerekeket csak a Heim Pál Gyermekkórházba lehetett elvinni – és így már elég furcsa megvilágításba kerülnek a vádjai.

Csepel.info

5 hozzászólás “Horváth Gyula ismét jelöltetné magát” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Elmúlt hat év, és a Szenteczkyn meg a Horváthon kívül nincs baloldali politikacsináló Csepelen. Na, hát ilyen körülmények között persze be lehet még dobni a Takács Mónikát vagy odafentről a harmatgyenge Szabó Szabolcsot, de csak bábuknak. Hat év telt el teljesen értelmetlenül, nyitás nélkül, egy totál baloldali kerületben. Úgyhogy minden egyben van ahhoz, hogy megint a Fidesz nyerjen.

  2. paneltomi szerint:

    Borka Szászt kifelejtetted Balos, még beleköphet a baloldali levesbe.

  3. robi szerint:

    Jövőre dől a lé, a 2018-as választásokon max. az ellenzéki fizetésekért mehet a harc.

  4. Jobban szerint:

    Letettek bármit az asztalra, a “hátramozdításon” kívül?

  5. Jobban szerint:

    Indulhat a posztért ….Szenteczky János pedig a 17. számú körzetben.
    http://magyaridok.hu/belfold/dontott-az-mszp-2018-kepviselojeloltekrol-1206592/

Itt lehet hozzászólni !