Érdemes ünnepelni: új mentőautó érkezett Csepelre

Csepel.hu

_dsc4788

Különleges hét a mostani, mert szinte minden napra jutott egy ünnepség, amikor az óvodák felújításáról, fejlesztésekről vagy éppen a rendőrségnek adományozott két új gépjárműről számolhatott be az önkormányzat. Csepel most megint gazdagodott, mert az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) jóvoltából egy új mentőautó érkezett a kerületbe – mondta Borbély Lénárd polgármester azon az ünnepségen november 11-én, amelyen az OMSZ átadta az új esetkocsit a csepeli mentőállomásnak.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy 2010 óta az a legfontosabb törekvés Csepelen, hogy az itt lakók életkörülményei javuljanak, ennek részeként pedig biztonságosabbá tegyék a betegellátást. Engelbrecht Imre, az OMSZ Közép-Magyarországi Régiójának igazgatóhelyettese és Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője azt mondták, hogy mindig örömmel jönnek Csepelre, mert különlegesen jó a kapcsolat a mentőszolgálat és a kerület között. Az ünnepségen mások mellett részt vett Morovik Attila alpolgármester is.

Emlékezetes esemény volt két évvel ezelőtt, amikor a csepeli önkormányzat adományozott egy korszerűen felszerelt esetkocsit a csepeli mentőállomásnak. Az átadás után alig telt el néhány perc, és szirénázva máris bevetésre került a jármű, amely életet mentett. Csepel most megint gazdagodott egy új mentőautóval. Az itt élő betegek biztonsága nő azáltal, hogy bővül és korszerűsödik a csepeli mentőállomás járműparkja.

Németh Szilárd emlékeztetett rá: 2010 óta Csepel vezetése arra törekszik, hogy a kerület lakóinak az életkörülményei javuljanak, ennek részeként pedig az egészségügyi ellátás színvonala is jobb legyen. 2010 előtt, a korábbi kormányzás idején országosan mintegy 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből; azok pedig, akik annak idején támogatták az elvonásokat, most azon aggódnak, mi lesz az egészségüggyel. A kormány azon van, hogy visszapótolja azokat a milliárdokat, amelyeket elvettek az egészségügytől. Ennek egyik állomása a mostani ünnepség, amelyen az OMSZ a 104 vadonatúj mentőautójából egy Csepelre érkezett. A kormány programjában szerepel, hogy felújítsa a budapesti kórházakat, javítsa az orvosok és ápolók megbecsülését. Folyamatosan növelik az egészségügyben dolgozók bérét és bevezetik az életpályamodellt, hogy megtartsák őket a munkahelyükön és nőjön a hivatás presztízse.

Borbély Lénárd egy ünnepségsorozat részeként jellemezte az eseményt, mert a hét szinte minden napján örömteli hírekről számolhattak be a kerület lakóinak. Most egy új mentőautó szolgálatba állítását ünneplik, amivel a csepeliek egészségügyi ellátásának biztonságát növelik. A kerület vezetése 2010 óta arra törekszik, hogy kézzelfogható eredményeket mutasson fel az egészségügy terén is. Ezek közé sorolható a 24 órás orvosi ügyelet bevezetése, a királyerdei egészségügyi centrum épületének felújítása, a Jahn Ferenc Kórházzal való példamutató együttműködés.

Engelbrecht Imre arról szólt, hogy különlegesen jó a kapcsolat az OMSZ és Csepel között, és mindig örömmel jön a kerületbe. Tapasztalja, hogy Csepel vezetése nemcsak a két évvel ezelőtti esetkocsi adományozásával jelezte, mennyire fontos számára a helyi mentőállomás támogatása, hanem más fejlesztésekkel és a munkatársak megbecsülésével is. Konkrét példa erre, hogy a mentőállomás dolgozói önkormányzati bérlakásokhoz juthatnak, szeptembertől pedig jelentős béremelést kaptak az önkormányzat jóvoltából annak érdekében, hogy megtartsák őket a munkahelyükön. A csepeli mentőállomás fontos szerepet játszik nemcsak a kerületben, hanem a környező településeken is.

 

Cs. A.

Galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

2 hozzászólás “Érdemes ünnepelni: új mentőautó érkezett Csepelre” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Örülök, hogy újabb járművel gyarapodott az állomány!
    Biztos hülyén veszi ki magát, de szívből kívánom, hogy ne legyen rá sokszor szükségünk, jó egészséget MINDENKINEK!

  2. […] Érdemes ünnepelni: új mentőautó érkezett Csepelre […]

Itt lehet hozzászólni !